Stemming om weg te gaan: Nu wil heel West-Afrika naar Duitsland naar “mama Merkel”

Screenshot_38

Een Nigeriaan in Berlin-Kreuzberg, 2014

(Vertaling: E.J. Bron)

Niet alleen in Duitsland – ook in West-Afrika is de vluchtelingencrisis thema nr. 1. Nu wordt deze ook daar als stellige belofte waargenomen. Televisiebeelden van zwaaiende Duitsers die op stations staan en geschenken bij zich hebben, hebben inmiddels ook een aantrekkelijk effect op diegenen die eigenlijk niet van plan waren om te emigreren, bericht een reportage in de krant “Die Welt” vanuit Mali.

Exacte cijfers zijn er niet, maar één ding is duidelijk: in transitlanden zoals Mali of Niger is het aantal mensen dat bereid is om te vertrekken enorm toegenomen. Nieuwsberichten uit Europa worden met veel belangstelling gevolgd en op iedere straathoek bediscussieerd.

“Hier denken nog steeds heel veel mensen dat Europa een Eldorado zou zijn, waar het geld op straat ligt en je dat alleen maar hoeft op te pakken en het naar huis te sturen”, zegt Bakary Doumbia, chef de mission van de Internationale Organisatie voor Migranten (IOM) in de hoofdstad Bamako. “Afrika´s regeringen helpen niet om de situatie te kalmeren. Ter verdediging van hen moet ik echter wel zeggen dat het hen daartoe aan de middelen ontbreekt.”

 Ze zijn niet te stoppen met hekken of woorden

Ook de beste informatiecampagne over de geringe kans om legaal Europa binnen te komen, zal de mensenstroom niet ophouden, zegt hij, als het leven in de landen van herkomst niet beter wordt. Om maar enkele keren tegen de mensen te zeggen “ga niet!” of “gevaarlijk!” zou gewoon niet voldoende zijn. Ze zouden absoluut vastbesloten zijn, ook tot illegale acties. Om aan de huidige ontwikkeling iets te doen, zou het belangrijk zijn om de mythe van het welvaartsparadijs Europa kapot te maken.

“We worden geconfronteerd met een situatie die de internationale gemeenschap tot handelen dwingt”, aldus Doumbia. Om ervoor te zorgen dat de bevolking van Afrika niet wegloopt, zou men hun levensomstandigheden moeten verbeteren en conflicten moeten oplossen.

Veel is het vaak niet wat de Afrikanen nodig hebben of wensen: als Senegalese vissers door de Sahara trekken, omdat ze hopen in Europa het geld te verdienen voor een eigen boot, dan zou men hen toch doelgericht moeten kunnen helpen, aldus het artikel.

Wat veel Europeanen niet weten: In West-Afrika bestaat een op Schengen gelijkend verdrag, volgens welke burgers van de ECOWAS-lidstaten vrij kunnen reizen en werken over de grenzen heen. Ook tussen Algerije en Mali bestaat zo´n speciaal verdrag. Het is dus helemaal niet moeilijk om zonder paspoort aan de Middellandse Zee te komen.

Ook kan men in Mali via omkoping visa krijgen voor Frankrijk en Duitsland – tegen enorme prijzen ( iets meer dan € 6000,-) – waarmee men kennelijk legaal Europa kan binnenkomen.

Migratiegolf motiveert diegenen die uitgezet zijn

Een speciale groep mensen die de huidige ontwikkeling volgt en eveneens op de trein willen springen, zijn diegenen die al eens uitgezet werden – diegenen, die al een keer illegaal in Europa waren en uitgezet werden.

Zij weten dat het al een keer is gelukt, dus waarom dan niet nog een tweede keer? Ze kennen al mensensmokkelaars en hun prijzen en weten waarop ze zich moeten instellen. Ook hebben de meeste van hen al familieleden in Europa, die daar legaal of illegaal verblijven.

Voor deze al eens uitgezette mensen is de druk thuis een zeer sterk argument om het nog eens te proberen. “Die Welt” citeert hierover Ousmane Diarra van de hulporganisatie AME, die probeert om de mensen die terugkeren in Mali te integreren.

Voor diegenen die terugkeren is alles nog erger

“In de meeste gevallen nemen de migranten voor hun vertrek een krediet op of zamelen geld bij de familie in”, aldus Diarra. Wie het niet lukt en wordt uitgezet, geldt als mislukkeling. “Deze mannen en vrouwen weten vaak niet hoe zij in het familieleven moeten terugkeren. Ze worden als lepralijders behandeld, regelrecht vervloekt”, aldus de Afrikaan. Geen wonder: het familievermogen werd uitgegeven aan de vlucht – als ze weer terugkomen, is men werkloos en zonder inkomen en heeft de familie nog meer problemen.

