“Onwetendheid is kracht” (George Orwell, “1984”)

Screenshot_34

(Door: Wim van Schaik)

En dan was er nog de presentatie van Platform onderwijs 2032. Paul Schnabbel – socioloog, tot 2013 directeur CPB, sinds kort lid van de Eerste Kamer voor D66 en natuurlijk een reeks commissariaten – wil leerlingen niet meer lastig vallen met feitenkennis, maar wel  kleuters Engels laten leren. Zou goed zijn voor de handel.

Verborgen agenda?

Aan het onderwijs 2015 is geen eer meer te behalen, dus dan maar de vlucht naar voren. Op naar 2032! En meteen ook maar het laatste restje feitenkennis gesloopt! We hebben immers Google… Maar, een volk dat geen kennis heeft, gaat verloren. Is het daar soms om te doen? Is dat de verborgen agenda, het offeren van onze geschiedenis en cultuur op het altaar van de multicul? Want was het echt om bevordering van de handel te doen, dan zou Duits meer voor de hand liggen dan Engels. Duitsland is onze belangrijkste handelspartner. Maar nee, Engels. Valt nog mee dat D66-er Schnabel niet kiest voor Arabisch…

Het Merkel-recept

Dankzij het uitgeholde onderwijs heeft de massa weinig of geen feitenkennis. Handig voor de ‘wanbeleidsmakers’. Kun je mensen van alles wijs maken. Nu de façade van enthousiaste welkomstcomités voor ‘vluchtelingen’ die de media hadden opgetrokken, is gesloopt door de werkelijkheid, is dat ook hard nodig. De werkelijkheid wordt met de dag grimmiger. Dus doet men alsof de chaos van voorbijgaande aard is: we moeten vertrouwen op de goede afloop, want in het verleden heeft Nederland ook massa’s mensen opgenomen en dat ging altijd prima en heeft ons land sterker en rijker gemaakt. Zeg maar, het Merkel-recept: “Wir schaffen das!”. En dan begint het gekakel. De één roept iets over protestanten en Hugenoten die met duizenden naar ons land kwamen. De ander heeft het over een miljoen Belgen die gastvrij ontvangen werden of over Hongaren. Maar kloppen die vergelijkingen wel?

De feiten gemanipuleerd

Nee, die vergelijkingen kloppen van geen kant! Wat zijn de feiten? Rond 1600 kwamen tienduizenden protestanten uit de Zuidelijke Nederlanden onze kant op vanwege geloofsvervolging. Ze integreerden snel. Dat kwam omdat zij de taal spraken, opgevangen werden binnen bestaande geloofsgemeenschappen, hun ambacht makkelijk konden uitoefenen en niet zelden kapitaal en handelscontacten meebrachten. Rond 1700 vluchtten zo’n 12.000 Franse Hugenoten vanwege vervolging onder Lodewijk XIV om hun protestantse geloof naar Holland. Ook zij brachten kennis, geld en netwerk mee. Net als de vele Sefardische Joden die ons land wisten te vinden. Een land, dat toen met nauwelijks 2 miljoen inwoners nog dun bevolkt was. Die miljoen Belgen die in 1914 vanwege oorlogsgeweld naar ons land vluchtten, waren binnen de kortste keren weer terug in hun land. En de Hongaren? Dat waren er slechts 3.300 die na de Hongaarse opstand (1956) op verzoek van het Hoge Commissariaat voor Vluchtelingen van de VN hier opgenomen werden. Dat zijn de feiten. Totaal andere situaties dus!

Het i-woord

In al die voorbeelden gaat het nooit, maar dan ook nooit om lieden die een gewelddadige religie aanhingen. Of beter, een ideologie die zich voordoet als religie, haaks staat op westerse waarden en erop uit is het Westen te domineren. Maar dit belangrijke verschil wordt immer verzwegen. Het i-woord islam mag niet uitgesproken worden.

