Dijsselbloem: kosten asielopvang 1 miljard. “Fubar”: gelul, kosten zijn 5 miljard

Screenshot_27

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA)

(Door: “Fubar”)

Tijd voor een rekensommetje. Dijsselbloem beweerde vandaag dat de kosten voor de asielopvang richting de 1 miljard gaan. Ik zeg dat hij liegt.

Begin deze week beweerde het NRC dat de asielinstroom gedaald was naar 2.500 per week. De week daarvoor waren het er nog 3.000:

“De omvang van de wekelijkse vluchtelingeninstroom verschilt sterk per week en schommelt volgens Dijkhoff tussen de 2.400 en 4.200.”

Ik zal lief zijn voor de asiel-leugenaars en ik neem als rekengetal 2500 x 52 weken = 130.000 per jaar. In juni van dit jaar kwam Geert Wilders met het getal dat één asielzoeker 36.000 euro kost. GeenStijl rekende het na en kwam er op onnavolgbare wijze op uit dat het klopte.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
DVC

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

36 reacties op Dijsselbloem: kosten asielopvang 1 miljard. “Fubar”: gelul, kosten zijn 5 miljard

 1. Tel die 3 miljard voor die Turkse dictator er ook even bij!

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Ik had ook al meteen gedacht aan minstens 5 miljard.
  Een notoire leugenaar moet je immers nooit op z’n woord geloven.
  Ach, ’t is te doen, verhogen ze de btw naar 50 %, premie ziektekostenverzekering wordt 300 euro per maand, benzine gaat 4 euro per liter kosten, werken tot je 85 bent of nee: tot je er gewoon dood bij neervalt, en zo zijn er vast nóg wel een paar mooie plannetjes te bedenken om er voor te zorgen dat de ‘asielzoeker’ nog lang en gelukkig leeft!

  Like

  • Cathja zegt:

   Het stomste is dat ze niet in de gaten schijnen te hebben dat wij hun leugens doorhebben!
   Dan moet je toch wel een enorme plaat voor je kop hebben?!

   Like

   • Breget zegt:

    Denk eerder dat ze het wel weten maar in de EU is de democratie ver te zoeken en worden we gezien als de verplichte investeerders van de moslims.

    Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Tja, we worden gewoon voorgelogen.
  Hangen die leugenaars!

  Like

 4. Ikheberzogenoegvan zegt:

  Funniest refugee moments?

  Like

  • Ja, waarachtig: Het is dat het te treurig voor woorden is, maar lachen móest ik er wèl om!
   Wat een schertsfiguren!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Ikheberzogenoegvan 15 oktober 2015 om 21:51

   Kijk, en als die domme ‘Gutmenschliche’ mutsen dan zo’n zielig huilend kindje zien, dat tranen met tuiten huilt zodat z’n ‘aandoenlijke’ gezichtje helemaal doorweekt is geraakt, beginnen ze te kirren van medelijden en krijgen ze de drang om zo’n jankend acteurtje in huis te nemen en het helemaal vol te proppen met voedsel.
   Dit gedrag zien we bij vogelouders als hun jongen flink sperren. Dan MOETEN ze er voedsel in stoppen en wie het best spert en het hardst schreeuwt, krijgt het meeste voedsel toegediend. De zwakkere kuikens, die dat voedsel veel harder nodig hebben, krijgen niets als ze stil blijven zitten wachten en daardoor alsmaar zwakker worden totdat ze sterven.

   WIJ zijn die tot sterven gedoemde kuikens en de ‘asielzoekers’ zijn de schreeuwers die volgepropt worden!

   Like

 5. Vederso zegt:

  Wordt dit soort rekenwerk niet meer gedaan door een zichzelf serieus nemende krant? Moet “Fubar” dat tegenwoordig doen?

  Like

 6. Ikheberzogenoegvan zegt:

  En nog een beetje paliwood.

  Like

 7. Jan zegt:

  1 burger wordt neergestoken door asielshopper:
  -politie
  – traumateam
  – ambulance
  – revalidatie
  – justitie
  – gevangenis
  – psychologen
  – bijstand, want krijgt nooit werk
  – vervalt in criminaliteit
  enz enz

  Like

 8. Driek zegt:

  Maar het begint mij nu toch wel benauwd om het hart te worden, als het zo doorgaat – en dat doet het ongetwijfeld – wordt Nederland straatarm. En voor de welgestelden gaat de glans er ook vanaf als je overal wordt geconfronteerd met grauwe armoede en islam en hoofddoeken. Het leven verliest zo alle bekoring dank zij onze onverantwoordelijke bewindslieden. Nu ik tot de oude lieden behoor die dagelijks gebitsreinigingstabletten gebruiken zie ik het somber in. Jawel. Doch ik moet mij er maar in schikken. Want het leven is een nevel die een ogenblik verschijnt om weldra weer te verdwijnen. Het is maar dat u het weet.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Driek 15 oktober 2015 om 22:56

   “En voor de welgestelden gaat de glans er ook vanaf als je overal wordt geconfronteerd met grauwe armoede en islam en hoofddoeken.”

