Macedonië: enkele belevenissen, oktober 2015

Screenshot_23

(Door: Tomáš Jirsa – Vertaling: Z.B.)

Door de Tsjechische senaat ben ik op uitnodiging van de Tsjechische ambassade in Macedonië naar het land gestuurd om met eigen ogen de situatie rond de migratiestroom te kunnen bekijken en te beoordelen. Mijn hele leven help ik graag mensen, ik ben een sociaal voelend mens en katholiek. Maar in Macedonië was ik om me als een koele waarnemer op te stellen. En ik moet zeggen dat, wanneer de situatie niet zo tragisch was, ik de hele migratiestroom als bizar zou omschrijven. Mijn belevenissen heb ik in drie punten samengevat.

Ten eerste: alle betrokken landen overtreden geheel openlijk en onmiskenbaar het primaire EU-recht. Tot aan de Griekse kust worden de migranten vervoerd door de mensensmokkelaars. Eenmaal op het EU-grondgebied ontfermen de Grieken zich over de migranten. Ze brengen ze met bussen naar de Macedonische grens, net  buiten de EU-zone. De Macedoniërs stoppen ze in treinen die hen dwars door Macedonië tot aan de Servische grens brengen. De migranten steken te voet de grens over, nemen plaats in de Servische bussen, die hen vervolgens weer naar een EU- land brengen: naar Kroatië of Hongarije. Deze twee  landen zorgen voor het vervoer van migranten naar Duitsland. Dagelijks lopen hun aantallen op tot 5000…  De Duitse bondskanselier Merkel heeft een enorme fout gemaakt toen ze hen met open armen verwelkomd heeft. Nu al zeggen ministers-presidenten van sommige Duitse deelstaten dat hun deelstaten de grens van opnamecapaciteiten hebben bereikt en spreken ze zich uit over de bouw van het grenshek. Onder Duitse druk hebben de EU-leiders wederom een fout gemaakt toen ze de migranten een boodschap stuurden dat EU-landen hen (door middel van quota)zullen opnemen. En dus houdt de toestroom van de migranten niet op.

Screenshot_24

Ten tweede: de absolute meerderheid van de migranten zijn geen vluchtelingen die rechtstreeks  uit de oorlogsgebieden komen. Zo is het ook in het geval van Syriërs. Ze komen vanuit de kampen in Turkije of  andere relatief veilige landen. Het is nu bekend dat minimaal de helft van de migranten gevormd wordt door Kosovaarse  Albanezen, Albanezen, Afrikanen en mensen uit andere min of meer veilige landen. Het zou correcter zijn  om deze mensen geen ‘vluchtelingen’ te noemen maar ‘migranten’. De veronderstelling dat deze mensen in onze fabrieken aan de slag zullen gaan om de economie te helpen, zoals door sommige politici beweerd wordt, is een vergissing. Gisteren heb ik gelezen dat, aangezien  geen van de vluchtelingen Duits spreekt , er in Duitsland een tekort aan 300 000 leraren Duits ontstaat.

Ten derde: de hele migratiestroom op zich is bizar. De goedmenschen vanuit  heel Europa komen naar de migratieroutes om de vluchteling van allerlei zaken te voorzien: belegde broodje, flessen water en limonade, kleren, schoenen, dekens en slaapzaken en speelgoed voor de kinderen. De migranten stappen uit de bussen of treinen, maken het V- teken richting de goedmenschen, nemen het eten en wat van de andere spullen aan en vervolgen hun reis. Ik liep ongeveer 1 kilometer met de migranten mee en heb kunnen zien hoe ze na enkele honderden meters geen honger of dorst meer hadden en het eten naast de weg gooiden. Die nieuwe jas zat toch niet lekker, weg ermee. En de slaapzaak is ook niet nodig, het is toch nog geen avond, weg ermee… De hele weg naar Servië ligt bezaaid met tonnen afval. De Macedonische kinderen verzamelen het brood in plasticzakken om  de huisdieren mee te voeren. Op de weg terug zeulen ze met de volle plastic zakken en passeren ze de posten van de goedmenschen, die alweer bezig zijn met de nieuwe lading broodjes te smeren voor de nieuwe lading vluchtelingen.

Screenshot_25

Ik heb geprobeerd met sommigen van hen een gesprek aan te knopen. Engels praat elke tiende of twintigste van ze. In een van de grote tenten die er staan om de migranten te laten uitrusten, zit op een groep van ongeveer twintig mensen op de grond.

