Nederland heeft geen publieke omroep nodig

Screenshot_3

(Door: Pim Pauwels)

Volgens de Mediawet moet de Nederlandse publieke omroep aan vijf functies voldoen. Dit zijn de voorziening van informatie, van educatie, van cultuur, van betrouwbaar nieuws en van amusement. Deze vijf punten moeten bovendien voor alle doelgroepen geschikt zijn. Om ze te realiseren heeft de publieke omroep een budget van 800 miljoen euro tot zijn beschikking. Omdat de NPO ook door middel van reclames geld verdient (zo’n 175 miljoen euro per jaar), betekent dit dat alle Nederlanders over een heel jaar zo’n 625 miljoen euro moeten betalen voor een publiek omroepbestel. In mijn optiek 625 miljoen euro te veel. De NPO is overbodig en moet helemaal worden afgeschaft. Naast dat een radio en televisie makende overheid voorbij gaat aan haar taak, zijn de vijf functies die de publieke omroep als doel heeft gesteld overbodig en niet van deze tijd.

 Lees verder>>>
De Vrijspreker

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, publieke omroep. Bookmark de permalink .

39 reacties op Nederland heeft geen publieke omroep nodig

 1. sammy zegt:

  Ik word ook goed ziek van de publieke omroepen. maar ik volg het wel. leer je vijanden kennen alhoewel ik ze al lang ken. maar ben steeds weer verbaasd over de gang van zaken.
  wij worden gelijk geschakeld met elk tuig bagger scum noem maar op wat hier na toe gekomen is. dat gaat gepaard met een grote minachting voor de Nederlandse bevolking geprojecteerd door de n p o.
  in heel Europa is het niet anders dus de elite is ergens mee bezig. aangevoerd door de Bilderberg groep en usa.
  dat is de reden voor de eenzijdige links gekleurde misleidende indoctrinerende manipulerende tv programma’s en het gaat maar door. en dat al decennia lang.
  Ik denk dat er om de zoveel tijd een groep regering of een persoon tevoorschijn komt die de mensheid wil veranderen de romeinen de Spanjaarden de Fransen (napoleon) twee maal Duitsland (Hitler) probeerde het al in de geschiedenis en nu dus de usa en Bilderberggroep (misschien ook Duitsland weer) uitgevoerd door poppetjes aan en touwtje in de Nederlandse en Europese politiek.de grootte vraag hoe gaan we het tij keren. weer een nieuwe oorlog? daar gaat het meestal wel gepaard mee. voor vrijheid heb ik het over. je zal maar moeten leven onder het juk van de islam.

  Like

 2. fransdewit zegt:

  Die regering van ons is alleen maar bezig om de hele democratie onderuit te halen. Eerst moesten omroepen overal aan voldoen, zoveel leden hebben, noem maar op. Maar ik weet het wel, iedereen moet in de pas van de regering gaan lopen. De democratie werd vanaf de 60er jaren al onderuit gehaald. Dictatuur is in opmars, al jaren. Een geruststelling dat tuig gaat gelukkig ook een keer dood, liever vandaag nog dan morgen.

  Like

  • Leo zegt:

   De regering is niet alleen bezig de democratie onderuit te halen.

   De regering is bezig ONS, het VOLK onderuit te halen.WIJ ,de burgers van Nederland ZiJN !! staatsrechtelijk !! DE BAAS !!in eigen land en wij Nederlander hebben “onze” volks vertegenwoordigers gekozen om ons land ORDENTELIJK en naar de wil van het volk te besturen.

   Verzaken ZIJ die PLICHT, dan zijn WIJ, de burgers VERPLICHT HEN onderuit te halen..
   Dat is ONS recht.

   Maar de massa blijft geloven in de leugenworsten zie zij voor onze neuzen blijven hangen.

   Die massa vindt het blijkbaar prettig en of lekker.

   Hep Scheidt aan de overhijt, ze hebbuh het ook aan jauw..!!

   Dus weg ermee, op welke manier dan ook, het stem hokje werkt ook niet meer.
   Ligt niet aan het stemgedrag , maar aan hen die de stemmen tellen !!

   Like

   • ankie zegt:

    Reactie op Leo,
    Het stemgedrag?? Zelf denk ik dat de stemuitslagen ook gemanipileerd worden door een gemonteerd chipje. (Volkswagen)

    Like

 3. Thoth zegt:

  (..)Dit zijn de voorziening van informatie, van betrouwbaar nieuws. Deze twee punten moeten bovendien voor alle doelgroepen geschikt zijn.(..)

