“Zersetzung” (*), een Stasi-methode anno 2015

Screenshot_8

(Door: Bart)

Elke vorm van staatsonderdrukking, zowel tegen links als rechts, is verwerpelijk als men werkelijk de democratie onderschrijft. Het is namelijk aan het volk om op basis van zelfstandige meningsvorming de volksvertegenwoordigers te kiezen om de staat te controleren en niet andersom. De overheid heeft geen taak in het bepalen welke meningen onwenselijk zijn en welke niet. Desalniettemin ligt het in de aard van de staat om de burgers om te kneden naar het eigen ideaal. In dat kader merkte Berthold Brecht op:

“Wäre es da nicht doch einfacher, die Regierung löste das Volk auf und wählte ein anderes?”

Vertaald: “Zou het niet gemakkelijker zijn als de regering het volk zou ontbinden en een ander volk zou kiezen?” Dit schreef Brecht naar aanleiding van de arbeidersopstand van 1953 in Oost-Duitsland, ook wel bekend als de DDR. Binnen 5 jaar na de oprichting van de ‘Arbeiter- und Bauernstaat’ DDR hadden de arbeiders hier al weer genoeg van. Repressie met tanks was hun deel. Nadien tuigde de DDR een staatsapparaat op van spionnen en informanten om de eigen bevolking te intimideren.

(*) Voor de betekenis van “Zersetzung” klik de onderstaande link  aan:

https://de.wikipedia.org

Lees verder>>>
(h/t “Adriaan Jansens”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, democratie, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, hersenspoeling, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Zersetzung” (*), een Stasi-methode anno 2015

 1. tjonge zegt:

  het ironische is dat het westen/de eu pretendeert democratisch te zijn terwijl we meer en meer ddr-praktijken krijgen te verwerken.
  natuurlijk onder hun motto van democratie…..

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En de EUSSR valt perfect in het profiel.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  “”Zou het niet gemakkelijker zijn als de regering het volk zou ontbinden en een ander volk zou kiezen?”'”
  Hier heeft de landverraders en volksverlakkers politiek haar keus gemaakt, kiest voor de islam, importeert die grootschalig om de autochtone bevolking te vermoorden en te verjagen.
  Slaaf zijn we al, we dienen hen (verplicht!) met al onze door noeste arbeid verkregen voorzieningen, diensten en uitkeringen.
  Een overgroot deel der bevolking steunt helaas dit landverraad, zich daarmee door hun stemgedrag ook tot landverrader makend.
  Ow, u wist het niet?
  Na het landverraad (na referendum) van Jan Peter Balkenende en kornuiten waren die partijen bekend!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s