“Goedendag, mag ik vragen waar u vandaan komt?’ “Uit Iran.” “Maar daar wordt toch niet gevochten?” “Nee, dat niet, maar we gaan voor de vrijheid. Freedom, freedom!” “En waar gaan jullie heen?” “Wij willen asiel in Nederland.” “Waarom per se in Nederland?” “Daar is freedom het grootst”, zegt de vrouw in een zwarte chador.

Als dit geen catastrofe was, zou de hele situatie  erg bizar te noemen zijn.

Bron:
http://neviditelnypes.lidovky.cz
Auteur: Tomáš Jirsa

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, Europa, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Macedonië, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Macedonië: enkele belevenissen, oktober 2015

 1. Marc zegt:

  Als ik Dijkhoff goed heb begrepen gaat die chador na aankomst linea recta terug naar Iran.

  Eens zien of die man woord houdt.

  Like

 2. Antivenin zegt:

  Knettergek! En hoofdzakelijk veroorzaakt door de achterlijke berichtgeving in de massamedia, die de vluchtelingenmythe maar blijven voortzetten. Stelletje landverraders!

  Gelukkig is er ook af en toe een lichtpuntje. De organisatie die de “zielepieten” in het “Jungle”-kamp bij Calais verzorgt, schijnt nu toch wakker te zijn geworden.
  UK charity wants to cut aid for fake Calais “refugees” with no valid reason to leave their countries
  https://themuslimissue.wordpress.com/2015/10/06/uk-charity-wants-to-cut-aid-when-they-discover-calais-refugees-are-fakes-with-no-valid-reason-to-leave-their-countries/

  Hopelijk trekken ze die hulp ook echt in…

  Like

 3. fleckie zegt:

  jammer genoeg kunnen die ‘goedmenschen niet gedwongen worden om op z’n minst 2 binnendringers mee te nemen naar hun eigen behuizing, [om zodoende DE cultuur van die binnendringers te leren kennen]

  Like

 4. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van de Telegraaf dat Plasterk die relschoppers ‘tuig van de richel’ noemt.

  DEN HAAG –

  De groep die in Woerden een noodopvang voor asielzoekers heeft aangevallen, is volgens minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken “tuig van de richel”. Hij zei dat zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed.

  De bestorming was niet het gevolg van gebrek aan regie van de autoriteiten, aldus de bewindsman. Dat verwijt maakt de burgemeester van Woerden. Het lokaal bestuur heeft juist in Woerden laten zien dat het “zijn mannetje staat”, aldus Plasterk.

  Plasterk heeft zaterdagmorgen net als premier Mark Rutte contact gehad met de burgemeester van Woerden. De oppositie verweet de premier eerder deze week onzichtbaar te zijn in de vluchtelingenkwestie.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Ja zo zijn dus die linkse gutmenschen. waaronder dus ook de VVD-leden/-bestuurders geteld kunnen worden sinds het aantreden van Hans Dijkstal. Nu hebben ze weer een grote mond richting “asielzoekers/vluchtelingen” om de PVV en GW de wind uit de zeilen te nemen, want er staan zeker weer verkiezingen voor de deur. Maar in plaats van naar Woerden te gaan had hij naar het dorp Oranje moeten gaan. Want daar heeft hij die inwoners en indirect de gehele bevolking van Nederland weer eens bedrogen en belogen. Want hij is er toch voor de Nederlanders, hij is toch de MP van Nederland en alle Nederlanders?????? Wat doet hij dan in Woerden om NIET-Nederlanders die zgn gefrustreerd zijn een hart onder de riem te doen…….. Nee Oranje bezoeken is veel te risicovol en dus blijft hij daar weg, de lafaard. En dan de mensen in Woerden “tuig van de richel” te noemen……..dat had Geert eens moeten doen! Hoe hard werd die door Plasterk en zijn roversbende niet aangevallen toen hij de Marokkaanse criminelen tuig van de richel noemde……..Ja ja het kan verkeren.

   Like

 5. kraftavilqa zegt:

  Wat zijn die goedmenschen toch een onnozele stumpers vele decennia algehele verlinksing van alles heeft z’n verwoestende werk gedaan de koprot is onbehandelbaar geworden.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Ook hier blijkt weer wat voor geteisem door de linkse landverraders hier binnengehaald wordt.
  Komt er op neer dat iedere 4 werkenden een asieldreiger moeten verzorgen.
  En werkenden zijn niet die linkse gutmenschen in hun gesubsidieerde of (semi-) overheidsbaantjes, en steuntrekkers.

  Like

 7. Pingback: Migranten worden overladen met humanitaire hulp, zegt Tsjechische senator Jirsa | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s