  Huh? Betrouwbaar informatie en nieuws : vergeet het maar… Er zitten hfdz. linkse mensen daar… dus nada, zero, nein no, nee, etc.

  Like

 4. Liesbeth zegt:

  Ik heb echt genoten van de bijdrage van Martin Bosma in het media-debat:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/10/123___weg_ermee.html

  LIVE – Martin Bosma blaast Mediapark op.

  Haal patat/friet. Haal Chinees. Of gewoon bord op schoot mag ook. Dit wordt een latertje. Het jaarlijkse Mediadebat over de Hilversumse taxpoetverbranders, die de 700.000.000 publieke poen per jaar misbruiken voor linkspropaganda, vriendendiensten, bakprogramma’s, snoepreisjes, incestueuze bagger en idiote Koningshuis Kolder. OCW-mediastas Sander Dekker (VVD) is al een tijdje bezig die NPO-tent te verherverbouwen naar een soort EU. Tot grote woede natuurlijk van de OmroepBobo’s die hun lucratieve natiestaatjes niet willen opgeven. Het Mediadebat is ook het jaarlijkse finest hour van mediawoordvoerder Martin Bosma (PVV) om weer eens in eloquente bewoordingen VERNIETIGEND uit te halen naar die hele corrupte NoordKoreaanse zelfverrijkende ruifvretende agitprop ANC-fanclub. Sprekerslijst hierrrr. Meestal komt nu het linkje naar NPO Politiek. Maar beter kijkt u bij RTL Unilever want die is kwalitatief drie keer beter alsdan dat lowres vage gepruts van de staatsomroep. Hashtag: #mediadebat

  Like

 5. 15-jarige Palestijn: ‘Ik had na schooltijd gewoon zin om Joden te doden’

  [Gerd Buurmann]

  Op 1 oktober 2015 gingen enkele jongeren na schooltijd op weg naar een kleine “nederzetting” in de buurt van Bethlehem en bekogelden daar een auto, waarin kleine joodse kinderen zaten, met grote stenen. Daarbij vernielden ze alle ramen van de auto. Een kind in de auto raakte door rondvliegende glassplinters gewond. De politie kon korte tijd na de aanval een van de aanvallers oppakken. Het ging om een 15-jarige Palestijn. Tijdens zijn verhoor verklaarde hij: “Ik had na schooltijd gewoon zin om Joden te doden.”

  Later die dag werd ten zuiden van Nabloes een joods echtpaar uit Neria voor de ogen van hun kinderen door een terreurbeweging, die tot de gewapende arm van Fatah, behoort, in hun auto doodgeschoten. Lees verder >>>>> http://brabosh.com/2015/10/12/pqpct-brx/

  Like

 6. Jean zegt:

  Pim, dat vraag ik al jaren maar dan betreffende de BRT, een log links gedrocht vol linkse ratten die liggen te parasiteren op ons geld en voor de rest ons opzadelen met linkse bullshit en 65% herhalingen. Toegevoegde waarde op zijn Contadors: sero, sero, sero, sero, sero, sero, sero,

  Like

 7. ELITAIR FASCISME GAAT MAINSTREAM OP TEEVEE

  De migrantencrisis zorgt voor extreme situaties. Daarom leent die crisis zich uitstekend voor het ontdekken van verborgen motieven en het doordrukken van overheidsbeleid, dat onder normale omstandigheden onacceptabel zou zijn geweest. Onder de extreme druk vallen de maskers af.

  De situatie die afgelopen dinsdagavond ontstond in het asieldorp Oranje (Dr.) waarbij een oudere vrouw gewond raakte door toedoen van iemand van de bewakingsdienst van stas Dijkhoff, heeft een aantal zaken aangetoond. De overheid is ieder gevoel voor realiteit en proportionaliteit kwijt. Het goede doel heiligt de middelen. Primitief, sectarisch fascisme is uit de diepste krochten van de onderwereld komen kruipen en is burgerlijk vermaak op de commerciele kwelbuis geworden. Zover je het al gekomen.

  Lees verder >>>> http://www.pomonieuws.nl/2015/10/elitair-fascisme-gaat-mainstream-op.html#more

  Like

 8. Huis staatssecretaris Dijkhoff bewaakt

  Sinds gisteren wordt de woning van staatssecretaris Klaas Dijkhoff beveiligd. Dat meldt het AD. Bij het huis van Dijkhoff in Breda staan twee mobiele bewakingsinstallaties. Ook worden kentekens van auto’s die in de buurt staan genoteerd.

