De positieve kijk van de EU-elites op de islam

Screenshot_15

(Door: “Fjordman” – Vertaling: “Vederso”)

Als iemand suggereert dat de EU-elites actief de islamisering verwelkomen en omarmen, wordt dit al snel afgedaan als een “samenzweringstheorie.” Maar is dat ook zo? Laten we eens kijken naar een aantal uitspraken die in 2015 door hooggeplaatste EU-ambtenaren werden gedaan. Alle volgende citaten werden direct van de eigen websites van de EU overgenomen:

Federica Mogherini is de huidige Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, in principe de minister van de EU voor Buitenlandse Zaken. Mogherini maakte op 24 juni 2015 de volgende opmerkingen op de “Call to Europa V: Islam in Europa” FEPS-conferentie. Zij verwierp elke notie van een botsing tussen de islam en het Westen, zij verklaarde dat “de islam een plaats in onze westerse samenlevingen heeft. De islam behoort tot Europa. Hij heeft een plaats in de geschiedenis van Europa, in onze cultuur, in ons voedsel en – wat het belangrijkste is – in Europa’s huidige en toekomstige diversiteit”. Volgens haar moeten de Europeanen daar blij mee zijn. Ze verklaarde verder dat “ik niet bang ben om te zeggen dat de politieke islam een ​​deel van het plaatje zou moeten zijn”. Volgens Mogherini:

“Het idee van een botsing der beschavingen is in strijd met de meest fundamentele waarden van onze Europese Unie – laat staan ​​met de werkelijkheid. Gedurende onze Europese geschiedenis hebben velen geprobeerd om ons continent te verenigen door het opleggen van hun eigen macht, hun eigen ideologie, hun eigen identiteit tegenover de identiteit van iemand anders. Met het Europese project na de Tweede Wereldoorlog accepteerden wij niet alleen diversiteit: wij uitten de wens dat diversiteit een hoofdkenmerk van onze Unie zou zijn. We definieerden onze beschaving door middel van openheid en pluraliteit: een mind-set op basis van machtsblokken hoort niet bij ons. Sommige mensen proberen ons er nu van te overtuigen dat een moslim geen ​​goede Europese burger kan zijn, dat meer moslims in Europa het einde van Europa zal zijn. Deze mensen vergissen zich niet alleen wat betreft moslims: deze mensen vergissen zich wat Europa betreft – dat is mijn voornaamste boodschap – ze hebben geen idee wat Europa en de Europese identiteit betekenen. Dit is onze gemeenschappelijke strijd: dit concept zowel in Europa als buiten Europa te doen aanvaarden. Want Europa en de islam worden in de wereld van vandaag geconfronteerd met een aantal gemeenschappelijke uitdagingen. De zogenaamde Islamitische Staat probeert in een ongekende poging de islam te perverteren in rechtvaardiging van z’n goddeloze politiek en strategisch project”.

Screenshot_16

Federica Mogherini

Mogherini is een Italiaanse socialiste en voormalige communiste. Veel van haar landgenoten werden eeuwenlang door islamitische slavenhalers uit hun huizen ontvoerd. In totaal werden de afgelopen duizend jaar miljoenen Europeanen door de Arabieren, Turken en andere moslims tot slaaf gemaakt. De landen rond de Middellandse Zee en de Zwarte Zee werden door deze jihadistische plaag het zwaarst getroffen, maar ook Noord-Europese landen.. Federica Mogherini moet eens naar een veel verstandiger Italiaanse vrouw, Oriana Fallaci, luisteren. Tot aan haar laatste adem in september 2006 waarschuwde Fallaci tegen de bedreiging die de islam vormt voor Europa en voor de Europese beschaving.

