Visegrád-landen werken hard aan exit-strategie

Screenshot_26

(Door: Prof. Dr. László Marácz)

Formeel bestaat er één Europese Unie, vastgelegd in het Verdrag van Lissabon, maar in werkelijkheid zijn er verschillende Europa’s sinds de Duitse bondskanselier Angela Merkel begin september besloot om eenzijdig het Verdrag van Schengen voor onbepaalde tijd buiten werking te stellen.

Screenshot_28De Visegrád-landen (V4: Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije) besloten toen op hun beurt vast te houden aan de werking van Europees en nationaal recht. De Duitse regering onder leiding van Merkel deed dit om migranten illegaal Europa binnen te laten, terwijl de V4 de toestroom van vooral economische migranten beheersbaar wil houden.

Lees verder>>>
(h/t “Adriaan Jansens”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Hongarije, Polen, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

11 reacties op Visegrád-landen werken hard aan exit-strategie

 1. TV programma lacht gewonde Hilda in Oranje uit

  Door Joost Niemöller

  Gisteren zag ik op de Nederlandse tv iets wat me aan de grond nagelde. In het humoristisch bedoelde programma Dit Was Het Nieuws, dat wordt uitgezonden door RTL, was een item te zien over de vallende vrouw in het dorp Oranje. Het hele item bestond eruit dat men het fragment met de vallende vrouw telkens liet zien en dat ze daarbij telkens weer werd uitgelachen.

  Eerst even over die vrouw. Ze heet Hilda van der Heide. Het gaat niet best met haar. Toen ze door de agent in burger keihard onderuit werd getrokken, en in die handeling bijna over haar voet werd gereden door de ineens snel optrekkende auto van staatssecretaris Dijkhoff, voelde ze, zegt ze, nog voordat ze op de grond kwam, iets scheuren in haar arm. Eenmaal op de grond werd er door de agent een klein voorwerp tegen haar nek gehouden dat alles weg had van een taser. Vervolgens gilde de vrouw. Daarna maakte Hilda van der Heide een uitgesproken dizzy indruk. Ze was bijna out gegaan, maar bleef nog overeind. Lees verder >>> http://joostniemoller.nl/2015/10/tv-programma-lacht-gewonde-hilda-in-oranje-uit/

  Like

  • Cathja zegt:

   Ik heb de beelden gezien van deze mevrouw, en vond het vernederend voor haar wat daar gebeurde! Zij gebruikte geen geweld, maar het werd wél tegen haar gebruikt.

   De uitspraak: “Wen er maar aan”, wordt steeds vaker gehoord. Is het u opgevallen dat dit uitsluitend gebruikt wordt als het te maken heeft met asielzoekers?
   We moeten wennen aan overlast, aan verkrachtingen, aan geweld in AZC’s waar vaak veel politie voor nodig is om de orde te herstellen, aan plunderingen, aan rotzooi langs de straten, en er zijn nog tal van zaken op te noemen waar we ook ‘aan moeten wennen’.

   Ik zal echter nooit wennen aan zúlke beledigende en platvloerse TV-programma’s, waarin slachtoffers op zó’n spottende wijze belachelijk worden gemaakt!! Niet alleen de presentator krijgt mijn minachting, maar het publiek, wat kennelijk uit hetzelfde hout is gesneden, ook!

   Minderwaardig!

   Like

   • “We moeten wennen aan overlast, aan verkrachtingen, aan geweld in AZC’s waar vaak veel politie voor nodig is om de orde te herstellen”Ja zeker Cathja daar moet een autochtone Nederlander aan wennen, jaren achtereen werd door de reguliere politiek het volk klaar gestoomd, gemasseerd en andere maatregelen gebruikt om het sociaal aanvaardbaar te maken met de komst van het moslimtuig. Een aantal jaren terug begon Peter Jan Balkenende zich ook al flink te roeren met z’n waarden en normen, als je goed om je heen kijkt en vooral in de oude ‘arbeiders’buurten dan zie je dat er geen normen en waarden bestaan. Deze vanzelfsprekende beleefdheidsnormen z’n langzaam verdwenen. In de sportschool lopen ze met de nieuwe Iphones te paraderen, oordopjes in en steeds te controleren of ze wel of geen facebook bericht hebben achtergelaten. Zelfs het simpele goedemorgen of middag kunnen ze niet meer over de lippen krijgen, óók de ouderen doen lustig mee aan deze onpersoonlijke parallelmaatschappij. Wil niet al te somber lijken maar Nederland is verdeeld tot op het bot en voorlopig zie ik geen verandering in deze verdeeldheid.

    Like

  • Astrid zegt:

   Ik heb het programma ‘Dit was het nieuws’ gisteren maar een heel klein stukje gezien, want ik ben juist vanwege die ene scène direct overgeschakeld naar een ander net.

