Nieuwe naheffing: Nederland moet 446 miljoen aan Brussel overmaken

Screenshot_3

(Door: Bas Paternotte)

Dijsselbloem had geld al gereserveerd – SP heeft begrip, D66 wil systeem op de schop

Met update – Nederland moet wederom geld naar Brussel overmaken: 446 miljoen euro.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) schrijft dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Dijsselbloem had eerder al rekening gehouden met een nieuwe naheffing en daarvoor 612 miljoen euro gereserveerd. Vorig jaar oktober kreeg het kabinet van de Europese Commissie in Brussel een netto naheffing van 643 miljoen euro opgelegd. Die leidde tot verbazing bij het kabinet en tot grote commotie in de Tweede Kamer. Uiteindelijk bleken de cijfers te kloppen en maakte Dijsselbloem het geld eind december over.

Nacalculatie

De nieuwe naheffing is het gevolg van een nacalculatie van btw-afdrachten door de 28 EU-landen en nieuwe berekeningen over de omvang van hun economie. Daaruit blijkt dat Nederland flink moet bijbetalen, doordat ons bruto nationaal inkomen in de periode 2011-2014 groter was dan eerder berekend.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Eurofielen, EUSSR, Graaien, Nederland, PvdA, Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

18 reacties op Nieuwe naheffing: Nederland moet 446 miljoen aan Brussel overmaken

 1. Gasso zegt:

  Tuurlijk, de Nederlandsche burger wordt uitgeknepen en uitgezogen totdat we zo arm zijn als kerkratten Alles ter glorie van die kliek in Brussel…, bah!

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Die doorgaans schaterende leugenaar zit erbij met een gezicht als een oorwurm.
  Hij zal toch niet bang zijn voor de ineenstorting van de EU, zodat er straks geen lekker vet betaald baantje meer voor hem is?
  Ik hoor die kasthomo nog tegen Wilders zeggen dat-ie de PVV tot de laatste zetel zal afbreken!
  Hopelijk wordt ZIJN pret-kabinetje binnenkort finaal gesloopt!

  “SP-Kamerlid Arnold Merkies reageert met begrip. “Dit is nou eenmaal de consequentie van de methode waarbij je de afdracht aan de EU koppelt aan de omvang van je economie. Als je economie harder groeit, betaal je meer. Als je minder groeit, betaal je minder.”

  Leg ‘ns uit, Arnold? Gaat het hier zo goed dan? Met de bouwsector zeker?
  https://ejbron.wordpress.com/2015/10/20/vluchtelingenstroom-gunstig-voor-bouwsector/
  Je hebt niet in de gaten dat al jullie rooie plannetjes worden betaald van ons belastinggeld en dat dat geld ook echt kan opraken?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Tistochwat.
   SP kamerlid Markies reageert met begrip…
   Wat een verrader van zijn eigen volk en dat noemt zich dan ’n super socialist!
   Hoe beter je je best doet als land. Hoe beter je inspeelt op de voordelen die de EU biedt.
   Hoe meer je export daardoor stijgt…. Hoe meer je bestolen wordt!
   Want DAT is wat er gebeurt…..!!!

   Wij betalen met zijn allen de kosten van de EU.
   Die EU maakt elk jaar een begroting. Die begroting is inclusief ALL HAAR kosten!….
   Inclusief de fabuleuze beloningen (salarissen en declaraties!…) voor de hele EU-hofhouding!
   Dat betekent een schandalige EXTRA belasting voor die landen die het goed doen dankzij de voordelen welke de EU bij haar oprichting beloofde!
   Die naheffingen op basis van gestegen export zijn dus onwettig en is oplichting!!!!
   Dat de regeringen van de EU-landen hieraan meewerken geeft aan dat zij tot over hun elle bogen in de EU-drek moeten zitten!!!!

   Like

 3. Fijn he,die Brusselse maffia:ze doen hun naam eer aan!En wij maar interen en krom liggen!We moeten met spoed UIT de EU!!!

  Like

 4. Joshua zegt:

  De tegenwoordige volksvertegenwoordigers zijn geen mensen meer maar, SMERIGE ONVERBETERLIJKE BLOEDZUIGERS.

