Laten we eens een keertje blij zijn met onze royale vorst

Screenshot_37

(Door: Fons Kockelmans)

Hij heeft u € 30.000,- bespaard!

Nederland heeft het duurste vorstenhuis van Europa, zei D66-leider Alexander Pechtold afgelopen week in de Tweede Kamer. NRC Handelsblad heeft het voor de zekerheid nog even gecheckt en ja hoor: het klopt. Maar liefst 39,9 miljoen euro kosten Willem-Alexander en zijn entourage ons dit jaar, een bedrag dat in 2016 oploopt naar 40,6 miljoen. Nederland staat daarmee boven België, dat jaarlijks 38,7 miljoen aan zijn koningshuis spendeert en Noorwegen, met een totaalbedrag van 34,4 miljoen. In het Verenigd Koninkrijk is de monarchie nog goedkoper, want daar moet de royal family grotendeels haar eigen broek ophouden. Ook de Spanjaarden zijn voordelig uit met een vorstenhuis dat er jaarlijks slechts een schamele 7,7 miljoen doorheen jaagt, al plaatst NRC Handelsblad enige vraagtekens bij dat cijfer.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Koningshuis, Nederland, Rotzakken, Satire, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Laten we eens een keertje blij zijn met onze royale vorst

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Willempie, hoor je overal 😛

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  maar, wat kijkt ze lief hé….KONINGIN Maxima !

  Like

  • Éh….Mijnheer Kroonenberg…..Breekt U me de bek niet open, alstublieft!
   Overigens heb ik nog een andere geschikte bijnaam voor die Tango-Trut: Madame Décifit (= tekort.) Dat was namelijk de bijnaam die het Franse volk gaf aan Marie-Antoinette, vóór haar bevallig hoofd tenslotte viel op de Guillotine. Zéér toepasselijk,lijkt mij, ook in dít geval. Vanzelfsprekend is dan Willem de Overbodige Monsiéur Décifit.
   Hoewel aan de andere kant de aanduidingsvormen “monsieur”en “Madame” eigenlijk weer wat té vleiend zijn voor dergelijke ordinaire klaplopers…..Ah, wat zál het volk indertijd genoten hebben van die executies d.m.v. de Guillotine!
   Kijk naar de foto van deze twee en je begint de “Tricoteuses” van de Revolutie warempel te begrijpen, viswijven als dat waren!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • delamontagne zegt:

    Dat viswijven is niet helemaal terecht. Je kunt ze ook zien als de aller/allereerste voorvechters voor vrouwen-rechten, een soort “vroege” feministen.
    Het waren “citoyennes sans citoyenneté” burgeressen zonder burgerschap. Toen de revolutie uitbrak veranderden ze van “gedweë onderdrukten” in wilde furies, die bij het schavot even hun “brei-werkje”opzij legden om te zorgen dat de koppen goed in de mand vielen.
    Zonder hun bedienden, waren de “bovengestelden” NIETS.
    In de temple gevangenis had Marie Antoinette niet meer haar bedienden om heur pruik te ontluizen of kleding te reinigen.
    Dus verviel ze in een deplorable staat van vervuiling.
    Op weg naar ,t schavot, een “boern-muts” op haar hoofd. ( ze speelde graag boerinnetje op ,t “petite trianon”
    [nog eens wat anders dan die speeltjes van Alexander. ]

    Like

   • Tistochwat zegt:

    delamontagne 17 oktober 2015 om 22:56

    Ja, de ‘koninklijken’ hebben zich altijd heel goed door het klootjesvolk laten verwennen en het er heerlijk van genomen. Er is nog steeds helemaal niets veranderd!
    ZIJ DE ALLERHEERLIJKSTE LUSTEN, WIJ DE ZORGEN EN DE LASTEN!

    Marie-Antoinette: ‘boerinnetje’ spelen:

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Theresa Geissler 17 oktober 2015 om 18:52

    Like

  • Wachteres zegt:

   Slijmbal … 😉

   Like

 3. Jean zegt:

  Alles afnemen en ze verplichten werk te zoeken want het zootje stelt niets voor, ze leven van waardeloze titels en roofbouw op de burgers, hun toegevoegde waarde is op zijn Contadors sero, sero, sero, sero, sero, sero, enz.
  Opdoeken die geldverkwisting, ik zou nog niet uit het raam kijken als ze zouden voorbij wandelen en moesten ze aanbellen omdat er hagelstenen zouden vallen dan deed ik de deur zelfs niet open.
  Ze staan op hetzelfde niveau als moslims/islamieten dus zeeeeeer laag.

  Like

 4. Carli Varga zegt:

  Telkens weer als er gewuifd word door Ons koningshuis word er 1000 euro belastingvrij gestort op hun bankrekeningen. Schande, Is een misdaad naar het Volk. Of geloven wij nog teveel in sprookjes. Wakker worden dan want het is echt geen sprookje meer. Koningin Maxima die in Argentinie al het nodige heeft meegemaakt. Toen kwam er de nare ervaring van haar huwelijk vieren zonder Vader achteraan. Was een oefening, een voorbereiding op de ellende hiero nu. Oefening baart Kunst. Ik hoop dat zij er zich zonder kleerscheuren uit weet te redden. Maar ik ben er bang voor. Ze zit gevangen net als wij in een verrot achterhaald systeem. Is er toch iets wat ze met ons Het Nederlandse Volk deelt. Gedeelde Smart Halve Smart maar niet heus.

  Like

 5. Carli Varga zegt:

  Gewoon ik wil een goede Leider die Het Volk belangrijker vind als heulen met iedereen die dat Volk vijandig gezind is. Zeg nou zelf. Is dat nou teveel gevraagd? Dacht het niet.

