PEGIDA trekt honderden betogers naar Utrecht

Screenshot_13

UTRECHT – Honderden mensen hebben zich zondagmiddag verzameld op het Vredenburg in Utrecht voor een betoging van PEGIDA, een uit Duitsland afkomstige anti-islamitische beweging. De demonstratie is gericht tegen de komst van vluchtelingen en wil dat onder meer moskeeën en islamitische scholen dichtgaan.

Onder de sprekers zondag is ook Lutz Bachmann, de oprichter van het uit Dresden stammende PEGIDA (Patriottische Europeanen Tegen Islamisering Van Het Avondland). De politie is massaal aanwezig bij zowel de PEGIDA-betoging als bij een tegendemonstratie van de Internationale Socialisten elders in de stad.

Screenshot_14

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Immigratie, Islamisering, Nederland. Bookmark de permalink .

28 reacties op PEGIDA trekt honderden betogers naar Utrecht

 1. Cor Ozinga zegt:

  Pegida is geen anti-islamitische beweging, maar voor behoud van het Avondland. In onze beschaafde westerse wereld behoort de Islam niet de boventoon te willen voeren.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Zeer positief, langzaam begint men “wakker” te worden.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Respect voor jullie, de moedige demonstranten.
  En kots op de vriendjes van meneer Roemer, de WA..

  Like

 4. Peter Selie zegt:

  Jammer, dat ik er niet bij was, maar de communicatie was zo belabberd want persoonlijk heb ik er niets over gelezen. Dat ik gisteren maar besloten hen om er maar van af te zien. Ik heb al meer dan eens met nog anderhalve paardenkop voo aap gestaan.
  Volgende keer meer publiciteit graag!

  Like

  • E.J. Bron zegt:


   Hier op de site heeft hierover wel degelijk enkele keren informatie gestaan!

   Webmaster

   Like

  • fransdewit zegt:

   Voor mij geld het zelfde. Ik heb gisterenavond nog zitten zoeken hoe ik er moest komen, maar toen las ik al dat er van alles broede, ik hou van een vreedzame demonstratie maar was ook bang dat de boel zal escaleren. Zoiets had ik op het malieveld al meegemaakt en had ik echt geen zin meer in hoor. Ik heb thuis een veels te grote verantwoording en kan niet gemist worden.

   Like

 5. Ricardo zegt:

  En de ”vredige” linkse tegendemonstranten lieten zich weer eens horen.
  Moord en brand schreeuwen is , links Wereldkampioen in. Hoe goedkoop kun je zijn, en maar roepen Nazis, Facisten! Maar hun Islamitische broeders , die in AZC , vrouwen aanraden in de Ikea Zweden vrouw en zoon onthoofden ,vrouwen verkrachten vermoorden ,cristenen bedreigen, op zee overboord gooien en om no maar te zwijgen over alle mensen die dagelijks worden opgehangen , gestenigd, onthoofd in Moslim landen!

  Maar nee hoor laf links , jullie kunnen alleen maar ,geweld,intimidatie, via een ondemocratische (censuur) manier winnen!
  Via de een normale discussie ,lukt het de Slinkse Mensch niet!

  Zelfs een meisje uit Syrie , op tv bij Pauw ,zei dat de meeste ”vluchtelingen” criminelen, terroristen zijn !

  Like

 6. Jean zegt:

  Nu kan de politieke corrupte kaste nog zoveel verbieden het zal niet helpen want wij eisen dat die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse ziekelijke islamieten opsodemieteren en liefst nog vandaag want morgen gebeurd het misschien met geweld.

  Like

 7. Feniks zegt:

  Pegida is een vreedzaam tegen-antwoord op een rasistische en gewelddadige Islam.

  Like

 8. Feniks zegt:

  Opvallend is overigens wel dat (vreedzaam) Pegida zich geconfronteerd zag met agressieve opponenten ( diegenen dus die voor.. ‘vluchtelingen’ zijn , deze mensen zijn blijkbaar agressiever van aard dan Pegida mensen).
  ik ben ook voor Pegida, ik ben van mening dat ze gelijk hebben met het attenderen op het feit dat Islam niet vredelievend is maar dat Islam mensen discrimineert en er middeleeuwse denkbeelden op na houdt.
  ik ben GEEN racist, geen islamofoob maar wel een nuchter persoon en constateer dat Islam niet samengaat met westers denken.

