Grote steden komen miljoenen tekort voor bijstand

Screenshot_2

De Martini-toren op de Grote Markt. Groningen heeft een tekort van 16 miljoen voor bijstandsuitkeringen

(Door: Nanda Troost)

‘Boze verrassing’ voor gemeenten met veel kwetsbaren

Grote steden als Amsterdam, Utrecht en Groningen komen volgend jaar miljoenen tekort voor de bijstandsuitkeringen. Door een nieuwe verdeling van het geld daarvoor van het Rijk, raakt Amsterdam 25 miljoen euro (4,6%) van z’n budget kwijt.

Groningen moet het met 16 miljoen minder (11%) doen, Utrecht met 5 miljoen minder (4,4%). Er zijn ook steden die erop vooruit gaan: Tilburg, Venlo en Arnhem gaan er elk ongeveer 4 miljoen op vooruit (4% tot 9%).

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Overheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Grote steden komen miljoenen tekort voor bijstand

 1. Sjaak zegt:

  WIE HET GELOOFT !
  DE WERKELIJKHEID IS VEEL ERGER MAAR ZE HOUDEN HUN SMOEL
  OMDAT DAN METEEN EEN BURGEROORLOG BEGINT !
  ZE VOELEN DE STRIK AL DIE OM HUN HALS DIE ENGER EN ENGER WORD !

  Like

 2. Geert zegt:

  Miljoenen, het zullen eerder honderden miljoenen zijn. Ik denk dat de tekorten veel hoger zullen worden dan honderden miljoenen.

  Like

 3. En, GVD, wéér die Jetta Klijnsma!
  Als dat wijf het onder deze omstandigheden mocht wagen om nog één keer over een moestuin of iets dergelijks te beginnen, wordt het tijd, dat iemand een knóóp in dat kromme heksenlijf legt!
  Talloze Nederlanders worden afgeknepen omdat de rooien zonodig de hele wereldbevolking over de vloer moeten halen en zij komt met dergelijke lapmiddelen!
  Je zou d’r samen met al die zogeheten ‘vluchtelingen’ terug de zandbak in pleuren! Schertsfiguur!

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Tja gemeenten, eigen volk eerst!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En dan maar doorgaan HALF NOORD-AFRIKA hierheen te halen! Wat zijn het toch een vies stelletje verraders- buiten de PVV fractie dan- daar in Den Haag! De POLITIEK maakt het mogelijk dat wij overlopen worden door horden ongewenste vreemdelingen, in het merendeel volgers der islam!

  Like

 6. OphEUffen zegt:

  Die gemeentes denken zeker dat de Rembrandts a E. 80.000.000,–uit de lucht komen vallen. Laat ze blij zijn dat we er maar 1 gekocht hebben. Wie niets meer te vreten heeft kan tenminste nog deze aanwinst gaan bewonderen. Geen geklaag, Rembrandt vult uw culturele maag.

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Dat hele geld uitgeven is onzin, een beetje verzamelaar ruilt als hij iets echt wil hebben, met een paar hebbedingen die hij toch eigenlijk niet zo nodig heeft, een paar Franse Renoirtjes en nog een ding wat in de kelder staat te beschimmelen of zo.
   Ow ja, zo’n Rembrandt, € 50,- aan doek, € 100,- aan verf en € 1500 als werkloon.
   De lijst is meer waard want daar kun je iets moois in doen.

   Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Rutte gaat uw lasten verlichten met 5 miljard. Eerst verzwaarde hij de lasten met 20, nu geeft hij 5 terug. Deze vijf haalt hij bij de gemeenten, die u onmiddellijk hoger gaan belasten. Tel uit uw winst. Uw kunt uw winst optellen bij die 1000 euri, die hij eerder beloofde. Dat wordt een negatief fortuin.

  Like

 8. Frans Brassens zegt:

  Geld tekort maar chemtrails genoeg daar, zoals we kunnen zien.
  Dat laatste geldt trouwens voor heel Nederland.

  Like

  • edjan zegt:

   Hmmm, die chemtrails schijnen toch niet bij iedereen te werken, als ik hier zo eens rondkijk.
   En trouwens, de elite zit dan toch zelf ook onder die chemtrails? Of slikken ze daar pilletjes voor? Zo ja, dan hebben die misschien wel ernstige bijwerkingen want ze zijn compleet, totaal krankzinnig geworden.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Informeer je maar eens, Edjan. Alleen al de aluminium bestanddeeltjes zijn op termijn niet best voor het brein. En dat ‘de elite’ ook deelneemt is inderdaad een vraagstuk. Maar hoe dan ook, het betreft veelal schadelijke stoffen die men vrijwel dagelijks in de atmosfeer sproeit. Een kul verhaal daarbij is tegenwoordig: We houden een deel van de zonnewarmte tegen. Maar lesje 1 uit de geofysica leert ons: Als er -hoe dan ook- wolkvorming is, kan de aarde tijdens de nacht haar warmte niet goed kwijt. Ergo paard achter de wagen. Hoe zit dat dan? Er is ook een verband met H.A.A.R.P. Dan gaat het over geleiding. Je moet e.e.a. zelf maar googelen, want het is hier de plaats niet voor hele referaten over dit onderwerp. Ik stipuleerde alleen de aanwezigheid van de chemtrails, als aandachtspunt.

    Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Meer kinderen in bijstand door vluchtelingencrisis

  Het aantal kinderen dat opgroeit in een bijstandsgezin is vorig jaar met 1,3 procent gestegen, tot 226.000. Het Centraal Bureau voor de Statistiek zegt dat de toename vrijwel helemaal valt toe te schrijven aan de toestroom van vluchtelingen. Onder autochtone Nederlanders daalde het aantal bijstandskinderen juist.

  http://nos.nl/artikel/2127674-meer-kinderen-in-bijstand-door-vluchtelingencrisis.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s