Golf van terreur: Netanyahu kondigt harde tegenmaatregelen aan

Screenshot_9

Duizenden Israëli´s bewezen de militaire rabbi Nehemia Lavie op de begraafplaats Har HaMenuchot in Jeruzalem de laatste eer. Hij werd doodgestoken, toen hij een jong joods echtpaar wilde helpen dat in de Oude Stad van Jeruzalem door een Palestijn met een mes werd aangevallen.

(Vertaling: E.J. Bron)

Na een serie terreuraanslagen is de veiligheidssituatie in Jeruzalem en in de Palestijnse gebieden gespannen als sinds jaren niet meer. Zaterdagavond viel een 19-jarige Palestijn in de Oude Stad van Jeruzalem met een mes een joods gezin aan dat wilde gaan bidden aan de Klaagmuur. De vader (24) en een te hulp snellende rabbi van het leger (41) stierven, de moeder en haar kleine kind raakten gewond. Enkele uren later trok een jonge Palestijn bij een benzinepomp in de buurt van de Damascuspoort een mes en stak op een 15-jarige Jood in, die de aanval overleefde. Beide aanvallers werden door de politie doodgeschoten.

De jongste terreuraanvallen hebben Israël geschokt. Ze vonden slechts een dag na de begrafenis van een joods echtpaar plaats, dat voor de ogen van zijn kinderen werd doodgeschoten. De terreurbeweging “Islamitische Jihad” eiste de verantwoordelijkheid op voor de moord. De radicaalislamitische Hamas bejubelde de “martelaren” en riep tot nog meer aanvallen op.

Het bloedvergieten ging zondag dan ook verder. Bij botsingen met de Israëlische politie kwam in Tulkarem een 18-jarige Palestijn om het leven. De Israëlische politie trad met traangas en rubberkogels op tegen gemaskerde Arabische jongeren, die haar met stenen en Molotovcocktails bekogelde. De “Rode Halvemaan” berichtte van minstens 77 gewonden.

Na een crisisberaad van zijn veiligheidskabinet kondigde minister-president Benjamin Netanyahu nu harde maatregelen aan om de terreur te bestrijden. Omdat de Palestijnse Autoriteit de familie van de daders financieel beloont, dien hun huizen in het vervolg nog consequenter dan tot nu toe vernietigd te worden, opdat terrorisme geen winstgevende zaak is. Aanvallers moeten ook zonder proces achter de tralies verdwijnen. Deze zogenaamde “administratieve hechtenis” zou worden uitgebreid. De regering stationeert bovendien nog meer veiligheidstroepen op de knooppunten van het gebeuren en beperkt de toegang van Palestijnen tot de Oude Stad van Jeruzalem en de Tempelberg.

Vooral de laatste maatregel leidde tot heftige reacties. Na de aanslag van zaterdag had de politie zondag alleen nog aan die moslims de toegang tot de Oude Stad toegestaan die daar wonen. De Palestijnse Autoriteit, die tot nu toe zweeg over de moorden, maakte daarop Israël verantwoordelijk voor de escalatie van het geweld. Ze bekritiseerde het doden van twee jonge mannen in Jeruzalem en verzocht de internationale gemeenschap om hulp. Dat de twee gedode jonge mannen terroristen waren, noemde de Palestijnse Autoriteit in haar groteske commentaar niet.

In de afgelopen zes maanden werden acht Joden door Palestijnse terroristen vermoord. Drie Palestijnen stierven bij een brandaanslag, die zogenaamd door joodse terroristen werd gepleegd.

