Buma weigert regeren met PVV nog steeds

Screenshot_30

Een regering waarin het CDA samen met de PVV zit, is nog steeds onmogelijk, ondanks dat de partij van Geert Wilders inmiddels in peilingen op zoveel zetels staat dat het vormen van een regering zonder die partij bijna onmogelijk is. Dat zei CDA-leider Sybrand Buma zondag in Buitenhof.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, Hypocrisie, PVV. Bookmark de permalink .

56 reacties op Buma weigert regeren met PVV nog steeds

 1. E.J. Bron zegt:

  Wat bazelt die hypocriete “christen” nu eigenlijk? Hij heeft niks te willen, dat bepaalt het volk!

  Like

  • jowitteroos zegt:

   Zo zorgt ie en zij ( wildershatende politici) dat mensen op een andere partij gaan stemmen………….althans dat denkt ie…………. zum kotzen die gasten. Reken maar dat Wilders bashen en als persona non grata behandelen nota bene in de tweede kamer en daarbuiten, zijn uitwerkingen gaat krijgen……….

   Like

  • Het…..wàt? Het vólk? Wat is dat ook alweer, het….”volk….” vraagt het hele nep-parlement zich nu af…..
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • sammy zegt:

    zie het realistisch. zij hebben geen andere keus zij moeten dit doen. Europa en de Bilderberg groep dwingt dat af. zij worden gegijzeld en durven niet hun verantwoordelijkheid te nemen. van links naar rechts allemaal dezelfde mening. en alle media verkondigen ook dezelfde mening hoe kan dat nou? degene die nu nog denken dat dit geen complot is erg dom bezig en ziende blind. bovendien afgetroefd door de russen ze zijn met zijn allen tegen wilders waarom? een blinde kan zien dat deze ellende oorlog uitlokt en er zeker van zal komen het is gewoon hoogverraad maar was tijden de tweede wereldoorlog niet anders vluchten konden ze heel goed waarom denk je dat bea een half dorp in argentinie heeft laten bouwen. juist om te vluchten boven dien als je dat tuig van de Europa juncker merkel; holande en dat gekke wijf Lagarde met haar numerologie zien huichelen weet je het zeker.

    een normaal mens zou met deze golf van islam nooit akkoord zijn gegaan. aftreden kan ook maar buma wil die 150000 euro blijven verdienen.

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Heer Bron, de tijd dat het volk in Nederland iets bepaalde ligt ver achter ons.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • R.Kroonenberg zegt:

    tóch nog steeds minder ver dan het mogelijk dagelijks lijkt @J.C.Th.Kóhler…..als dat wérkelijk zo was waren de dames en heren politici niet zo bijna panisch benauwd voor de peilingen !!!

    Like

  • Hendrik M. zegt:

   Zover mij bekend staat bij het vormen van een coalitie het kiezersvolk buiten spel.
   Geert heeft gewoon 76 zetels nodig, en daar doe ik aan mee!

   Like

  • Idefix zegt:

   Alleen al het feit dat dit crapuul,betaald door de kiezer dit durft te zeggen ,zegt al genoeg.

   Like

 2. Arrogant stuk vreten,die Buma!Maar maak u niet ongerust:wij willen niet eens in een regering met het cda:wij zijn de nsb-streek van Balkenende nog lang niet vergeten:daar plukken wij nog dagelijks de zeer zure vruchten van!En ook het gedram van Ferrier en Koppejan zijn wij niet vergeten!Om maar eens wat te noemen!

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  “Fijne partij” die nageboorte zooi van Bakmetellende die ons gigantisch genaaid heeft met de EU.
  Opzouten met die club en grote mond beetje dicht houden.
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. edjan zegt:

  Gesteld dat de PVV de volgende keer met 40 zetels in de kamer zit en onder een cordon sanitair zucht. Het land wordt geregeerd door een samenraapsel van partijtjes die weinig met elkaar gemeen hebben (behalve hun afkeer van de duivel. Pardon: van Wilders.

  Dan kan de PVV dus heel veel wetsvoorstellen gaan tegenhouden zodat in deze regeerperiode weinig tot stand komt. Vervolgens kan de PVV daar de bijeengeraapte partijen de schuld van geven. Niet democratisch? En een cordon sanitair van de grootste partij is dat wel?