   Maar beste Driek, die blijven hier dan écht niet zitten hoor, nadat ze ons hebben leeg geroofd en/of zwaar hebben ‘verdiend’ aan de ‘zieligheidsindustrie’.

   Like

 9. Fubar zegt:

  Vederso 15 oktober 2015 om 22:01

  Dit was even los op “de achterkant van een bierviltje”, maar je zou na al deze jaren toch verwachten onderhand dat iemand eens serieus de immigratiekosten uitrekent. En dan kom je denk ik wel op wat meer uit dan de 7 miljard per jaar van het onderzoeksbureau van Wilders of de 240 miljard van Elsevier over de afgelopen (was het?) 30 jaar. Als je huisvesting meeneemt, onderwijs (en dat dat verslechtert door de aanwezigheid van, en wat daar dan weer de kosten van zijn), de criminaliteitskosten, de advocaten, extra politie-agenten, en zo kunnen we een nog veel langere lijst opstellen. De totaalkosten moeten gigantisch zijn.

  Like

 10. edjan zegt:

  Nou, ik reken wat “terughoudender”.
  Straks wordt het winter en komen er minder (tenzij Merkel ze met vliegtuigen laat halen, dat kan ook nog)
  Dus ik denk in Nederland in 2015: 80.000 immigranten
  Kosten ook wat gematigder: 30.000 per jaar
  Kom ik toch nog op 2,4 miljard.
  Volgende jaren wat meer. Al die Turken uit oost-Turkije moeten ook nog.

  Gewoon geheim houden, hoeft het plebs niet te weten, het plebs moet dokken en muil houden.

  Like

 11. Fubar versus Dijsselbloem: 5-0

  Like

 12. BigLJohn zegt:

  Nog een leugen van Rijkswege. Volgens het Rijk kost EEN – asielzoeker – 25000 op jaarbasis. Terwijl algemeen bekend is dat het 36000 moet zijn. Niet alleen het aantal – asielzoekers – word
  gedrukt, ook de kosten per – asielzoeker – worden door het Rijk flink naar beneden bijgesteld.
  Een soort van creatief boekhouden, een zwarte boekhouding.

  Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Stel dat Dijs niet liegt en de cijfers kloppen, stel dat, waarom hebben we hier dan op alles bezuinigd? Wat is de winst voor Nederland?
  Maar zolang de regering geen flauw idee heeft hoeveel drijfexoten er volgende week binnenkomen en al helemaal niet hoeveel er volgend jaar binnenkomen zijn alle cijfers zinloos. En dat is ook raar.
  Een regering hoort te weten wat iets gaat kosten. Dat wordt dan begroot, er komt een debat over. En achteraf kun je dan kijken naar de cijfertjes of de regering het goed gedaan heeft.
  Maar Rutte II heeft geen enkel idee. Ze hebben afspraken gemaakt, de grenzen open gezet en spelen mooi weer door gutmenschen te zijn. De geldkraan staat open en er is geen enkele wil om de kraan te sluiten.
  Net als met de naheffingen uit Brussel, wat er ook verkeerd gaat, ze betalen. Brussel kan ook niet begroten, dat is ze nog nooit gelukt.
  Tijd voor verandering.

  Like

 14. 4sjun zegt:

  Dijsselbloem vergeet nog iets te vermelden. De eerlijke migrant Anjem Choudary legt het even uit voor wie het niet goed negrijpt.

  Like

 15. 4sjun zegt:

  Hee Dijsselblom, je geeft te weinig man…

  Like

  • Cathja zegt:

   Jullie dankbaarheid zou ONUITSPREKELIJK GROOT moeten zijn, in plaats van klagen over de kou! Kruip maar lekker dicht bij elkaar, dan worden jullie vanzelf warm.
   En verder: jullie hebben bewust gekozen voor Nederland, en dan past het niet om te zeuren als het je even tegen zit. Nee, er staat niet voor iedereen direct een ingericht huis klaar. Wie heeft jullie dat wijsgemaakt? Hebben jullie ook enig besef van de grootte van dit kleine land, wat momenteel overspoeld wordt door gelukszoekers, met allemaal dwingende eisen m.b.t. onderdak, kleding, voedsel en geld?
   Jullie zijn onaangekondigd hierheen gekomen. En nu wordt er van ons geëist dat we jullie voorrang verlenen bij het in bezit nemen van een woning, er moet halal voedsel verkrijgbaar zijn, er moet gratis gezondheidszorg beschikbaar zijn, jullie willen WiFi etc., terwijl onze eigen burgers achteraan mogen sluiten, en te horen krijgen dat ze voorlopig kunnen fluiten naar een betaalbare woning!
   Is dat redelijk? Dacht het niet.

