Zweden staat op instorten

Screenshot_32

Foto links: De Zweedse minister-president Stefan Löfven (socialist) zei afgelopen week dat Zweden in een staat van crisis verkeert. Foto rechts: Het resultaat van migranten-onlusten in een buitenwijk van Stockholm, december 2014. 

(Door: Ingrid Carlqvist – Vertaling: “Vederso”)

(Vederso: Een opmerking vooraf: Al een aantal keren is hier gezegd dat een ineenstorting van Zweden staat te gebeuren en die heeft nog steeds niet plaatsgevonden. Gelukkig maar, ben ik geneigd om te zeggen, want de gemiddelde Zweed lijkt totaal onvoorbereid op zo’n ontwikkeling. Tino Sanandaji vindt het beeld van een plotselinge collaps in een interview met de Deense krant Weekendavisen een kinderlijke gedachte: alsof van de ene dag op de andere de totale ineenstorting zou plaatsvinden. Hij ziet eerder een geleidelijke ontwikkeling met tenslotte een reusachtige groep verarmde mensen, een verarmde samenleving en de Zweden een minderheid in eigen land. Maar ook Sanandaji kan als econoom de toekomst niet voorspellen. Ingrid Carlqvist van Dispatch International luidt in een artikel op Gatestone (zie bron) de noodklok en zij is niet de enige. Ook de sociaaldemocraat Johan Westerholm waarschuwt voor problemen. Carlqvist geeft een aantal voorbeelden en dat met name de huisvesting van de migranten nu een probleem begint te worden, vooral nu de winter voor de deur staat).

Als de golf van migranten blijft komen, zullen de Zweden in 10-15 jaar een minderheid in hun eigen land zijn. Dat er in feite een uitwisseling/vervanging van de bevolking plaatsvindt, moet in elke nuchtere beoordeling duidelijk zijn.

De uiteindelijke consequentie van … immigratiebeleid in Zweden is dat de economie zal instorten – want wie gaat dat allemaal betalen? En economische verstoringen, als ze eenmaal plaatsvinden, gaan altijd heel snel. “- Lars Hedegaard.

In de afgelopen twee weken zijn er meer dan 1000 “niet-begeleide kinderen van vluchtelingen” met de veerboot uit Duitsland aangekomen; meer dan de helft van hen is inmiddels verdwenen en geldt ​​als vermist.

Gedurende de laatste paar weken werd het centraal station in de op twee na grootste stad van Zweden, Malmö, overspoeld met migranten; de vrijwilligers die de eerste paar dagen met voedsel, water en kleding kwamen, lijken nu hun interesse te hebben verloren.

Het zal niet lang meer duren voordat de Zweden zich realiseren dat de staat niet voor hen zal zorgen. Het land, dat slechts 20 jaar geleden werd beschouwd als een van de veiligste en meest welvarende in de wereld, dreigt nu een mislukte staat [failed state] te worden.

Zweden nadert snel een volledige instorting. Steeds meer gemeenten slaan alarm dat als de migranten in dit tempo blijven komen de overheid niet langer de normale dienstverlening aan haar burgers kan garanderen. Daarnaast zijn er onheilspellende verklaringen van Zweedse overheidsfunctionarissen over wat de toekomst zal brengen.(…)

… De Zweden, die al hun vertrouwen in de overheid en de politici hebben verloren, bereiden zich nu voor op het ondenkbare – hun eens zo veilige samenleving staat op instorten. De website 72timmar.se (overheidsinstelling) informeert het publiek over “onze vijf meest elementaire behoeften: water, voedsel, warmte, slapen en veiligheid”. De lezer wordt verteld om water en ingeblikte goederen thuis te hebben en ervoor te zorgen dat ze warm kunnen blijven.

Hamsteren komt steeds vaker voor in Zweden. Afgelopen zomer publiceerde het dagblad Svenska Dagbladet een verhaal over de eerste Zweedse onlinewinkel voor hamsteraars en dat de belangstelling enorm was. Volgens het peilingsinstituut Sifo waren tot voor kort zeven van de tien Zweden volledig onvoorbereid op een crisis in de energievoorziening en daarmee in de infrastructuur. De eigenaar van de onlinewinkel, Fredrik Qvarnström, vertelde de krant dat naar zijn inschatting de Zweden in de wereld het meest slecht zijn voorbereid op een crisis:

“Er wordt veel gepraat over het broeikaseffect en de economische crisis. Mensen lijken zich bewust te zijn dat er problemen zijn, maar ik denk niet dat ze weten hoe kwetsbaar we zijn. We zijn afhankelijk van de staat om voor ons zorg te dragen, aangezien hij dat in het verleden heeft gedaan”.

