Saoedi-Arabië wil Tsjechische editie van Salman Rushdies “Duivelsverzen” tegenhouden

Screenshot_70

(Door: Rudi Rotthier)

Saoedi-Arabië heeft de Tsjechische ambassadeur op het matje geroepen naar aanleiding van een nieuwe vertaling van de Duivelsverzen van Salman Rushdie. Het Saoedisch ministerie van Buitenlandse Zaken vroeg de ambassadeur om de publicatie van het boek te verhinderen omdat het “de ware islam vertekent”.

Dat melden staatsmedia in Saoedi-Arabië en het bericht is onder meer door het persagentschap Reuters bevestigd. Reuters citeert een regeringslid dat niet officieel met de pers mocht spreken.

Daarmee komt het boek, dat in 1988 verscheen, opnieuw in de belangstelling nadat het eerst in India was verboden en vervolgens door de Iraanse leider ayatollah Khomeini was veroordeeld. Khomeini sprak op Valentijnsdag 1989 een fatwa uit tegen de Indiaas-Britse auteur, Salman Rushdie, en Iran schreef een beloning van 3 miljoen dollar uit voor wie de auteur doodde.

Lees verder>>>
(h/t “Elena”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Censuur, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, meningsdictatuur, Moslims, Rotzakken, Saoedi-Arabië, Tsjechië, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

33 reacties op Saoedi-Arabië wil Tsjechische editie van Salman Rushdies “Duivelsverzen” tegenhouden

 1. Waar bemoeien ze zich mee?De bemoeienis van SA,dan met dit,dan met dat,begint bedenkelijke vormen aan te nemen!

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Ik heb het bovenstaande boek [in het Engels] gekocht toen het net uitkwam.

  Ik kwam bij de boekhandel en voor mij stond een vrouw die angstvallig fluisterde: ‘Is het boek van Salman Rushdie al binnen?”. Ik moest er wel om lachen.

  Na haar zei ik erg hardop: “Ik heb het boek van Rushdie besteld. Is diat er al”?

  Waarmee ik maar wil zeggen dat er toen [ik denk in de jaren ’80] ook al angst voor de islam was.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Doe gerust olie op het vuurtje, gaat nog een warme winter worden.
  Inshallah..Another Mosque Burnt to the Ground in Germany.
  https://shariaunveiled.wordpress.com/2015/10/11/inshallah-another-mosque-burnt-to-the-ground-in-germany/

  Like

 4. Driek zegt:

  Ik heb zelden zo’n vervelend saai boek in handen gehad als de Duivelsverzen van Salman Rushdie. Na een paar bladzijden heb ik het weggelegd. Wat een overtrokken schrijver is die Rushdie. En wat een waardeloze oninteressante boeken schrijft die man. En dat je voor zo’n kut boek je hele leven op de vlucht moet. Ik vind dat wel zielig. Ik heb nog nooit iemand gesproken – en dan heb ik het over echte boekenlezers – die een woord van lof over dat boek had.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Wel bij de les blijven Driek.
   Het gaat hier volgens mij niet om leesplezier, maar om iets heel anders.

   Like

   • Driek zegt:

    Frans Brassens zegt: wel bij de les blijven Driek.
    Het gaat hier volgens mij niet om leesplezier, maar om iets heel anders.

    Mij gaat het om het leesplezier, Frans Brassens, en dit boek gaat nergens over. Trouwens ik ben tot op heden nog zeer goed bij de les. Dacht ik.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Dat waar het hier over gaat interesseert je dus niet of minder?
    Het gaat om arrogant en, op geen enkele normale manier te rechtvaardigen, bemoeizuchtig gedrag van Saoedie-Arabië.
    DAAR gaat het over, Driek. En niet over de vraag wie een bepaald boek nu wél of niet lezenswaardig acht.

    Like

  • edjan zegt:

   Ben ik met je eens, Driek.

   Like

 5. Marc zegt:

  Het is een rare wereld: eerst maken de Russen een overeenkomst met de Saoedi’s inzake Syrië, vervolgens vallen die woestijnratten opnieuw in de fout met die hernieuwde fatwa. Gaan we het meemaken dat de Russen de Tsjechen kapittelen om de Saoedis te vriend te houden? Ik verwacht van niet, maar muffe luchten blijven muf.