De sociaaldemocraat Frans Timmermans is een voormalige Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken. Hij is momenteel de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, de ongekozen en zeer machtige overheid voor meer dan een half miljard mensen van de Noordzee tot aan de Zwarte Zee. Dat maakt hem, naast de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, tot een van de hoogste ambtenaren in de Europese Unie (EU). Hier de verklaringen van Timmermans op het eerste jaarlijkse colloquium over grondrechten in Brussel op 1 oktober 2015:

“We hebben gezien dat de huizen van asielzoekers in brand werden gestoken. En we hebben politieke leiders horen verklaren dat hun land geen vluchtelingen zou aanvaarden als deze moslim zouden zijn. Antimoslim incidenten vermenigvuldigen zich in heel Europa. We zien een enorme piek van aanslagen. Verbale insinuaties, kortzichtigheid, vooroordelen, discriminatie. De opkomst van islamofobie is een van de grootste uitdagingen in Europa. Het is een uitdaging aan onze vitale waarden, de kern van wie we zijn. Nooit zijn de vaardigheden van onze samenlevingen voor openheid, tolerantie, voor het opnemen van migranten meer op de proef gesteld dan nu. Diversiteit wordt nu in sommige delen van Europa als een bedreiging gezien. Diversiteit betekent uitdagingen. Maar diversiteit is het lot van de mensheid”.

Als zogenaamde islamofobie als een bedreiging voor de “vitale waarden van de EU, tot de kern van wie we zijn” wordt beschouwd, betekent dit dat de islam deel van de kernwaarden van de EU uitmaakt?

Samen met eurocommissaris Jourova besloot Timmermans twee coördinatoren met specifieke verantwoordelijkheid aan te wijzen voor de bestrijding van antisemitisme en islamofobie. Zij zullen directe toegang tot Timmermans hebben.

Screenshot_17

Frans Timmermans

De EU acht zogenaamde islamofobie een ernstige bedreiging die actief moet worden bestreden. Maar de EU heeft niet eens een woord voor infidelofobie, de haat en afkeer die veel moslims voelen voor medemensen die geen moslim zijn. Deze infidelofobie wordt direct aangemoedigd door de koran en islamitische religieuze leerstellingen. Noch lijkt de EU bijzonder bezorgd over eurofobie, de haat en afkeer voor autochtone Europeanen en hun cultuur. De organisatie heeft geen plan om het geweld en misbruik door bepaalde groepen gericht tegen Europeanen te bestrijden. Misschien beschouwen de EU-elites dit niet als een probleem?

De elites van de EU beschouwen kritiek op of negatieve uitspraken over de islam als een vorm van “haat” die onaanvaardbaar is en wellicht juridisch moet worden vervolgd. Kritiek op of zelfs regelrechte haat jegens het christendom, de religie die traditioneel de meerderheid in Europa had, wordt echter aanvaardbaar geacht. De EU kent dus de islam een ​​speciale status toe, boven het christendom verheven. Dit beleid valt toevallig samen met de sharia, de islamitische religieuze wet.

Merk op dat de vicevoorzitter van de Europese Commissie, de socialist Frans Timmermans, beweert dat “diversiteit het lot van de mensheid is”. De EU wordt gerund door mensen die denken dat ze weten wat niet alleen de toekomst van Europa is, maar het lot van de hele mensheid. De oude Grieken zouden dit overmoed [hubris] hebben genoemd, extreme trots of arrogantie. Hoogmoed komt voor de val. Multiculturalisten geloven dat ze het continent naar een nieuwe en betere samenleving aan de andere kant van de regenboog leiden. Weerstand van de mensen op het pad daar naartoe wordt gezien als een verkeersdrempel waar je over rijdt. Bezwaren zijn onwettig en dienen uit het publieke debat te worden verwijderd. Dit is gevaarlijk dicht bij de communistische manier van denken. Jaren van “antiracistische” indoctrinatie doordringen de maatschappij met een intensiteit die bijna lijkt op een vorm van hersenspoeling. Om onder multiculturalisme als “racist” te worden gebrandmerkt, vooral als je toevallig een witte huid hebt, is vergelijkbaar met het etiket “vijand van het volk” onder het communisme. Het signaleert dat je een slecht mens bent, een soort onkruid in het ideologische bloembed dat uitgezaaid moet worden door ervaren tuiniers.

