VIDEO: Poetin legt in de VN uit hoe Amerika de “Islamitische Staat” creëerde

Afgelopen woensdag spraak president Vladimir Poetin de Verenigde Naties toe. Vanaf ongeveer 8:40 min. begint hij uit te leggen hoe Amerika zelf de terreurgroep ISIS of Islamic State schiep. Nu zullen velen misschien denken: “Ach Poetin, dat is die president van dat grote slechte Rusland dat de oorlog in Oekraïne startte en dat de Krim inpikte. Die verschrikkelijke tiran kunnen we toch niet meer serieus nemen.” Als u zo denkt heeft u misschien iets te veel naar de propaganda van de staatstelevisie of andere mainstream media gekeken. Verdiept u zich serieus in wat er echt gebeurd is, dan komt u er achter dat u vooral propagandaleugens voorgeschoteld krijgt en dat president Poetin tot nu toe niet zoveel onzin verkondigd heeft.

Poetin legt in onderstaande speech uit dat Amerika zich arrogant opstelt ten opzichte van de Verenigde Naties en op eigen houtje opereert. Ook legt hij uit dat het Westen zelf ISIS in het leven riep en dat Rusland zich nu genoodzaakt voelt om troepen te sturen naar Irak en Syrië. Ook zegt hij dat het een enorme vergissing is van het Westen om niet met Syrië samen te werken in de strijd tegen ISIS, maar in feite legt hij indirect de logica achter deze keuze uit, omdat het Westen deze groepering zelf in het zadel geholpen heeft.

De vermeende strijd van het Westen tegen ISIS is in dat licht beschouwd ook compleet onlogisch en dus waarschijnlijk je reinste propaganda kolder. Waarom zou je een groep bestrijden die je zelf geschapen hebt? Het moge duidelijk zijn dat het Westen niet tegen ISIS strijdt, maar dat de oorlog in Syrië slechts een alibi is om deze groepering te kunnen laten groeien. Het prachtige side effect (of misschien wel hoofddoel) is dat Europa overspoeld wordt met vluchtelingen. Dat dit wel eens het ‘ISIS-paard van Troje‘ zou kunnen zijn, lijkt redelijk voor de hand liggend.

Rusland en China zijn zich inmiddels actief met de strijd in Syrië aan het bemoeien. Van Amerika, Europa en Israël wisten we dat al. We kunnen dus wel stellen dat zich in Syrië een heuse wereldoorlog aan het ontketenen is. Het strijdtoneel beperkt zich dan wellicht ogenschijnlijk tot Syrië en Oekraïne, maar dat is slechts en alleen het beperkte beeld dat we krijgen als gevolg van beperkte verslaggeving van de mainstream media. Toch lijkt het erop dat Syrië slechts een alibi vormt tot wereldwijde (door ISIS gecreëerde) chaos. Rusland ontspringt de dans van de dreigende terreur op eigen bodem overigens zelf niet, want al sinds jaar en dag heeft Rusland zelf ook problemen met Tsjetsjenen en onder de islamitische vlag opererend terreur. Dat ook daar waarschijnlijk een westerse geldstroom achter zit, zul je in de westerse media niet horen.

Ook China heeft te maken met terreur onder islamitische vlag, namelijk van de Oeigoeren. Gaat u er maar van uit dat de overgewaaide Ebola hype – u weet wel, die levensgevaarlijke epidemie waarvoor heel veel mensen flink gedoneerd hebben aan giro 555 en waar we nooit meer iets over gehoord hebben – heimelijk draaide om iets heel anders. Wonderlijk was het dat Ebola juist voorkwam in die landen in Afrika waar China miljarden in geïnvesteerd had. Ebola diende als het masker voor een westerse imperialistische oorlogsdaad in Afrika. De wereldwijde krachtmeting tussen het Westen en het Oosten is overal voelbaar. Je moet alleen door de verhullende propagandaleugens van de media heen kunnen prikken. Er is een grote krachtmeting tussen West en Oost gaande en ondertussen wordt het ‘ISIS-paard van Troje’ gebouwd en Europa binnen gereden. En dat is waarschijnlijk het echte doel, namelijk om wereldwijd binnen de landsgrenzen van alle landen die zich in het Midden-Oosten op het strijdtoneel tegen ISIS lijken te keren een helse terreur tegen het gepeupel te ontketenen. Dan zal zich als gevolg van die dan ontstane situatie van moord, doodslag, verkrachtingen, onthoofdingen en nog meer gruwel totale paniek en chaos meester maken van het volk en zal er een roep om een krachtige gezamenlijk optreden vanuit de VN komen. Dan kan die wereldregering zich eindelijk legitiem en definitief vestigen.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t “Adriaan Jansens”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Poetin, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

14 reacties op VIDEO: Poetin legt in de VN uit hoe Amerika de “Islamitische Staat” creëerde

 1. Bob Fleumer zegt:

  Dat er kwaadwillenden bezig zijn kan ik nog begrijpen maar hoe onze regering hierbij betrokken is zou ik heel graag willen weten. En als dat wel zo is hoe kunnen ze dat in s’hemelsnaam met hun geweten in overeenstemming brengen?

