Ben ik onverdraagzaam en dus onbeschaafd?

Screenshot_23

(Door: Theodor Holman)

‘Waarom bent u zo onverdraagzaam tegenover de vluchtelingen?’ Dat verwijt trek ik me aan. Verdraagzaamheid is een mooie deugd. Wie verdraagzaam is, is beschaafd.

Ben ik onverdraagzaam en dus onbeschaafd? Ik ben voor de democratie, voor de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw, voor de scheiding tussen kerk en staat, voor goed onderwijs voor iedereen, tegen discriminatie, voor een goede ziekenzorg en wie geen werk kan vinden, mag van mij een keurige uitkering krijgen.

Waarom ben ik dan onverdraagzaam, terwijl ik alleen tegen te veel islam in Nederland ben, zoals ik ook niet graag orthodoxen van welke geloofsgenootschap dan ook in mijn straatje wil zien?

Is mijn onverdraagzaamheid onbeschaafdheid? Waar ik bang voor ben, is dat ik – met een grote toename van islamitische vluchtelingen – niet meer verdraagzaam kan zijn.

Lees verder>>>
(h/t “tjonge”)
Het Parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Ben ik onverdraagzaam en dus onbeschaafd?

 1. Verwar ‘onverdraagzaamheid’ niet met ‘zelfbescherming’!

  Like

 2. Jean zegt:

  Theodor, ELKE religie en al hetgeen wat zich daar voor uitgeeft is “opium voor het volk” dat wordt dagelijks bewezen, waanzin kent geen grenzen.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24621548/___Terugsturen_mag_niet___.html

  ‘Terugsturen vluchteling naar Syrië mag niet’
  STRAATSBURG –

  In een eerste uitspraak over de vluchtelingencrisis heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens een dreigende uitwijzing van vluchtelingen terug naar Syrië afgewezen. Volgens de rechters in Straatsburg gaat het terugsturen van drie Syriërs uit Rusland in tegen het recht op leven en het martelverbod van de Europese mensenrechtenconventie. Rusland kreeg de opdracht de drie mannen vrij te laten.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Wie verdraagzaam is, is beschaafd ?
  Wie verdraagzaam is tegenover deze afrikaanse mosliminvasie
  is niet beschaaft maar beschoft ! ONBESCHOFT !

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Speech Guy Verhofstadt to Angela Merkel and François Hollande on the future of Europe

  De gevaarlijkste persoon in de EU

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Tot mijn niet geringe verbazing lees/hoorde ik op ,t nieuws dat er ook in R,dam Zuid een AZC komt.
  Op slechts luttele km,s van waar wij in aangrenzende gemeente hebben gewoond.
  De aangewezen plek ligt op 100 m afstand van de A16 en Brienenoordbrug………EN , MIN -of MEER tussen 2 “problematische wijken”; Beverwaard en Groenenhagen, IJsselmonde.
  De burgervader echter………….benadrukt burgemeester Ahmed Aboutaleb dat zij niets te vrezen hebben. ,,Ik sta in voor de veiligheid van zowel de buurt als de vluchtelingen.”
  ….
  Zelf woont hij in Kralingen, groen en ruime plekken.
  Aboutaleb gaat in Kralingen wonen.
  ………………….
  ROTTERDAM – Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft een woning gevonden. De burgervader heeft gekozen voor een statig pand in het chique Kralingen, niet ver van de woning van zijn voorganger, Ivo Opstelten.
  Aboutaleb betaalt 625.000 euro voor het huis.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/2027514/2009/05/14/Aboutaleb-gaat-in-Kralingen-wonen.dhtml

  Like

 7. Mijnheer Holman, als “verdraagzaamheid” in deze tijd en in de ogen van hen, die ermee schermen niets anders betekent dan het klakkeloos weggooien van alles waar je zelf in gelooft en waar je voor stáát……..gaat U er dan maar rustig vanuit, dat het begrip verdraagzaamheid -en daarmee automatisch ónverdraagzaamheid- is verworden tot iets van nul en gener waarde.
  Met andere woorden: Niets om je nog langer om te bekommeren.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Nee hoor, alles volkomen terecht.
  De onverdraagzaamheid komt zeker als u de rekening gepresenteerd krijgt; 60.000 x een volledig ingerichte woning, Miele, flatscreen, computer en wifi, daaroverheen zorg en een uitkering.
  U moet dat ophoesten, en dat doet zeer, dat kan ik u verzekeren.

  Like

 9. dontessers zegt:

  @Theodor Holman, als ik iets niet meer kan verdragen betekend dit niet dat ik zwak ben geworden, integendeel, de huidige situatie en straks de overrompelende massa van buitenaf die misschien wel 2/3 van Nederlands grondgebied in BEZIT heeft genomen doet veel mensen in het nauw drijven, ze kunnen geen kant meer op en in zo,n situatie mag je je onverdragelijk gaan voelen, het niet meer kunnen verdragen dat een ander BEZIT heeft genomen van ons vrije grondgebied met notabene de GOEDKEURING VAN EEN INCAPABELE REGERING, dat je niet meer kunt verdragen dat je eigen gewoontes INGERUILD MOETEN WORDEN voor een zeer verachtelijke nieuwe gewoonte en norm. Mag ik mij OPSTANDIG VERWEREN tegen het nare gevoel straks onverdragelijk te zijn. Ik kan nu al niets meer verdragen wat deze regering mij door mijn strot duwt.

  Like

 10. Ik ben niet onverdraagzaam,maar ik heb wel een grens en die heb ik getrokken:tot hier en niet verder!En dat is ieders goed recht,dus ook het mijne.De regering heeft die grens overschreden dus mag ik het daarmee oneens zijn en mijn ongenoegen kenbaar maken!En dat is wat ik doe!Als de regering verkiest onze grenzen niet te bewaken,noodzaken zij mij mijn eigen grens te verdedigen:mijn goed recht!

  Like

 11. tjonge zegt:

  verdraagzaamheid, een Pragmatische paradox.
  .
  is verdraagzaamheid wel uitvoerbaar ?
  verdraagzaamheid zou onvoorwaardelijk moeten zijn, maar dat is onmogelijk als je er over nadenkt.
  .
  voorbeeld; de verdraagzame goedmens wil alle vluchtelingen toelaten in nederland en veracht de tegenstanders van vluchtelingen en wil de tegenstanders graag het land uitschoppen..
  de goedmens is dus onverdraagzaam tegenover de tegenstander.
  verdraagzaamheid is dus niet onvoorwaardelijk.
  verdraagzaamheid is dus selectief en naar eigen interpretatie/moraal.
  .
  .
  lang verhaal kort, men kan niet oproepen tot verdraagzaamheid,
  of iedereen, niemand uitgezonderd, moet dezelfde normen en waarde, moraal en denkwijze hebben………lijkt me kansloos….

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Aboutaleb is een acteur in hart en nieren. Wat een schijnheilige idioot is me dat!…
  Pas maar op!…
  Alles wat deze marokkaan op zijn nagemaakte bekakte manier lispelt (want gewoon spreken kan hij niet) meent hij absoluut niet!

  Like

  • Don Tessers zegt:

   Ik snap echt niet dat Marokanen en Turken het klaarspelen in Overheidsdiensten te kunnen komen en zelfs burgemeester worden van een stad, ja dankzij de democratie en voorkeursstemmen. Er zou eerst een verbod moeten komen dat geintegreerde buitenlanders gewoonweg niet aan de bak kunnen komen in de politiek ook al is het nageslacht uit een vorige generatie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s