KRANKZINNIGHEID, IDEOLOGIE en RELIGIE

Screenshot_2

(Door: “Querdenker” – Vertaling: E.J. Bron)

Wat is de islam nu eigenlijk? Een religie, een ideologie, krankzinnigheid? Alle drie.

Laten we beginnen met de krankzinnigheid. Dat is natuurlijk een zeer sterk en negatief geladen begrip, dat mensen, die het horen, en nog niet onze mening hebben, in een afweerhouding drukt. Men kan het zeer zeker ook anders, milder, minder beledigend uitdrukken. Een feit is echter, dat diegene die in de 21e eeuw gelooft en denkt dat de ultimatieve waarheid over Allah en de wereld in een middeleeuws boek staat dat iedere duidelijke intellectuele structuur ontbeert en door een pedofiele karavaanrover werd geschreven, in mijn ogen niet goed bij zijn hoofd is. Dat niet KAN zijn. Punt.

Hetzelfde kan ik bijna over iedere religie zeggen. Ook over het Christendom. Dat komt moreel beter weg, omdat Jezus een genezer en vredesprediker was en zichzelf liet doden, dus in bijna ieder opzicht het tegendeel van Mohammed, maar wat betreft de intellectuele onrijpheid van de Bijbel kan ik ook die mensen, die de waarheid van de wereld in dat boek denken te vinden, niet serieus nemen.

Men kan – en moet – krankzinnigen in de samenleving dulden, omdat dit zelfs helemaal niet te vermijden valt. Het zijn er ten eerste teveel, en ten tweede wat zou je anders moeten doen? Hen opsluiten is inhumaan, zolang ze niet een direct gevaar vormen. De meeste mensen “functioneren” ondanks gebrek aan intelligentie ook in moderne samenlevingen zoals de onze nog heel goed. Er zijn zelfs niet eens zoveel beroepen die intelligentie vereisen. Maar ik dwaal af.

Je leest vaak dat de islam helemaal geen religie zou zijn, maar een ideologie. Alsjeblieft zeg, dat is toch zelfs een tegenstrijdigheid! Iedere religie is ook een ideologie, want wat is een ideologie anders dan een verstarde leer, die zich niet laat imponeren door feiten en nieuwe inzichten? Omgekeerd is niet iedere ideologie een religie. Het communisme bijvoorbeeld is geen religie, omdat het geen betrekking heeft op goden of het hiernamaals. Uiteraard hebben gloeiende marxisten trekken van fanatieke gelovigen. Omdat religie en ideologie nu eenmaal dezelfde soort krankzinnigheid zijn. De krankzinnigheid om in een geconstrueerde leer de absolute en laatste en onveranderlijke waarheid gevonden te hebben.

“Vertrouw diegenen die op zoek zijn naar de waarheid, en wantrouw diegenen die haar gevonden hebben”. Zo sprak Anfré Gide, en heeft daarmee een grote wijsheid uitgesproken.

Dat is het snijpunt van de drie begrippen krankzinnigheid, ideologie en religie.

Bron:
https://nix00.wordpress.com
Auteur: “Querdenker”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Religie. Bookmark de permalink .

38 reacties op KRANKZINNIGHEID, IDEOLOGIE en RELIGIE

 1. De wereld heeft sinds de nazi’s niet meer zo’n ellendige ideologie als die van IS meegemaakt..https://zlj13051967.wordpress.com/2015/10/16/isis-terreur-geworteld-in-islamitische-cultuur/

  Like

 2. Het heelal bestaat 17,5 miljard jaar en de aarde bestaat 3,5 miljard jaar en wellicht is het heelal ontstaan door de oerknal, het bewijs van de evolutie groeit met de dag,ook de tegenstanders hiervan wordt steeds sterker,maar of je nu leest over de kosmische krachten van Vincent Icke oa of je bestudeert de celbiologie of je hoort onze André Kuipers boeiend vertellen over zijn heelal ervaringen of Dick Swaab legt uit hoe dat komt dat mensen zo graag in een God willen geloven,maar dat hij niet bestaat en je ziet hoeveel de mens met dieren gemeen heeft,kun je toch ook niet verwachten dat wetenschap hetzelfde blijft met al die kennis ,die we nu verkrijgen.Het is gewoon de simpele waarheid,dat wij verwanten zijn van de chimpansee. Evolutie is een feit en vele geleerden laten dat zien oa de evolutiebioloog Richard Dawkins,het verhaal van onze voorouders,een boek vol aantoonbaar bewijs en dat kun je van de bijbel,koran en thora niet zeggen.