  Na niet al te lange tijd sneuvelt die regering en komen er nieuwe verkiezingen. PVV waarschijnlijk nóg groter. Ooit zullen ze zich er toch echt bij neer moeten leggen. Helaas zit het land dan al met zo’n 2,5 miljoen moslims opgescheept en staat op exploderen.

  Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Heer Buma bluft maar fijn verder, maar WIJ zijn wijzer geworden… !

  Like

 6. Jean zegt:

  Dat beslist die Puma toch niet, dat beslissen de burgers.
  Mensen grijp uw macht en jaag dat misdadig verraderstuig van pvda, groene troep en cda incl. vvd richting grote zandbak en geef ALLE MACHT aan de PVV dan pas zal er welvaart, veiligheid en leefbaarheid komen in Nederland, laat jullie dat gezegd worden door een volbloed Vlaming.
  Wij in Vlaanderen hebben die rode en groene ratten al de staarten gekortwiekt, en ze krijsen en ze springen en wij kunnen er om lachen. Heerlijk. 🙂

  Like

 7. aquarius4422 zegt:

  Hahaha, als ze na de volgende verkiezingen moeten kiezen tussen een cabinet met de PVV of de oppositie dan kiezen ze toch echt voor het pluche.
  Ook als ze daarvoor Buma een mes van een meter of tig in zijn rug moeten steken.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Zou zoiets nou “arrogantie” genoemd kunnen worden?.
  De Hr Wilders mag wel op z,n “tellen”=leven passen.
  Toen Pim Fortuijn aan regeren toe was, werd hij verm……..
  Een week later stond het hele stelletje huichelaars bij de kerk aan de Mathenesserlaan, R,dam
  hoofdingang binnen, na einde dienst stiekumpjes via achteruitgang wegwezen……….

  Like

  • De avond dat hij vermoord werd,hadden een aantal kopstukken van de PvdA feest met wijven,wiet en drank in Dordrecht ,het doel was bereikt,vergis je niet in dat tuig,het zijn smerige ratten,onmenselijker kan haast niet.

   Like

 9. Zonder Nachten met Lange Messen, CO2-dichte doeshokken, goelashkampen op Rottummerplaat en een paar flinke kogelvrije muren waar de oppositei tegenaan kan leunen veranderd er niks. Ook niet al Geert 80 zetels haalt. Ik verwijs in dit verband naar geschiedenislessen, maar dan de echte, van een stuk of 75 jaar geleden. Maar ja, net als toen zullen de Blackwaters de zaak wel weer komen oplossen en staan we weer juichend onze maagden plus vrijheid aan te bieden. Dus wederom helaas vrinden dus ik zeg u: als je verkrachting niet voorkomen kan ontspan je dan en geniet ervan…

  Like

 10. Pegidafan zegt:

  Gewoon doorgaan met jullie cordon sanitair, straks kan Geert alleen regeren ,let maar op . Er komt zoveel rotzooi hier in ons eens zo mooie land dat zelfs de linkse landveraders op Geert gaan stemmen .http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 11. Gelijk die oude raad van staten opdoeken., deze eeuwen oude (( old boys club))regeltjes makers zijn door de moderne inzichten achterhaald. Net zoals het bestaansrecht van een familie die zichzelf tot een verheven soort hebben uitgeroepen en aangemeten uit een Duits staatje. Ook de zetels versneld naar een hoger kiezers aantal brengen ,minimaal op 500.000 stemmers per zetel,waardoor de kamers gereduceerd kunnen worden tot hooguit samen 50 zetels waardoor die 1-2- 3-4-5 mans fracties geen roet meer in het eten kunnen gooien van de heersende partijen (door chantage )van wel of niet voor stemmen als aan hun flut partij belangen niet worden voldaan

  Like

 12. edjan zegt:

  Merkel krijgt het benauwd: de protesten worden steeds luider en zouden over een jaar of 5 wel eens tot andere regeringen in Europa kunnen leiden.

  Dus moeten wij binnen 5 jaar kapot. En ze weet ook al hoe: Merkel wil dat gesprekken over toetreding Turkije tot de EU worden versneld.

