Fotoreportage PEGIDA-manifestatie Utrecht (11-10-2015)

Screenshot_1

(Door: “Jowitteroos”)

Screenshot_2

Screenshot_3

Screenshot_4

Screenshot_5

Screenshot_6

Screenshot_7

Screenshot_8

Tommy Robinson!

Screenshot_9

Screenshot_11

Screenshot_12

Screenshot_13

Twee “oude bekenden”!

Screenshot_14

Screenshot_15

Screenshot_16

Screenshot_17

Screenshot_18

Screenshot_19

Screenshot_20

Lutz Bachmann (PEGIDA-Dresden)

Screenshot_21

Screenshot_22

Arnold Karskens

Screenshot_23

Ook de NOS was aanwezig voor haar gebruikelijke “objectieve verslaggeving”!

Screenshot_24

Screenshot_25

Screenshot_26

Screenshot_27

Screenshot_29

Screenshot_30

Screenshot_31

Screenshot_32

Door:
“Jowitteroos”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Nederland. Bookmark de permalink .

32 reacties op Fotoreportage PEGIDA-manifestatie Utrecht (11-10-2015)

 1. (verwijderd door webmaster in verband met bescherming privacy!) We hebben een mooie dag gehad en mooie toespraken gehoord op Vredenburg in Utrecht. Op mijn schilderij staat; “A good looking woman???”, het beeldt een boerka af met een ‘vrouw’ erin. Die andere vrouw met rood haar en zwarte hoed op is spreekster Raffie Chohan, zit in de organisatie. Er staat ook een foto hierboven van Tommy Robinson uit Engeland. Daar heb ik ook een foto van gemaakt. Na de toespraken hebben Jo Witteroos, Theresa en Jack nog wat biertjes en droge witte wijntjes genuttigd in een cafeetje vlak bij Vredenburg! Op naar de volgende Pegida-demonstratie! Donderdagavond kijken naar Powned, waarschijnlijk hebben die het ook over de demonstratie vanmiddag in Utrecht!!!

  Like

 2. fransdewit zegt:

  Ik denk dat er een hoop mensen inclusief ik zelf, afgehaakt hebben om er naar toe te gaan ,door de negatieve berichtgeving.

  Like

  • Negatieve berichtgeving? Laat je toch niet intimideren!
   De volgende keer ga ik weer, net als Jack!

   Like

  • Ricardo zegt:

   Dat is nou , het grote probleem in West Europa! We zijn veel te braaf! Er hadden veel meer , mensen moeten komen, van alle geloven, culturen in Nederland om , tegen het kwaadaardige Monster de Mislam te demonsteren! Zouden er van die Linkse Ratten, ergens in Oost Europa , een Pegida ,Anti Islam demonstratie ,verstoren konden ze het niet meer navertellen! Gadver wat een misselijk laag volk , dat Linkse ongedierte!
   En dan die halve Kerel Joke Kaviaar die zichzelf als een soort, Marthin Luther King profileert!

   Zien ze dan niet dat overal , waar de Islam is (groeit) het , tot Oorlog , onderdrukking, censuur leid! Zelfs de zogenaamde ”democratische moslimlanden” Turkije, Indonesie, hebben geen vrijheid van meningsuiting! ISIS lacht zich kapot , ongestoord kunnen ze miljoenen terroristen hierheen sturen! De Isis Nazi praktijken hoor je men ook nooit ,over bij links!

   Ziet men bij Links ,dan echt niet, dat de Islam, vrijheid van meninguiting , homo’s, vrouwen, Joden, cristenen,kortom alles en iedereen die geen moslim is haat! Mekka kom je niet eens in als niet moslim zijnde , over dit soort nazi praktijken hoor je links nooit,over!

   De agressie tegen vrouwen in de AZC en op straat , door de zogenaamd zielige vluchtelingen! Hoor je ze niet over!

   Like

  • Joshua zegt:

   Dat is de bedoeling ook van de linkse kliek ontmoedigen en zoveel mogelijk liegen en onruststokers erbij halen.
   Wij weten beter en gaan gewoon door, niet laten ontmoedigen door die fascisten troep.

   Like

 3. Niek Verheyen zegt:

  Al zappende kom ik net terecht op Duitsland 1 ARD waar verslag wordt gedaan van een concert dat gehouden wordt voor ‘de vrijwilligers van Munchen in de huidige vluchtelingencrisis’. Als je het niet zelf ziet geloof je het niet. Een grote verzameling ‘gutmenschen’, ‘usefull idiots’ en ander onnozel tuig dat krampachtig tracht vast te houden aan de idealen van de afgelopen decennia. Blijkbaar ‘keine blasse Ahnung’ hebbend van de ellende die zich op ons continent drastisch aan het ontwikkelen is.