  Like

  • Thoth zegt:

   Het heelal bestaat 17,5 miljard jaar en de aarde bestaat 3,5 miljard jaar en wellicht is het heelal ontstaan door de oerknal(..)

   Dit is onjuist. Het universum bestaat 14,7 miljard jaar en de ons zonnestelsel bestaat 4,5 miljard jaar. De tijd die wij nu hanteren is ontstaan tijdens de oerknal. Daarvoor was er niets…, althans niet in het universum wat wij nu kennen.

   Wat betreft de religies, die bestaan pas zo’n 3000 jaar. Die gasten zijn werkelijk knettergek…

   (voor de zekerheid)

   Like

  • Don Tessers zegt:

   Het universum is oneindig en bestaat uit bubbels, elke bubbel had of heeft zijn oerknal gehad of is bezig ermee. Ervoor was er ook n bubbel met bubbels ingesloten, het systeem is met systemen inzich. De vraag hoe ver we terug in de tijd van de oerknal kunnen terug kijken door naar de rand van de uitdijing te kijken is in feite één van de uitgespatte bubbels, onze bubbel. In het universele gezien is de oerknal ónze oerknal ónze bubbel die uiteen is gespat. Tijd en gebeurtenissen in het universum is oneindig met onbenoembare afstanden. Buiten onze zichtbare systemen nu door de Hubble in zicht gebracht als verre stelsels, zijn vele andere bubbels met ingesloten bubbels. Zoiets als in de micro en nano wereld om je een beeld te kunnen vormen. Daarmee blijft het universum een groot vraagstuk die nooit beantwoord zal worden, wel kleine stukjes ervan.

   Like

   • Treintrien zegt:

    Ik vond die scheikundige modellen altijd zo lijken op ons zonnestelsel, met die electronen en protonen rond de kern en zo? Ik zie dan voor me dat wij een electron zijn en de zon de kern 😉 Dus misschien zijn wij wel moleculair deeltje van een molecuul van een héle grote grasspriet…of iets.
    Ik had altijd al een érg levendige fantasie.

    Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Waarom zou de islam een religie zijn?
  Alles wat in koran en hadith beschreven is komt uit de mond van een kinderverkrachtende, rovende, moordende en genocide plegend gedrocht.
  Om het enigszins op een godsdienst te doen lijken is er wat plagiaat op de Bijbel gepleegd, dit alleen maar ter ondersteuning van vuige gewelddadigheid.

  Like

 4. Ik kende deze uitspraak van Gide tot nu toe niet, maar Hij slaat hier wel zó zeer de spijker op de kop, zó zeer…….
  Tot vóór enige tijd hadden wij op dit blog nog minstens één iemand in ons midden, die pretendeerde, de zuivere waarheid gevonden te hebben. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk, dat verschillenden hier ertoe neigden, die persoon nog serieus te nemen……
  Nu zien wij met eigen ogen, wat een gerenommeerd filosoof daarover zegt.
  Also, danke ich Ihnen herzlich, Querdenker, für diesen wertvollen Artikel mit dem sehr wertvollen Schluss!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik denk Theresa dat je met die iemand, iemand bedoelde die gooide met Bijbelteksten.
   En daar dé absolute en voor ieder universele waarheid aan ontleende…
   ’n Merkwaardig fenomeen, al die mensen roepen dat het waarheid is in wat zij geloven.
   Ik heb altijd geleerd dat geloof en waarheid twee verschillende zaken zijn.
   Mensen die geloven bezitten de waarheid dus niet. Dat is waarheid.
   Maar wat is waarheid? Reeds Pontius Pilatus liet de beantwoording van die vraag aan een stel fanatiekelingen over…
   Waarheid bestaat niet als een universele werkelijkheid, dat is waar.
   André Gide gaf met zijn uitspraak ook geen definitie van de waarheid maar waarschuwde ons voor diegenen die roepen dat zij de waarheid bezitten.

   Like

   • BertG. zegt:

    paul, dat was er ook 1 met de enige echte waarheid, dus dat zijn er dan al 2.
    Maar ik denk dat ze iemand anders bedoeld.