  Like

 2. GT zegt:

  Prachtig gesproken, en Europa bereid je maar voor op een derde wereld oorlog!

  Like

 3. Marc zegt:

  De vertaling is wel heel moeilijk te volgen, zowel het gesproken woord als de Engelstalige ondertiteling.

  Een andere, ondertitelde, tekst van Putin is met de internationale pers op 25 september. Zie

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  “Ook zegt hij dat het een enorme vergissing is van het Westen om niet met Syrië samen te werken in de strijd tegen ISIS, maar in feite legt hij indirect de logica achter deze keuze uit, omdat het Westen deze groepering zelf in het zadel geholpen heeft.”

  ISIS zijn de smeerlappen die de VSA zelf gecreëerd heeft, en daar moet je van Obama afblijven. En wat de Tsjetsjenen betreft, die hebben alle steun van de Turken gehad, waarmee Rusland al een aantal eeuwen een traditionele vijandschap heeft. Poetin kan twee dingen tegelijk doen op die manier: zowel de VSA+EU+VN+NAVO stront laten vreten EN de Turken tonen dat niet zomaar alles nog toegelaten is tegen Rusland !

  Beter dan dat kan het niet !

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Ja, Luchtpint, lijkt me een goed idee. Rusland, met de voormalige KGB-chef Poetin aan het hoofd, de baas van de hele wereld maken. We hebben aan de Sovjet Unie gezien hoe goed dat uitpakt.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • edjan zegt:

    Tja, Köhler, dat dacht ik ook tot voor kort. Maar wat Syrië betreft: wie bombardeert daar nou eigenlijk wie?
    – De Turken bombarderen de Koerden, de enige partij die met succes tegen ISIS vocht. De Turken hebben daarbij de steun van US-EU.
    – De Russen bombarderen alle tegenstanders van Assad. Assad is misschien net zo iemand als Kaddhafi? Een klootzak maar als hij weg is, loopt het helemaal uit de hand.
    – En wie bombarderen de EU-US dan? Isis zeggen ze. Is dat ook echt zo? Isis lijkt er weinig last van te hebben. Of vliegen de US-EU een rondje en laten ze hun bommen in de woestijn vallen? Of stiekem op de boze Assad? OF “gewoon” op ziekenhuizen?

    Isis komt de Turken goed uit met de vorming van hun kalifaat en het komt de US-EU eigenlijk ook wel goed uit om redenen die mij nog steeds duister zijn.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    edjan:

    “Maar wat Syrië betreft: wie bombardeert daar nou eigenlijk wie?”

    Om met de legendarische Rhett Butler (Gone With The Wind) te spreken:
    “Frankly, my dear, I don’t give a damn.”

    Wat kan mij het nou schelen, Edjan, wie in Syrië wie bombardeert? Het was om te beginnen ons probleem niet. Vervolgens hebben we de oplossing niet. Dus wat moeten we daar? Obama (en z’n voorgangers), zowel als alles en iedereen die hier in het Westen iets te zeggen heeft, of denkt te hebben, denken dat de oplossing is democratie naar die streken te brengen. Maar je kunt een volk niet tot democratie dwingen, dat is paradoxaal aan het begrip democratie. En moslims wíllen nou eenmaal geen democratie, omdat dat haram is. Democratie is de wil van het volk en dat zou inhouden dat de wil van het volk boven de wil van allah gaat. Dus de problemen aldaar oplossen door middel van democratie is onbegonnen werk. Laten ze mekaar daar allemaal maar doodknokken, hoe minder moslims hoe beter.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Edjan zegt:

    Köhler, nou, het interesseert mij toevallig wèl wie daar wie bombardeert.

    1) Stel, en zo gek is het idee niet, dat de Turken inderdaad de Koerden bombarderen en hun oliebronnen inpikken. Dat interesseert mij, omdat het erdogan helpt bij zijn droom het ottomaanse rijk te herstellen. En denkt u dat wij daar hier geen last van krijgen? Omdat het ver weg is?
    2) De VS, SA en EU bombarderen stiekem Assad’s troepen, wat inderdaad een gewaagde veronderstelling is, hoewel hieronder Jan daarover een bericht post. Het kan natuurlijk propaganda zijn. Hoe dan ook: als Assad weg is, meneer Köhler, wordt Syrië soennitisch en waarschijnlijk fundamenteler dan het nu is. Nog een fundamenteel soennitisch land erbij. En u denkt dat wij daar op termijn geen last van krijgen?
    3) Als niemand IS bombardeert, en in elk geval schijnt IS geen last te hebben van bombardementen, dan kan IS dus vrolijk verder gaan zijn zegenrijke werk te verspreiden, ook hier en ook middels aanslagen. Leuk?

