Israël´s vluchtelingenpolitiek: “Ga terug naar Afrika of ga de gevangenis in.”

Screenshot_40

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

(Waarschuwing webmaster: onderstaand artikel is nogal anti-Israëlisch en “pro-vluchteling” getint!)

Terwijl Europa zich in allerlei bochten wringt om de vluchtelingencrisis onder controle te krijgen, pakt Israël dit thema heel anders aan: asielzoekers worden daar door de wet beschouwd als “infiltranten”. Of ze verlaten het land vrijwillig, of ze worden in een reusachtige gevangenis in de Negev-woestijn gestopt.

In Israël staan duizenden “vluchtelingen” voor de keuze gearresteerd en naar hun eigen land teruggestuurd te worden of direct zelf terug te gaan. Volgens schattingen bevinden zich op dit moment 65.000 Afrikaanse “vluchtelingen” in Israël. In mei berichtte de “Washington Post” dat Israël brieven aan 45.000 “vluchtelingen” uit Soedan en Eritrea verstuurde met het aanbod voor een ticket enkele reis terug naar hun vaderland of de gevangenis in te gaan.

Tel Aviv verklaarde zich bereid de tickets uit de staatskas te betalen. Israël begon bovendien met de bouw van een groot hek om de binnenkomst van nog meer vluchtelingen uit Syrië te verhinderen. In februari bekritiseerde de mensenrechtenorganisatie Amnesty International de behandeling van “vluchtelingen” in Israël scherp en schreef in een rapport:

“Asielzoekers worden er door de wet aan gehinderd om betaald werk aan te nemen en hebben weinig of überhaupt geen toegang tot medische en sociale dienstverlening. Af en toe worden ze door Israëlische autoriteiten onder druk gezet om hun asielaanvragen in te trekken en te vertrekken naar hun vaderland of naar derde landen. Meer dan 5000 Eritrese en Soedanese staatsburgers hebben de ´vrijwillige terugkeer´ in de eerste 10 maanden van dit jaar geaccepteerd om aan het directe gevaar van gevangenisstraf te ontkomen. Ondanks de angst dat zij in de landen, waaruit zij gevlucht zijn, geconfronteerd worden  met vervolging en marteling.”

Mensen, die door Amnesty International en de rest van de westerse wereld “vluchtelingen” genoemd worden, hebben in Israël in het kader van een wet uit 1954 de status van “infiltranten”. Volgens “MintPress News” staat deze wet het toe “vluchtelingen” te arresteren als deze om humanitaire redenen niet uitgezet kunnen worden.

In de Saharonim-gevangenis zitten al duizenden vluchtelingen. Ze worden hier tot drie maanden vastgehouden. Daarna worden ze overgeplaatst naar de Holot-gevangenis, waar ze tot een jaar verblijven. Beide gevangenissen bevinden zich verafgelegen in de Negev-woestijn en werden in het jaar 2012 gebouwd. Ze bieden plaats aan ongeveer 8000 personen. Volgens mensenrechtenactivisten is de Sagaronim-gevangenis de wereldwijd grootste in zijn soort.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Immigratie, Israël. Bookmark de permalink .

21 reacties op Israël´s vluchtelingenpolitiek: “Ga terug naar Afrika of ga de gevangenis in.”

 1. Ze hebben toch de keus?Ik vind dat beleid prima!Je zou je land niet moedwillig naar de knoppen moeten laten helpen,zoals hier wel gebeurt!

  Like

 2. Driek zegt:

  Ik geef die Israëliërs groot gelijk. Die Afrikanen hebben daar niks te zoeken. Joodse kolonisten hebben dat land opgebouwd. En dan nu een beetje kaal laten vreten door een zooitje Afrikaanse asielzoekers? Maar liefst 65000 duizend vluchtelingen, ga nou gauw heen!

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Afrika heeft de komende 35 jaar een geboorteoverschot van 1 miljard door bevolkingsgroei van 1 miljard nu naar 2 miljard in 2050.
  Als we in 2015 beginnen met een asieleisersgolf van 2 miljoen/jaar en volgend jaar 3,5 miljoen/jaar tot over 35 jaar in 2050 het er 50 miljoen/jaar zijn die weg willen uit hun klote landen, om ergens een beter bijstands bestaan op te bouwen. Waar deze menselijke golven ook heengaan, al die landen zullen te gronde gericht worden door deze parasiterende groepen.

  En dat geldt alleen nog maar voor Afrika.
  Daar komen Pakistan, Bangladesh en Afganistan nog eens bij met misschien wel dezelfde aantallen!!!!!!!!!!
  Israel heeft geen keuze en wij ook niet, deze stromen moeten afgeknepen worden anders gaan we binnen no time er aan kapot.
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. willz zegt:

  Israël heeft groot gelijk/. Ze hebben hun handen al vol met het opvangen van de eigen vluchtelingen die Alijah maken. En de randalerende, zielige palestijnen.