  Zaterdag werd al de beveiliging rond opvangcentra voor asielzoekers opgeschroefd, na de bestorming van een noodopvang in Woerden. “Zowel binnen als buiten de opvanglocaties zijn steeds meer opstootjes en vechtpartijen”, zegt Priem. “Daarvoor zijn continu agenten nodig. Ook in de wijken rondom opvangplekken worden extra wijkagenten ingezet.”
  Politievakbond ANPV waarschuwt voor de extra werkdruk die de vluchtelingcrisis voor de politie oplevert en zegt dat er duizenden extra agenten nodig zijn. “Overal in het land lopen agenten op hun tandvlees”, vertelt ANPV-voorzitter Geert Priem. “Dit kan zo niet langer: de veiligheid op straat is in gevaar.”

  Bron
  http://www.spitsnieuws.nl/binnenland/2015/10/huis-staatssecretaris-dijkhoff-bewaakt

  Like

 9. tjonge zegt:

  “Nederlandse publieke omroep”
  .
  verander deze naam maar in; het staatspropaganda en indoctrinatie omroep…….

  Like

 10. Brandende kaars zegt:

  Een waardeloos stuk! Een zeer slecht idee.
  Ik proef hier veel postmodernisme, veel rendement denken en een hoge gehalte van atheïstisch denken. Als of iedereen zo in het leven staat en zo denkt…… Ik, en meerdere met mij, in elk geval niet!
  Als je de huidige commerciële zenders kritisch beschouwd is het oppervlakkigheid ten top!
  Alles draait om uiterlijke schoonheid en bezit: huisje, boompje, bootje, koken, reizen, kleding, make up, fitness, grote ik-gerichtheid en helemaal gericht op bevrediging van eigen behoeften.
  Uitgangspunt: JOLO You Only Live Once,
  I want it all! I want it now!
  Op zich prima. Ieder zijn ‘feestje’.
  Maar daar hebben we in mijn beleving meer dan genoeg zenders van.
  Je ziet steeds meer dat mens, dier, natuur, schepping worden beschouwd als een productie factor, en alleen maar door de financiële bril worden beoordeeld, zo van: Ben je rendabel of ben dat niet. Mensen worden niet meer naast elkaar gezet, maar tegenover elkaar geplaatst als concurrenten in de maatschappelijke arena.
  Ik ben als christen van mening dat er meer waarden zijn dan alleen maar de commerciële waarde. Waarden die in een mensen leven heel belangrijk zijn.
  Als christen ben ik blij dat er ook christelijke tv zenders zijn en o.a. ook daar over spreken.
  Ik zou het verdwijnen van de christelijke zenders ook als een grote verarming van het mediabestel ervaren en daarover ook hevig in verweer komen. Deze afschaffing zal naar ik vrees ook een negatief effect hebben op de kwaliteit van onze samenleving.

  Anderzijds wordt ik weleens kost misselijk van verschillende Vara uitzendingen.die alleen maar PvdA propaganda uit kramen. Pro islam, pro moslim ‘vluchtelingen’ (Hidjrah), anti Wilders, pro EU enz.

  Like

  • BertG. zegt:

   christelijke zenders, dat zijn toch dezelfde die van die vriendelijke moslim propaganda uitzenden met vooral vriendelijke imams en nog vriendelijkere mossel vrouwtjes waarin ze het 1 en ander over uitleggen waarom WIJ er helemaal naast zitten.
   Die bij deze zenders dan ook alle aandacht krijgen hiervoor.
   Dan heb ik toch de goede zenders in me hoofd die jij bedoeld.

   Like

   • BertG. zegt:

    Maar als goede en rechtvaardige gristen mens ben je uiteraard van mening dat ieder geloof recht heeft op zijn eigen eerlijke verhaal en dat dat dan ook uitgedragen moet kunnen worden.
    En iemand zal ze dan toch deze ruimte moeten bieden en als goede gristen mens verleen je ze deze ruimte dan ook graag.
    Alles beter dan tijd vrij maken voor die afschuwelijke atheïsten honden.
    Van dergelijke mensen blijf je als goed gristen graag mijlen ver bij uit de buurt maar mossels, daar kruipen we graag wat dichter tegen aan als gristen mens zijnde.