   Die Ali B met zijn eeuwige spraakstoornisaccent en inhoudloze gebler was als gast van de show al een vette tegenvaller, want ik kijk ten slotte naar dat programma om te lachen en dat lukt me niet met die ernstig overgewaardeerde stoorzender. Maar toen de presentator smakeloos ging grappen over de omvergetrokken en gewonde vrouw uit Oranje, dacht ik meteen: wat een ontzettende domme lul om zichzelf zo te verloochenen, want juist hij als homo heeft weinig goeds te verwachten van de rap uitzaaiende islamkanker, waar dit hele gedoe met die vrouw feitelijk om te doen is, waar eigenlijk tegenwoordig ALLES om te doen lijkt en waar tevens AL ons geld aan op lijkt te gaan….
   Dit specifieke fragment zo vaak herhalen, was waarschijnlijk enkel en alleen bedoeld om die marokkaanse Ali B-gast [en natuurlijk diens achterban en de manipulerende Gutmenschen] te pleasen. Ik interpreteer dit als zeer zwak gedrag van de presentator als mens en hij heeft bij mij zijn geloofwaardigheid wel eventjes verloren. Buigen voor geld en islam, nooit!

   Geliked door 1 persoon

 2. Er zijn nog wel leiders met verstand!Zo niet hier!We moeten uit de EU,met spoed!Nu wordt ons leven onleefbaar gemaakt op alle fronten en betalen we levenslang aan de dictators in Brussel.En na ons onze kinderen,hun kinderen…..eindeloos!En dat allemaal voor de groep allerrijkste mensen met hoogmoedswaanzin!

  Like

 3. Pieter zegt:

  Als het de Visegrad landen lukt om buitenschot te blijven, slaat Nederland dat kleine onbeduidende landje aan de Noordzee, dat zo graag met de grote jongens mee doet, een enorm plee figuur.
  Onze regering construeerde onze ondergang, maar de Visegrad mogendheden wisten waarvoor zij stonden en wat er in hun landen leefde.
  Als een kip zonder kop hebben Rutte en Samson achter Merkel en Brussel aangelopen. Wat mij betreft verdienen zij in de toekomst een standrechtelijke executie, want zo ga je niet met je eigen volk om.

  Like

 4. Jan zegt:

  Alleen een voettocht door N-Afrika is dan nog mogelijk of met de boot van Griekenland naar Italië. Maar Merkel zie ik er voor aan dat zij de shoppers per vliegtuig binnensluist, Luchtbrug 2.0

  Like

 5. edjan zegt:

  Goed dat deze 4 landen hun eigen koers varen. Duitsland en in het bijzonder Merkel, heeft de macht in Europa nu volledig gegrepen, ondanks dat een groot deel van de Duitse bevolking daar tegen is. En Nederland, in het bijzonder D66, VVD, PvdA en CDA, is haar trouwste schoothondje, ondanks het feit dat een meerderheid van de Nederlanders daar tegen is.

  Het is voor deze 4 landen waarschijnlijk economisch ook beter om de EU te verlaten. De EU is snel aan het afglijden naar een dictatuur en een politiestaat die belang heeft bij het fabriceren van een enorme groep paupers zonder rechten.

  Like

 6. Astrid zegt:

  Ik wens de Visegrádlanden veel geluk bij hun wijze houding om de vijandige islam zoveel mogelijk buiten de deur te houden, dwars tegen alle gitzwarte plannetjes van een paar hele enge, bezitterige fascistische oude mannetjes en enkele oude manwijfjes in pak, die ervan overtuigd zijn dat de wereld maakbaar zou zijn. Alle wezenlijke veranderingen moeten echter van binnenuit komen, wil men tot ware vrede komen. Als onze regering naar de autochtone bevolking toe zo laks, discriminerend, beperkend en manipulerend doorgaat [en dat zal zij doen indien wij dit toestaan], moeten wij toch echt zelf tot actie overgaan.
  Ik hoop daarom in eerste instantie dat het ‘adviserende referendum’ inzake het handelsverdrag met de Oekraïne [lees toetreding EU = verdere uitbreiding EU = verkapte kolonisatie als onderdeel van ‘het Grote Plan’ achter de schermen…] een ommekeer teweeg kan gaan brengen tegen een overduidelijk dictatoriale en discriminerende EU, die aantoonbaar door de VS aangestuurd wordt.

  Behalve de ruzieënde ‘manen en sikkels’ uit de islamitische hoek, zullen ook de duistere krachten van ‘het pentagramsymbool’ de wereld qua onrust tot een waar hoogtepunt drijven. Kijk maar eens naar al die oorlogzuchtige landen van de wereld. Wie van hen hebben de meeste vijfpuntige sterren in hun nationale vlag en zijn chronisch in oorlog met de wereld?

  En maar wijzen naar dat ene land op aarde met de blauw-witte vlag en de zespuntige ster. Het dapperste land van de hele planeet.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Stel voor dat Nederland maar met die landen meedoet, Finland zal dan denkelijk ook meedoen en er zal dan meer volgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s