Migranten worden overladen met humanitaire hulp, zegt Tsjechische senator Jirsa

Screenshot_21

(Door: Martin Beneš – Vertaling: Z.B.)

Als de EU deze winter geen harde maatregelen tegen de toestroom van de vluchtelingen  neemt, worden we misschien gedwongen op de Tsjechische grens een hek te plaatsen. Met deze waarschuwing kwam de Tsjechische senator Tomáš Jirsa, die als plaatsvervangend voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken, Defensie en Veiligheid zelf de situatie rondom de “vluchtelingen” in Macedonië in ogenschouw wilde nemen. “De stroom van mensen houdt niet op. We kunnen niet toestaan dat deze stroom  in het voorjaar opnieuw in beweging komt. Zodra de mensen het continent binnenkomen, kan men niet veel meer doen. Als het niet lukt tijdens deze winter tot een oplossing te komen, wordt  het probleem volgend jaar tien keer zo groot”, zegt Jirsa.

Wat moet er volgens u in de winter gebeuren?

We moeten maatregelen nemen, zodat we ons eigen grens kunnen beschermen. De migranten moeten verzameld worden in de kampen buiten Europa. Daar kunnen ze alvast gescreend worden en kunnen de asielaanvrage afgehandeld worden. En wie het toch probeert via de zee wordt direct teruggebracht.  De economische migranten moeten binnen drie dagen uitgezet worden. Er bestaan eenvoudige stappen hoe men erachter kan komen waar de betrokkene vandaar komt. Wat er nu gebeurt, is het schenden van alle Europese afspraken over asiel en veiligheid. Ik heb de minister-president een brief geschreven. We zouden legislatief het leger moeten voorbereiden om de binnengrens te verdedigen. Desnoods zoals  Hongarije dat doet.

Hoe stelt u zich dat concreet voor?

Het is niet zo dat ik het graag wil of wens. Maar ook  Hongarije had geen andere keuze dan een hek te bouwen. De minister-president van de Duitse deelstaat Beieren heeft het hier ook al over gehad. Ik hoop dat het niet nodig zal zijn. Maar de Hongaren waren gedwongen om plotseling een 130 kilometer lang hek met prikkeldraad te plaatsen. En dat is ook niet zo makkelijk. Maar er is niets eenvoudiger dan het omzetten van een spoorwissel in Wenen en alle treinen met migranten zouden in onze richting gaan rijden. Wanneer er tien treinstellen dagelijks, zoals in  Macedonië het geval is, zouden aankomen, hebben we hier binnen 1 week een totale collaps.

Maar er is wel verschil tussen het afsluiten van de buitengrenzen van Schengen of de binnengrenzen. Er zijn veel Tsjechen die dagelijks naar hun werk in Duitsland of Oostenrijk reizen. Die zouden er veel problemen mee hebben, denkt u niet?

Ja, het zou een enorm probleem zijn. Maar tegenover de dreiging van massale migratie die we zouden kunnen krijgen, valt dat in niet. Als zich in de vluchtelingenkampen het gerucht blijft verspreiden dat Europa vluchtelingen blijft opnemen,  komt er een tienvoud aan “vluchtelingen”. Er zijn nog miljoenen die kunnen komen.

U bent drie dagen in Macedonië geweest. Wat waren uw indrukken van de migrantenstroom die door Macedonië trekt?

Het was anders dan ik me had voorgesteld. Ook al had  ik me voorbereid en ook al heeft de ambassadeur me alles beschreven, toch was ik gechoqueerd. Als je met eigen ogen de oneindige stroom aan mensen van allerlei nationaliteiten voorbij ziet komen, dan begrijp je dat de islamitische  wereld op weg is naar Europa. Enkele duizenden mensen per dag. Dat wat ze langs de wegen achterlaten is geen wanorde meer, het is enorme rotzooi. De migranten worden overladen met humanitaire hulp. Ze gebruiken een slaapzak 1 keer en daarna gaan ze het echt niet meesjouwen. Ze gooien hem weg, want bij de volgende halte krijgen ze een nieuwe. Er liggen tonnen kleren, plastic flessen, plastic, eten langs de route. Ik ging met ze mee tot aan de Servische grens.

Kon u begrijpen waarover ze het hadden?

