BIJSTORTEN VOOR ONS PENSIOEN

Screenshot_3

(Door: Ariane Kleijwegt en Ruud Mikkers)

AMSTERDAM – Werkgevers en werknemers moeten meer premie betalen voor hun pensioen.

Dat blijkt uit een rapport dat het kabinet naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Door de lage marktrente wordt toegezegd pensioen miljarden euro’s duurder. Komend jaar gaat het om 12 procent.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op BIJSTORTEN VOOR ONS PENSIOEN

 1. Cathja zegt:

  Wat ze je met de linkerhand geven, pakken ze met de rechterhand weer terug, én nog meer! Per saldo gaan we er dus opnieuw op achteruit, ondanks de ‘meevaller’ van 5 miljard euro, die de overheid mocht verdelen.
  Vergeet het maar. We zijn opnieuw belazerd.
  Vorige week las ik in De Telegraaf dat koning Willem en zijn vrouw beiden € 500,– netto krijgen. Tja, als alle ambtenaren dat krijgen, dan hebben zij daar ook recht op, zo liet de regering weten.

  Bizar! Die mensen bulken van het geld, en dan krijgen ze ook nog eens een eenmalige uitkering van € 500,–! Het zou hen sieren als ze dit geld zouden doneren aan de Voedselbank. Maar ik heb zomaar de gedachte dat die € 1.000,– over de spaarpotten van de dochters verdeeld gaan worden.

  We kunnen ons voortaan maar beter nergens meer over verblijden, en afwachten of ze woord houden. Zo wacht ik nog steeds op die beloofde € 1.000,– van Mark Rutte.
  Maar mijn geduld is inmiddels wel op…

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Wederom hebben de witte boorden criminelen gegokt met Uw pensioen en grote risico’s genomen (niet erg het was maar uw geld) en helaas uw pensioen euro’jes zijn verdampt !!
  En het graai spel ging vrolijk verder !
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Werkgevers en werknemers moeten meer premie betalen voor hun pensioen !

  IN EEN BODEMLOZE PUT IN BETALEN ?
  ZE KRIJGEN HET TOCH NIET GEREGELD !
  MILLIARDEN NAAR DE EU -GRIEKENLAND
  EN ANDERE FLUTLANDJES IN HET ZUIDEN
  DIE ALLEEN MAAR NEMEN EN WAAR NIKS
  VAN TE VERWACHTEN IS !
  FUCK THE EU !

  Like

 4. Giny zegt:

  Bij de pomp kunnen we ook al meer gaan betalen en de energie kosten
  gaan flink omhoog!
  Wat een verrijking voor onze samenleving al die asiel (geluk) zoekers!
  Zijlstra die op een afstand weer eens een graantje mee wil pikken van
  het succes van de PVV, maar wel zeggen dat Geert maar wat loopt
  te schreeuwen!
  Gunst meneer Zijlstra, het is een standpunt van de PVV, degeen die staat
  te schreeuwen, bent uzelf, wees een vent, geef eens openlijk toe dat Geert
  gelijk heeft en kom niet met die doorzichtige praatjes van u aan!

  Like

 5. exmarineman zegt:

  Ja daar gaan we weer…..ook deze brief komt weer eens op een moment een paar (2 a 3) maanden “te laat”! Het kabinet wist dit al veel langer dat kan niet anders..waarom? Dat ga ik proberen uit te leggen.
  Laten we eerst eens gaan beginnen met het “loonakkoord bij de (r)overheid)”waarin de ambtenaren totaal over 2015 en 2016 een loonsverhoging kunnen krijgen van 5,05%. De daadwerkelijke invulling er van geschiedt op de diverse overheidssectoren zoals defensie, politie etc. Een groot deel er van wordt bekostigd uit de pensioenpot van het ABP en wel als volgt…. er wordt minder pensioenpremie betaalt door het personeel en de roverheid heeft bedongen dat ze tot het jaar 2021 géén extra premies hoeft af te dragen aan het ABP als de beleidsdekkingsgraad daar eigenlijk om vraagt (zoals nu dus staat te gebeuren in deze brief). Ten 2e: welgeteld 1 jawel één dag nadat het loonakkoord wereldkundig was gemaakt verlaagde DNB de rekenrente voor alle pensioenfondsen naar 3,2%. Deze beslissing ging ONMIDDELLIJK in en daardoor werden de beleidsdekkingsgraden van de pensioenfondsen in 1 klap 3-5 basispunten naar beneden gedrukt.
  Inmiddels zijn 3 van de 4 bonden bij de roverheid akkoord gegaan met het loonakkoord en hebben die bonden de solidariteit tussen de generaties en dus tussen jong en oud bij het grof vuil gezet.
  Bovendien is in het loonakkoord ogenomen dat voortaan alleen geïndexeerd gaat worden op prijsindexatie in plaats van loonstijgingsindexatie. Bovendien mag er pas worden geïndexeerd als de beleidsdekkingsgraad minimaal 130 bedraagt.
  Deze roverheid heeft zich dus eerst zelf helemaal ingedekt tegen die eventuele extra premiebetaling aan het ABP. Bovendien had de roverheid verwacht dat het ABP de premies zou verlagen, echter dat KAN het ABP helemaal niet meer want de beleidsdekkingsgraad is inmiddels ver onder 100 gedoken. Er kan zelfs een pensioenindexatie – VERLAGING komen en dus ook een verlaging van de pensioenuitkeringen van de huidige gepensioneerden. Die delen sowieso al niet eens mee met de belastingverlaging voor de werkenden/aktieven, dus voor hun is het dan weer eens driedubbelop………

  En dan komt – na het bericht van het ABP gisteren dat men de premies niet zal gaan verlagen – nu opeens deze brief van het kabinet, nadat ook DNB al heeft gezegd dat de pensioenfondsen nu in slechte staat verkeren ja vanwege….. de lage rentestand. Een stand die diezelfde DNB onlangs zelf heeft verlaagd……

  Hoe kun je nu nog volhouden dat het allemaal wel heel toevallig zo loopt met de pensioenfondsen??????

  Like

 6. fransdewit zegt:

  Ze hebben eerst van mij 20 jaar pensioen kwijt gemaakt en goed ook er is niets meer van te vinden. Dus ik betaald nu al jaren, 350 Euro per maand bij om nog een beetje pensioen te krijgen later. Eerst het fiasco van die kolen graafmachines in Amerika, toen dat gezeik over die IJsland bank en nu hebben ze weer een extraatje nodig om die gasten te kunnen onderhouden.

  Like

 7. Marc zegt:

  Ik ben 55 jaar, maar reken erop dat als mijn pensioenleeftijd gekomen is de pot gewoon leeggeroofd is. Ik reken nergens op.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  De werkenden moeten bijbetalen en van de gepensioneerden wordt geroofd.

  En het ABP, waar wij bij zitten, heeft biljarden in kas.

  Maar de pensioenen worden een grijp-graai mogelijkheid voor de regering en voor de EU.

  En met allerlei ingewikkelde smoesjes proberen ze ons een rad voor ogen te draaien.

  Tot er helemaal niets meer van ons geld over is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s