Daarom probeert de organisatie van Diarra om de mensen duidelijk te maken dat emigreren geen goed idee is. Maar dat is helemaal niet zo gemakkelijk. De werkloosheid in Mali bedraagt 30%. Het onderwijs is gebrekkig en separatisten terroriseren het noorden van het land. “95% van de mensen verlaat Mali vanwege de economische en politieke situatie”, aldus Diarra.

Een man, die al een keer uit Europa werd uitgezet, maar zijn vrouw en dochter nog in Frankrijk heeft, zei over de actuele situatie dat hij desnoods de hele weg te voet zou afleggen: “Grenscontroles en hekken houden mij niet tegen. Ik ga terug en ik weet immers dat er nog duizenden anderen onderweg zijn. Wij zijn met velen.”

Verzet tegen Merkel neemt toe

Intussen hebben 126 CDU-politici een open brief tegen Merkel ondertekend, waarin het terugsturen van migranten aan de Duitse grens en de daadwerkelijke sluiting van de grenzen wordt geëist. De brief waarschuwt voor de migratiecrisis als potentiële volksverhuizing van meerdere miljoenen mensen, net zoals de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

 h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Duitsland, Europa, Immigratie, Krankzinnigheid, Multiculti, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

34 reacties op Stemming om weg te gaan: Nu wil heel West-Afrika naar Duitsland naar “mama Merkel”

 1. BertG. zegt:

  Politieagenten hebben in Londen een vrouwelijke buspassagier gearresteerd nadat zij een extensieve tirade tegen islamieten had gehouden. Reizigers van wie zij vermoedde dat het moslims waren werden uitgemaakt voor onder meer “teven van IS” (Islamitische Staat, red.) en ook bedreigd met geweld.

  http://www.powned.tv/nieuws/foto/2015/10/vrouw_haat_moslims_wordt_opgep.html

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  Als Goebbels zijn zin gekregen had, was Europa al lang islamitisch geweest; nu klaart Merkel voor hem de klus. Alleen debiele politici zien niet wat er gebeurt.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Ze zien het wel denk ik, maar ze zitten vast aan de overeenkomst en het contract dat in 1975 te Straatsburg is ondertekend met de islamitische olielanden in het M.O. En in Nederland zitten de meeste partijen vast aan de motie Halsema (GrL) waar ze vóór gestemd hebben. De mede-ondertekenaars en indieners van die motie waren toen naast Halsema van GroenLinks (die daarna aan haar stutten trok en haar kinderen van een zwarte school afhaalde) Samsom (PvdA), Pechtold (D66) en Roemer (SP). Toevallig wel allemaal degenen die zich zo verzetten tegen Geert Wilders en de PVV …

   Like

   • Sjaak zegt:

    Natuurlijk zitten ze tot hun nek in verdragen-stront waar ze nu
    niet meer eruit komen oftewel tegen hoge betaling !
    Maar met de toetreding van chengen en de EU zitten ze nu helemaal
    in de strontput waar ze nu zonder burgeroorlog niet meer uitkomen !

    Like

 3. Tistochwat zegt:

  “als Senegalese vissers door de Sahara trekken”

  Ik moest opeens aan dit stripje denken:

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Vooral de Europese tandartzten zijn blij met hun komst
  want de rekening gaat naar de belastingbetaler !

  Like

 5. Pfff,ook hier heerst grote werkeloosheid;het onderwijs is al lang niet meer wat het ooit geweest is;;onze regering terroriseert ons,samen met de islamitische bevolking,het merendeel van ons wil de grenzen dicht en ook hier is de economische en politieke situatie ver van ideaal!Zo:alle argumenten aan die zijde van tafel geveegd!

  Like

 6. Sjaak zegt:

  MEER-MEER-MEER ?!!!!!
  ‘Asielzoekers misbruiken schoonmaakster 10 dagen lang’
  KITZINGEN –
  Twee asielzoekers worden ervan verdacht een schoonmaakster van het opvangcentrum in Duitsland waar zij verblijven gedurende tien dagen meermaals te hebben aangerand.
  Het misbruik zou tussen 1 en 10 oktober hebben plaatsgevonden in de opvang in de plaats Kitzingen. Pas daarna durfde de Duitse naar haar werkgever en de politie te stappen. De vrouw is door de politie opgevangen en onderzocht door gespecialiseerde artsen. De twee mannen van 38 en 52 jaar zitten vast op verdenking van aanranding.
  “Wat er daar is gebeurd, raakt me als vrouw in het bijzonder”, was de reactie van Tamara Bischof van de landraad Kitzingen, die voor de opvang verantwoordelijk is.