  Like

 9. Hendrik van Donselaar zegt:

  Wanneer je de 15 standpunten van PEGIDA Nederland bekijkt die zij op hun facebook pagina hebben staan dan zie je dat de meeste standpunten neerkomen op het nog meer in de watten leggen van asielzoekers. Gezien de massale toevoer aan asielzoekers kan ik het niet in mij vinden een groepering als deze te steunen.

  Misschien dat ze die standpunten er enkel bij hebben gezet uit angst racistisch genoemd te worden, maar indien dat waar zou zijn dan zijn ze zeer naïef en als ze het achter die standpunten staan zijn ze niet veel beter dan de gemiddelde politieke partijen in het Westen die gezamelijk onze landen naar de verdommenis brengen.

  Ik was oorspronkelijk van plan te gaan tot ik die standpunten las. Ik sta achter het standpunt dat ik Nederland liever niet zie islamiseren. Echter indien de beweging meer standpunten heeft waar ik niet achter sta dan kan ik er ook niet publiekelijk samen mee demonstreren. Het zou tonen dat ik achter de meeste van hun standpunten zou staan, wat absoluut niet het geval is.

  PEGIDA Nederland strijd tegen de islamisering van ons land en tegelijkertijd zet het de kraan wagenwijd open voor nieuwe invoer door voornamelijk een verbetering van de behandeling van asielzoekers na te streven. Kombineer dat met de angst die velen terecht voelen voor de sociale gevolgen wanneer je bekend komt te staan als zogenaamd “rechts-extremistisch” en het verbaasd mij niet dat er “maar” enkele honderden op af gekomen zijn.

  Ondanks dat alles ben ik blij dat ze bestaan puur omdat het nieuwswaarde heeft en voornamelijk toont hoe walgelijk de links-extremisten, media en politici op hen reageren (stigmatiseren in plaats van beargumenteren).

  Like

  • BertG. zegt:

   Wanneer je de 15 standpunten van PEGIDA Nederland bekijkt die zij op hun facebook pagina hebben staan dan zie je dat de meeste standpunten neerkomen op het nog meer in de watten leggen van asielzoekers. Gezien de massale toevoer aan asielzoekers kan ik het niet in mij vinden een groepering als deze te steunen.

   U komt hiermee in een gevaarlijk gebied. Gezien de voorstanders hier.
   Maar je bent er toch wel blij mee, gezien je laatste alinea.

   Like

  • Republikein zegt:

   Nog haring met wittebrood gegeten?

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik wel, een vast ritueel van me zaterdag morgen om een een vissie op te halen.
    Een haring met veel uitjes op me witte broodje.

    Like

 10. Tempelier zegt:

  Geweldig ik zeg; Meer , meer en meer !
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 11. Joshua zegt:

  Dit is weer voer voor de narcistische meelopers van frimmertans en tutte, als er maar veel negatieve woorden geschreven worden over een vreedzame optocht, die uitmond in vecht partijen die aangestuurd werden door die zelfde NARCISTISCHE LINKSE ROT KLIEK.

  Like

 12. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  zó veel valt te verliezen en zo weinig nog te winnen,
  maar gelukkig groeit toch het besef: laten we eindelijk beginnen !!!
  .
  Jasterke
  .

  Like

 13. edjan zegt:

  Nederlandse “democratie”.

  Je hebt een onwelgevallige demonstratie (Pegida):

  1) Laat op dezelfde dag de tegenstanders (IS) ook een demonstratie houden. een paar honderd meter verderop.

  2) Die tegenstanders (IS) hebben maar één doel: de onwelgevallige demonstratie (Pegida) te verstoren dus zo gauw die begonnen is, verlaten de tegenstanders het hun toegewezen terrein en gaan op weg naar Pegida. Mooi zo, laat ze maar hun gang gaan.

  3) Er komen opstootjes en nu, nu opeens komt de politie in actie en drijft de demonstranten uit elkaar. De onwelgevallige demonstratie is afgelopen en krijgt mede de schuld van de opstootjes. Mooi werk! De collaborateurs van de dictatuur zullen goed slapen vannacht.

  Hoe lang nog?

