Rusland creëert met S-300 raketten no-flyzone voor Westerse toestellen boven Syrië

Screenshot_10

De Russische raketkruiser “Moskva” in actie. Naast 64 S-300 luchtafweerraketten heeft het oorlogsschip 16 SS-N-12 raketten aan boord die speciaal zijn ontwikkeld om Amerikaanse vliegdekschepen te vernietigen.

(Door: “Xander”)

Israëlische premier Netanyahu: ‘Relatie met Rusland ten goede veranderd – Israël zal actie ondernemen zodra Hezbollah in het bezit van kernwapens dreigt te komen’

Rusland positioneert de enorme kruiser “Moskva” voor de kust van de Syrische havenstad Latakia. Het oorlogsschip is bewapend met 64 geavanceerde S-300 luchtafweerraketten. Daarmee creëert Rusland feitelijk een no-flyzone boven een groot deel van Syrië, het zuiden van Turkije en tevens het noorden van Israël. Al vorige week beval het Kremlin de Amerikaanse luchtmacht zich terug te trekken uit het Syrische luchtruim, een eis die nu kracht wordt bijgezet. Ondertussen is een hoge Russische militaire delegatie aangekomen in Israël om nauwere militaire coördinatie en samenwerking te bespreken.

De Amerikaanse regering Obama heeft de afgelopen jaren meerdere malen gedreigd een no-flyzone boven delen van Syrië af te kondigen, maar zette die plannen nooit door. Nu hebben de Russen bij volslagen verrassing het wél gedaan.

Lees verder>>>
(h/t “Adriaan Jansens”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland, Syrië, VS, Westen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Rusland creëert met S-300 raketten no-flyzone voor Westerse toestellen boven Syrië

 1. dendieje zegt:

  Deze is op https://nl4nl.wordpress.com/ herblogd
  Rusland weet tenminste hoe het moet, en doet het ook

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Ik weet dat er aan Rusland het nodige mankeert maar hier ben ik toch erg blij mee, dat heeft Poetin in ieder geval goed aangepakt, als we op Amerika zouden moeten blijven wachten, want Obama doet niets, dan kan het nog lang duren als het ooit zou zijn gebeurt.

  Like

 3. fransdewit zegt:

  Precies, hij heeft tenminste ballen.

  Like

 4. manna zegt:

  putin is een baas!

  Like

 5. Pegidafan zegt:

  Dit legt wel bloot waar en bij wie het probleem is begonnen . Hele vieze spelletjes worden er gespeeld , smeerlap Erdogan en de Amerikanen staan wel te kijk nu . Juist nu we zien wat er met een paar aanvallen van de Russen gebeurd . Poetin is een heel slimme diplomaat , die op het juiste moment praat en handeld . Ik kan me heel goed voorstellen dat de Russen trots zijn op hun niet gekozen leider . In sommige landen is het nodig dat een sterke leider opstaat en de teugels in handen neemt. Kijk het vroegere Nederland , was meer een land voor een gekozen minister president , maar tijden kunnen veranderen . Dan heeft een land behoefte aan hele andere wetten .
  Onze wetten zijn zwaar verouderd voor deze tijd van onveiligheid en gevaar . Dat vraagt om een strenger beleid ,waar er weer ontzag is voor de wetten en regels . Het gedrag van grote groepen van de bevolking hoort eigenlijk niet getolereerd te worden . Daar bedoel ik mee , hoe ouders reageren op leraren en leraressen, hoe de politie wordt aangesproken , hoe men reageerd op verplegend personeel en ga zomaar door . We hebben behoefte aan een streng beleid ten aanzien van personen die zich alles denken te kunnen veroorloven . Het leger zou veel groter moeten zijn , zodat we ons kunnen verdedigen als het mis zou gaan . Geen geld meer naar emigranten en besteden aan het leger , en het eigen volk . Onze veiligheid is in het geding en je maakt mij niet wijs dat lieden als rutte en pechthold dat ook niet zien . Waarom word er anders zo gelogen en bedrogen in de mainstream media , wij zien dingen op internet die je nooit in het journaal ziet .
  Zien wij wel eens een goede documantaire ,NEE, alleen maar gtst ,politie op je hielen, mijn vrouw jou vrouw en nog veel meer van die domhoud programma’s , walgelijk gewoon. Wat een minachting voor het volk . Een volk dat snakt naar een sterke leider ala Poetin en Geert . Een leider waarbij het volk voelt dat hij er voor HUN is , die ONZE belangen behartigd en niet die van de eussr . Een leider waar we trots op kunnen zijn .
  Dat zal niet alleen zo in Nederland zijn maar in alle landen van Europa , ONS EUROPA .
  Zondag 11 oktober om 2.00 uur Pegida Nederland in Utrecht Begint op het Neude .KOMEN . http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Volgens onbevestigde berichten heeft Israël al een adequaat afweersysteem ontwikkeld tegen S-300 raketten.
  Kan Amerika weer eens met de pet in de hand Israël gaan smeken deze technologie te delen.
  Want laten we vooral niet vergeten dat de superieure afweer systemen tegen luchtdoelraketten waar Amerikaanse vliegtuigen mee uitgerust zijn in door Israël ontwikkeld zijn.

  Like

  • Tokyo Joe zegt:

   Beste aquarius,ben er ook tegenaan gelopen.
   Zal ook eens een bal opgooien:
   Schijnt ook zo te zijn dat ze pas kunnen jammen wanneer er een signaal binnenkomt.Het is meer een kwestie van reactiesnelheid en wie heeft de meeste raketten.
   De Amerikanen hebben tijdens operatie paperclip alle raketwetenschappers binnengeharkt,er was ook een Russische versie:
   Alle radarwetenschappers met bijbehorende technologie naar de USSR.
   Maar de echt exotische techniek,zoals die Glocke ,hebben die ziellozen(lees nazi’s) meegenomen naar Argentinië…

   Like

 7. Tokyo Joe zegt:

  Zou dat aapje in Amerika al doorhebben dat ie in zijn nakie staat?
  Pittig filmpje:

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Poetin is gewoon duidelijk, Nederlandse F-16’s kunnen inrukken, gewoon wegwezen daar.
  USA en de Turken kunnen zich ook het best gedeisd houden….

  Like

 9. theko d smit zegt:

  Heel mooi dat Rusland overlegt pleegt met Israel over de gang van zaken, en dat Rusland optreedt ga zo door

  Like

  • Nemesis zegt:

   Ze hoeven niet de allerbeste vrienden ooit te worden. Maar het is van beide kanten wel heel verstandig.Poetin en Netanyu zijn allebei professionals, die door schade en schade de smerige US spelletjes hebben leren kennen. Ze zijn voorbereid nu.

   Like

 10. harry zegt:

  Je kunt het eens zijn met Putin of niet , naar onze maatstaven is het een soort dictator , maar vanuit zijn eigen land gezien hebben de Russen wel een consequente robuuste leider die keihard optreedt waar het nodig is .
  En hij neemt hier wel de juiste beslissing , in tegenstelling tot die islamitische zwarte aap in het witte huis .
  Geen labbekak zoals we hier met tientallen van die laffe slappe honden opgescheept zitten .
  Als je die man ziet lopen en je beeldt je dan Rutte er naast in , de ene EEN brok kracht en energie en dan die Rutte er naast met zijn gedraai , gedwarrel , gelieg en gelach , die slappe darm , dan is een groter verschil haast niet denkbaar .

  Wat mij betreft is de periode van die zacht gekookte eieren voorbij , opzouten met die laffe rotkliek !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s