Ahmed de schorpioen en de bruinvis

Screenshot_13

(Door: “Martin van Vliet”)

Ahmed de schorpioen strekt zijn poten uit op het strand van Kos. Honger heeft hij niet. Omdat hij veel geld had, heeft hij eersteklas het Griekse eiland bereikt. Hij maakt een selfie en stuurt de zelfvoldane foto naar zijn familie in Aleppo. Hij kijkt naar de blauwe zee en wacht op vervoer. Zijn geld is op, maar dat geeft niet. Zijn verdere reis zal gratis zijn.

Na een half uur ziet hij een grote, sterke, vrouwelijke bruinvis, die luistert naar de naam “Merkel”. Zij bereikt snel het strand en houdt een bord met ‘München’ omhoog. Dat lijkt Ahmed wel wat en hij vraagt Merkel of hij op haar rug kan klimmen om met haar naar München te varen. De bruinvis twijfelt. Zij had verwacht vrouwen, kinderen en bejaarden aan te treffen op het strand, maar niet een jonge, sterke schorpioen. En zij vraagt hem: “Ahmed, als ik je meeneem, zul je me dan doodsteken?” Ahmed was voorbereid op de vraag, want hij heeft op 27 september 2015 de uitzending van Paul de Leeuw met de Syriërs gezien en gaf het goede antwoord. “Natuurlijk ga ik je niet doodsteken, als ik dat had gewild was ik in Syrië gebleven. In Duitsland word ik ingenieur of dokter. Bovendien, als ik je doodsteek, dan verdrinken wij allebei.” Het antwoord beviel Merkel en zij zei: “Klim maar op mijn rug.”

Halverwege de reis voelt Merkel een steek in haar rug. Tien minuten later voelt zij de kracht uit zichzelf verdwijnen. Zij raakt in paniek en vraagt Ahmed: “Waarom heb je mij gestoken? Nu zullen wij allebei verdrinken.” Ahmed antwoordt ontroerd: “Je hebt gelijk Merkel, maar ik kan mijn natuur niet veranderen.”

Door:
“Martin van Vliet”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ahmed de schorpioen en de bruinvis

 1. Hendrik M. zegt:

  Tja, zo zit dat met mohammedanen.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Tja, dat is inherent aan de wrede, perfide islam.

  Like

 3. edjan zegt:

  Nou … Merkel wordt hier neergezet als sterk, idealistisch en hulpvaardig maar helaas naïef. Daar twijfel ik toch steeds meer aan. Ook is ze niet dood maar ze gaat gewoon verder op de ingeslagen weg. En het gaat steeds sneller. Nu is Turkije al feitelijk in de eu. De ideeën dat er een plan achter zit lijken me reëler dan Merkel als slachtoffer van haar eigen goede bedoelingen voor te stellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s