“Frustrerende” EU-realiteit in Finland: “Vluchtelingen” keren terug naar Irak

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

Irakese “vluchtelingen” staan in Helsinki dagenlang in de rij om nieuwe paspoorten aan te vragen en naar hun vaderland terug te keren, bericht de Finse krant “Helsinging Sanomat”.  Volgens de krant was er deze week sprake van lange rijen wachtende mensen voor de Irakese ambassade in de Finse hoofdstad Helsinki – de realiteit in Finland zou niet voldoende aan de verwachtingen van de migranten hebben voldaan en voor zoveel frustratie gezorgd hebben dat veel van de nieuwkomers weer terug naar huis zouden willen.

Veel vluchtelingen waren zelfs genoodzaakt om de nacht door te brengen in de rij – wanneer de migranten uit vluchtelingonderkomens uit andere Finse steden kwamen, zouden de asielonderkomens in de hoofdstad hen geweigerd hebben, bericht “Helsinging Sanomat”.

“Mijn vader heeft een slechte gezondheid, daarom moet ik terug naar Irak om de familie te helpen”, citeert het blad Muhamed Ahmed, die de hele nacht op de trap van de ambassade gezeten zou hebben. Hij zou een nieuw paspoort nodig hebben, omdat het oude door mensensmokkelaars gestolen zou zijn, klaagt de jonge Irakees.

Familieomstandigheden zouden echter niet de enige beweegredenen zijn die de migranten terug naar hun vaderland drijven, schrijft de krant. Meestal zou het de teleurstelling over de Finse levensomstandigheden zijn.

“Ik werd in een psychiatrische kliniek met oude, zieke mensen ingekwartierd. Met een groot aantal mannen in één kamer. Velen werden ziek. Uiteindelijk werden we ergens anders ondergebracht en werd de kamer gesloten”, vertelt Ahmed.

Veel van de migranten vertelden de correspondent van de krant dat ze op uitnodiging van de Finse minister-president Juha Sipilä naar Finland gekomen zouden zijn. De politicus zou beloofd hebben om de vluchtelingen in zijn “eigen huis” onder te brengen. Enkelen zouden ook naar Europa zijn vertrokken na de welkomst-gestes van Angela Merkel.

“Ik ben speciaal vanuit Zweden naar Finland gekomen. En ik dacht dat ik hier werk zou krijgen, mijn familie hier naartoe zou kunnen halen en dat we als Finnen zouden kunnen leven”, zei een andere Irakees, Mogdad Hassan, die al drie dagen op straat overnacht.

De immigratiecrisis in Europa heeft zich in verband met de toenemende immigratiestroom uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en uit Centraal- en Zuid-Azië toegespitst. Het aantal “vluchtelingen” uit onrustige landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika stijgt snel. De Europese commissie spreekt van de ergste migratiecrisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Finland, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Irak, Krankzinnigheid, Moslims, Naïviteit. Bookmark de permalink .

28 reacties op “Frustrerende” EU-realiteit in Finland: “Vluchtelingen” keren terug naar Irak

 1. Johan zegt:

  WHOEHAHAHAHAHAHA.
  Verkeerde voorlichting uit de reisfolder was dat.
  Het noopt de barbaren om nu maar af te druipen.
  WHOEHAHAHAHAHAHA.

  Like

 2. Thoth zegt:

  Dat moeten wij ook doen, alleen Rutte gaat juist naar Woerden om de ‘schokkende gelukzoekers’ juist te kalmeren….

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Zooooo nu nog een wintertje met 3 maanden -10/-20°C en dan gaan hopelijk de treinen de andere kant op rijden!!! Kunnen ze die dan nog 1x volscheiten (alle deze “universitair geschoolden” blijken niets anders te kunnen) en dan is het afgelopen. Oppleuren maar!!!
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  That´s the spirit!!! 😆

  Like

 5. Antivenin zegt:

  Als er niet genoeg te halen is, gaan ze dus weer weg. Misschien een les voor onze sukkels in Den Haag?

  Like

   • Op betreffende site heb ik het onderstaande geschreven:
    (Ben benieuwd of men hiervan ook vindt dat er fascistische uitdrukkingen gebruikt worden of niet bijdraagt aan een debatachtige pagina)

    Bij de PvdA (helaas staat die “A” niet meer voor “arbeid’ noch ‘autochtonen’), probeert nog erger dan Merkel de nieuwkomers te verwennen van gratis subsidiegeld, maar wel ons belastinggeld.
    Lekker handig toch?
    Zorg voor soberheid, minimalistische levensmogelijkheid.
    Laat hen hun eigen onderkomens SCHOON en op orde houden, hun eigen bedjes spreiden. Neen, deze nieuwkomers hoeven nauwelijks iets te doen, want da as rvoor heeft men nederlandse vrijwilligers. Die ook als wereldvreemd met zelfs nog een “WELKOM” bordje staan te zwaaien.
    Deze nieuwkomers zullen er alles aan doen om niet meer weg te hoeven.
    Ook opeens een ECHT huis, met toiletten en douches, gas, stromend water en electra, exact als in een folder, die men in het thuisland onder ogen kreeg, vermeld.
    Straks nog klinkende munt elke maand en op krediet het huis gratis inrichten. Het kan toch niet mooier.
    Zou het niet beter zijn om eerst eens te kijken wat de levensstandaard was en dit ook hier te leveren?