    Like

   • Precies,@Bert, Je hebt “m helemaal door!
    Want, @Paul, ik kan op zichzelf nog wel begrijpen, dat die gedachte bij je opkomt, maar als ik je nu toch vertel, dat juist die met Bijbelteksten gooiende figuur me in de grond geen flikker kon schelen! Ik was ‘m al bijna vergeten! (Ligt voor iedereen weer anders, natuurlijk.)
    Maar die twééde, die op politiek-maatschappelijk terrein pretendeerde “de zuivere waarheid” in pacht te hebben……Enfin, ik houd maar weer op, want over díe figuur raak ik nóóit uitgepraat!
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • Oh, en Paul: Met de uitleg in je laatste zin heb je natuurlijk volkomen gelijk: Dat ben ik aldus met André Gide, Querdenker èn jou eens!
    Vandaar ook mijn waardering voor dit artikel met zijn briljante afsluiting.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Goh. Dat moet dan van voor mijn tijd zijn geweest. Je kunt zeker geen eerste letter noemen… (Grapje.)

    Like

   • Republikein zegt:

    Het stoorde mij nooit, vond het “spitsvondig”,

    Like

   • Voor jouw tijd? Absoluut niet!
    Je bent van alles getuige geweest. En in plaats van die eerste letter kan ik ook antwoorden, dat, met betrekking tot de aanduiding m/v de twééde variant van toepassing was.
    Verder had die ‘zuivere waarheid’ vooral betrekking op de situatie in het voormalig Oostblok en deugde er, in tegenstelling tot het land waar ze op het ogenblik vertoefde, niets maar dan ook niets aan Nederland, zodat je je nu en dan vertwijfeld afvroeg, wat ze dat in Godsnaam op een Nederlands blog als dit te zoeken had, anders dan de hele boel omlaag te halen. Ze had héél erg te doen met “Mijnheer Wilders” die volgens haar door al die laffe, waardeloze ‘Hollanders’ – ons ook- in de steek werd gelaten tót uit een topic met een interview in een Oostenrijkse krant bleek, dat Wilders-zelf met Rusland geen raakvlakken zag. Vanaf dat moment werd het ineens stil. Zóóó stil……
    En over mijn meer persoonlijke aanvaringen met deze persoon zwijg ik dan maar verder. Maar voor jou moet dit toch wel voldoende zijn, neem ik aan.
    Kritiek màg, uiteraard, maar van opbóuwende kritiek had deze persoon geen kaas gegeten. Dat deed op zichzelf al afbreuk aan de zuiverheid van háár waarheid. (Niet ‘de’ waarheid, waarvan Gide hier dus terecht opmerkt, dat die niet bestaat.)
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Oh! Nu weet ik het… Het was de geliefde van Bobzelf!

    Like

   • Exact. In elk geval digitaal dan. (proest.)
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 5. Theo Hofman zegt:

  Als er een God, allah, mohammed of welke Pipo dan ook bestaat, dan mag dat tuig nogal wat uitvreten uit naam van deze persoonlijkheid!

  Voorlopig zit het simpele volk er mee opgescheept, mag de pestzooi betalen, er tussen leven en de sociale problemen oplossen!

  Like

 6. Driek zegt:

  Ik dacht dat we na 1945 wel verschoond zouden blijven van een bezetting, doch als het zo doorgaat, met al dat moslimtuig, die uit zijn op verovering, ben ik bang dat we wederom worden bezet, en misschien nog wel een graadje erger dan de Duitse bezetting, ik houd mijn hart vast. De laatste jaren ontnemen die mohammedanen ons alle levensvreugd, er hangt een kwaadaardige sluier over ons heen die alle vreugde verstikt. En nog steeds zijn er van die halve zolen die vol blijven houden dat het vluchtelingen zijn. Ze zijn niet goed wijs.

  En ik ga hier niet weer dat hele verhaal ophangen over de jaren veertig, over Joodse burgers die moesten onderduiken – dat verhaal vertel ik een andere keer wel weer eens, – maar met al dat islamitisch schorremorrie, dat ook de hand boven het hoofd wordt gehouden door onze zwakke infantiele bewindslieden, zie ik er nog van komen dat straks de Joodse burgers wederom onder moeten duiken, want ik woon in een zwaar bewaakte omgeving, vlak bij de synagoge, in een buurt waar veel Joodse mensen wonen. Klaar zijn we er mee. Ik had dat nooit van Nederland kunnen denken. Overal zie ik hier politie en marechaussee, dat is toch niet meer normaal? Wat een armoedig miserabel land zijn we geworden.