  Het hoerewijf wil nu de genadeklap uitdelen.

  Like

  • R.Kroonenberg zegt:

   wat minder grof zou wat mij betreft ook mogen, maar inhoudelijk heeft u natuurlijk volkomen gelijk !!!

   Like

   • edjan zegt:

    Je hebt gelijk maar …Ik ben de laatste 2 maanden wel vaker grof in de mond. Wees blij dat je mijn TV (= propagandabuis) niet bent! Die krijgt nog wel veel ergere dingen te horen.

    Ik ben dan ook totaal verbijsterd door de snelheid waarmee politici een heel continent aan het weggooien zijn. Het kalifaat stond 2 maanden geleden nog voor ca. 2060 “op de rol”. Maar het kan ze niet snel genoeg gaan. Het móet klaar voor rechts aan de macht komt.

    De logica achter die overhaaste islamisering zie ik niet.
    – Een NWO? Mooi idee, zou alles verklaren maar bij een dergelijke samenzwering moeten veel mensen betrokken zijn en dan was het al lang uitgelekt.
    – Stommigheid dan? Geloof ik ook niet.
    – Verkeerd begrepen humanisme? Zou kunnen maar zo lang?
    Ik denk dat ik ook maar vast ga hamsteren. Blikjes en doosjes … en bier!

    Like

 13. harry zegt:

  Laten we hopen dat de PVV rustig en stabiel doorgroeit , ditmaal hopelijk zonder uitspraken die het linkse en refo geteisem op kan blazen tot enorme proporties, al zullen ze álles proberen aan te grijpen .
  Dan is een stem op het CDA straks bij voorbaat een verloren stem .

  Het CDA , arrogantie met een uitgestreken smoel .
  Zien we dat ook niet bij de islam ?
  Daar wil je toch niet mee geafficheerd worden , Buma ?

  Het lijkt me beter dat Buma , die in tegenstelling tot het rode tuig wél de islambui ziet hangen , een wat minder grote broek aantrekt .

  Maar ze zullen er wel alles aan willen doen om de groei van de PVV te stuiten .
  Stuitend .
  En dan maar roepen dat je trots bent dat je tot het hoogste ambt bent geroepen als volksvertegenwoordiger .
  En dan ook nog als handlanger van God , als een soort dubbelfunctie .

  Volksverlakkers !

  Like

 14. Buma heeft NIETS te willen want het Volk kiest! En alle landverraders worden als eerste weggeschopt!

  Like

 15. Marc zegt:

  Even een samenvatting van Buma in Buitenhof.

  ***
  1. Buma beweert over Wilders dat de PVV de behandeling van het vraagstuk over asielzoekerscentra in de Kamer aan zich voorbij heeft laten gaan. Eerlijk gezegd kan ik dat niet controleren. Heeft hij gelijk? Zo ja, dan ligt daar inderdaad iets voor de PVV. Maar ik kan het mij eigenlijk niet voorstellen dat de partij zomaar voorbij zou hebben laten gaan.

  2. Buma stelt verder het hekelen van collega’s in de Kamer door Wilders aan de kaak. Dat vind ik onzin: diezelfde collega’s laten zich bepaald niet onbetuigd om Wilders in een kwaad daglicht te stellen.

  3. Waar hij wel zeer zinvol praat is over het Vluchtelingenverdrag. Hij geeft aan dat niet iedereen die vluchtelingenstatus hoeft te krijgen, maar een ontheemdenstatus. Nederland is dan niet verplicht om iedereen een vluchtelingenstatus, met alle daarbij behorende rechten als huis, zorg, enz, toe te kennen. Buma stelt dat het géén morele plicht voor Nederland is om vluchtelingen direct een status met alle rechten te geven. Hij stelt dat veel Nederlanders dit als oneerlijk ervaren, en dat de politiek ook de plicht heeft de samenleving te beschermen.
  Hij wil daarom het Vluchtelingenverdrag van 1951 ten minste aanpassen: zoals het nu is vind hij niet houdbaar. Het moet teruggeschroefd worden: alleen het bieden van veiligheid aan oorlogsvluchtelingen, waarbij de vluchteling ook de plicht heeft terug te keren als de oorlog voorbij is. Hierbij refereert hij terecht aan de groeiende bevolking in Afrika: als we het verdrag nu niet aanpassen hebben we over 20 jaar een nog groter dan nu al.