Vandaag ook weer niet in het RD, dat met een groot artikel over de integratie van de Hugenoten komt. Geheel volgens de strategie die ik hierboven schreef: wat aanloopproblemen, maar uiteindelijk is alles goed gekomen, een verrijking. Stilzwijgende conclusie: zal nu weer zo gaan. Geen woord over de islam. Zo blijven politici, journalisten en een hele stoet nuttige idioten graag halve waarheden debiteren.

Wat men ook graag  roept, is dat Nederlanders met scheepsladingen naar de Nieuwe Wereld vertrokken of dat ‘wij’ toch ook moesten vluchten tijdens WO II. Zelfs de Engelandvaarders worden erbij gehaald. Fout, fout, fout! Nederlanders die emigreerden op zoek naar lotsverbetering kwamen nooit illegaal hun nieuwe vaderland binnen. En mensen die in WO II vluchtten voor oorlogsgeweld bleven gewoon in eigen land. En die ruim 1.700 Engelandvaarders waren noch vluchteling noch migrant.

Niet leren van het verleden

Diezelfde politici en journalisten kunnen niet eens een hoax over schepen vol Europeanen, tijdens WO II zogenaamd op de vlucht naar Noord-Afrika, herkennen. Zo slecht is het gesteld met de feitenkennis. Maar de Schnabels willen de feitenkennis nog verder afbreken. De rechtschapen burger weet nog steeds te veel. En kennis kan zijn gezondheid ernstig schaden, schijnt men te denken. Onwetendheid is kracht! Geen lessen trekken uit het verleden…

Bijvoorbeeld hoe het West-Romeinse rijk ten onder ging. Hoe dat machtige rijk, gebouwd op traditionele deugden als vastberadenheid, soberheid, devotie aan de goden en oog voor gerechtigheid, verzwakt  door decadentie, te geringe aanwas van de bevolking, door ziekte en pest, economische malaise, door te hoge belastingen en bestuurlijke chaos, door de ‘barbaren’ werd geplunderd. “Het helderste licht op aarde gedoofd. Het hoofd van zijn romp geslagen”, meldde een tijdgenoot…

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Onwetendheid is kracht” (George Orwell, “1984”)

 1. BertG. zegt:

  Me nichtje zei het 8 jaar geleden al toen ik zei dat ze iets behoorlijk fout opschreef.
  Dat hoef ik niet te weten, zei ze, dat weet google wel hoe je het schrijft.
  Ik ben ook eens iemand van een jaar of 30 tegengekomen die vond dat al dat gezeur over de 2de WO nou maar eens moest stoppen want langer dan 2 maanden had dat niet geduurd.
  Met dat soort mensen valt geen zinnig woord meer mee uit te wisselen, en het wordt steeds erger.
  Ze worden nog boos ook als je zegt dat het niet klopt wat ze beweren.