  Het schoonmaakbedrijf heeft laten weten voortaan alleen mannelijke schoonmakers naar het opvangcentrum te sturen, meldt de Bayerische Rundfunk.

  SCHOONMAAKSTERS ???
  OP KOSTEN VAN DE BELASTINGBETALER ??
  DE TROEP DIE ZE MAKEN VOOR HUN WEGRIUMEN ??
  HOE BEDONDERD MOET JE ZIJN !!
  Gloeiende gloeiende !
  Laat ze toch in hun stront verrekken !

  Like

 7. Johan zegt:

  Het kan toch niet zo zijn dat één iemand, Merkel dus, heel Europa naar de verdommenis helpt ?

  Like

 8. Drs.P. zegt:

  Verdamt nochmal, verschwinden mit die asielanten!!!
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 9. Cathja zegt:

  Het begint steeds duidelijker te worden welk onheil Merkel over Europa heeft uitgestort (en blijft uitstorten als ze niet direct maatregelen neemt!) met haar uitnodigingen en haar veel te royale asielbeleid! We hebben inmiddels talloze beelden gezien van zwarte Afrikanen, en we hebben kunnen zien hoe ongecontroleerd en impulsief ze tekeer gaan.
  Staat ons alsnóg een invasie te wachten van mensen uit Afrikaanse landen, zodat we er rekening mee moeten houden dat ook Nederland zeer velen onderdak zal moeten geven?
  Of houden we Brussel aan de gemaakte afspraken, en eisen we dat er aan de grenzen van Europa een schifting plaatsvindt, zodat migranten die geen enkele kans maken om een verblijfsvergunning te krijgen ook direct en zonder pardon worden teruggestuurd?

  Het begint er nu toch echt om te spannen in Europa! De bevolkingen van de lidstaten beginnen in verzet te komen, en pikken het beleid van Brussel niet meer. De mensen beseffen dat hun kwaliteit van leven sterk achteruit zal gaan als er nog veel meer migranten worden toegelaten. Armoede en verval liggen op de loer! Velen zullen grote delen van hun pensioen kwijt raken aan de insluipers, terwijl ze jarenlang hebben gewerkt en gespaard voor een redelijke oude dag. Dat kan wel eens een illusie blijken te zijn. Als ik de onheilspellende berichten over de pensioenfondsen van vandaag lees, dan vrees ik dat dit een voorbode is van nog veel en veel meer heel slecht nieuws!

  En niemand kan het tij blijkbaar keren!

  Like

 10. Fred zegt:

  Het was te verwachten dat half Afrika nu ook hierheen wil komen.
  Geen verwijt aan die mensen daar, in hun situatie zouden wij dat ook doen denk ik.
  Maar het resultaat is dat onze met bloed, zweet, en tranen opgebouwde maatschappij compleet vernietigd zal worden.
  Dat kunnen en mogen wij niet toestaan.
  Ook wij dienen aan onze kinderen en kleinkinderen te denken.
  Dàt vooral.

  Like

  • Jaan zegt:

   Ga rustig slapen Fred want Juncker, Verhofstad, Rutte en Szorgen dat het goed komt door de Europese buitengrenzen open te houden en de grensbewakingsdienst Frontex te laten fungeren als pont voor de migranten om ze naar Europa te brengen.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Fred. Neem me niet kwalijk maar dòòr dátgene wat jij daar zegt worden wij nu juist met de totale ondergang van onze samenleving, cultuur, kortom beschaving bedreigt!…
   Jij schrijft zonder blikken of blozen “in hun situatie zouden wij dat ook doen, denk ik…”
   Natuurlijk zouden wij dat NOOIT doen. Wij wonen hier… en wij denken er niet aan hier weg te gaan… Niet dan….
   Ja, maar dat is vanzelfsprekend roep jij nu uit…
   Nee Fred dat is het ‘m nou juist! Dat is helemaal NIET vanzelfsprekend!
   Daar zijn 2000 jaren van bloed zweet en tranen aan vooraf gegaan!…
   En daarom leven wij hier in een benijdenswaardige welvaart die nu bedreigt wordt
   door mensen die nooit de moeite hebben genomen iets op te bouwen!!!!

   Voorbeeld: Sla maar duizenden waterpompen voor die negers, van ons zuurverdiende centen! Als de welzijnswerkers na een tijdje weggaan worden die pompen niet meer onderhouden en rotten weg.
   De mannen liggen in de kroeg te zuipen of op het dorpsplein te roken… en de vrouwen halen het water weer uit de rivier op 6 kilometer afstand strompelen…

   Je schrijft: “Dat kunnen wij en mogen wij niet toestaan.”
   Juist… in de eerste plaats omdat die mensen geen enkel recht hebben op datgene wat wij verworven hebben!