  En passant geeft hij aan dat Turkije en Jordanië weliswaar Syriërs opvangen, maar het Vluchtelingenverdrag niet, en dus ook niet verplicht zijn vluchtelingen volledig burgerrecht te geven, zoals Europese landen dat nu wel zijn!

  Ook hekelt hij terecht de Turkse regering: ze doen niets aan de, door Turkse criminelen georganiseerde, mensenhandel richting Europa. Ook haalt hij een uitspraak van Merkel aan dat zij stelde dat Turkije niet bij Europa hoorde, en dus ook geen lid van de EU kon worden. Buma vind het in dit licht onjuist dat Turkije nu eisen stelt aan de EU, terwijl ze zelf deze chaos in Europa hebben veroorzaakt: Erdogan zou zijn werk gewoon niet doen.

  Buma geeft aan dat Europa niet de buitengrenzen bewaakt. Dit wil hij door Turkije en andere landen te houden aan hun plicht de eigen grens te bewaken, en het oprichten van een Europese buitengrens met bewaking. Ook erkent hij dat het Hongaarse hek moreel aanvaardbaar is, en ook werkt.

  Ook waarschuwt hij voor een nieuwe golf vluchtelingen uit Afghanistan.
  ****

  Tot zover Buma in Buitenhof.

  Enkele jaren terug hebben we met ons allen een goede inkijk gehad in het functioneren van het CDA als partij, toen zij live een partijbijeenkomst hadden. Op het menu stond toen de weigering van veruit de meeste partijleden tegen samenwerking met de PVV. Uiteindelijk zou de partij toch meegaan met de gedoogconstructie.
  Wat ik toen van de CDA-partijleden aan beeld overhield, was dat het allemaal hele lieve mensen waren, maar dat ik het landsbestuur nooit aan een CDA-er zou overlaten, omdat ze emotioneel niet in staat zijn tot een harde opstelling, mocht dat nodig zijn.

  Buma is een buitengewoon nuchtere uitzondering op het gemiddelde CDA-gemoed.
  Samenvattend spreekt Buma vandaag in Buitenhof over twee zaken:
  1. Over Wilders en de, voor Buma, grote onmogelijkheid met het CDA met de PVV te regeren. Hierbij verwijst hij naar gedrag van Wilders in de Kamer
  2. Over het Vluchtelingenverdrag en de noodzaak tot aanpassing daarvan. Hij vind, heel duidelijk, dat vluchtelingen niet zomaar alle rechten als gewone burgers zouden mogen krijgen, zoals nu wel het geval is.

  Programmatisch ligt deze speech van Buma volkomen in de lijn van de PVV en Wilders. Tegelijk spreekt hij zich uit tegen samenwerking met hem. Hierover moet Geert eens goed gaan nadenken. Want enerzijds is een fractievoorzitter van een partij (CDA) die zo op de lijn van de PVV zit in principe altijd een potentiële regeringspartner. Nu vind ik wel dat Buma een beetje vooruit huilt, alsof Wilders niet minstens net zo vaak onheus bejegend wordt. Maar als het CDA uit emotionele overwegingen dit weigert, moet de PVV er alles aan doen om deze blokkade uit de weg te ruimen. Anderzijds is het ook goed mogelijk dat Buma met deze speech probeert CDA-kiezers die naar de PVV willen overlopen, alsnog aan zijn partij te binden. In dat geval kost het de PVV kiezers.

  Een van deze twee mogelijkheden moet het geval zijn. Wilders en de PVV doen er goed aan hierop in te spelen, mogelijk door nu al gesprekken met CDA-collega’s te voeren, en de mogelijkheden voor een coalitie te vergroten!!!

