Oorlog achter de dijken – AZC Overberg: vechtende jonge asielzoekers en bezorgde burgers

Screenshot_2

(Door: Arnold Karskens)

Groeiende pijn bij burgers op de Utrechtse Heuvelrug

‘Viermaal in twee weken liep het uit de hand’

“Het gevoel overheerst dat een keer iets ergs gebeurt”, zegt Frits Westendorp, grijs golvend haar. Hij woont nog geen tweehonderd meter verwijderd van AZC Overberg, een onderkomen van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers, afgekort COA. Op een uitgestrekt terrein met laagbouw verblijven 200 minderjarige asielzoekers. Zaterdagnacht, begin oktober, hing een politiehelikopter in de lucht. Politie- en ziekenauto’s reden af- en aan. “Angstaanjagend voor de buurt”, meent Westendorp. Hij vertegenwoordigt het 200 leden tellende comité van omwonenden van de Dwarsweg en de Eindseweg in Overberg, een rustieke landelijke gemeente met veel slingerwegen en bospercelen. “Viermaal in twee weken liep het uit de hand.”

De locatie aan de Dwarsweg 45 diende eerder als jeugdgevangenis, een gesloten inrichting, dat gaf geen overlast. Vervolgens werd het complex een blijfvanmijnhuis-opvang voor jonge meisjes. Evenmin een probleem voor de buurt. Maar sinds de start van het AZC, anderhalf jaar geleden, telde hij zo’n twaalf serieuze incidenten met Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen, AMV’s (vroeger heetten ze AMA’s, Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers). En de ongeregeldheden nemen de laatste tijd hand over hand toe.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Incidenten", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Oorlog achter de dijken – AZC Overberg: vechtende jonge asielzoekers en bezorgde burgers

 1. Driek zegt:

  Jongeren met vooral Arabisch of Oost-Afrikaans uiterlijk groeten haar en willen best met de blonde dame op de foto. “De hormonen gieren door het lichaam bij deze jongeren,” verklaart ze hun impulsieve gedrag bij de vechtpartijen op het complex. Daarbij komen de laatste tijd steeds meer AMV’s Nederland binnen. Half oktober staat de stand op 2.919 minderjarigen in de opvang, 45 procent , 40 procent Syriërs, vijf procent Afghanen en twee procent Irakezen.

  Tja, wat moet je daar nu mee, 45% Eritreeërs, Nederland is verloren, dank zij onze onnozele regeerders.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  De bewoners voelen zich steeds onveiliger ! De echte dorpsbewoners, las ik.
  Vreemd, jaar in-jaar-uit hoor ik op de NL-radio dat ,t steeds veiliger wordt in NL en de misdaad afneemt ?

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Denk dat ze eerst maar eens moeten controleren hoe minderjarig deze lieden zijn; schijnt nogal mee gerommeld te worden.
  Overberg, klein plaatsje, slechts 17 km van hier….

  Like

 4. Marc zegt:

  Kan iemand aub dat meisje duidelijk informeren over de risico’s? Het is zo gemakkelijk gezegd: volwassen dus zelf verantwoordelijk. Maar toch…

  En voor de politici: zet snelle besluitvorming in. Jonge mannen in zulke getale zijn nu eenmaal niet te houden. Beslis binnen een week.

  Like

 5. Geronimo zegt:

  Rutte en zijn kliek zullen wel zorgen dat ze flink uit de buurt blijven wonen van al dat door hen geïmporteerde gespuis. Het gewone volk, dat is goed genoeg om alle smerigheden, lasten en gevaren, die met deze migratie van armoedzaaiers van over de hele wereld gepaard gaan, aan den lijve te ondervinden en ermee te leren leven, vanuit de hen met veel mooie woorden en vanuit een soort linkserig moreel superioriteitsgevoel opgedrongen solidariteit vanwege al deze laffe bewindvoerders, die het wel mooi kunnen zeggen, maar met hun daden het protest van het gewone volk compleet verrechtvaardigen.

  Like

 6. tjonge zegt:

  “omdat de lokale Marokkaanse jeugd ruzie maakte met de asielzoekers. Niet andersom”
  .
  ha ! dat verklaart die negatieve berichten in de msm over aangevallen asielzoekers en hakenkruizen, de msm was alleen ff vergeten welk soort de aanvallers waren, want dat past niet in het plaatje.
  .
  .
  btw, hoeveel van die christelijken e.a.uit overberg hebben al jarenlang op de pvv gestemd ?
  rest my case, no mercy………

  Like

 7. Hoe wrang ook, in dit stadium kun je alleen maar hopen, dat de zaken nog veel meer uit de hand gaan lopen en dat overal, in alle AZC’s in het hele land, het geweld losbarst!
  De ogen moeten eens opengaan, dus, welnu, dan maar zó!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s