    Like

 11. Pieter zegt:

  Heb Martin Bosma ademloos gevolgd. Hij heeft kennis van zaken en verwoord precies wat onder veel mensen leeft en waarover zij zich machteloos voelen.
  Ook nu weer blijkt dat de VVD bij monde van Sander Dekker maling heeft aan de burgers en ondemocratisch bezig is. Zo proberen zij een trend te creeren om op slinkse wijze macht naar zich toe te trekken.
  Eens te meer blijkt : Het is een nepparlement.

  Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  ??

  !!

  Like

 13. Pieter zegt:

  Walgelijk hoe Paul de Leeuw in dit oude filmpje tekeer gaat. Ik heb begrepen dat hij dankzij zijn baantje bij de publieke omroep allerlei neveninkomsten heeft uit produktiemaatschappijtjes die van hem zijn. Wellicht is dat hij dat schaamteloos als grap probeert met zijn ik heb ook een BV.
  Die BV dient ervoor dat hij nog rijker wordt door uit handen van de belasting te blijven.
  Zijn inkomen totaal bedraagt vele malen de Balkenende norm. Ik heb iets gehoord of gelezen naar ik meen van 800.000euro per jaar.
  Dat is al weer jaren geleden.
  Iedere artiest heeft een houdbaarheidsdatum, maar als de artiest niet zo goed is de Leeuw in dit geval, dan raakt de houdbaarheidsdatum overschreden.
  Weg dus met die lelijke oen, waarvan je je altijd afvraagt ; is ie nou zwakzinnig of niet.

  Like

 14. Joshua zegt:

  Die sander dekker heeft een of andere cursus gevolgd ,alleen hij weet niet waarvoor, deze labiele snotneus weet van toeten nog blazen,en zo’n baby krijgt een baan om het hele omroep bestel naar de knoppen te dirigeren, trouwens dit hele klote kabinet zijn labiele niksnutten met een veel te hoog salaris voor wat zij presteren, dat is alleen de negatieve kant op want visie hebben deze slijmjurken van een vlo.

  Like

 15. tjonge zegt:

  ook wel typisch hoe stil het publiek blijft en het er dus mee eens is tijdens de zelfbevredigingsverklaring van homo de leeuw.
  .
  kan niet anders stellen dat we reddeloos verloren zijn met dergelijk volk…

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben klaar met de volkomen RODE STAATSPROPAGANDA, alle RODE OMROEPEN, en de RODE NEDERLANDSE PERS. Alles is gelijkgeschakeld geworden, alles op bevel der RODEN bij de EUSSR!

  Like

 17. Hendrik M. zegt:

  Opheffen die publieke omroep, 1 neutrale zender voor ongecensureerd nieuws en calamiteiten uit de belasting pot.
  De zendgemachtigden met voldoende achterban kunnen op kosten der leden en/of donateurs commercieel gaan, heeft ook ook @Brandende kaars niks meer te klagen.

  Like

 18. Republikein zegt:

  In Europa heerst de grote propagandashow.
  Zoals in:
  Systematische Propaganda in ARD und ZDF mit nicht-repräsentativer Umfrage oppositioneller syrischer Aktivisten.

  https://propagandaschau.wordpress.com/2015/10/12/systematische-propaganda-in-ard-und-zdf-mit-nicht-repraesentativer-umfrage-oppositioneller-syrischer-aktivisten/
  Wees een lul en geef gul.

  Like

 19. koddebeier zegt:

  NPO = Nederlandse Pravda Omroep ??

  Like

 20. Pegidafan zegt:

  Alle omroepen zijn waardeloos , op die propaganda doos zie je bijna alleen maar domhoud programma’s . Boer zoekt vrouw. Mijn vrouw jouw vrouw, politie op je hielen , wie is de Sjaak , allemaal zeer leerzame programma’s , 80 zenders met niks interressants . We worden gewoon zo besodemieterd . Daarom zit ik meer achter de pc dan achter de tv. Een mooie ongekleurde documantaire of een hele goede talkshow zie je heel zelden . Plus allemaal oude films die al 10x herhaald zijn , nee we krijgen echt waar voor ons geld .

  Like

 21. Leo zegt:

  Wordt tijd voor de NPOB
  Nederlandse Publieke Omroep Bron

  Like

 22. delamontagne zegt:

  Allemaal aan de schotel. 1000-den zenders, waaronder vele Arabische ( om de islam “beter” te leren kennen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s