Het nieuwe achterlijk: massaal meisjes indoctrineren in Afghaanse koran-scholen

Screenshot_22

(Door: Mick Van Loon)

Ondanks 13 jaar westerse troepen en strijd tegen de Taliban, is in Afghanistan, dat Barack Obama “een land dat op de goede weg is” noemt, een nieuw fenomeen als een wild vuurtje om zich heen aan het grijpen: moslimmeisjes worden met de duizenden in private koran-scholen gestoken. Daar worden ze de islam in z’n meest radicale vorm ingepompt. 

Niet eens zo lang geleden was UNGEI, een organisatie die voor de Verenigde Natie ijvert om meisjes wereldwijd in school te krijgen, euforisch over Afghanistan. “Tijdens het Talibanregime gingen er minder dan een miljoen kinderen naar school; nu zijn dat er zes miljoen en ongeveer een op drie van de leerlingen zijn meisjes.”

Het ging effectief een poosje de goeie kant op. Maar de jongste twee jaar is er dan misschien niks veranderd in absolute cijfers, wel met het soort onderwijs waar die meisjes terechtkomen. Madrassa, koran-scholen, specifiek voor meisjes, schieten in Afghanistan als paddenstoelen uit de grond.

Lees verder>>>
(h/t “Miesje”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Afghanistan, Barbarisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Naïviteit, Rotzakken, Taliban, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het nieuwe achterlijk: massaal meisjes indoctrineren in Afghaanse koran-scholen

 1. Deze hebben we volgens mij al eens gezien. Hier? Ik weet het niet zeker; dacht van wel. Ik weet nog, dat ik dacht: De iets vrijzinniger Afghaanse vrouwen kunnen dan nog zo’n grote bek opzetten over deze ‘ontwikkelingen, zolang ook zij de hidjab niet hebben afgeschaft -ook al zit die dan wat losser en meer achteruitgeschoven om hun hoofd- zijn ze nóg niet zoveel verder, al denken ze zelf kennelijk van wel. Nou ja, ” Ies koeltoer,”maken we er dan maar weer van…..
  Het is en blijft toch zo: Waar islam heerst, is sprake van beknotting van vrouwenrechten, al kan de manier waaróp onderling dan nog wel eens verschillen: Het basisprincipe blijft. En, minstens zo belangrijk: Waar islam is, bestaat altijd de kans, dat het in extremiteit toeneemt,eerder dan dat het minder extreem wordt of geheel verdwijnt. (Eerlijk gezegd neemt men dat laatste al helemáál nooit waar.)
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Het lijkt getverdegetver wel een griezelverhaal!

  Like

 3. Wilma zegt:

  Ons probleem? ik zou zeggen van niet aangezien we niet de ellende van de hele wereld op onze schouders WILLEN dragen. Maar aan de andere kant….deze meisjes worden uitgehuwelijkt en baren de volgende generatie haatzaaiers aangespoord door moederlief zelf, en als het niet door moeders is dan wel door vaders. En dan hebben we het over een probleem dat wij niet op onze schouders krijgen maar ons volledig overloopt.

  Like

 4. boorzalf zegt:


  En dit is een directeur van een koran school.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Onderdeel van een groter plan.

  Like

 6. boorzalf zegt:


  En deze dan, Kabul in de jaren 70. Wat is de islam toch een verrijking voor de wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s