  Like

 6. Carli Varga zegt:

  Kan ik ook lief kijken als ik als alleenstaande moeder niet elk dubbeltje hoef om te draaien. Jaren heb ik geleefd op pannenkoeken, soep, brood, eieren, water, yoghurt met muesli, tomaten, uien, thee en koffie. Auto rijden kan en doe ik niet maar dat is weer goed voor het milieu. Ondanks astma toch zo lang mogelijk door blijven werken als een gehoorzame burgeres. ‘s-Winters de verwarming op 15 graden en dus om 19.00 uur naar bed wat TV kijken of een film. Kost geen geld. Mijn zoon en ik kregen daardoor geld terug van de energie wat we weer konden gebruiken om de maand door te komen. En dan is het triest om de vluchtelingen c.q. migranten steen en been te horen klagen over kou, te weinig eten, kleren niet genoeg (ik koop tweedehands kleren en heb tweedehands meubelen in huis en ben er erg erg blij mee) geld verlangen, een mobiel (kan ik niet betalen), ik heb me in de schulden gestoken omdat ik niet wilde dat mijn zoon iets tekort kwam en op school telkens zou zien wat die andere kinderen wel hadden en hij niet. Ik ben net uit die schulden sinds vorig jaar oktober en kan nu eindelijk een beetje geld opzij zetten. Maar niet teveel anders komt de belasting weer aan de bel trekken. Maar ik klagen neen hoor. Ik ben trots omdat het me gelukt is het karwei opvoeden voor het grootste deel zelf te klaren. Makkelijk was het niet maar nu pluk ik de vruchten van mijn getob met de eindjes aan elkaar te knopen. Ik schaam me er niks voor. De Burgemeester van Rotterdam zei dat mensen in nederland in de problemen kwamen financieel omdat dat door schulden kwam. Ik weet dat zijn opmerking mij pijn deed. Ik kwam in die schulden omdat ik mijn zoon anders niet kon geven in dit welvarende land wat andere kinderen door een heel gezin wel kregen. Want hier draait het voor een groot deel om geld en materie. Komt door het systeem waar we sinds lang in verzeild zijn geraakt. Ik ging expres niet naar de stad want dat kost alleen maar bakken met geld. Maar ik droeg het met verve en dat kan ik nu niet zeggen van de tsunamie club.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Carli Varga 17 oktober 2015 om 19:51

   Ik heb diep respect voor uw moed!
   Als ‘onze’ ‘koningin’ zo zou moeten leven, werd ze binnen 3 minuten gek.
   Die gruwelijke spilzucht van die ‘oranjes’ is om van te walgen: bij elke gelegenheid moet mevrouw de ‘koningin’ bijv. nieuwe dure haute couture kleding hebben, WAT EEN FLAUWEKUL, dat uiterlijk vertoon! En dan noemen ze zichzelf nog ‘christelijk’ ook!
   Nu, dan zouden ze eens moeten lezen wat ‘hun’ Bijbel zegt over uiterlijk vertoon!

   ‘Staatshoofden’ moeten ‘representatief’ zijn, blaten de vlaggetjes-wapperaars.
   WAAROM?!!! Als de ‘staatshoofden’ overal ter wereld in simpele huisjes zouden wonen en gewone confectiekleding zouden dragen -die ze eens vaker dan slechts één keer zouden moeten aantrekken- kunnen ze hun ‘werk’ ook doen!
   Nou Ja, “werk”?
   Als Bea Bilderberg een japon, bij wijze van hoge uitzondering, twee keer aan heeft, komt het al in de krant!
   WAANZIN!

   Het is een ontzettend groot onrecht en ik heb er eigenlijk geen woorden voor…
   Het doet pijn als ik mijn stokoude moeder in haar oude zelfgemaakte versleten kleren zie zitten; ik heb onlangs weer wat moeten repareren en dan zit ik met tranen in mijn ogen achter de naaimachine…

   Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Ik had het bedragje voorbij zien komen ja. Nu kunnen de Peggoldjes van dit land altijd blijven herhalen dat Wimlex best wel ingeleverd heeft. Net als wij.
  Doe mij maar een republiek.

  Like

 8. alidas1 zegt:

  Dit is een druppel op een gloeiende plaat .
  Alleen al aan de belasting die ze niet betalen.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Kijk de familie praalhans daar nou toch weer eens staan!
  Wat een schandalige verkwisting van ons geld!

  “Het gaat namelijk om geld dat bestemd was voor de vorstelijke pensioenopbouw.”

  Heeft die schaamteloze profiteur dan nóg niet genoeg aan z’n ‘eigen’ vermogen?
  https://ejbron.wordpress.com/2015/09/27/geld-tellen/

  Mijn oude vader is nota bene bang dat hij straks niet genoeg geld heeft voor zijn eigen begrafenis (je zou er bijna door gaan vloeken)!

  Like

 10. Don Tessers zegt:

  Even voor de duidelijkheid, ik kan echt niet rekenen, maar wij hebben toch 16 milj. inwoners? of zoiets? nou die krijgen elk 533 euro, dat is per dag euro 1,46 Moet ik nou blij of boos zijn? Want ik kan er nog geen kopje koffie voor drinken.

  Like

 11. Avidia zegt:

  Ik wilde er nooit op reageren, maar nu wel, het loopt spuigaten uit .

  Like

 12. boorzalf zegt:


  Onze bijstandskoning lacht wel. Met al die miljoenen.

  Like

 13. boorzalf zegt:


  proost!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s