Op 15 april werd Schalom Jochai in Jeruzalem overreden en dodelijk verwond. Op 19 juni werd Danny Gonen in Samaria (de “Westelijke Jordaanoever”) doodgeschoten en tien dagen later Malachi Rosenfeld vlakbij de joodse “nederzetting” Schwut Rachel. Op 31 juli stond het huis van de Palestijnse familie Dabvasha in brand, drie mensen kwamen om het leven. Ali, Saad en Riham. Op 13 september kwam Alexander Levlovitz om het leven, toen zijn auto in Jeruzalem met stenen werd bekogeld. Op 1 oktober werden rabbi Eitam Henkin en zijn vrouw Naama in Samaria voor de ogen van hun vier kinderen in de auto doodgeschoten. Zaterdag werden Nehemia Lavie en Aharon Bennett in de Oude Stad van Jeruzalem doodgestoken. De 19-jarige terrorist had de dag daarvoor op zijn Facebook-site geschreven: “De Derde Intifada is uitgebroken!”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabieren, Barbarisme, Benjamin Netanyahu, hersenspoeling, Indoctrinatie, Intifada, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Moslims, Racisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Golf van terreur: Netanyahu kondigt harde tegenmaatregelen aan

 1. rs zegt:

  http://www.youtube.com/watch?v=nF5c7NBU3vw
  Momenteel in Israel ?

  Helaas geen ondertiteling,

  Like

 2. Palestijnen zijn en blijven rot,moordlustig volk!

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  De zogenaamde “palestijnen’ zijn niet instaat om een goed functionerende samenleving met een stevige economische basis te realiseren, daarom richten ze al hun haat en frustratie op mensen die dit wel kunnen.

  Like

 4. likoednederland zegt:

  Zullen de Palestijnen ooit stoppen met de terreur? Dat is niet te verwachten zo lang de Palestijnse leiding – inclusief de president – ophitst tot geweld en openlijk Jodenhaat verspreid.
  http://likud.nl/2015/09/palestijnse-president-abbas-moedigt-bloedvergieten-aan/

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Moge Netanyahu de gepaste maatregelen nemen en dat zooitje eens behoorlijk uitdunnen.

  Like

 6. Pegidafan zegt:

  Kijk dat noem ik aanpakken ,aanvallers gaan achter de tralies zonder rechtzaak . Zulke maatregelen zijn nodig in tijden van crisis , moord en doodslag. Daar kunnen ze hier een voorbeeld aannemen . Bij misdragingen van migranten op eigen kosten uitzetten , geen pardon ook geen kinderpardon.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Israël zou de Gazastrook moeten schoonvegen, alle ‘Palestijnen’ eruit, en zelf het bestuur weer overnemen. Laten de ‘Palestijnen’ maar asiel aanvragen in Jordanië. Ze hebben inmiddels zóveel onheil in Israël aangericht, dat ze ‘recht op’ een eigen staat naast Israël allang hebben verspeeld.
  Het zal nooit lukken om vrede te stichten tussen Israël en zijn bloeddorstige buur.
  Dan maar niet. Er is genoeg onderhandeld. De ‘Palestijnen’ hebben aangegeven Israël van de kaart te willen vegen, en met die wetenschap zijn vredesbesprekingen toch kansloos.

  Goed dat Nethanyahu nu harde maatregelen treft om het geweld tegen onschuldige Israëlische burgers te stoppen. Het lijkt erop dat alleen keiharde maatregelen effectief zijn.

  Like

 8. tjonge zegt:

  mijn god (ben niet religieus), wat een enorme haat spat er van deze daden af !
  dit gaat nooit goed komen….

  Like

 9. Jan zegt:

  Hoe de moord door de antisemitische BBC werd gebracht: BBC: ‘Palestinian shot dead after Jerusalem attack kills two’

  Hoe het door beroepsantisemiet Hijmans wordt gebracht:

  Dit is de zoveelste buitengerechtelijke executie. Zelfs als Fadi de dader geweest zou zijn, was er volop gelegeheid geweet shem te arresteren in plaats van hem met zes of zeven kogels afmaken. Een onderzoek komt er — ook in dit geval – natuurlijk nooit. Voor de Israelische politie is het gewoonlijk ”dader dood, zaak gesloten” in dit soort gevallen en voor het Israelische publiek en de pers is Fadi gewoon ”de terrorist”.
  ..
  http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2015/10/politie-jeruzalem-doodt-nog-een.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s