  Like

  • Tja, Bert…..En het rotte: Dat proces begon al in de Jaren ’70, toen bepaalde dingen opeens niet meer ‘nodig’ waren om te weten.
   Wij in de Jaren ’60 kregen echt nog wel gedegen geschiedenis-onderricht op school, tot en met de details! En van nul tot nú, zogezegd.
   Maar opeens leken ze wat dat betrof algemeen het gedachtegoed over te nemen van die lamme Baghwan, wiens volgelingen vrolijk rond bazuinden, dat er op hún scholen geen geschiedenis gegeven werd, want “dat was geweest en je moest in het NU leven.”
   Zogezegd een voorloper van “Weg met ons”
   Ik zat in de jaren ’90 al vaak mijn hoofd te schudden over wat onze jongens op dat gebied leerden: Niets eigenlijk.
   Dus nam ik ze in die tijd maar weer eens mee naar ARCHEON in Alphen a/d Rijn.
   Het zal zo in ’96 of ’97 geweest zijn, dat ik daar weer eens een dagje alleen naar toe gegaan was -zo nu en dan deed ik dat- toen er daar zowaar groepjes kinderen rondscharrelden van een basisschoolklas, die door hun onderwijzer waren meegenomen.
   Eén groepje bleef belangstellend staan bij het “schandblok,”kennelijk zonder precies
   te weten, waar dat voordiende. Ik kwam er bij staan, begon een praatje met ze en legde één en ander uit. Ze vonden het interessant. “Maar toch,”voegde ik er aan toe, “gold dat in de Middeleeuwen als een héél lichte vorm van bestraffing, jongens, héél licht. Er waren toen straffen in zwang….Hebben jullie wel eens van de Spijkerton gehoord?”
   “Nee. De….wàt zei U?” “De Spijkerton….” Gedetailleerd vertelde ik ze, wat onze eigen onderwijzers daar in mijn tijd over verteld hadden. Nou ja, die gasten op die leeftijd, zo 11, 12 jaar….Prachtig vonden ze het! Hun onderwijzer kwam naderbij geslenterd -jonge kerel nog- en zij meteen naar hem toe: “Mijnheer, moet U horen….” om hem meteen zowat dóód te gooien met de informatie over die spijkerton, waarop hij meteen: “Zeg jongens, hou op; moet ik nu al misselijk worden?!”
   Ik begreep meteen, dat hij ook al niet meer zo goed geïnformeerd, zeg maar “bijgespijkerd” was wat betreft de Middeleeuwse zeden en gewoonten. En dat waren dan de jaren ’90…..
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 2. Cathja zegt:

  Deze zin sprong er voor mij uit: “De werkelijkheid wordt met de dag grimmiger!”. Hierin ligt in feite alles opgesloten wat wij dagelijks ondervinden en wat er voor de toekomst (voor zover die er nog is) voor ons is weggelegd.

  Volledig eens met het artikel. Ook onze overheid doet zijn uiterste best om het volk dom te houden. Journalisten mogen de waarheid niet meer vertellen. Men wil ons een rad voor ogen draaien op allerlei manieren. We zouden weer zeer kooplustig zijn. De asielzoekers-stroom zou weer veel werk opleveren in de bouw, dus: goed voor de werkgelegenheid!
  Wát een domme taal! Tegenover de banen in de bouw (waar misschien tal van ontslagen bouwvakkers hun verloren arbeidsplaats weer mogen innemen, dus geen NIEUWE BANEN!), staan ontstellend veel handophouders, die de staat per jaar € 36.000,– per persoon kost!

  Mensen, word wakker! Het beduvelen van het volk gaat maar door en door. Gelukkig groeit het aantal mensen die niet meer in de praatjes van de overheid trappen.
  Ons volk wijst in meerderheid de asielzoekers-instroom áf!

  En die huizen die gebouwd gaan worden, die komen de Nederlanders toe! Ze hebben er lang genoeg op moeten wachten.

  Like

 3. tjonge zegt:

  een goed artikel hr van schaik !
  .
  1 puntje, in de laatste alinea lees ik; “devotie aan de goden” zie ik nou niet bepaald als een deugd maar eerder waar (bijna) alle ellende ter wereld op gebaseerd is….

  Like

 4. Tempelier zegt:

  Even ontspannen.

  Like

 5. Taljaard zegt:

  Het valt ten zeerste betreuren dat ook de SGP zich voor het karretje van de politieke elite heeft laten spannen en dat in hun spreekbuis ook kenbaar maakt. Klaarblijkelijk hebben ook zij de knie gebogen voor de Baals.

  Like

 6. Bert zegt:

  Tis toch de opvoeding hoor, ouders vinden het allemaal best en nemen echt niet de moeite hun kinderen wat bij te leren zelf over vroeger en weten dat zelf vaak ook niet. vorige generaties hebben deze puinhoop mogelijk gemaakt door steeds slapper op te voeden en zelf ook steeds decadenter te worden. Survival of the fittest, en ons volk is zeker niet ‘the fittest’ maar lui, dom en volgevreten. Jammer om nu al zeker te weten dat de toekomst kut wordt 😦

  Like

 7. Pingback: Allochtone leerling scoort veel slechter dan autochtone | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s