  Nou, die sujetten in Den Haag worden bedankt, we worden weer mooi in het verderf gestort door een stel onnozele bewindslieden die allemaal ver na de oorlog zijn geboren. Wat weten die lui nou van leven onder bezetting? Ik zal het allemaal niet mee mee maken, doch ik vind het reuze zonde dat een eens zo’n mooi land als het onze, zo naar de verdommenis gaat. En nou heb ik geen televisie, maar nu lees ik dat die klootzak uit Bussum, van die broodjeszaak, een podium heeft gekregen bij die verschrikkelijke Pauw. En die arme rabbijn zat erbij. Schande is het.

  Like

  • Jan zegt:

   Dat krijg je als je andere goden aanbidt (Marx, Engel, Adorno enz), een chaos.
   In Amerika noemen de linksen dit ‘living constitution’ en zeggen dus dat de Founding Fathers een aardig papiertje in elkaar geknutselt hebben maar dat herinterpretatie nodig heeft om mee te kunnen gaan in de tijd.

   The “Living Constitution” Lie
   http://www.simplefactsplainarguments.com/2013/02/the-living-constitution-lie.html

   Like

  • louis portugal zegt:

   Die grauwsluier begon al met den U. uit B.(onze joop) Driek en is alleen naar erger hoewel iets anders geworden..
   Dat deze bezetting erger gaat worden dan de duitsers ben ik helemaal met jou eens.
   Er is echter een verschil.
   Bij de duitsers hadden we meer met een soort gesloten groep te maken.
   Aan deze bezetting kunnen wat incidenteel nog iets aan doen omdat ze nog niet zover georganiseerd zijn hoewel links probeert dat te veranderen.

   Like

 7. oud-marinier zegt:

  Heel kort en simpel uit te leggen wat ISLAM is. Nl. : ” Een KRANKZINNIGE IDEOLOGIE die voor RELIGIE doorgaat . “

  Like

 8. astrid de vos zegt:

  Als u de Bijbel leest, zult u tot de ontdekking komen dat 80% van de profetieën al is uitgekomen, de rest zitten we midden in (neem Israel als uw ”klok” dat zult u constateren dat de Bijbel tot op de letter nauwkeurig klopt). Bovendien hebben de ware christenen (niet de linkse gutmensch) geen religie maar een vast geloof, twee totaal verschillende dingen.
  Wat betreft de islam; een stukje religie in een totalitair fascistisch systeem, inderdaad compleet krankzinnig

  Like

 9. Jan zegt:

  Het Judaïsme en het Christendom kent trancenderende morele waarheden itt de islam dat slechts bestaat uit rituelen (5x bidden, belasting betalen, ramadan, de pelgrimstocht). Net zoals socialisten eeuwig strijd voeren zo voeren moslims deze ook, de jihad en dit is een idée fixe, vandaar dat de islam een ideologie is. Het richt zich op alle instanties om zo de macht over maatschappij en mens in handen te krijgen. Noch het Christendom, noch het Judaïsme doen dit, wel de islam.

  ‘maar wat betreft de intellectuele onrijpheid van de Bijbel kan ik ook die mensen, die de waarheid van de wereld in dat boek denken te vinden, niet serieus nemen.’

  Waarom accepteer je dan het wetboek van strafrecht? Laat mij raden, je was een ‘beetje kort door de bocht. ‘

  Like

  • Driek zegt:

   Jan zegt: ‘maar wat betreft de intellectuele onrijpheid van de Bijbel kan ik ook die mensen, die de waarheid van de wereld in dat boek denken te vinden, niet serieus nemen.’

   Nu, beste Jan, ik vind die intellectuele onrijpheid in de Bijbel wel meevallen, als niet – christen lees ik er nog dagelijks in, maar ja, ik ben dan ook geestelijke onrijp. Wel ben ik het met u eens dat we de waarheid der wereld niet in de Bijbel vinden. Maar goed, ik heb al eerder opgemerkt, velen vinden er troost in. En daar gaat het tenslotte om.

   Like

   • Jan zegt:

    @Driek zegt:
    17 oktober 2015 om 11:03

    Dit ‘‘maar wat betreft de intellectuele onrijpheid van de Bijbel kan ik ook die mensen, die de waarheid van de wereld in dat boek denken te vinden, niet serieus nemen’ is afkomstig van “Querdenker” , ik citeer hem slechts (vandaar ook tussen aanhalingstekens) en stel vervolgens hem de vraag waarom hij wel ons wetboek van strafrecht accepteert met daarin de geboden niet te moorden, niet te stelen, geen valse getuigenis af te leggen, niet hebzuchtig zijn, respect voor je ouders enz.
    Aseret ha-Dibrot: The “Ten Commandments” http://www.jewfaq.org/10.htm

    Ik val dus niet de Tenach of de christelijke Bijbel aan, maar “Querdenker” die ideologie en religie als een pot nat beschouwd.