De Tsjechische politica Věra Jourová is EU-commissaris voor Justitie, Consumenten en Gendergelijkheid in de Juncker-Commissie. In haar opmerkingen op het colloquium over Grondrechten – Tolerantie en Respect gaf commissaris Jourova in Brussel op 2 oktober 2015 aan dat de EU de zogenaamde ‘hate speech’ gericht tegen immigranten nog harder zal aanpakken:

“Als de vrijheid van meningsuiting een van de bouwstenen van een democratische samenleving is, “hate speech” daarentegen is een flagrante schending van die vrijheid. Het moet streng worden bestraft. Zoals U hebt kunnen zien was er de afgelopen weken veel solidariteit met vluchtelingen. Maar we hebben ook een sterke stijging van het xenofobe haat zaaien gezien. Sommigen van jullie hebben gepleit voor de hulp van tussenpersonen zoals Google of Facebook voor het verwijderen van “hate speech” van het web. Andere deelnemers onderstreepten eerder de bevordering van het gebruik van de contra-verhalen. U benadrukt ook de noodzaak van duidelijker procedures voor het vervolgen van diegenen die online haat verspreiden. Ik was blij om de ervaringen van media en internetproviders te horen en hun inzet om met ons te werken. Ik ben het volledig met u eens wat deze handelingswijze betreft. Zoals vanmorgen werd gezegd; het internet kent geen grenzen. Ik ben van plan om IT-bedrijven, het bedrijfsleven, de nationale overheden en het maatschappelijk middenveld in Brussel rond de tafel te brengen om samen online haat zaaien aan te pakken. Ik zal dit volgende week met EU-ministers van Justitie bespreken. Laat me nu richten op de brandende kwestie van haatmisdrijven en het verzamelen van gegevens. We hebben een betere en serieuze registratie van haatmisdrijven nodig om passend onderzoek, vervolging en veroordeling te verzekeren. Het is inderdaad hoog tijd dat de lidstaten de EU-wetgeving ter bestrijding van racisme en vreemdelingenhaat volledig toepassen”.

Screenshot_18

Věra Jourová

De islamitische terroristische dreiging in Europa is nog nooit zo groot geweest. De EU-elites reageren daarop met meer internetcensuur, nog meer islamitische immigratie en een intensievere strijd tegen vermeende “islamofobie”. Vriendelijk zijn tegenover de islam en doorgaande islamitische massa-immigratie is uitgegroeid tot een deel van het institutionele DNA van de EU. Het is twijfelachtig of dit binnen de ontmanteling van de gehele Europese Unie kan worden verwijderd.

Bron:
http://gatesofvienna.net
Auteur: Fjordman

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Brussel, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, Eurabië, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Frans Timmermans, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op De positieve kijk van de EU-elites op de islam

 1. koddebeier zegt:

  Ook voor deze verraders nadert de guillotine.

  Like

  • Jean zegt:

   Helaas niet snel genoeg, het mag zelfs in deze volgorde zoals geschreven, uiteraard horen er daar nog velen aan te schuiven. Het mes zal uren, dagen, weken moeten kloppen.