  Dat barbaren met oliedollars hun hoofd ten spoedigste splijten op de duivelsmuur van de kaaba.

  Like

 6. kraftavilqa zegt:

  “de ware islam vertekent”. ik dacht toch echt even te lezen “de ware islam betekent”. LOL tactische dyslexie. wat een zuurzeikers zijn ’t toch die kudtmuzels wat verbeeldt zo’n zandeikel zich wel om een ander land zijn censuur-regels op te willen leggen. Terug naar je tent en je kamelen achterlijke theedoek! Ga maar lekker je thee drinken en je waterpijp roken en lees ’s een goed boek maar ja die zijn er niet hè in ’t arabierisch, jullie hebben alleen maar die kudtkoran en daar haal je niks goeds uit en daarom blijven jullie tot in lengte van dagen hersenloze kamelenbeffers.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Wat men ook mag denken van het betreffende boek, S-A, bewijst dat de Islam volkomen intolerant is.

  Like

  • Marc zegt:

   Inderdaad Tom. Het is ook het enige land ter wereld dat particulier bezit is. Van de familie Saud wel te verstaan. Ook over de Arabische Liga valt op te merken dat het een internationale organisatie is dat raciaal geprofileerd is.

   Stel je voor dat wij hier in West-Europa niet de EU hadden, maar een Germaanse Federatie!? Dat zouden we door de rest van de wereld, maar vooral door onszelf, weggezet worden als nazi’s.

   Maar moslims mogen alles.

   Like

   • edjan zegt:

    “Stel je voor dat wij hier in West-Europa niet de EU hadden, maar een Germaanse Federatie!? Dat zouden we door de rest van de wereld, maar vooral door onszelf, weggezet worden als nazi’s.”

    Hier word ik stil van. De EU = Groot-Duitsland (= Germaanse federatie) …

    Like

   • Republikein zegt:

    Oef!
    C:
    Stel je voor dat wij hier in West-Europa niet de EU hadden, maar een Germaanse Federatie!? Dat zouden we door de rest van de wereld, maar vooral door onszelf, weggezet worden als nazi’s.
    Geheel de waarheid.
    Geen letter gelogen.

    Op 6 september 1898 bij de aanvaarding van de kroon heeft Wilhelmina met haar twee vingers in de lucht het volgende aan het Nederlandse volk beloofd en toegezegd: “Ik zweer aan het Nederlandsche volk, dat ik de grondwet steeds zal onderhouden en handhaven. Ik zweer dat ik de onafhankelijkheid van het grondgebied des Rijks met al mijn vermogen zal verdedigen en bewaren; dat ik de algemene en bijzondere vrijheid en de rechten van alle mijne onderdanen zal beschermen, en tot instandhouding en bevordering van de algemene en bijzondere welvaart alle middelen zal aanwenden, welke wetten te mijner beschikking stellen, zoals een goed Koning schuldig is te doen. Zo waarlijk helpe mij God almachtig.”
    Op 13 mei 1940 heeft zij deze plechtige eed aan het ‘Nederlandsche’ volk gebroken en aldus afstand gedaan van de regering. Sinds die dag wordt dit land dus onwettig bestuurd door een onwettig gezag. Iedereen kan dit begrijpen. Maar je hoort de politici in Den Haag en de staatsrechtgeleerden nergens over.
    Het vestigen van een regering is pas wettig als er over gestemd kan worden. Nederland heeft niet gekozen voor de ‘Oranjes’, niet in 1813 toen Willem Frederik hier is geïnstalleerd en ook niet in 1945, toen de onwettige koningin weer pontificaal plaats nam op de troon. Een en ander is nooit bevestigd door een volksraadpleging, dus sinds die tijd is het gezag illegaal.
    Koninkrijk der Nederlanden is vervallen per 13 Mei 1940.
    In 1945 is het eerste kabinet door de onwettige koningin aangewezen, waardoor alle volgende kabinetten niet rechtsgeldig zijn.
    Alle wetten die gemaakt zijn na 13 mei 1940 zijn daarom niet legaal.
    In de meidagen van 1940 werd het de regering van destijds te heet onder de voeten en vluchtten zij naar Engeland. Hierdoor werd automatisch grondwettelijk afstand gedaan van het wettige landsbestuur. Op deze manier kreeg de bezetter een heel land in de schoot geworpen en kon er een Duitse Rijkscommissaris worden aangesteld.