Dat was het  meest vreemde. Die mensen praten helemaal niet met elkaar. Het was een stille tocht. Het is een allerhande verzameling van mensen die elkaar niet verstaan. Ze komen vooral uit Afghanistan, Syrië, Irak, Iran, Turkije, Kosovo en andere landen. Bovendien zijn ze vaak onderling verdeeld in vijandige fracties, wat ook problemen blijkt te geven  in de Duitse opvangcentra.

Hebt u geprobeerd een gesprek  met ze aan te knopen?

Ja. Velen praten een beetje Engels. De antwoorden op de vragen waarom ze op weg gingen, kwamen min of meer op hetzelfde neer: Duitsland heeft ons nodig, Duitsland wil dat we komen, we gaan voor de asielquota naar Nederland. Zij weten dat ze in enorme aantallen komen en dat het daardoor voor de landen niet te doen is om er controle over te hebben. En ze kunnen allemaal op de Facebook zien dat een bekende het gelukt is. Dus waarom zouden ze het ook niet proberen? Ze hebben allemaal een mobiel of een tablet. 80% zijn mannen, ongeveer 15% zijn gezinnen met kinderen. Er zitten ook een paar oudere mensen tussen.

Hoe reageren de Macedoniërs op de migranten?

Tweeërlei. In Kumanov, waarvandaan de migranten naar de trein bij Servische grens lopen, bouwen mensen hekken om hun dorpen. Dat zegt genoeg. Maar ik zag ook hoe Macedonische kinderen plasticzakken met brood meeslepen die de vluchtelingen hebben weggegooid. Ik weet niet precies wat ze ermee doen, ik denk dat ze de huisdieren ermee voeren of dat ze het verkopen. Er zijn ook een hoop mensen die met wagentjes langs de stroom “vluchtelingen” rijden en ze van alles verkopen.

Screenshot_22

Bron:
http://budejovice.idnes.cz
Auteur: Martin Beneš

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Macedonië, Moslims, Multiculti, Overheid, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Tsjechië, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Migranten worden overladen met humanitaire hulp, zegt Tsjechische senator Jirsa

 1. Carli Varga zegt:

  Afschuwelijk het probleem groeit meer en meer Scary en dit kunnen we niet meer terugdraaien het is te groot aan het worden. Oei Oei wat moeten we doen wat kunnen we doen dit gaat echt de verkeerde kant op. xxx Sterkte Europa verenig je met zijn allen zijn we sterk een vuist solidariteit.

  Like

 2. Carli Varga zegt:

  Dit was dus een oproep aan geheel Europa niemand uitgezonderd Please sta op en doe iets voordat het te laat is mss is het al te laat veel te laat.

  Like

 3. Duidelijker kan het niet gezegd worden en door die migranten zelf bevestigd:miljoenen moslims zijn komende,nu,volgend jaar en het jaar daar na!Moeten wij dat willen?Nee!Moeten wij dat tegen gaan?Ja!Werkt onze regering mee om dat te stoppen?Nee!Wat moeten wij dus doen?Afzetten,die handel!En weer baas worden in ons eigen land en over onze eigen grenzen!

  Like

 4. De toename van vluchtelingen volgt momenteel een exponentiële curve. De stroom MOET gestopt worden:

  http://sayhelloto1984.blogspot.be/2015/10/demographic-destruction-of-germany-soon.html

  Like

 5. Vederso zegt:

  Een duidelijke waarschuwing.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Helemaal niet zo moeilijk, erken de islam niet langer als godsdienst doch als vijandige doctrine.
  Sluit de grenzen voor binnenkomers en laat de mensen vrij vertrekken.
  Stop per direct alle uitkeringen en subsidies aan alles wat moslim gerelateerd is.
  Sluit moskeeën en islam scholen.
  Dit te desastreus?
  Ok, alle steuntrekkers die minder dan 10 jaar gewerkt hebben in werkkampen hun uitkering laten verdienen; dijken handmatig ophogen of verbeteren, tredmolens voor groene energie opwekking of zo…
  Mogelijkheden zat!

  Like

 7. Anna. zegt:

  We hebben gebrek aan een hele strenge winter……….met veel sneeuw en vorst en een Elfstedentocht.

  Like

 8. edjan zegt:

  Helemaal off-topic maar ik heb zelf een sinterklaasliedje gemaakt:

  En we zingen en we dansen en we zijn zo blij
  Want er komen lieve flüchtlinge bij!

  Mooi hè (snik)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s