  Als je dit ziet in combinatie met het links fascistische crapule in het filmpje over de Pegida-demonstratie in Utrecht dan krijg je een sterke neiging het moede hoofd ergens neer te vleien.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Nick Verheyen: 00.19. uur. Dat van het moede hoofd, dat kan ik begrijpen, Nick. Maar toch moeten wij de moed niet opgeven. Hulde voor de mensen die op de PEGIDA bijeenkomst zijn geweest in Utrecht. We laten ons toch niet door LINKS en de POLITIEK CORRECTE bende de mond snoeren?

   Like

 4. Brandende kaars zegt:

  Opstootjes en rellen door Internationale socialisten (IS) en moslim jongeren m.m.v. de imam van de ULU moskee én de besluiten van hogere politie leiding en politiek, frustreren en isoleren op een geraffineerde wijze de Pegida bijeenkomst in Utrecht.

  Ik kwam zondagmiddag helaas te laat aan op het Vredenburgplein. Door werkzaamheden aan de spoorlijn Zwolle-Amersfoort moest ik met de trein een heel eind omreizen om uiteindelijk in Utrecht te komen.
  Ik trof bij alle toegangswegen naar Vredenburgplein een wegversperring aan van politie agenten. Zij hield letterlijk iedereen tegen. Ook mij. Mijn grenen stok waarop ik mijn gelamineerde teksten/afbeeldingen had willen bevestigen, werd mij door een agent op een ruwe wijze uit mijn handen gerukt. Hij zag dit blijkbaar aan als een slaghout. De man was niet voor rede vatbaar.

  Boven het plein hing een roze/paarse dampen van diverse afgeschoten rookbommen. ME bussen stonden overal rond het plein geparkeerd. Rellende moslims en internationale socialisten (IS) brulden met veel haat en nijd op hun gezichten en met dreigende gebaren naar de Pegida mensen: Nazi’s, Nazi’s enz. Daarbij gooiden ook ze verschillende materialen richting van de Pegida mensen. De agenten moesten regelmatig de als maar opdrukkende schreeuwende menigte weer terug jagen. Andere moslims grijnsden en staken hun duim omhoog. Dat irriteerde mij mateloos. Later realiseerde ik waarom zij grijnsden:
  Een agent vertelde mij dat deze volledige afzetting van toegangswegen, door hogerhand was bevolen, omdat er sprake was verstoring van de openbare orde. De agenten beschermden dan wel de Pegida mensen op het plein tegen de rellende anti-Pegida menigte, maar isoleerden daarmee ook volledig het islam kritische geluid van de Pegida mensen! De Pegida boodschap was in de toegangswegen niet te horen, enerzijds door de grote afstand en anderzijds door het geschreeuw van de anti-Pegida betogers. Het doel van deze Pegida bijeenkomst werd daarmee volledig te niet gedaan.
  Ik heb uiteindelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om met omstanders gesprekken aan te gaan over Pegida, de ware aard van de islam (vruchtbaar!) en ben ook discussies aan gegaan met de socialisten. Opvallend was wel dat moslims mij volledig ontweken.
  De volledig geïsoleerde Pegida bijeenkomst eindigde niet om 18.00uur maar omstreeks 16.15 uur….
  Er kwam rond 16.00 uur een ook een imam (klein van stuk) aanlopen uit de richting van de grote ULU moskee. Hij had een lang, bruin en gewaad aan vol kreukels die tot aan de grond reikte. Hij stelde zich in het centrum van de betogende moslims en socialisten op en sprak met hen op gedempte toon, onhoorbaar voor buitenstanders. De moslims stonden als een muur om de kleine imam heen, zodat deze een poosje volledig uit het zicht was. Na afloop hoorde ik een jonge socialist tegen andere socialisten/moslims zeggen: ‘We gaan nu naar de moskee, komen jullie straks ook?’
  Veel betekenend!
  Alles wijst er op dat deze anti-Pegida protest door rellende moslims/socialisten gesteund en georganiseerd is door de ULU moskee.