    Tot zijn genoegen riep de Majesteit ook nog eens op, de bezetter zoveel als mogelijk terwille te zijn en zodoende kon de topambtenarij voor de Nazi’s aan de slag. Dit was landverraad en dus strafbaar. Omdat de regering onder leiding van Wilhelmina het hazenpad koos, werd grondwettelijk de regering opgeheven. Dit vanwege het in 1940 geldende grondwetsartikel 21: “In geen geval kan de zetel der regering buiten het Rijk worden verplaatst.”

    Conclusie:
    De oorlog is niet officieel geëindigd, we zijn onderdeel geworden van het Derde Rijk.
    Lees:http://zondercensuur.blogspot.nl/

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Marc: 09.41. uur. Inderdaad Marc, moslims mogen alles, want het politieke gajes, van “links tot rechts”, buiten de PVV, heeft ONS verraden voor OLIEBELANGEN, en de belangen van de ORANJECLAN.

    Like

 8. Frans Brassens zegt:

  Citaat:
  ‘De Saudische autoriteiten hebben de Tsjechische ambassadeur meegedeeld dat het boek (De Duivelsverzen) zowel de islam als moslims beledigt, en men vroeg de ambassadeur om de publicatie te verhinderen of te censureren’.

  Gewenste tekst:
  De Tsjechische ambassadeur heeft de Saudische autoriteiten meegedeeld dat het boek (de koran) zowel de joden, de christenen, de ongelovigen, de uitgetreden moslims, de homosexuele mens, alsmede moslims met een enigszins afwijkende visie en vrouwen in het algemeen niet alleen beledigt maar ook zeer ernstig bedreigt, en hij vroeg de Saudische autoriteiten om verdere publicatie, in welke taal dan ook, te verhinderen of te censureren’.

  Like

 9. Insiders over migranteninvasie: ‘Europa wordt erger dan Irak’
  ‘Minstens 25% moslimmigranten zijn ISIS-strijders, wachtend op bevel ons te veroveren’ – ‘Mogelijk Russisch militair ingrijpen nodig om Europa van islam te redden’

  De Duitse ingenieur Walter Eichelburg, tevens jarenlang financieel- en IT-expert en eigenaar van Hartgeld GmbH, voorziet op basis van vertrouwelijke informatie uit politieke kringen een afschrikwekkende toekomst voor Europa, maar daarna weer nieuwe hoop. ‘Met 2015 begint een nieuw tijdperk: het uitschakelen van de huidige politiek en leugenmedia. Men laat u in de hoogverraadsval lopen door het binnenlaten van een vijandig terreurleger, dat ons binnenkort voor enige tijd zal veroveren. U kunt het niet geloven omdat het teveel voor u is.’ Insiders verwachten echter dat het in Europa nog erger wordt dan in Irak.

  ‘Vijandig moslimleger zal veel grote Europese steden veroveren’

  Minstens 25% van de miljoenen moslims die nu als ‘vluchtelingen’ tot Europa worden toegelaten zijn ISIS-strijders, betoogt Eichelburg. ‘Dit vijandelijke leger krijgt binnenkort het bevel om ons te veroveren. Veel grote steden zullen minimaal voor enige tijd in handen van islamitische terroristen vallen voordat wij ze heroveren.’

  De meeste Europese burgers kunnen zich niet voorstellen dat de huidige welvaarts-democratie binnen enkele jaren voorbij is omdat het Westerse fiat-geldsysteem zal instorten. Dat zal tevens de definitieve einde betekenen van het (euro)socialisme en de heersende politieke elite, die na de grote crash geen stemmen meer zal kunnen ‘kopen’ en de massale woede van de gewone man over zich heen zal krijgen.