  Like

  • edjan zegt:

   Goed stukje, Marc.
   Nu is Buma natuurlijk een politicus dus idd druk met Wilders stemmen afsnoepen. De mogelijkheid die Buma ziet, is inhoudelijk bijna hetzelfde zeggen als Wilders maar dan beschaafd. Er zijn nl. heel veel Nederlanders dis “zich zorgen maken” maar niets met Wilders te maken willen hebben. Dat is, denk ik, Buma’s doelgroep. Maar Buma is heel goed in staat om over een tijd weer wat anders te zeggen, als dat hem en het CDA beter uitkomt.

   Like

  • Ik zit niet te wachten op weer een regering met Cda:ik ben alle ellende door o.a. Balkenende,Ferrier,Verhagen en Koppejan nog lang niet vergeten!

   Like

   • Marc zegt:

    @Yvonne,
    Volgens mij zijn al die lui inmiddels uit de fractie. Het gaat erom wat er nu, onder Buma’s leiding, voor mensen inzitten. Misschien zijn die realistischer? Ik weet dat eigenlijk niet zo.

    Like

   • Nou,gezien zijn laatdunkende uitlating richting de Pvv:niet dus!Het Cda regeert te vaak met de bijbel in de hand;en ik vind dat dat gescheiden moet zijn!En datzelfde geldt voor CU en SGP:veel te veel de bijbel erbij halen!

    Like

   • Giny zegt:

    Het zijn gewoon een stelletje hypocrieten bij het CDA en maar doordrammen
    dat Geert voor zijn verantwoordelijkheid was weggelopen, smeerlappen!
    Geert Wilders zet hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op!
    Fatsoenlijke meneer Buma, wat doet u open en bloot voor de TV????
    U gooit een paar miljoen van de Nederlandse bevolking die voor de PVV
    zijn, bij het oud vuil!
    U kunt niet tegen uw verlies, u manipuleert en discrimineert, daar krijgen
    wij een keer schoon genoeg van!
    Wel even tussen neus en lippen de standpunten van de PVV overnemen!
    Dat Geert met iedereen ruzie maakt, is een groten leugen, maar ja, van zo’n
    Christelijke partij ais het CDA kun je ook niet anders verwachten toch?
    Staat er niet in de Bijbel “Heb uw naaste lief gelijk u zelve????

    Like

   • Inderdaad!En prachtig zoals u hem met zijn eigen bijbel om de oren slaat!En dat Wilders zou zijn weg gelopen moet eindelijk ook maar eens uit de wereld worden geholpen.Zij hebben stiekem een wet er doorgedrukt op de avond tevoren waar hij niet achter kon staan;hij is namelijk voor de ouderen en niet,zoals de rest:tegen de ouderen!Nogal logisch dat hij toen bedankt heeft voor de eer.Dat heeft rat Verhagen op zijn geweten!Met zijn stiekeme mes-in-de-rug-steek-praktijken!Als Geert was blijven zitten had hij zijn geloofwaardigheid en achterban verloren!Maar dat is,en wordt nog steeds onder het kleed gehouden!

    Like

   • Nemesis zegt:

    En die rode dominee vrouw is er ook nog. Die werd laatst herkozen bij de CDA. Die zou ook moeten verdwijnen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Marc. Buma speelt het spel dus intelligent…? Hij geeft aan zijn kiezers aan dat hij vindt dat “vluchtelingen” niet onmiddellijk bij binnenkomen dezelfde rechten moeten krijgen als Nederlanders. Hiermee voorkomt hij dat bepaalde kiezers weglopen?…
    Anderzijds stuurt hij daarmee andere kiezers weer de laan uit…. Zou je kunnen zeggen…?
    Wie het weet mag het zeggen…

