Belgische premier Michel: ‘Opvangcrisis zal alleen maar moeilijker worden’

Screenshot_26

De Belgische minister-president Charles Michel

‘We hebben onze verantwoordelijkheid genomen, duizenden opvangplaatsen gecreëerd, de administratie versterkt, in grote samenwerking met de gemeenten, de verenigingen, het Rode Kruis… Maar ik wil eerlijk zijn: het zal moeilijk zijn en nog moeilijker worden in de komende maanden.’ Die waarschuwing over de asiel- en opvangcrisis lanceerde premier Charles Michel zondag op het zomerevenement van zijn partij in Pairi Daiza.

Michel benadrukte dat de MR nooit zal kiezen voor het aanwakkeren van racisme of xenofobie. De regering kiest voor de opvang van ‘zij die vluchten voor de dood en de hel’, aldus de premier, die er meteen aan toevoegde dat de asielcrisis geen gemakkelijk dossier is. Wie in aanmerking komt voor asiel moet ‘behoorlijk opgevangen worden, onze waarden van vrijheid en democratie delen, aangemoedigd worden om te werken en één van de landstalen te leren’. De eerste minister herhaalde ook het pleidooi van zijn partijvoorzitter Olivier Chastel voor een verplicht inburgeringstraject zoals dat in Vlaanderen bestaat. Wie niet in aanmerking komt voor asiel of onze democratische waarden niet deelt, moet voor Michel het grondgebied verlaten.

Lees verder>>>
(h/t “Crusader”)
De Standaard

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, België, betutteling, cultuurrelativisme, Demografie, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Belgische premier Michel: ‘Opvangcrisis zal alleen maar moeilijker worden’

 1. Brzezinski eist Amerikaanse militaire vergelding tegen Rusland

  De Russische luchtaanvallen op de door Amerika en de NAVO gesteunde moslimterroristen in Syrië moeten volgens Brzezinski desnoods met geweld worden gestopt.

  De even invloedrijke als beruchte NWO-topman Zbigniew Brzezinski, voormalig topadviseur van president Carter en een van de grote mannen achter Barack Obama, eist in de Financial Times Amerikaanse militaire actie tegen Rusland als het Kremlin niet ophoudt met het bombarderen van de door de CIA en de NAVO gesteunde islamistische rebellen in Syrië. Volgens hem laten die Russische aanvallen ‘op zijn best de incompetentie van het Russische leger zien’, en zijn in het ergste geval ‘een gevaarlijk verlangen de politieke onmacht van de Amerikanen te onderstrepen.’

  De VS moet in Brzezinski’s ogen de Russen rechtstreeks dreigen met militaire vergeldingsaanvallen. Dat moet volgens hem niet moeilijk zijn, omdat de Russische schepen en vliegtuigen ‘geografisch geïsoleerd van hun thuisland zijn. Als ze de VS blijven provoceren kunnen zijn worden ‘ontwapend’.’ Daarbij ‘vergeet’ hij gemakshalve dat Rusland véél dichter bij Syrië ligt dan Amerika.

  Rusland en China moeten ‘samenwerken’ met VS

  Omdat ‘de Amerikaanse geloofwaardigheid in het Midden Oosten’ op het spel staat pleit hij voor snelle actie. Allereerst zou president Obama moeten eisen dat de Russen hun bombardementen op de door het Westen gesteunde islamitische terreurgroepen. ‘Maar het zou beter zijn als Rusland ervan overtuigd kan worden een verreikend akkoord met de VS over deze regionale problemen, die de belangen van afzonderlijke landen overstijgen, te zoeken.’

  Ook China zou daarin betrokken moeten worden. Dat land blijft volgens Brzezinski bewust toekijken en hoopt later de scherven te kunnen oprapen om zijn positie te kunnen versterken. ‘Maar de regionale chaos kan zich makkelijk naar het noordoosten uitbreiden en Centraal en Noordoost Azië bereiken. Dat zou voor zowel Rusland als China nadelig zijn, maar ook voor de Amerikaanse belangen en vrienden van de VS –om niet te spreken over de stabiliteit- in de regio. Het is daarom tijd om strategisch slim te zijn.’ (1)

  Europa en Israël opofferen in oorlog tegen Rusland

  Brzezinski heeft altijd Rusland als de grote vijand beschouwd, ook na de instorting van het communisme, en dat is nu niet anders. Obama’s toenadering tot Iran en tegelijkertijd afstoten van Israël zijn twee van de belangrijkste ontwikkelingen waar Brzezinski al vele jaren openlijk voor pleitte. De ‘voormalige’ topadviseur ziet in Iran de ideale Amerikaanse bondgenoot om op zeker moment een oorlog tegen Rusland te beginnen. Zowel Israël als Europa kunnen daar in zijn ogen voor worden opgeofferd (dat is: worden verwoest zonder dat de VS hen te hulp schiet). De samenwerking tussen Rusland en Iran in Syrië is dan ook een doorn in zijn oog.

  Bron
  http://xandernieuws.punt.nl/

  Like

 2. bigljohn zegt:

  …..Wie in aanmerking komt voor asiel moet ‘behoorlijk opgevangen worden, onze waarden van vrijheid en democratie delen, aangemoedigd worden om te werken en één van de landstalen te leren’…..Een late roeping voor al die hordes Moslims, die met geheel andere bedoelingen naar Europa komen ! De Belgische minister-president Charles Michel is nog simpeler dan een pasgeboren kind !

  Like

 3. Marc zegt:

  “Wie niet in aanmerking komt voor asiel of onze democratische waarden niet deelt, moet voor Michel het grondgebied verlaten.”

  Ik heb Rutte nog niet zulke heldere taal horen uiten.

  Like

 4. GT zegt:

  Tja natuurlijk gaat het nog moeilijker worden, je eigen bevolking zal straks Emigreren en betekend het einde van Belgie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s