  Like

 5. tjonge zegt:

  het zou mij niet verbazen dat ze al de vluchtelingen ook niet op een 1 of andere manier in het bnp weten mee te rekenen, want een vluchteling is economische groei, toch ?

  Like

  • edjan zegt:

   Juist Vluchtelingen betalen belasting (over hun uitkering) dus dat is hartstikke goed! Want van die belasting kunnen we meer vluchtelingen laten komen. Nu vooruit!

   Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Zo gaat het ons ook: heb je uiteindelijk een redelijk jaar gehad als uitzendkracht en ZZP-er, dan komt de regering je geld stelen met een naheffing.
  Zo rolt Nederland dus nu ook, maar wel met een verschil: bedrijven hebben een goed jaar, de belastingbetaler moet bijbetalen.
  Welke NSB-ers hebben al deze afspraken gemaakt met de EU?

  Like

 7. Sjaak zegt:

  En Duitsland heeft al een extra vluchtelingsbelasting aangekundigt !
  Tjakka meer-meer-meer !

  Like

 8. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  En of jullie effe voor Sinterklaas willen overmaken. En vergeet niet gelijk die Turk te betalen.
  Hoe heet ie ook alweer? Oja, Erdotiran!

  Like

 9. Hendrik M. zegt:

  € 7,8 miljard per jaar naar Brussel, dat is zo’n € 500,- per inwoner van Nederland.
  En daar krijgen we dan wel duizenden asieleisers voor terug…
  Ow ja, internationale criminaliteit, bedelaars, arbeiders waarvan we er zelf al 600.000 over hebben.
  Laat mij dan maar een kwartiertje wachten aan de grens om m’n paspoort te laten zien.

  Like

 10. N.E. Derlander zegt:

  Weer zo’n opvallend recesmomentje……..En Dijsselbloem zal wel weer, net als vorig jaar, geen antwoord hebben op de vraag hoe de de president van de republiek de EU tot de omvang van dit naheffingsbedrag is gekomen, dat zij denkt aan het koninkrijk der Nederlanden op te kunnen leggen.

  De eurofiele partijen zullen ook weer niet moeilijk over deze naheffing doen. D66 zal voor de bühne wat niet gemeend tegengas geven, maar zoals steeds op tijd het keuteltje weer intrekken. Net zoals de andere eurofiele partijen, die dat bij andere gelegenheden nog wel eens willen doen. Alle politieke partijen, uitgezonderd de PVV, zijn dan ook een eenheidsworst geworden. Als het niet zo triest was, voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, zou je erom kunnen lachen.

  Like

 11. exmarineman zegt:

  Gepensioneerden worden gekort, roverheid wenst géén extra pensioenpremies te betalen als het ABP onvoldoende dekkingsgraad heeft, sterker nog het ABP moet van de roverheid de pensioenpremies verlagen….., ouderen worden uit het verzorgings-/verpleeghuis gezet om ruimte vrij te maken voor vluchtelingen. De thuiszorg voor ouderen en zieken/gehandicapten wordt grotendeels afgebroken (geen geld, zgn bezuiniging), ouderen komen op straat te staan want er zijn geen woningen voor hun die het verzorgingshuis zijn uitgeschopt….. MAAR er zijn MILJARDEN beschikbaar voor “vluchtelingen” en er zijn honderden miljoenen beschikbaar om Brussel te betalen, er is € 5 miljard belastingverlaging voor de actieven, maar de inactieven/gepensioneerden krijgen 0,0….oftewel NIETS. HOE kan het toch zo zijn dat telkens weer de 65+ de dupe zijn en hun koopkracht zien dalen dalen dalen en nogmaals dalen door: GÉÉN indexatie van hun aanv pensioen (of zelfs verlaging er van) mede door overheidsbeleid en DNB verlaging rekenrente, verhoging eigen bijdrage ziektekosten, verhoging eigen bijdrage (thuis)zorg, géén verlaging inkomstenbelasting enz enz enz enz. Maar wel gaat de pensioenleeftijd omhoog tot straks zelfs 70-72 jaar, zodat er helemaal geen AOW noch aanv pensioen hoeft te worden uitbetaald…….en dan kan de roverheid “vrij” beschikken over € 1100 MILJARD aan pensioengelden waar ook al de EC/Brussel haar begerige ogen op heeft laten vallen. WAT IS ER TOCH ECHT AAN DE HAND. Er is geen crisis meer zegt men, de economie groeit weer, maar wanneer merken wij – gepensioneerden – er iets van??????