Het zal niet lang meer duren voordat de Zweden zich realiseren dat de staat niet voor hen zal zorgen. Het land, dat slechts 20 jaar geleden beschouwd werd als een van de veiligste en meest welvarende in de wereld, dreigt nu een mislukte staat te worden.

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Ingrid Carlqvist

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Zweden. Bookmark de permalink .

37 reacties op Zweden staat op instorten

 1. Klukkluk zegt:

  Tsja, die Zweden zijn nog gekkere lemmingen dan de Duitsers.

  Like

 2. Wat leren we hiervan?Deze regering moet weg;we moeten met spoed uit de EU en de grenzen moeten dicht!Zij die geen papieren hebben of zijn afgewezen voor een verblijfsvergunning moeten per omgaande worden uitgezet!

  Like

  • Neilton zegt:

   Ik denk dat we verder moeten gaan, ik denk dat we de overheid massaal moeten aanklagen voor volksverraad, want dit gaat helemaal verkeerd aflopen, in Zweden is alles al kapot, als je ziet het aantal verkrachtingen wat daar hand over hand toeneemt, het is allemaal zeer beangstigend.

   Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  In Nederland lopen nog hordes mensen rond die denken dat Nederland dit lot niet zal treffen. Er zal mogelijk een tijdsverschil zitten tussen de ineenstorting van Zweden en Nederland maar aangezien dezelfde ratten aan ons bestaan knagen zal het resultaat eender zijn.
  Tenzij WIJ, de BEVOLKING, in actie komen en schoon schip maken. Daar is heel veel mankracht voor nodig. Ziet u het zitten?
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Catharina zegt:

   Het is helaas ongelofelijk wat naïeve linkse mensen voor een beeld hebben van immigranten. Knuffels en dekens brengen.. nee op z’n minst een nieuwe smartphone willen ze hebben. Het zal misschien nog enkele jaren duren, maar het doel van deze massa immigratie is het Westen te islamiseren zodat Europese grenzen niet meer bestaan en Brussel de macht heeft over heel Europa.

   Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Stackars Sverige Jag gratar med Er! Poor Sweden I cry for you!

  Like

 5. Ad zegt:

  Laat die moordenaars en verkrachters maar dood vriezen
  Hadden ze maar naar de andere kant moeten varen

  Like

 6. Jean zegt:

  Zweden IS verloren aan de smerigste achterlijkste perverste gewelddadigste smeerlapperij islam en dat door rode en groene lafaards die opgehangen moeten worden.

  Like

 7. Jean zegt:

  Bye the way, ik kan ie Duitse meneer begrijpen die dat groen kutwijf wou opruimen. Het zal meer gaan gebeuren want overal is het glas aan ’t overlopen door de aanwezigheid van die barbaarse smeerlapperij.

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Als Zweden valt beginnen ze hier wellicht iets te begrijpen….

  Like

  • Jaan zegt:

   Ze begrijpen dan dat het de schuld van Wilders is. Wie denkt dat het CDA met Buma beter is dan de rest, had deze week naar dat nepfiguur in de Tweede Kamer moeten kijken.

   Like

  • Nikolaos zegt:

   “It can be challenging for the Swedish police.” -Nou ja, als je het niet aankunt kun je er nog altijd voor kiezen om dan maar een bepaald district te laten vallen.

   Like

 9. Marc zegt:

  Leuk om het zo over die Zweden te hebben, maar wij kijken ook aan tegen 60.000 mannelijke kolonisten per jaar. Na gezinshereniging bedraag dit 300.000 personen per jaar. Dat is drie keer de stad Delft, of de helft van Rotterdam. Elk jaar dus.

  Na 10 jaar is dit 3 miljoen.

  En dat is nog als we geluk hebben.