  Like

 5. In Rusland-wit Rusland heb je ook negatieve berichtgeving en van Overheidswege wordt bepaald wat de mensen daar te zien en te horen krijgen. Ik zie de beelden van Nederland Utrecht,Pegida optocht en welke van overheidswege gesubsideerde instellingen ,haar gestuurde groepen, het mandaat krijgen om een tegen demonstratie te maken. Schuift Nederland op in de rij van Rusland,waar de mening van het Volk niet mag gezien en geteld word en list en bedrog zegeviert ? Vele redenen ,nu het Volk aangedaan,zijn er aan te wijzen om te demonstreren
  Het zal goed zijn dat vanaf nu elke week ,op dezelfde dag in de week op een vaste plaats het Volk de kans gegeven kan worden in grote getale vreedzaam te kunnen demonstreren. De anderen ,de tegenstanders moeten op een andere plaats en stad maar gaan demonstreren.

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  Grappig dat spandoek met “samen tegen racisme” Die linkse stumpers beseffen natuurlijk totaal niet dat pislam door en door racistisch is en tevens fundamenteel monocultureel dus met de pislam komt er van die gedroomde mooie multicul gegarandeerd nooit iets terecht. Muzels zijn stumpers vanwege hun pislam en hun door tientallen generaties inteelt veroorzaakte gebreken. lLnksisten/policoristen zijn stumpers vanwege hun door onbehandelde linkse koprot veroorzaakte realiteitsblindheid, inperking van het denkvermogen en pislamofilie. Het onvermogen der leden van beide groepen om een productief non-parasitair menswaardig bestaan op te bouwen leidt onvermijdelijk tot maatschappelijke wanorde en chronische ontevredenheid en gevoelens van achterstelling bij de patiënten. De enige therapie die de patiënten zou kunnen baten is EUthanasie.

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  4de en 5de foto was van het Janskerkhof , dat waren de socialisten die een ‘huil’ demo georganiseerd hadden.
  Politie alom vertegenwoordigt maar lieten het volgens organisator Edwin Utrecht ( foto 11) na 3x via de microfgoon de politie toegesproken te hebben, toch wel wat afweten. Denos liet het einde zien, dat van die rookbom. Er was eerder een wit rookbommetje afgegaan. PDe demo was op een plein omgeven met steegjes. Achter de mensen op de demo werden we constant door schreeuwen en kreten en uitdagen gestoord. ( goed te zien op de foto onder Lutz Bachman.) Soms kon je de sprekers niet goed horen. Er waren nog 2 extra sprekers, één van de organisatie die o.a water uitdeelden en nog iemand waarvan ik de naam kwijt ben en die ik totaal niet vestond. De politie greep pas op het laatst in en omsingelde de groep mensen op de demo en sloot met paard, wagen, fiets en persoon de steegjes af die op het plein uitkwamen. In een flat aan het plein op de bovenste vedieping werden er ook kreten geroepen a la antifa stijl (NOS zei wel dat het de socialisten waren maar volgens mij was het antifa, die zelfs nog tot na de demo door bleven rellen) en daar zat natuurlijk vrouwke Burka bij.
  De demo zou een mars worden maar mocht niet van de Burgemeester, iets in de trent van veiligheid ivm tegendemonstraties ( die hij natuurlijk af had kunnen zeggen op die dag, daar Pegida eerst was, heel simpel). Eingenlijk werd de demo verboden maar Pegida ging toch maar moest dan wel op één vaste plek blijven.

  Toen de politie ons op het eind midels cirkel afschermde bleken er ook Pegida mensen afgesloten te zijn van de kring. Een trouwe lezeres van deze site melde me dat haar man achter de kring politie stond en er niet meer door mocht, maar zij mocht ook niet bij haar man komen.

  Gesproken met een aantal mensen maar mijn mooiste moment was met Tommy Robinson; De kaart die ik hem gestuurd had in de gevangenis met o.a. dank u wel. Hij had dat oit in een interview gemeld; ‘There was a Duch woman who thanked me’, zei hij in dat interview. Ik zei hem gister dat ik die vrouw was 😉

  Ik geloof dat Theresa ook nog iets gaat schrijven ( die is vele malen beter dan ik) dus laat ik het hierbij.