    Maar wacht: de Russen bombarderen de “gematigde” rebellen, zegt men hier. Dat zijn die rebellen die Amerika zoveel wapens heeft gegeven die nu toevallig allemaal in handen van de IS zijn. Het schijnt dat de Russen succes hebben. Assad heeft zelfs Homs weer ingenomen. Op het journaal werden de heldhaftige “gematigde” rebellen getoond die zingend Homs verlieten om elders de strijd voort te zetten.

    Het idee daar democratie te brengen is niet mijn idee. Maar het idee om ze zich daar tegen elkaar maar even dood te laten knokken en ons daar niet mee te bemoeien, is grenzeloos naïef. Want ze zullen ons heus niet vergeten. Tussen hun onderlinge knokpartijen en/of daarna komen wij aan de beurt. En het is op dit moment mijn inschatting dat alleen Rusland daar tegen in gaat.

    Like

  • Ah, Mijnheer Köhler, blij dat U dat nu óók eens inziet!
   Velen hier denken maar, dat we ons louter vanwege Obama maar achter Poetin moeten scharen. Maar dan vergeten ze toch, wat Rusland van oudsher geweest is en in feite nóg steeds is:
   Poetin deugt misschien voor zijn eigen volk, maar n i e t voor het westen.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Het kan geen reden zijn om Poetin af te schrijven. Want zolang de VSA en Obama geen tegengewicht krijgen in deze wereld, kunnen ze denken dat ze een hooghartige exclusieve club van democratie-promotors zijn en de boel naar de kloten helpen voor iedereen in West-Europa, met hun idiote laten-we-onszelf-lekker-wat-schouderklopjes-geven-voor-zoveel-goedmenselijkheid-tov-de-wereld. Het gaat om stabiliteit in het Midden-Oosten en die kan niet blijven bestaan als dictators worden afgezet op grond van die stupide houding. Daaraan is het te danken dat nu heel West-Europa met vluchtelingen en terroristen wordt overspoeld. En West-Europese politici, die staan er maar wat op te kijken en zitten te zwetsen over “solidariteit naar vluchtelingen toe”.

    En waarom ? De enige reden die dat heeft is dat ze zich niet uit durven spreken tegen die dwaasheid, omdat ze hun eigen imago willen opblinken van wereldverbeteraars, tegen alle rationaliteit in ! Als de wereld niet in kampen verdeeld is, dan kan de VSA met zijn destructieve beleid gewoon voort blijven doen als een kleuter in een zandbak ! Het is dankzij hen dat de gewone burgers van Europa nu met de gebakken peren zitten opgescheept. Maar dat interesseert onze politici niet, zolang ze maar goed overkomen. En de gewone mensen moeten maar aanzien dat hun buurten worden gedestabiliseerd. Zinloos geweld invoeren en de sociale voorzieningen uithollen, omdat politici graag willen gezien worden als Wereldsolidair door “vluchtelingen” over het bolletje te aaien.

    Eigenlijk mogen we van geluk spreken dat Egypte nog gered is van een dergelijke catastrofe, want daar wou Obama zo hoognodig “gematigde” oppositie aan de macht, in de vorm van nota bene de Moslim Broederschap. Dat zijn verdomme Salafisten in maatpak ! Op welke planeet leeft die dolgedraaide mafkees eigenlijk met zijn bovenkamer ?

    Like

   • @Luchtpint, 4 Oktober, 23.38u.: Afschrijven is dan ook weer het andere uiterste; afstàndelijkheid, evenwel, acht ik nog steeds op zijn plaats.
    Een standpunt, dat niet door iedereen hier wordt gedeeld, ik weet het. Maar ik zou liegen als ik zei, dat ik er niet zo tegenaan keek.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 5. Pingback: VIDEO: Poetin legt in de VN uit hoe Amerika de “Islamitische Staat” creëerde |

 6. Jan zegt:

  US-Koalition bombardiert syrisches Militär

  Statt wie von Obama am Sonntag Abend bei seiner Rede an die Nation angekündigt, den Krieg gegen den Islamischen Staat jetzt endlich wirklich durchzuführen, haben Flugzeuge der von den USA angeführten westlichen Koalition eine Einheit der syrischen Armee angegriffen. Dabei kamen drei syrische Soldaten ums Leben, 13 wurden verletzt, zahlreiche Fahrzeuge zerstört und ein Munitionslager ging in die Luft. Der Luftangriff soll sich in Deir Ezzor im Osten Syriens abgespielt haben.

  Das syrische Aussenministerium hat einen offiziellen Protest beim UN-Sicherheitsrat eingereicht. Kampfflugzeuge der von den USA angeführten Koalition sollen neun Raketen auf das Lager der syrischen Armee abgefeuert haben.

  Hier weiterlesen: Alles Schall und Rauch: US-Koalition bombardiert syrisches Militär http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2015/12/us-koalition-bombardieren-syrisches.html#ixzz3tqVr7UnM

  http://alles-schallundrauch.blogspot.de/2015/12/us-koalition-bombardieren-syrisches.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s