‘Syrië-gangers als Joden die naar Israël gingen’

Screenshot_17

De huidige burgemeester van Hilversum en voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant, Pieter Broertjes

(Door:D. van Unen)

Nadat hij eerder voorstelde om de dochter van de Russische president Vladimir Poetin uit Nederland te deporteren, heeft de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes opnieuw een uitspraak gedaan die je op z’n minst onhandig kunt noemen.  

Broertjes was te gast in het Radio 1-programma Stand.NL om mee te praten over de stelling dat het averechts zou werken om Jihad-strijders hun paspoort af te pakken. In dat vraaggesprek trok de voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant de vergelijking tussen Joden die na de Tweede Wereldoorlog naar Israël vertrokken, en moslims die nu met jihadistische motieven naar Syrië afreizen.

“Nederlanders gingen na de oorlog ook naar Israël om daar tegen de Engelsen te vechten. Wij hebben ze toen ook niet tegengehouden”, aldus Broertjes.

Bron:
www.spitsnieuws.nl
(h/t “Thoth”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Dhimmitude, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op ‘Syrië-gangers als Joden die naar Israël gingen’

 1. JooJootje zegt:

  Jup en volgens die Broertjes logica waren de moffen natuurlijk onze bevrijders alles kan als je geen onderscheid kan maken tussen goed en fout of alles relatief is.

  Like

 2. jan de schitterende zegt:

  dit kan je zelfs geen chotspe meer noemen. wat een historisch besef heeft deze man. PVDA ten voeten uit.

  Like

 3. Driek zegt:

  Tegen zoveel domheid val niet te argumenteren. Gewoon een domme onontwikkelde man.

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  In Hilversum is men links. Ze verdienen dus zo’n redacteur / burgemeester.
  En heeel veeel asielzoekers / eisnegerts.
  U wilt PvdA? U krijgt PvdA.

  Like

 5. Marc zegt:

  Ongelooflijk. Wat een mafketel!

  Like

 6. tjonge zegt:

  en zo wakkert die broertje ff fijne verder het antisemitisme-vuurtje aan bij onze aanhangers van de religie van de vrede……
  .
  heeft iemand hem al aangegeven voor antisemitisme ?

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Ben het geheel met de man eens, mensen die naar Syrië willen moet je zeker niet hinderen.
  Maar na die keuze natuurlijk ook nooit terug naar hier.
  Hij noemt ‘Nederlanders’, ben het woord ‘Joden’ niet tegen gekomen.

  Like

 8. win zegt:

  dit soort krankzinnig denken vind je op alle politieke niveaus, levensgevaarlijk.
  soms denk ik, naar de bevolking kijkend en luisterend, een gebroeders de witt scenario is nakend.

  Like

 9. Elena zegt:

  Ongelooflijke stomme seniele man. Hoe durft hij dit te vergelijken? Hoogste tijd dat hij een artikeltje geschiedenis over het hoe en wat van het Joodse volk toegestuurd krijgt. Maarja, PvdA he?
  Eigenlijk niets nieuws, ons land wordt al jaren kapot gemaakt door die linkse kl**tviolen.
  Hopelijk zoals hier al eerder genoemd wordt, krijgt men in zijn gemeente duizenden asieleisers met hoofdzakelijk islamitische dobbertnegerts.

  Like

 10. Kraftavilqa zegt:

  Stumper. Tja linkse koprot kan waarschijnlijk ook niet zichzelf kleden. Linkse koprot die afschuwelijke ziekte die nog altijd jaarlijks vele (dodelijke) slachtoffers maakt en wereldwijd onnoemelijk lijden veroorzaakt. Helaas is er nog steeds geen zicht op genezing of zelfs maar preventie van deze gruwelijke volksziekte. Onderzoek naar deze ziekte wordt buitengewoon bemoeilijkt door het besmettingsrisico. Geef daarom gul als de collectant bij U aan de deur komt. 🙂