    Als ik Wilders was zou ik mij helemaal niets van het CDA aantrekken. Ze volkomen negeren… Waarom? Omdat het CDA duidelijk met een geheel eigen probleem zit.
    Ze zijn dramatisch afgestraft in de laatste jaren. De tijden dat het CDA triomfeerde zijn duidelijk definitief voorbij. Het CDA gaat steeds meer op ’n luxe uitvoering van de beide Christelijke partijtjes lijken, die nimmer meer boven de 2 a 3 zetels geraken…
    Het CDA is net als de PVDA bezig met een stervensproces…
    Het CDA MOET dus een nieuwe GELOOFWAARDIGE identiteit krijgen.
    Ik vind dat ze daarvoor de ideale nieuwe partner van de PVV zou kunnen worden.
    Een nieuw CDA 2.0, zonder al die emotionele religieuze poespas….
    Dat is waarom zoveel christenen de kerk de rug toekeren.
    De lucht van wierook maakt ze misselijk!…
    Bovendien zou ook de PVV profiteren als ze samen met een vernieuwd CDA zou
    kunnen regeren. Dat ligt helemaal voor de hand. Het probleem is allèèn dat niemand in de partijtop daar tot nu toe serieus over heeft nagedacht…
    NL is een Christelijk land. Als je daaraan durft te appelleren…
    Als je als partij er voor uit DURFT te komen dat het Christelijk geloof wordt bedreigt door de islam en dat je daarom samen met de PVV wil regeren… staat gegarandeerd
    heel NL op zijn kop!!! Ik zou het aandurven.
    Maar goed ik ben dan ook ’n communicatieman…

    Like

 16. Jan zegt:

  Buma’s neus leek weer net een zonnewijzer met die schaduw er voortdurend onder. Toch beter op letten wat de studiolampen betreft.

  Buma: “Je moet toch met je Europese vrienden samenwerken.”
  Op welke planeet leeft die malloot? en waarom spreekt hij voortdurend met die idiote uithalen: ‘in mijn ho’oooofd’, ‘in die twee jaar DÉÉÉDEEEN’. Getver.

  Ja hoor, Wilders vertelt de waarheid en maakt dus ruzie omdat hij de visie niet vertegenwoordigt van een cabaret vol imbecielen en landverraders en van een Kamer met klapvee.

  Like

 17. Elena zegt:

  Las zojuist…..

  Bayern droht in der Flüchtlingskrise mit einer Klage vor dem Bundesverfassungsgericht, um eine Begrenzung der Flüchtlingszahlen durchzusetzen. Das sagte Ministerpräsident Horst Seehofer nach einer Sondersitzung des Kabinetts in München. Sollte die Bundesregierung den Zuzug nicht begrenzen, will die bayerische Staatsregierung das in Karlsruhe mit dem Argument durchsetzen, der Bund gefährde die “eigenstaatliche Handlungsfähigkeit der Länder”, teilte die Staatskanzlei mit. Rechtsgrundlage einer Klage sollten Organstreitigkeiten zwischen Bund und Ländern sein, sagte Seehofer: “Der eine hält das Recht nicht ein und der andere will, dass es eingehalten wird.”

  Anzeige

  Like

 18. Cleo zegt:

  Wat een zelfingenomen arrogante … !

  Like

 19. Teunis zegt:

  Hoe geloofwaardig zou het zijn als Wilders zou gaan regeren samen met de partij van Merkel, Juncker ek Tusk? Het CDA is incompatibel met de PVV. Wie CDA stemt, stemt dan ook tegen de PVV, net als alle kiezers van alle andere partijen. Een kwart van de Nederlandse bevolking is voor de PVV, driekwart is tegen. Sie sind das Volk.

  Like

  • Dan heeft dus driekwart geen hersens of weet ze niet te gebruiken!

   Like

   • Nemesis zegt:

    Je zou inderdaad kunnen stellen dat driekwart geen hersens heeft en die ze wel zouden hebben willen, kunnen ze niet gebruiken, of ze weten niet eens dat ze nog zoiets als wat hersens hebben. Kan ook nog.

    Like

  • Marc zegt:

   @Teunis Dat is nu juist het bijzondere: Buma, en dus het CDA, nemen juist afstand van de lijn van Merkel en de CDU. Trouwens, ook binnen de CDU is er veel verzet tegen de politiek van Merkel. Haalt ze het eind van dit jaar nog wel?

   Like

   • Marc zegt:

    @Teunis Buma in Buitenhof volgend zijn er programmatisch zeker aanknopingspunten. Los van de persoonlijke weerzin van politici onder elkaar dan. Maar een stembusuitslag kan soms dwingend zijn.