   Like

 2. Politici als Mogherini, Timmermans en Jourová leven met hun eigen waarheid en, daaruit voortvloeiend, hun eigen dogma’s -die ze steeds nadrukkelijker lijken te herhalen, zodat er misschien beter van “mantra’s” gesproken kan worden. Ze zijn echter niet instaat, de feiten te verloochenen, die ze bij gebrek aan beter dan ook systematisch doodzwijgen en waar ze overduidelijk geen blik op durven werpen. Deden ze dat namelijk wel, dan zouden ze zichzelf vanuit -jawel- hun eigen linkse achtergrond de positie van de vrouw binnen de islam moeten laken en zich bijvoorbeeld met stelligheid moeten keren tegen de praktijk van ‘kindbruiden’ in Europa. Dat ze van dit soort zaken zelfs met geen woord wensen te reppen, getuigt in dit stadium niet van onwetendheid, maar van onmacht: De zichzelf opgelegde pose van welwillendheid ten opzichte van de islam dwingt hen, dit soort , in feite ook voor links onverkwikkelijke, zaken te negeren.
  Maar men hoeft op dit gebied geen expert te zijn om te begrijpen, dat op deze houding geen zegen rust: Binnen afzienbare tijd zullen deze EU-‘kopstukken’ zichzelf tegenkomen!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. 4sjun zegt:

  Het is duidelijk. De Europese dictatuur ontneemt ingezetenen de vrijheid van meningsuiting. Tijd om van Brussel af te komen en sovereiniteit in eigen land te claimen. DE contributie naar Europa kan ook minder zolang het wordt genruikt om dergelijke politici uit te betalen en van budget te voorzien om ingezetenen te knechten en de mond te snoeren.

  Like

 4. OphEUffen zegt:

  “diversiteit het lot van de mensheid is”

  Indien waar dien ik er in te berusten. Helaas wijst de geschiedenis het tegendeel uit en heeft deze de nare eigenschap zich te herhalen.

  Like

 5. edjan zegt:

  Verzoeke geen foto’s van Timmermans meer te plaatsen. Heb net gegeten en ben een pilsje aan het drinken. Straks komt het er allemaal weer uit.

  Like

 6. Don Tessers zegt:

  Het verzet
  We hebben gezien dat tijdens de WWll de pamfletten en kleine krantjes samen met de drukpersen verdwenen naar kelders goed verborgen voor de buitenwereld om speciale berichtgeving naar bepaalde groepen binnen de burgerij verzorgd te krijgen. Nu met de gedigitalizeerde media zijn drukpersen bijna verdwenen en als laptops en pc straks moeten worden ingeleverd zal er tijdens die censuur nieuwe drukpersen op geheime plaatsen hun werk gaan doen om de burger (zwaar geselekteerd) van nieuws te voorzien. Zo zal straks ons nieuwe verzet gaan werken om tegenstand te bieden, om de dictatuur tegen te werken, om zoveel mogelijk verweer te bieden ondergronds en uit het zicht van nieuwsgierigen. Is dit een spook? Ik denk het niet, als het de alerte burger niet lukt om Geert Wilders op de juiste stoel als 1e goede premier van Nederland te krijgen via normale weg, dan zal er eerst iets anders groots gebeuren wat heel Nederland in rampzalige situatie zal brengen, noem het opstand, burgeroorlog, staatsgreep. Dat er iets gaat gebeuren staat als een paal boven water. En dat wij geleerd en wijs door het verleden naar alternatieve wapens zullen grijpen staat ook als een paal boven water. Dat er een ondergronds verzet zal zijn die nog beter zal werken en draaien dan tijdens WWll staat ook als een paal boven water. Een aantal zaken misschien om over na te denken.

  Like

 7. fleckie zegt:

  waarom stellen die lui v.d.eu-elites hun riante ‘behuizingen’ op z’n minst 2 maanden niet ter beschikking [om de ‘diversiteit’ te leren kennen?] aan binnendringers uit diverse landen, en zogenaamde ‘geloofsbelijdenaars’?

  Like

  • Don Tessers zegt:

   strooi flyers in de kampen met de adressen, gratis onderdak, uitzicht op riante tuin, ligbad diverse kamers, eventueel auto voor de boodschappen, dan vind er een grote toestroom op de elite plaats.

   Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  De LINKSEN kennen slechts – net als de politiek correcte politici- slechts een waarheid. Die zij zelf verkondigen, en ONS willen ze de mond snoeren. De EUSSR= DE HOER VAN BABYLON!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s