  Like

 8. Teunis zegt:

  Behalve de internationale gaven ook de nationaal-socialisten acte de présence en wisten door als dolle stieren op de antifa-lap af te stormen (zie het openingsfilmpje van het GeenStijl-item) de beeldvorming weer aardig te verpesten.
  Met natuurlijk de bijbehoren gebaren: https://pbs.twimg.com/media/CRDrtM5WEAAYSis.jpg

  Like

 9. Ik heb genoten van de demonstratie, donderdagavond PowNed kijken! De Trouw nam ook nog een interviewtje van me!

  Like

 10. Sjaak zegt:

  In (Ver)nederland smeken ze eenvoudig erom dat er bommetjes
  van de islaamse oorlogshetzers ook hier ontploffen !
  In Duitsland zijn ze al allert omdat na de aanslag van Ankara
  nu ook de koerden wederom wraak aan hun tegenstanders
  willen nehmen ! Het komt al dichterbij !
  En ik geloof dat de linkse kerk eerst wakker word wanneer
  de islaamse wereldredders zich hier vol ontplooit hebben !
  TJAKKA !
  FUCK THE EU !
  FUCK THE ISLAAM !

  Like

 11. jowitteroos zegt:

  Die tegen demonstraties waren inderdaad vooropgezet:

  Alhier de tekst overgenomen die bij de aankondiging stond van die tegendemonstraties op Facebook. Misschien een te lange tekst…:

  https://www.facebook.com/events/1481988558770808/permalink/1484200675216263/

  Op zondag 11 oktober wil het extreem-rechtse Pegida demonstreren in Utrecht. Pegida, afkomstig uit Duitsland wil nu ook voet aan de grond krijgen in Nederland om hun verwerpelijke gedachtegoed te verspreiden. Wij roepen op je te verzetten tegen deze extreem-rechtse demonstratie. Kom vanaf 14:00 uur naar Vredenburg waar Pegida hun demonstratie wil gaan houden. Overstem, blokkeer en stop de racisten van Pegida! Laat Ze Niet Lopen!

  Pegida is een Duitse extreem-rechtse beweging die zich voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar schijn bedriegt. Pegida demonstraties in Duitsland bleken een vergaarbak van gewelddadige neo-nazi’s. Tijdens deze demonstraties werden migranten aangevallen en werden daarnaast een reeks van opvangplekken voor vluchtelingen aangevallen en in brand gestoken.

  Op 11 oktober wil Pegida hun eerste demonstratie in Utrecht gaan lopen. Ook hier worden veel gewelddadige neo-nazi’s verwacht. Ook komen er omstreden sprekers uit het buitenland waaronder Tommy Robinson, de voormalige woordvoerder van de extreem-rechtse en gewelddadige hooligan club English Defence League. Edwin Wagensveld die de Pegida demonstratie in Utrecht organiseert, trad in Duitsland veel op als woordvoerder van Pegida. Wagensveld is wapenhandelaar en heeft veel contacten met neo-nazi’s in Nederland. Pegida probeert de discussie over vluchtelingen te misbruiken, om zo racistisch gedachtegoed te verspreiden. Een gevaarlijke ontwikkeling die moet worden gestopt!

  LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida 11 oktober aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

  Vrijheid van meningsuiting
  Door het recht op vrijheid van meningsuiting te misbruiken, creëren de rechts-extremisten een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie. Die vrijheid is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar zij demonstreren.

  Protest!
  Bij eerdere extreem-rechtse demonstraties van o.a. Pro-Patria en de NVU kwamen honderden mensen op de been om hun woede over de racistische optocht door hun straten te uiten. Soms worden deze extremisten als marginaal weggezet. Extreem-rechts blijft alleen marginaal door massaal tegengeluid te bieden en hen te overstemmen, een weerwoord te geven en een tegengeluid te laten horen. Negeren is geen optie.

  Pegida wil om 14:00 verzamelen op het Vredenburg in Utrecht, om daarna een demonstratie te lopen door de stad. Kom dus allemaal om 14:00 naar het Vredenburg e om de ruimte voor racisme en islamofobie zo klein mogelijk te maken.. Geen ruimte voor extreem-rechts!

  Houd de komende tijd de website http://www.laatzenietlopen.nl goed in de gaten. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

  Kom 11 oktober in actie en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen! http://www.laatzenietlopen.nl/

  Belangrijke update. Stop Pegida!

  De burgemeester van Utrecht heeft de mars van Pegida vandaag definitief verboden. Pegida mag alleen stilstaand manifesteren op het Vredenburgplein (direct bij Utrecht Centraal). Ondanks deze eerste overwinning zullen de tegenacties van Laat Ze Niet Lopen gewoon doorgang vinden. Verschillende rechts-extremistische groepen, waaronder Identitair Verzet en het Vlaams-Nederlandse Voorpost geven aan naar Utrecht te komen. Ook worden er Duitse en Vlaamse rechts-extremisten verwacht. Wij roepen dan ook nog steeds op je tegen dit racistische propaganda-protest te verzetten. Kom om 14:00 uur naar het Vredenburgplein en overstem de racisten met lawaai, of laat op een andere manier zien dat Pegida niet welkom is in Utrecht.

