DE TOESTAND IN DE WERELD

Screenshot_33

(Door: “trias politica”)

De gevolgen van de vorige financiële crisis doen zich nog altijd voelen en de oorzaken ervan zijn nog niet geheel weggenomen. Als we niet oppassen komt er alweer een volgende crisis aan, waarschuwt het IMF. Is het Fonds te somber?

Als we Rutte mogen geloven gaat het prima met Nederland. De groei trekt weer aan en het ergste is achter de rug, zo horen we hem voor de zoveelste keer zeggen. Is dat niet wat te optimistisch? Wie kennis neemt van het jongste Global Financial Stability Report van het Internationale Monetaire Fonds (IMF), leest daar dat lang niet alles weer koek en ei is in de wereldeconomie en in de financiële sector. In dat rapport waarschuwt het Fonds juist voor een dreigende nieuwe mondiale crisis.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op DE TOESTAND IN DE WERELD

 1. Pentagon stopt met trainen ‘gematigde’ rebellen

  door Shari Deira 9 okt 2015

  Om de strijd tegen IS op de grond kracht bij te zetten, trainen de Amerikanen de ‘gematigde’ rebellen in Syrië. Daar gaan ze niet langer mee door. Ook zullen de Amerikanen ook niet langer wapens leveren aan deze groepen.

  Het Amerikaanse ministerie van Defensie zal later vandaag met een verklaring komen, meldt The New York Times op basis van ingewijden.

  Trainen
  Voor het trainen en bewapenen van de rebellen trokken de Amerikanen 500 miljoen euro (ruim 440 miljoen euro) uit. Het Amerikaanse leger rekruteerde strijders die geschikt zouden zijn om te trainen in Jordanië, Qatar, Saudi-Arabië of Verenigde Arabische Emiraten. Ook dat gaat niet langer door. Lees verder >>>> http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/10/Pentagon-stopt-met-trainen-gematigde-rebellen-2700027W/?masterpageid=158493

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Wat er niet in het verhaal (link) stond, is dat de economie in Duitsland begint te haperen, onder invloed van China, waar de economie ook al hapert. De Duitse export naar China is nu al voor 4,5 % gekrompen. Nederland, die veel zaken met Duitsland doet, kan dus ook meegezogen worden.
  En dan moeten de Duitsers (Nederland volgt) ook nog eens dat grote leger van – asielzoekers – gaan bekostigen, wat ook niet in het verhaal stond. Voegt men deze feiten aan het verhaal toe, dan is het een voldongen feit dat er alweer een crisis op komst is, een veel grotere dan de eerste !

  Like

 3. Ad zegt:

  Ik ken nog het radio programma de toestand in de wereld van gbj Hilterman

  Like

  • Ad de Koning zegt:

   Beste Ad, ik reageer ook nogal eens en heet ook Ad, en ik luisterde ook altijd graag naar Hilterman. Zullen we de eerste letter van onze achternaam voortaan bij onze reacties zetten dan raakt niemand in de war wie van ons twee er reageert? Als je dat niet prettig vind hoor ik het wel.

   Like

 4. Ad de Koning zegt:

  Ad, nog even een reactie, ik was te snel met mijn reactie want bij mij staat er Ad de Koning dus verwarring is niet zo gauw mogelijk. Sorry!!!

  Like

 5. Ad de Koning zegt:

  Een aanvulling op de toestand in de wereld: ik weet niet of iemand het al ergens gelezen heeft maar op Xander staat een bericht met als titel “China verklaart de islam de totale oorlog” en verder Iedereen die een baard aangeeft krijgt een beloning van $ 8.000. Bestaande islam halal restaurants worden vanaf nu verplicht sigaretten en alcohol te verkopen. Iedereen die de islam promoot krijgt $ 4.880 dollar boete. Ik weet natuurlijk niet of het allemaal klopt maar het zou wel geweldig nieuws zijn. Er stond nog bij “wie had ooit kunnen denken dat de hulp van Rusland en China zou komen. Het klinkt fantastisch, nu hopen dat het allemaal klopt. Maar ik denk dat E.J. Bron binnenkort wel duidelijkheid zal verschaffen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s