  Overheden gaan niet politiek-correcte websites blokkeren

  Volgens de hooggeplaatste ‘elite’ bron van Eichelburg worden op dit moment blokkades voorbereid van internetsites en –blogs die de waarheid over de migranteninvasie schrijven en daarom niet gewenst zijn. Tegelijkertijd komen er tolerantie- en gedragswetten die burgers gaan voorschrijven hoe ze met de ‘vluchtelingen’ moeten omgaan. ‘Zo worden we er psychisch voor klaargemaakt.’

  De reguliere media zijn op geen enkele manier meer te vertrouwen en worden vrijwel uitsluitend nog gebruikt om de burgers te misleiden, te manipuleren en te verwarren. Journalisten onderzoeken niet meer of iets klopt, maar volgen klakkeloos de door de overheid voorgeschreven politiek-correcte meningen en standpunten. Lees verder >>>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/10/Insiders-over-migranteninvasie-Europa-wordt-erger-dan-Irak

  Like

 10. Tempelier zegt:

  De titel klopt natuurlijk , als we het over de koran hebben !
  De Arabische wereld is nu al jaren bezig om de vrije pers en vrije meningsuiting de mond te snoeren , dit is zelfs een “eis” in het verdrag van Straatsburg. Moslims mogen alleen maar positief in het beeld komen , net als hun doctrine.
  Een klein puntje , de realiteit laat iets anders zien.

  Like

 11. Wat moeten we nu met Rusland? Vriendje worden of sancties?

  De EU, en Nederland hebben sancties tegen Rusland lopen waardoor de NL-Econonie nadeel ondervindt. NL-politici stoken de Oekraine op tegen Rusland en zuigen hen om in de Eu te komen. Denk aan Timmermans en de schreeuwer van Kiev:Hans van Baalen.****
  Pollitici en media laten geen kans voorbij gaan om Rusland zwart te maken.*****
  EN NU, nu komt het EU-opper-opperhoofd Juncker kond doen dat de EU vriendjes met Rusland moet worden!!*****Wie is er hier nu idioot??

  Zie hier enkele citaten uit het NOS bericht:

  “Juncker: ‘Verhouding met Rusland niet door Amerika laten dicteren’
  door REDACTIE BUITENLAND op 9 OCTOBER 2015

  De Europese Unie moet streven naar een betere verhouding met Rusland en moet dit niet door Washington laten bepalen, dat zei de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker donderdag.

  De Europese Unie sloot zich vorig jaar aan bij de Verenigde Staten in het opleggen van sancties aan Rusland . . . . . .

  En vanavond was in het NPO nieuws dat “Nederland” vanwege de sancties geen tomaten aan Rusland mag leveren waardoor NL tomatenboeren in de problemen komen. Maar de NL-groeikassen leveranties aan Rusland kunnen de hoeveelheid orders en leveranties nauwelijks bijhouden.
  Op die manier wordt de Russische tomatenkweek zodanig opgebouwd dat voor de komende decennia de NL-tomatenboeren geen kans meer krijgen. En daarmee is tevens een stuk economie verloren.

  “Ja wij worden geregeerd door een stelletje idioten.”

  Bron
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/10/wat-moeten-we-nu-met-rusland-vriendje-worden-of-sancties/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dit is het duidelijkste bewijs dat Juncker een man is die geen enkele morele verantwoording kent. Tegenover niemand! Brussel kent de grootste verzameling schurken uit west Europa sedert 150 jaar politiek. Wat een kans om deze schurkenbende, als het einde daar is, in èèn keer te vernietigen!

   Geliked door 1 persoon

   • Mee eens Paul, maar met een volk wat verdeeld tot op het bot is kan men jammer genoeg geen vuist maken zowel de nationale politiek en de EU doctrine lachen de criticasters in hun gezicht uit. Het moet volgens mij véél erger worden voordat men de gelederen sluit t.o.v. Brussel…

    Like

 12. danny zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24605298/__OM_onderzoekt_toespraak_Pegida__.html

  Nou word hij helemaal mooi!
  Het OM moet de AFA eens goed gaan onderzoeken!