  Like

 12. koddebeier zegt:

  UIT DE EU !!!! NU !!

  Like

  • Carli Varga zegt:

   IDD NU IGAIN IS JA IN HET HONGAARS UIT DE EU EN DE REGERING AFZETTEN EN HET PROFESSIONELE MENSEN LATEN UITZOEKEN OF ER HIER SPRAKE IS VAN LANDVERRAAD. OF MISDADEN GERICHT NAAR DE ONDERGANG VAN ONZE CULTUUR, VADERLAND EN VOLK.

   Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier waar het socialisme, der roden in Brussel EU, en in Den Haag ons brengt. Iedereen in Nederland ARM, behalve de rode, en politiek-correcte bende politici! Kots ende braek!

  Like

 14. Carli Varga zegt:

  Gewoon met zijn allen werk stilleggen. Met zijn allen geen belastinggeld meer betalen, Met zijn allen de premie zorgkosten stopzetten en het eigen risico niet meer afrekenen. Met zijn allen de auto niet meer gebruiken boycot SHELL. Met zijn allen alle betalingen stopzetten. Gewoon zo’n signaal daar kan zelfs Den Haag niet meer omheen. Gewoon doen iets anders werkt en helpt nu niet meer. Stoppen met alcohol en tabak af te nemen. Gewoon ipv Rusland nu eens Den Haag de dupe laten zijn. Politie geen bekeuringen meer uitdelen. Koopkracht weg ermee. Wat je hebt gebruiken en er van genieten maar even niks meer kopen. Want dit is Onze Kracht en Macht naar Den Haag. En laten ze daar maar iets aan doen. Een beter signaal naar Den Haag ik zou het niet eer weten. Mij rest te eindigen met de woorden: “WIE NIET HOREN WIL MOET MAAR VOELEN”.
  DIT IS EEN OPROEP VAN EEN ALLEENSTAANDE MOEDER AAN HET GEHELE VOLK, STA OP MET ZIJN ALLEN, BEN SOLIDAIR EN MAAK EEN VUIST:
  Het zal even erg erg zwaar zijn maar we delen het samen.
  Grensoverschrijdend gedrag:
  1. 62% stemde tegen EU. Het kwam er toch
  2. Extra Geld Griekenland werd toch betaald ondanks de belofte geen geld meer.
  3. Grenzen niet sluiten
  4, Het verraden van het Volk/

  Het zijn wij die de lat steeds hoger leggen en het zijn wij die nu de grens gaan trekken die hard nodig is anders blijven het maar door en door gaan. Gewoon elke dag geen aktie nu is er echt een teveel. Er zijn drie inheemse ziektes geconstateerd in Polen. Er zijn niet voldoende medicijnen hiervoor. Ze plassen en laten hun ontlasting overal achter wat weer ziektes op kan leveren.
  Gewoon GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG MOET JE VOORAL IN HET BEGIN METEEN AANPAKKEN. Eerst een tik, dan een trap, dan een emmer heet water over heen, dan een strijkijzer heet op je arm en daarna urine over je plassen. Dit waren de verhalen die ik ooit in een Blijf Van Mijn Lijf Huis te horen kreeg waar vrouwen zaten die thuis zo behandeld werd, Zoals je ziet van kwaad tot erger en dat gebeurd nu ook. Bij kwade opzet zo vlug mogelijk ingrijpen en waarom gebeurd dat niet. Gewoon Rusland als voorbeeld nemen. Hoe onze regering Rusland behandeld heeft zo kunnen wij als Eenheid, Als Volk onze Regering Boycotten.
  We have The Power, Danoontje. Tuut Tuut Tuut Tuut Ruute je gaat nu het koekje krijgen wat je Rusland presenteerde. Ik hoop dat je er net zo van gaat genieten als hen het (Niet Heus) deden.

  Like

 15. Joshua zegt:

  Tom , konden wij die corrupte politici maar maar uit kotsen , dan verdwenen zij waar zij horen te zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s