  Like

  • Helena zegt:

   Ja Edjan, de politie kwam veel te laat in actie. De politie had dit kunnen weten want net zo goed als wij er van op de hoogte waren dat er door de antifa een site in het leven is geroepen die heet ‘laat ze niet lopen’ waarop allerlei bedreigingen en verwensingen richting Pegida werden geventileerd en opruiende teksten als: ‘Wordt je door de politie weggestuurd van het plein reageer dan vriendelijk en probeer het via de andere kant van het plein’ en ‘wordt je toch opgepakt hierbij het telefoonnummer van de advocaat (het staat er echt!), Zo gebeurde het dat er tijdens de Pegida demo ineens een paar Antifa’s opdoken naast mij die de boel stonden te provoceren, Ik snap dat zoiets moeilijk te controleren is maar toch! De demo van Pegida bestond niet uit het roepen van leuzen en bedreigingen integendeel: er waren vijf sprekers die waarschuwden voor de oprukkende islamisering van Europa en de negatieve aspecten daarvan zoals de Sharia en vrouwenonderdrukking en kindhuwelijken. Niks mis mee als je je gezonde verstand gebruikt. De (anti)fascisten denken daar dus kennelijk anders over, hield Pegida een beschaafde demo van de kant van de (anti) fascisten kwamen de rookbommen!

   Like

   • edjan zegt:

    De hele zaak is zorgvuldig door de overheid geregisseerd. Zo kunnen ze Pegida in diskrediet brengen en zelf schone handen houden. Pegida moet in diskrediet gebracht worden opdat de massa-immigratie door kan gaan. De massa-immigratie moet doorgaan omdat de overheid een grote laag paupers wil creëren. Je kunt het zien als een RESTAURATIE van de sociaal-economische toestand van vóór 1920 en zelfs vóór 1790. Die toestand bestond voor het volk uit lijfeigenschap onder totalitair bewind. Europa is hier welbewust en uit keuze naar op weg.

    Het is een schande dat de PvdA die voortgekomen is uit de arbeidersbeweging haar achtergrond dermate verloochent dat ze schaamteloos aan deze restauratie meewerkt en zelfs het voortouw neemt.

    Like

 14. Pegidafan zegt:

  Het was weer waardeloos georganiseerd van de kant van de gemeente utrecht ,ten eerste de locatie , ten tweede zouden ze de linkse rakkers uit de buurt van Pegida houden , wat weer niet gebeurde , die lui stonden moord en brand te gillen , racisten , facisten . Zo geven die linkse op een democratische wijze te kennen , dat mensen met een andere mening hun kop dienen te houden . Wat me trouwens wel op viel was hoe minachtend die linkse rakkers bekeken werden door een groepje turken ,die lachen zich rot om zulke landveraders . Als de moslims hier aan de macht zouden komen gaan die welkom jankers er als eerste aan zeker weten .
  De opkomst had veel groter kunnen zijn want tien over twee werd iedereen die het Vredenburg op wilde tegen gehouden . Volgende keer toch maar naar een andere stad met Pegida , dat lijkt me veel wijzer . Almere is mischien een suggestie .

  Like

 15. Wilfred Bakker zegt:

  Lieve mensen, als Wilders echt is gaat hij het niet overleven, ik ben bang dat hij deel uitmaakt van de gevestigde orde, gecontroleerde oppositie, de strond raakt de ventilator.

  Like

  • edjan zegt:

   Beste Wilfred, dit kan ik niet volgen. Wilders lijkt mij echt te bestaan. Ook geloof ik niet dat hij zich meer dan nodig conformeert aan de gevestigde orde. Daarom wordt hij ook zo gedemoniseerd. Liefst zouden ze hem dood hebben maar dan schieten ze in hun eigen voet.

   Eerst hebben ze Janmaat monddood gemaakt, de linksen hebben een hotel waarin hij een conferentie had in brand gestoken en zijn vrouw is daarbij een been kwijtgeraakt. Nooit meer van Janmaat gehoord, maar laten we eerlijk zijn: vergeleken bij Wilders was Janmaat een koorknaapje.
   Toen Pim Fortuin. Ook gedemoniseerd door links en vermoord door links, de linkse overheid was mede-verantwoordelijk. Maar Fortuin was nog gematigd vergeleken bij Wilders. Wilders af laten knallen (sorry voor het woord) zou links niet helpen. Binnen een paar jaar staat er een extremer figuur op. Vandaar dat Wilders beschermd wordt. Dus ik denk dat hij het overleeft.

   De strategie van de linkse politiek lijkt mij nu om het volk kapot te maken nog voordat Wilders iets te zeggen krijgt.

   Like

  • Republikein zegt:

   De gevestigde orde?
   Wie is de echte moordenaar of opdrachtgever van Pim Fortuyn?

   Voor €100.000 in opdracht van VVD Annemarie Jorritsma.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s