  Like

 11. Q zegt:

  In de gemeenten is de burgemeester ook de korpschef. Ben benieuwd wanneer Broertjes ook dit soort methoden in gaat zetten.

  http://verenoflood.nu/brekend-huisbezoeken-azc-nee-enschede-krijgen-vervolg-in-baarn/

  Like

 12. fleckie zegt:

  hoe is zo’n opmerking van deze man mogelijk.? heeft deze man geen weet uberhaupt van de SJOA, en de rest wat daarop allemaal volgde..[ gebrek aan kennis van algemene geschiedenis, o.a.zeker betreffende het jodendom??hij mag best eens het boek ‘ter hand nemen’En zij werden verstrooid onder alle volken’ van W.Keller, waardoor hij hopenlijk bepaalde domme opmerkingen in het vervolg voor zich houdt.

  Like

 13. ieznogoedh zegt:

  Dank “burger”vader” Broertjes. Dank.
  Een treffende vergelijking, ook al was deze zeker niet zo bedoeld.

  Inderdaad is de islamitische horde die deze kant opkomt te vergelijken met de mensen die naar Israël gingen om te vechten. Dat hu, is precies de bedoeling van deze horde. Vechten!
  Vechten tegen de autochtone Europese (en ongelovige, pffff) bevolking.
  En die strijders, want dat zijn er meer dan de gutmensch wil denken, worden door “onze” (land)verraderlijke politici binnengehaald alsof ze sinterklaas zijn.
  Maar goed, het merendeel van de landverraders zal wel een goed heenkomen zoeken als het uur U eenmaal is aangebroken. We weten allemaal wat er gebeurde toen de tweede wereldoorlog uitbrak. Ook toen was de “elite” in geen velden of wegen meer te bekennen.
  Hoog en droog in Londen, of zelfs Canada.
  Wat je ook van de competenties van de elite kunt zeggen, één daarvan hebben ze in ieder geval onder de knie als geen ander: het voor zichzelf zorgen!

  Like

 14. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 15. 4sjun zegt:

  Als burgemeester van Hilversum namens de PvdA kan hij minder kwaad dan als hoofdredacteur van de Volkskrant. Het werkt natuurlijk het beste als je Assad ondersteunt om in elk geval iets van een multicultureel samenleven in Syrië in stand te houden door redeloze jihadi’s weg te werken die vooral een monocultureel (lees geïslamiseerd) Syrië nastreven). Een verdwenen jihadi betekent immers een verdwenen kans op recidive.
  .
  Pieter Broertjes zal vast iets anders bedoeld hebben en maar zo kunnen hinten op stimulering van de therapie, hulpverlenings- en inkapselingsindustrie waarbinnen andere Partei-angehauchter hun brood verdienen.

  Like

 16. Hij moest en zou het jihadisme relativeren, maar had daarvoor geen zinnig argument bij de hand omdat die er eenvoudig niet ZIJN.
  Toen greep hij maar het eerste het beste voorbeeld aan, dat hem te binnen schoot. Dat dat een misgreep zou zijn, lag voor de hand…….
  Links zijn is soms lastiger dan je denkt. Tja……
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 17. Ach~die is gewoon hardstikke dement

  Like

 18. 4sjun zegt:

  Maar ook dan heeft meneer Pieter Broertjes in ons land natuurlijk wel recht op zijn eigen mening en daarmee meekomend de mogelijkheid om die eigen mening te delen. Wie dan neveneffecten van de mening, haar toonzetting of wellicht ongelukkige verwoording constateert kan eveneens van het recht op vrije mening gebruik maken om het nodige aan de mening van Pieter Broertjes toe te voegen of anderen te verhelderen dat meneer Broertjes mogelijk vatbaar is gebleken voor het bagatelliserings- en witwasvirus dat met betrekking tot de vele beklijvende gezichten van islam opiniemakend Nederland om den brode in haar greep lijkt te hebben.

  Like

 19. Copan@live.nl zegt:

  Ik zie de Syrië-gangers toch meer als de SS’ers die naar het oostfront gingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s