   Uit welke wereld komen jullie? Wij kregen te horen dat er veel ‘hoog-opgeleiden’ onder de ‘vluchtelingen’ zaten.
   Dat is niet te merken aan de manier waarop jullie je ‘als gasten’ gedragen!

   Het wordt tijd voor een lesje normen en waarden, oftewel: fatsoen!
   Succes ermee.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Jongens ga alstublieft direct terug!!!!! Verlos jezelf uit je LIJDEN!!!!!!

   Like

 16. Breget zegt:

  Kan deze Minister voor islam zaken ons eens uit leggen waarom het westen de Islam moet onderhouden het grootste tuig toe moeten laten en alle landen in de EU met de ondergang bedreigd.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  De politiek lost het niet op. Menselijkerwijze zie ik ook geen OPLOSSING in zicht. Uiteindelijk geloof ik dat alleen God de OPLOSSING heeft.

  Like

 18. Wachteres zegt:

  En dan mag de familie straks ook nog komen. Dat wordt minstens 5x zoveel!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Even opnieuw berekenen: Er komt een vluchteling… Kosten ca. 5 miljard.
   Z’n “inteelt-familie” komt binnenkort op bezoek om te blijven. La we zegge 5 man…
   (Niet overdrijven, gewoon op reële basis ’t doemscenario bij z’n naam noemen!)
   = 25-30 miljard…

   En we moesten al met z’n allen zo vreselijk bezuinigen weet u nog…!
   Nou dan weten we nu al dat het volk dit absoluut niet zal pikken.
   Ik zou zeggen mensen haal het maar vast uit het vet.

   Like

 19. exmarineman zegt:

  Tja dat Dijsselbloem liegt is algemeen bekend. Hij wist ook niets van die € 3,5 miljard die we opeens extra naar Brussel moesten over maken over 2014 en daarna nog eens een keer een half miljard…..Oh ja dat kwam omdat we er economisch zo goed voorstonden en er een nieuw rekenmodel was ingevoerd, waarin ook het zwart-geld-circuit o.a. werd opgenomen…???!!! En dan nu dus de grote leugen rondom de asielzoekers die ons zonder méér veel meer kosten dan € 1 miljard per jaar. En een heel simpel rekensommetje maakt dat al duidelijk.. Als er inderdaad nu in totaal over 2015 60.000 binnenkomen * € 36.000 is dat alleen al € 2,1 miljard. voor dit jaar, maar er zitten er nog een paar duizend in de AZC; s en opvang en die staan los van die 60.000…… En dan volgend jaar ook weer MINIMAAL € 4 miljard en daarna komt de gezinshereniging op gang. 60.000 * 3 = 180.000 personen * € 25.000 = …..€ 4,5 miljard zonder de dan in opvang/azc’s zittenden!!!!

  Like

 20. rs zegt:

  http://www.telegraaf.nl/telegraaf-i/7Le/c9Wg6

  En weer een grote LEUGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 21. Crusader zegt:

  http://www.decenniumdoelen.be/documenten/150929_Armoedebarometer2015.pdf

  en dan spenderen onze ( verkozen !!!! ) politiekers een paar miljard aan moslims
  die als gelukszoekers ons land overspoelen, wraakroepend …..
  Arm zijn in Belgie :
  -692.000 mensen hebben inkomen onder de armoededrempel
  -11.2% van de kinderen wordt geboren in kansarm gezin
  -wie arm is heeft 21% meer kans om in het ziekenhuis te belanden

  Like

 22. Cleo zegt:

  Pinokkio 2 en het houdt maar niet op, die neus blijft maar groeien en groeien (hij krijgt het nu zelf, zo te zien, ook in de gaten…)!

  Like

 23. paulzwueste zegt:

  Die schele muis genaamd Dijsselbloem weet echt wel dat wij nu al helemaal failliet zijn door die indringers. Bovendien dat wordt nog wat van de winter….!!!!
  Ze hebben het nu al zo koud dat ze op een onmenselijke manier lijden!
  En het vriest nog niet eens…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s