  Like

 10. BertG. zegt:

  Een vluchtelingenopvang in het zuiden van Zweden is in vlammen opgegaan. De politie verklaarde volgens het ANP dat de brand in het gebouw waarschijnlijk is aangestoken.
  Het gaat om een voormalig schoolgebouw in de plaats Ljungby dat afgelopen week werd aangewezen als opvangplek voor asielzoekers. Er zouden tachtig ontheemden in worden ondergebracht.

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/10/asielopvang_zweden_afgebrand.html

  Like

 11. alidas1 zegt:

  Is het koningshuis nog niet gevlucht?

  Like

 12. Charles Martel zegt:

  Dit is wat de seniele Mahlström politici er van terecht gebracht heeft. deze seniele psychote zit nu de EU onderuit te helpen, in de bende van Juncker

  Like

 13. Vederso zegt:

  De zus van … “Het zou verbazen als de huidige situatie van Zweden geen invloed zou hebben op de discussen over open grenzen en de gulle welvaartsstaat”.

  http://www.capx.co/swedens-unsuccessful-immigration-strategy-at-breaking-point/

  Like

 14. scooter zegt:

  Van mij mag het een jaar honderd winter worden om de haatcultuur van de wereld te vernietigen.

  Like

 15. tijluylenspiegel zegt:

  Ben wel benieuwd hoe die migranten over hun keus denken als straks de barre winter in Zweden zijn intrede doet, en of ze dan ook nog zo blij zijn, het moet nogal een overgang zijn van tropisch Afrika naar een land nabij de Noordpool.
  Van + 30 (of meer) naar – 20 dat zal een schok geven!

  Like

 16. Geronimo zegt:

  Voorlopig nog een ver-van-mijn-bedshow (?)

  Like

  • edjan zegt:

   De ondergang van Zweden zou het failliet inluiden van het arrogante links-moralistische denken. Dat soort “denken” betekent: de neger staat boven de blanke, de moslim staat boven de christen, de vrouw staat boven de man, zelfs: het dier staat boven de mens en het milieu staat boven de mens.

   Dit wordt gebracht als beschaafd en hoogstaand maar is in wezen lafheid. Dat denken moet eerst weg voordat Europa gezond zou kunnen worden en daarmee weerstand aan parasieten zou kunnen bieden.

   Like

 17. Jan zegt:

  Zweden zijn asielshoppers een beetje beu aan het worden: Obekenden steken AZC in Zweden in brand

  nbekannte Täter haben in der südschwedischen Provinz Kronobergs län eine ehemalige Schule niedergebrannt, in der 80 Flüchtlinge untergebracht werden sollten. Wie örtliche Medien am Samstag berichteten, hatte die Polizei eine Ermittlung wegen Brandstiftung eingeleitet.

  Betroffen wurde niemand. Das Feuer zerstörte komplett Räume mit 80 Betten für Migranten.

  Weiterlesen: http://de.sputniknews.com/panorama/20151017/305002090/komplett-zerstort-niemand-betroffen.html#ixzz3ouRaMcJy

  Like

 18. Republikein zegt:

  Zachte heelmeesters.

  Like

  • jj zegt:

   Ja, en het zijn wij die ondernemend zijn en welvaart ontwikkelen. Als ze ooit in de meerderheid zijn kunnen ze elkaar hier dan in Europa beginnen af te maken en ziet europa er binnen de kortste keren uit zoals het midden oosten. Geen welvaart dus en overal ruzie en moord ! Bij mijn weten hebben ze ginder nooit iets anders gepresteerd. Is het ene land verlost van oorlog dan begint er binnen de kortste keren wel terug een ander land. En wij dan maar de sluizen openzetten. Pure zelfmoord ! En aan het volk word niks gevraagd , die heren in de politiek vergeten wel dat wij hun verkozen hebben , maar wees maar niet bang, ze zouden wel eens kunnen verrast zijn ! Het gewone volk blijft deze rotzooi niet slikken hoor !!!!!

   Like

 19. Mo zegt:

  Zolang de Zweden boter op hun hoofd blijven houden en ze alleen maar achter elkaars rug om klagen…….blijft t zo en wordt het steeds erger.

  Like

 20. Jan zegt:

  Zweedse politici, één met moordenaars en terroristen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s