    Like

 10. Jean zegt:

  Het antwoord op die vraag is poepsimpel:
  islam is een achterlijke perverse gewelddadige barbaarse krankzinnigheid, een smeerlapperij die MOET verboden en verbannen worden in Europa, dus NOOIT die turken toelaten aan te sluiten bij Europa want dat staat gelijk met ALLE POORTEN OPENZETTEN voor nog meer van die krankzinnigen.
  Wij zullen ze sowieso NOOIT tolereren, respecteren noch toelaten in ‘onze’ seculiere samenleving.

  Like

 11. Driek zegt:

  Hoe diep kun je zinken. Wat een achterlijk volk.

  Ik lees zojuist op de site van de Telegraaf:

  Jonge meisjes verkracht in hoofdstad India

  NEW DELHI –
  In de Indiase hoofdstad New Delhi zijn twee jonge kinderen verkracht. Een meisje van 2,5 jaar werd vlakbij haar huis in het westen van New Delhi ontvoerd en verkracht door twee mannen. Een meisje van vijf jaar is door twee dronken mannen, bekenden van de familie, meegenomen en verkracht.
  In India is inmiddels veel weerstand ontstaan tegen aanrandingen en verkrachtingen. Regelmatig wordt er geprotesteerd tegen verkrachters.

  Het meisje van 2,5 jaar werd twee uur na haar verdwijning verminkt gevonden achter een struik in een nabijgelegen jungle. Het meisje van vijf is niet ver van haar huis door de twee daders afgezet. Ze liep zelf naar huis en vertelde haar ouders over de verkrachting. Mensen uit de omgeving hebben de twee mannen opgespoord en in elkaar geslagen. De politie heeft het duo opgepakt.
  De Delhi Commissie voor Vrouwen (DCW) reageerde geschokt op het nieuws. Tegenover Indiase media zei directeur Swati Maliwal van DCW dat geweld tegen vrouwen in India “epidemische proporties” heeft aangenomen.

  Like

 12. M.A.L. Sion zegt:

  Laten we het simpel houden.
  Je hebt geloven en je hebt weten.
  Geloven doe je zelf (in vergaande onwetendheid).
  Weten wordt je gepresenteerd door mensen die uit onderzoek en berekening tot conclusies komen.
  Die conclusies hoef je niet te geloven. De belangrijkste eigenschap van wetenschap is dat wetenschappelijke beweringen (conclusies) VERIFIEERBAAR xijn.
  Als de wetenschap vast stelt dat de oorsprong van de aarde en de mensheid voortkomen uit evolutie (en dus geen schepping) dan leveren ze de bewijzen van deze conclusie er bij.
  Op grond van deze redenering kunnen we GELOVEN gerust VERGETEN.
  N.B. Dit geldt ook voor de klimaatidioten van o.a. All Gore c.s., die gaan zitten stemmen over de stellingen die ze verzonnen hebben. (Het klimaatgeloof) Echte wetenschappers verwerpen die stellingen en leveren verifieerbaar tegenbewijs. Maar een massa domme mensen GELOOFT wat het IPCC beweert. Stom, stom, stom !!!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Beetje jammer dat u geloofd in een ‘Darwin Theorie’ waarin ook nog steeds niks bewezen is.
   Onze zo kundige geleerden kunnen nog geen enkel grassprietje laten ontstaan; voor melk hebben we nog steeds een koe nodig en voor een ei een kip.
   U geloofd in een theorie….

   Like

 13. Don Tessers zegt:

  Waarheid, eerlijkheid, rust, gezondheid, geestelijke groei en rijpheid vind je in jezelf, niet in ideologie of geloof van buitenaf. Islam is een opgehitste massahysterie die is opgelegd oa door de moslimbroederschap om haat en verderf en uitroeiing te realiseren en zo de wereld te veroveren. Een van de gevaarlijkste krankzinnige ideologiën, de NWO=nazi=Zionsme is ook zo,n krankzinnige ideologie, let op beide zijn aardig op weg om dit totaal te verwezenlijken. Dus hoog tijd voor de mensen met geloof in zichzelf en het goede om dit te bestrijden, een lange strijd, aangezien beide ideologiën al lange tijd bezig zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s