  Like

  • Joshua zegt:

   danny zegt:
   12 oktober 2015 om 11:53
   Juist laat het o.m. alles wat er in die haatschuren gepredikt wordt eens gaan onder zoeken in plaats van op alle slakken zout te leggen wat er in een vreedzame demonstratie aan waarheid gezegd wordt.
   Dit hele continent is verziekt door Extreem linkse idioten,zo laten deze heerschappen zien wat een fijne democratie wij hebben.
   Wij worden gedemoniseerd door SMERIG TUIG wat zich volksvertegenwoordigers noemen.

   Like

 13. Apotheek overvallen, politie staat erbij, doet niks

  Op klaarlichte dag een overval plegen met een politieauto voor de deur en ermee wegkomen? Dat het kan, bleek vanmorgen in Amsterdam zo blijkt uit een aan AT5 verstrekte video.

  Daar overvielen twee mannen op een motorscooter rond kwart voor tien een apotheek aan de Postjesweg, waar voor de deur een politieauto geparkeerd stond. Een ooggetuige filmde van een afstandje de overval. Pas op het moment dat de daders er op de scooter vandoor gaan en een van hen zijn arm op de politieauto lijkt te richten, komen de agenten in actie.

  Onduidelijk is wat de mannen hebben buitgemaakt bij de overval. Wat wel duidelijk is, is dat de politie inmiddels ook een politiehelikopter heeft ingezet om de daders op te sporen.

  Bron
  http://www.spitsnieuws.nl

  Like

 14. vanhetgoor zegt:

  Salman Rushdie is altijd een schrijver geweest van literatuur, niet van kasteel- of doktersromannetjes. Het spreekt dus niet iedereen aan. Zelf kon ik er ook niet doorkomen. Ik weet niet of de Duivelsverzen durf was of domheid. Op gegroeid in India weet Salman als geen ander dat de domheid van de islamisten alleen wordt overtroffen door hun gewetenloze bloeddorst. Hij zal vooraf wel ingeschat hebben of hij het aankon of niet. India is groot en de islam heeft het eerder overheerst, maar zij is weer teruggedrongen. De feitelijke macht van de islam is niet zo heel erg groot, het is meer schreeuwen en dreigen. Ze maken niets klaar! India is overwonnen geweest door de moslims en er zijn slachtingen geweest waarbij ca. honderd miljoen mensen zijn vermoord. Google maar eens: “Hindu Kush” hoe de islamitische krijgsheren bijna iedereen hebben uitgemoord in het Buddhistische Afghanistan en hoe zij verder trokken over de wereld, zoals Pakistan en India (wat toen nog niet zo heette). Sommige gebieden zij dom en arm gebleven in andere gebieden, met namen wat nu India is, zakte de islam als een pudding in elkaar.

  Iemand die weet dat de islam bullshit is heeft geen angst voor de islam, die lacht er om! De duivelsverzen is een term die slaat op de schrijver van de koran, die plotseling met drie godinnen kwam. Leuk en aardig, maar het bleek formeel niet te kunnen want de islam is een monotheïstische godsdienst, naar het oude joodse princiep van één god, één volk en één leider. Het is nu steeds erg vervelend voor moslims om te worden herinnerd aan die drie godinnen, de uitleg van Mohammed was dat niet de Engel Gabriel dit vers had ingefluisterd, maar dat de Duivel hem dit had gedicteerd, slap gelul natuurlijk, want niemand gelooft dat er een Engel op de schouder komt zitten van een mislukte woestijnrover.

  Die fatwa heeft van Salman Rushdie een wereldberoemde schrijver genaakt en een multimiljonair, maar geen veel gelezen schrijver, hij is bekender geworden met zijn interviews dan met zijn boeken, maar wat maakt dat uit, als die jaren ging hij lachend naar de bank!

  Like

 15. toetssteen zegt:

  @VanhetGoor
  Mijn ervaring is eender. Maar niemand mag worden bedreigd om het hebben van een mening (mits binnen de grenzen van het toelaatbare). Religie mag nooit en nergens de nieuwe Farizeëen rol gaan spelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s