Jemenitische Joden: vertrekken of bekeren tot de islam

Screenshot_18

Enkele van de nog slechts 80 resterende Jemenitische Joden

(Vertaling: E.J. Bron)

De regering van Jemen gaf onlangs een verklaring uit waarin stond dat alle Joden in het land moeten vertrekken of zich moeten bekeren tot de islam, aldus de Israëlische viceminister van Regionale Samenwerking, Ayoob Kara, lid van Likoed en een Druze, zondag tegenover “The Algemeiner”.

Volgens Kara zou het niet voldoen aan een van deze twee eisen grote gevaren opleveren voor de 80 nog resterende Joden in het land. De regering van Jemen zei “niet in staat te zijn hen te beschermen”.

Kara, lid van de Druzische gemeenschap in Israël, zei dat hij deze informatie had gekregen tijdens een ontmoeting met een Jemenitische Jood, die het gelukt was om naar Israël te komen door zichzelf uit te geven als moslim. Volgens Kara verliet de man Jemen enkele dagen geleden om via Saoedi-Arabië en Jordanië naar Israël te gaan.

Kara zei dat de man contact met hem had opgenomen wegens zijn bekendheid in de Arabische media en zijn inspanningen om minderheden te helpen – inclusief Joden, christenen, Druzen en anderen – die in islamitische landen in angst leven.

Kara zei dat hij vandaag een ontmoeting zou hebben met minister-president Benjamin Netanyahu, en daarna met de voorzitter van de Jewish Agency Natan Sharansky en de minister van Immigratie Sofa Landver, om te praten over de redding van de Joden in Jemen.

Toen de “Jerusalem Post” contact met hen opnam over de zaak weigerden zowel de Jewish Agency als het ministerie van Immigratie commentaar te geven, gezien de gevoeligheid van de kwestie.

De Joodse gemeenschap in Jemen bestond in de jaren-40 uit ongeveer 50.000 mensen. Kort na de stichting van de Joodse staat in 1948 vluchtte het grootste deel van hen echter naar Israël.

Bron:
www.algemeiner.com

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabische wereld, Barbarisme, demoniseren, Islam, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jemen, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

7 reacties op Jemenitische Joden: vertrekken of bekeren tot de islam

 1. Hendrik M. zegt:

  Een Chinook en wat jagers is voldoende om die lui op te halen.
  Hup Israëlisch, werk aan de winkel!

  Like

 2. Marc zegt:

  Het kan niet anders dan dat Koenders met veel verbaal geweld van leer trekt tegen deze judenreine islamo-fascistische staat.

  Dat zou je verwachten. Toch?

  Like

 3. Teunis zegt:

  Toen de papen in Spanje en Portugal hetzelfde deden, konden de gevluchte joden in ons land terecht. Anders was de grootste Nederlander ooit geen Nederlander geweest.

  Like

  • John zegt:

   Amen.
   Hierdoor hebben wij Gods zegen mogen ontvangen.
   Je ziet hoe snel hij nu bij ons vandaan gaat.
   Dat alleen maar door niet achter Israël te staan en zijn volk.

   Like

 4. Eline zegt:

  @Hendrik M.uw reactie is begrijpelijk,maar het is de vraaag of deze groep zeer orthodoxe Joden wel weg wíllen gaan want inprincipe erkennen zij de staat Israel niet.Dat zullen zij pas doen als de messias is gekomen.Maar nu zitten zij toch voor de vraag van kiezen ofdelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s