   Like

 11. ZeurZak zegt:

  Domme Ollanders hebben decennia zitten slapen in hun Verzorgingsstaatje. Ondertussen werd er al aan de fundamenten gesjord door ‘alles en iedereen’ die hier maar naar toe wilde. Ja, en nu we op weg gaan naar 30%, later 45%, allochtoon komt men overeind. De verzorgingsstaat staat op instorten en de toekomt van de (klein)kinderen staat op het spel. Te laat, vrees ik. Het zaad voor grote spanningen is al aan het kiemen. Met grote gevolgen!

  Like

 12. Erik zegt:

  Het grote probleem in Afrika wordt volledig genegeerd: De bevolkingsexplosie.
  Gedwongen sterilisatie op grote schaal is het enige wat Afrika echt helpt en de immigratie-stroom stopt.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Erik. Laten we vaststellen dat dát in de eerste en laatste plaats HUN probleem is en niet het onze!… En dat wij ons daar dus ook NOOIT mee mogen bemoeien!
   Laten ze ZELF maar ontdekken wat echt helpt.
   Laten wij het vermogen maar eens ontwikkelen om ze te laten creveren!….
   Dit in plaats van het vermogen te ontwikkelen en te cultiveren om ons zelf te willen vernietigen!!!….

   Like

 13. Drs.P. zegt:

  Afrika heeft de komende 35 jaar een geboorteoverschot van 1 miljard door bevolkingsgroei van 1 miljard nu naar 2 miljard in 2050.
  Als we in 2015 beginnen met een asieleisersgolf van 2 miljoen/jaar en volgend jaar 3,5 miljoen/jaar tot over 35 jaar in 2050 het er 50 miljoen/jaar zijn die weg willen uit hun klote landen, om ergens een beter bijstands bestaan op te bouwen. Waar deze menselijke golven ook heengaan, al die landen zullen te gronde gericht worden door deze parasiterende groepen.

  En dat geldt alleen nog maar voor Afrika.
  Daar komen Pakistan, Bangladesh en Afganistan nog eens bij met misschien wel dezelfde aantallen!!!!!!!!!!
  Israel heeft geen keuze en wij ook niet, deze stromen moeten afgeknepen worden anders gaan we binnen no time er aan kapot.
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 14. Q zegt:

  Iedereen heeft het elke keer maar weer over Merkel die hier schuld aan zou zijn. Nou zal ik niet ontkennen dat zij de bestaande situatie heeft verergerd maar …
  de situatie was al erg vanaf halverwege de jaren ’80. Alleen toen hadden we nog het idee dat we het in goede banen konden leiden. Toen al leefden er ook ideëen die zeiden “als wij aan de macht komen dan schaffen we de multiculturele samenleving af”. We hadden Fortuyn. En er was al wel 1 iemand die al in het eerste decennium van de 21e eeuw het woord asielzoekerstsunami in de mond nam.

  De situatie kwam pas echt in een stroomversnelling na het naar de middeleeuwen bombarderen van Libië. Direkt daarna begon de emoporno omdat kindjes in wrakke bootjes verzopen in de mediterannee. Hoofdschuldigen van dat drama : Sarkozy, Cameron, en Obama met als grinnikende medeplichtige Marx Rutte.

  Pas toen kwam Merkel met haar krankzinnige “de hele wereld is welkom hier, wir schaffen das”.

  Like

 15. Avidia zegt:

  Het is allemaal gepland, wij zijn te mondig geworden, we worden naar AF gestuurd: wie denken jullie wel niet wat jullie zijn, jullie hebben gewoon te gehoorzamen!!!! Dat is wat er speelt. alles draait om macht en vernietiging, ik snap er niets meer van. Waarom moeten er duizenden mensen die in ons land komen wonen die niets met ons land en onze vrijheid hebben, is dit bedoelt om ons onder de knoet te houden????Zo van: grote smoel houden, wij hebben het te vertellen?? Ha, ha, volgende verkiezingen zijn ook zij het GEWONE VOLK en moeten ook zij hun smoel houden. Wat een arrogantie!!!!! Hemeltergend!!!! Stem allen op onze Geert Wilders!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 16. boorzalf zegt:

  Nee, deze keer niet E.J, In verband met de privacywetgeving. Zag wel wat foto,s voorbij komen maar dan komen onbekende mensen ongewild hier op deze site te staan wat ook weer niet de bedoeling is. Ter correctie: Roosendaal bestaat uit ongeveer 11% allochtonen van de bevolking.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s