  Infostructuur – Infopunt, Twitter, infolijn en website
  Vanaf 11:00 zal er een infopunt open zijn in het ACU (Voorstraat 71). Daar wordt de laatste informatie verstrekt, liggen kaartjes van de omgeving en een flyer met juridische info.
  Verder zullen wij de gehele dag het protest monitoren en info verschaffen. Denk hierbij aan locaties van rechts-extremisten, eventuele arrestaties en politiebewegingen. Via een infolijn, via Twitter en via een tijdslijn op http://www.laatzenietlopen.nl houden we je up-to-date. Heb je zondag belangrijke informatie over Pegida, politie-optreden, etc, sms/bel dit dan door naar de infolijn, en bel als je zelf informatie nodig hebt. Het telefoonnummer van de infolijn wordt nog bekend gemaakt.

  Ook houden wij de ontwikkelingen bij op Twitter (www.twitter.com/laatzenietlopen). Twitter je zelf ook? Gebruik die dag dan hashtag ‪#‎LZNL‬ in al je berichten.

  Arrestantengroep en advocaat
  Wij gaan er niet van uit, maar het kan bij een protestactie altijd gebeuren dat er mensen worden gearresteerd. Daarom staat er gedurende de dag een arrestantengroep (AG) en een advocaat (mr. Willem JEBBINK van Jebbink & Soeteman advocaten) paraat om alle deelnemers juridisch te ondersteunen in geval van arrestaties. Informeer bij het infopunt naar het telefoonnummer van de AG. Hier kan je ook een flyer krijgen met de belangrijkste info voor als je gearresteerd wordt. Bel de AG ook als je iemand opgepakt ziet worden. Mocht je zelf de pineut zijn, verklaar niets tegen de politie en betaal geen boetes/pintransacties! Neem als je weer vrij komt (eind van de dag) direct contact op met de AG. Wordt je onverhoopt langer vastgehouden en wil je met een advocaat praten, vraag dan naar onze advocaat, dat is Willem Jebbink.

  Bereikbaarheid
  Het Vredenburgplein waar Pegida wil gaan manifesteren ligt direct bij Utrecht Centraal Station. Houd er rekening mee dat er op en rondom het station veel politie op de been kan zijn.

  Recht op tegenprotest
  Ja, jij hebt het recht om je stem te laten horen tegen de extreem-rechtse demonstratie. Vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht zijn namelijk universele rechten van de mens. Laat je echter niet afschrikken en ga slim om met de aanwezig politie. Stuurt de politie je weg, probeer dan op een andere manier bij het protest te komen.

  Tot slot
  Het valt niet te tolereren dat een bende racisten in Utrecht de boel komt opstoken. Dus kom in protest, maak er een mooie strijdbare dag van! Vergeet je herriemakers niet (en neem wat te drinken mee om de keel te smeren). Samen proberen we de ruimte voor de racisten van Pegida zo klein als mogelijk te maken. Succes!

  Laat ze niet lopen! – protesteer tegen extreemrechtse demonstraties!: Belangrijke update. Stop…
  laatzenietlopen.blogspot.com|Door LaatZeNietLopen.nl http://laatzenietlopen.nl/

  Like

 12. jowitteroos zegt:

  En hier een paar foto’s van die tegendemonstranten met behulp van de moskee, al eerder gemeld in reacties boven door Brandende Kaars:

  http://nos.nl/artikel/2062530-meer-aanhoudingen-bij-pegida-demonstratie-in-utrecht.html

  Like

  • tjonge zegt:

   kan me niet aan de indruk onttrekken dat die kale (vermeende pegida demonstrant) die zo agressief liep te reageren en daarna die gasten de hand schudde, dat die gast bij een antifa-toneelstukje thuis hoort ?
   .
   ik vind het iig een heel vreemde manier van reageren, en toen die kale dreigde te slaan bleef de antifa erg kalm staan, lijkt me toch geen normale reactie, op zijn minst deins je terug als iemand je wil slaan of je gaat onmiddellijk in de tegenaanval, ik zie geen van beiden dus…

   Like

 13. rs zegt:

  Knap staaltje van jullie, die meegelopen hebben………… Jullie verdienen in dikke pluim……..Op naar de volgende mars…………

  Like

 14. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogden reageerde:
  Pegida DEMO 11 okt. 2015
  ==================

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s