‘Bijeenkomst IS-leiders gebombardeerd: Al-Baghdadi niet gedood’

Screenshot_29

Abu Bakr al-Baghdadi

De Irakese luchtmacht heeft laten weten dat ze een konvooi heeft gebombardeerd waarin Abu Bakr al-Baghdadi aanwezig geweest zou zijn. Dat is de nummer één van terreurorganisatie Islamitische Staat. Volgens de eerste berichten uit ziekenhuizen in de buurt, zou al-Baghdadi niet gedood zijn.

Het Irakese leger laat nog weten dat het konvooi onderweg was naar een belangrijke IS-bijeenkomst. Ook de plaats van die bijeenkomst zou onder vuur zijn genomen, zo meldt de BBC.

De bombardementen werden uitgevoerd in de Irakese provincie Anbar. Volgens eerste berichten van de Britse openbare omroep zou de IS-leider ‘gewond of overleden zijn’. Dat wordt nu tegengesproken door de eerste berichten van de ziekenhuizen in de buurt. Volgens Reuters zijn verschillende leiders van IS dood of gewond binnengebracht. ‘Al-Baghdadi is niet gedood tijdens de bombardementen. Volgens ons was hij niet bij het konvooi’, klinkt het.

Abu Bakr al-Baghdadi is al verschillende keren doodverklaard. Die berichten bleken nooit te kloppen. Sinds 2011 staat hij op de terroristenlijst van de VS. Er staat een prijs van meer dan 7 miljoen dollar op zijn hoofd.

Lees verder>>>
(h/t “Adriaan Jansens”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Irak, ISIS, Islam, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

3 reacties op ‘Bijeenkomst IS-leiders gebombardeerd: Al-Baghdadi niet gedood’

 1. louis-portugal zegt:

  Lijkt me leuk als de russen die straks kunnen ophalen.

  Like

 2. Johan zegt:

  Het gaat goed daar, in Syrië. De schaapjes worden flink geschoren door Poetin.

  Like

 3. Jan zegt:

  Iedereen vroeg zich af waar die honderdenToyota’s vandaan kwamen, gebruikt door ISIS. Mysterie is opgelost. Komen van ayatollah Hussein Obama:

  Obama lieferte die Toyota Pickups

  Amerikanische Anti-Terror-Beamte haben eine Untersuchung gestartet, woher die ISIS-Terroristen so viele von diesen identischen Toyota Pickup-Trucks haben. Sie mussten nicht sehr lange suchen…..

  Die Toyota Hilux sind alle leicht, schnell und wendig, aber unzerstörbar oder bombensicher sind sie vielleicht nicht. Fakt ist, sie wurden von der amerikanischen Regierung an die al-Nusra-Front geliefert, eine dschihadistisch-salafistische Organisation in Syrien.

  http://www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/24828-Obama-lieferte-die-Toyota-Pickups.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s