    Like

  • BertG. zegt:

   En jij gelooft dit. Er is nog van alles GRATIS te bemachtigen om ruim voldoende in je behoefte te voorzien, zie de reactie van Jan.
   Een paar man zijn er voor en het is weer rond om verder de boel uit te vreten.
   Je wordt hier en overal trouwens van alle gemakken voorzien en anders passen ze het wel aan. Maak ze vooral niet boos door iets te weigeren. Zo zijn wij niet.

   Like

 6. Elena zegt:

  Wow…wat een feest ! Nu alle anderen nog. Gelukkig maar dat Europa als land met geld wat aan de bomen groeit, zo afschuwelijk tegen gevallen is Eindelijk eens goed nieuws wat die “vluchtelingen” betreft..

  Like

 7. Pieter zegt:

  Ik hoop dat het waar is, maar kan helaas geen Fins lezen van de bron “Helsinging Sanomat”.

  Like

 8. Driek zegt:

  En ik dacht dat ik hier werk zou krijgen, mijn familie hier naartoe zou kunnen halen en dat we als Finnen zouden kunnen leven”, zei een andere Irakees, Mogdad Hassan, die al drie dagen op straat overnacht.

  Ja, Mogdad Hassan dacht lekker zijn familie over te laten komen en dan als Finnen te leven. Nou, mooi niet. Uit alles blijkt dat het dus geen vluchtelingen zijn. En wat ik maar niet begrijp, is waarom meteen hele families over moeten komen, je vrouw en kinderen is toch genoeg? De Nederlanders, die in de jaren vijftig emigreerden naar Canada, Australië en andere toen bekende emigratielanden, die lieten toch ook niet hun hele familie overkomen? Wat is dat toch altijd een gezeik met die moslims, inburgeringsproblemen, islamitisch onderwijs, moskeeën en al dat gedoe, die hele klerezooi moeten we gewoon afschaffen, dan blijven ze wel weg. Dat zoude ik wel fijn vinden.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Als Halbe Zijlstra even meehelpt om de financiële kraan in ons land bijna dicht te draaien, en ervoor zorgt dat de gelukszoekers geen riante woningen, auto’s en veel geld toebedeeld krijgen, dan zullen in ons land ook vele mopperende gelukszoekers huiswaarts keren.

  Ik meld me nu alvast maar aan bij de organisatie die de gelukszoekers straks “een goede thuisreis” toewenst.
  Een schone taak!

  Like

 10. Jean zegt:

  Welke les moeten we daar uit trekken? Juist, de geldkraan richting parasieten heeeeeel snel potdicht draaien en de EXIT’s vrijhouden zodat ze erdoor kunnen richting homeland..

  Like

 11. edjan zegt:

  Halbe Zijlstra draait geen geldkraan dicht voor de moslims. Dat is alleen praat voor de Bühne.

  Like

 12. Joshua zegt:

  Gooi dan die ellendige arrogante binnenhalers er meteen ook uit richting zandbak, kunnen ook zij profiteren van een.gratis enkele reis.

  Like

 13. Iraaks paspoort kost op de ambassade 400 Euro of je nu Irakees bent of niet. Of hebben ze in die houtje-touwtje-landen ook een Gemeentelijke basis administratie? Gewoon paspoort kopen en het opnieuw of anders in Duitsland of Nederland proberen.

  Like

 14. Gasso zegt:

  Staan er al fanfareorkesten klaar om ze uitgeleidde te doen?

  Like

 15. Pegidafan zegt:

  Nou ik geloof er niks van , denk eerder dat die lui kiezen voor een land als Nederland , Duitsland , Belgie , etc etc , die gaan echt niet terug hoor , geen een gaat uit zichzelf terug . Maak je mij niet wijs.

  Like

 16. mijn-idee zegt:

  Ben net jarig geweest……… en dit is een geweldig verjaarscadeau…. Hoera Hoera..!
  Dus ja: eens met -minder faciliteiten minder gepamper, geen voorrang en privileges.. geen toeslagen, geen bijstand maar minimale opvang, geen specifieke zorg.,enkel tijdelijke vergunning en bij misbruik en/of crimineel gedrag………. ophoepelen ….!!!!!!!!!

  Like

 17. Jan zegt:

  Eerste Miss Irak-verkiezing sinds 1972.

  De mededingers:


  https://www.rt.com/news/326568-miss-iraq-pageant-baghdad/

  Stenigingsdag is nog niet gepland

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s