  Like

 5. Nemesis zegt:

  Groot gelijk Israël. Die plekken die je nog hebt moeten blijven gereserveerd voor de vluchtende Joden uit de EU. Die sprinkhanen gaan maar terug waar ze vandaan komen. En bovendien die mensenrechtsactivisten zouden liever de Israëlisch moeten gaan helpen i.p.v een grote bek achter de computer op te zetten. Geen land doet zoveel voor de gewonde en zieke Syriërs als juist Israël. Tot diep in Syrië aan toe. Ook op de Griekse eilanden zijn ze bezig met echte hulp te verlenen en niet met stomme praatjes en opstokerijen. Griezelig, eng gutmenschen volk, bah.

  Like

 6. Jaan zegt:

  Die behandeling is veel te humaan. Wij zullen zelf zo niet behandeld worden als de Allah Hakbar roepers de macht hebben overgenomen en nadat onze soldaten na pang pang geroepen te hebben zijn bekeerd tot de islam om hun leven te redden.

  Like

 7. 97%, dus bijna ALLE zgn. vluchtelingen ZIJN infiltranten! Europa is bezig met de GROOTSTE zelfvernietiging ter wereld!

  Like

 8. Breget zegt:

  Zij hebben nog een keus naar hun vaderland terug te mogen keren .Als wij NL moeten kiezen is het andersom en worden we uit ons vaderland verdreven.V V zijn de islam knuffelaars .Gelukkig staan er velen achter Israel (niet genoeg )

  Like

 9. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 10. Doornroosje zegt:

  Is die Bürgender gestoord ? Het artikel is niet serieus te nemen.

  Like

 11. Frans Brassens zegt:

  Israël gebruikt het juiste woord. Het zijn ook in Europa vrijwel allemaal agressieve islamitische INFILTRANTEN waar het om gaat. Dat moge duidelijk blijken uit hun handelingen, die géén ‘incidenten’ betreft, zoals uiterst bedenkelijke en corrupte ‘politici’ (daar mag ook wel eens een beter woord voor bedacht worden) ons dat wijs willen maken. Echte vluchtelingen zitten er maar spaarzaam tussen. Je kunt dan vooral ook denken aan christenen die hun lot proberen te ontvluchten. Maar díe echte vluchtelingen worden als het zo uitkomt uit de bootjes gesmeten en verdrinken dan. Of worden door islamieten bedreigd in de ‘opvangcentra’.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  http://regio.tpo.nl/2015/10/17/op-pad-met-de-politie-rotterdam-en-dan-ook-nog-echt-boeven-vangen/

  Ondertussen in Nederland: Op pad met de politie Rotterdam, en dan ook nog echt boeven vangen. Is dat even boffen, ja toch, niet dan?

  Twee verdachten [inbraak] worden opgepakt. Er is onvoldoende bewijs. Eén van hen moet toch nog een straf uitzitten; hij is hier als ongewenste vreemdeling.

  Like

 13. Claudia M. zegt:

  Wat mij opvalt, is dat mensenrechtenorganisaties altijd het hoogste commentaar hebben op landen die deze overwegend gelukszoekers retour afzender sturen, maar ik nooit iets hoor over optreden in die landen waar deze mensen blijkbaar uit vandaan moeten vluchten.

  Like

 14. J. C. Th. Köhler zegt:

  “(Waarschuwing webmaster: onderstaand artikel is nogal anti-Israëlisch en “pro-vluchteling” getint!)”

  Snap ik niets van. In mijn ogen is het juist een bewijs dat Israel z’n verstand niet verloren heeft, zoals de gekkies in Den Haag en Brussel.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik vind dat het artikel met een duidelijk anti-Israëlische tendens is geschreven.

   Like

   • Janchik zegt:

    Klopt, @Bürgender verwijst in zijn artikel ook naar Pro Palestijnse sites, die dus een uitgesproken anti Israëlische inhoud hebben en de Palestijnse terroristen verheerlijken

    Like

   • Republikein zegt:

    Denk van wel!
    C;
    Joseph Breitenbach.
    Endlich mal eine erfreuliche Nachricht aus Israel!
    Overigens, er zijn hier toch “ruimtes” te huur!

    Like

 15. ieznogoedh zegt:

  Nou Webmaster, om nu te zeggen dat dit artikel anti-Israël is, kan ik niet helemaal volgen.

  Ik zou menen dat met hun handelwijze, de Joden de rest van de wereld eens te meer laten zien dat zij wat gezond verstand betreft, hun naam alle eer aandoen. Ik denk hierbij dan ook maar even aan alle Nobelprijzen die in Israël in de wacht zijn gesleept. In de goede tijden wel te verstaan, toen die prijzen nog niet zo gepolitiseerd waren.

  Hadden we in Europa destijds niet Chamberlain naar Hitler gestuurd, maar direct ingegrepen, dan zouden de langstlevenden van de 6 miljoen vermoorde Joden en hun nakomelingen wellicht nog in Europa geleefd hebben en zouden zij met hun scherpe verstand misschien de waanzin die de huidige “elite” aanricht, hebben kunnen voorkomen.

  Enfin, gedane zaken nemen geen keer maar ik grijp maar terug naar een beproefd gezegde: Goed voorbeeld doet goed volgen.
  En als de Europese “elite” dit niet wil begrijpen moet wellicht een ander beproefd gezegde toepassing vinden: Wie niet horen wil, moet maar voelen.

  Like

 16. Tja …het stinkt in eurabië!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s