    Like

 20. leefbarbaar zegt:

  Meneer Buma roept eens wat, maar zijn eigen CDA bestaat uit plucheklevers, die zich onmiddellijk bij de PVV zullen melden om een coalitie te vormen, indien ze daarmee een zetel kunnen bemachtigen. Denk aan Rutte I.

  Like

  • Marc zegt:

   Toch zal Wilders, juist nu, een strategie moeten bedenken waarmee hij, wanneer de PVV in 2017 inderdaad de grootste partij wordt, een werkbare coalitie in elkaar kan zetten. Welke partijen komen dan in aanmerking? Het liefst houd ik de VVD erbuiten.

   Like

   • edjan zegt:

    Nou, Marc, ik wil wel geloven dat de PVV de grootste partij wordt in 2017 (hoewel: afwachten) maar dan ergens rond de 40+ zetels. De andere partijen zullen dan een Staphorster variant vormen. De PVV kan van die “regering” veel wetsvoorstellen blokkeren en als ze dat handig spelen, zal die regering snel vallen en komen er nieuwe verkiezingen.

    Als de PVV erin slaagt om de oude regering voor haar mislukken zelf verantwoordelijk te houden, kan de PVV nog wat verder groeien maar ik denk niet boven de 75 zetels. Dus zal de PVV inderdaad een partner moeten zoeken.

    Het CDA is in zoverre een goede kandidaat dat het een echte machtspartij is die heel graag regeert en daar ook veel voor over heeft. Op echte principes kun je het CDA nauwelijks betrappen. Die bijbel dient voornamelijk om mee te zwaaien. Maar goed, allemaal koffiedikkijkerij.

    Like

   • BertG. zegt:

    Edjan, hoe kan je het CDA in zoverre een goede kandidaat noemen.
    Ik ben het nog niet vergeten wat die bakellende ons geflikt heeft en ons daarmee verraden heeft ondanks dat 2/3 tegen was.
    Zulke mensen zou ik niet eens meer aankijken of ooit nog mee praten.
    Dat is het ook het CDA.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Marc. Juist gezien!
    Als je de PVV zou willen beschadigen… zou je ze een regering met een VVD-coalitie moeten toewensen…
    De VVD is verschrikkelijk beschadigt de laatste jaren door A: het weglopen van Bolkestein, B: dit gevolgd door die saxofoon spelende Jan Klaasen, en C: de laatste jaren de onmetelijke gebleken onbetrouwbaarheid van wonderboy Rutte!…
    Bovendien geven partij-coryfeeën zoals van Aertsen en consorten blijk van een onvoorstelbare arrogantie jegens het volk, dit afgewisseld met puur landsverraderlijk bestuur!…

    Like

 21. Marc zegt:

  @edjan

  Nou ja, het CDA staat wel voor principes, maar die zijn niet altijd goed voor de natie als geheel. Wel heb je een punt dat ze vaak veel concessies willen doen om te regeren. Des te meer reden voor de PVV om nu al raakvlakken voor een coalitie te zoeken.

  Ik zie er weinig heel in een zg Staphorster variant of weer een gedoogconstructie te bedenken. Wilders en zijn partij zullen nu al alles op alles moeten zetten om zich regeervaardig te maken, zonder daarbij af te zien van essentiële principes.

  Ik noemde het optreden van Buma in Buitenhof juist omdat er zoveel raakvlakken zijn in uiteindelijke doelen. Nergens laat hij het woord moslim of islam vallen. Maar dat hoeft ook niet als het doel maar gehaald kan worden: het stoppen van verdergaande islamisering.

  Ook moet Wilders ophouden een alternatief voor de VVD te zijn. Wel voor de VVD-kiezer, natuurlijk. Maar Rutte is zo buitengewoon schadelijk voor de samenleving: zo’n partij moet je niet willen benaderen, ook al heeft de VVD een behoorlijk kritische benadering tav. het immigratievraagstuk.

  Wat mij betreft masseert Wilders tot aan de verkiezingen van 2017 partijen als het CDA, SP en SGP. Als hij die aan zich weet te binden als partijen die samenwerking met hem niet willen uitsluiten, dan maakt dat zijn positie een stuk sterker.

  Dus Geert, je doet het goed, maar er is nog meer werk. Als je wilt, help ik wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s