“Vluchtelingen”: Slovenië vraagt hulp, EU roept crisisvergadering bijeen

Screenshot_50

“Vluchtelingen” op weg naar Oostenrijk bij de grensovergang Spielfeld

(Vertaling: E.J. Bron)

Slovenië roept meer politieagenten op en wil een hek langs de grens met Kroatië bouwen. In Oostenrijk breken “vluchtelingen” door de grenzen heen. De meeste van hen willen naar Duitsland. De EU heeft een crisisvergadering bijeengeroepen om grip op de situatie te krijgen.

Dinsdagavond stonden er plotseling 4.000 “vluchtelingen” aan de Oostenrijkse grens. Ze waren vertrokken uit een opvangkamp in Slovenië. Bij de Oostenrijkse grensovergang Spielfeld braken talrijke “vluchtelingen” door de versperringen heen en marcheerden Oostenrijk binnen. De politie kon de situatie uiteindelijk onder controle krijgen. Enkele “vluchtelingen” protesteerden een tijdje met een zitstaking.

De Oostenrijkse autoriteiten gaven aan verrast te zijn geweest door het grote aantal: niemand zou er rekening mee hebben gehouden dat de “vluchtelingen” uit het kamp zouden uitbreken, zei een politiechef op het ORF. Het ORF berichtte bovendien dat zich onder de “vluchtelingen” veel mensen uit andere landen dan Syrië en Irak zouden bevinden. De zender interviewde bijvoorbeeld een man uit Gambia, die zei dat hij vanwege de corrupte regering in zijn land een nieuwe toekomst in Europa zou zoeken.

Wegens de constant toenemende aantallen “vluchtelingen” wil Slovenië volgens president Borut Pahor de EU verzoeken om extra politieagenten. Men zou nog meer hulp nodig hebben, zei de politicus dinsdag na zijn ontmoeting met de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, en de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker in Brussel. Volgens informatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Ljubljana kwamen er sinds vrijdag ongeveer 19.500 “vluchtelingen” in de voormalige Joegoslavische deelrepubliek aan. Achtergrond is het sluiten van de Kroatisch-Hongaarse grens. Daarom zoeken veel migranten die op weg zijn naar Duitsland of Zweden een andere route. De Sloveense regering zet ook het leger in om de politie te ondersteunen. De Sloveense minister van Binnenlandse Zaken zei op het ORF dat Slovenië, indien nodig, “echte grensversterkingen” tegen Kroatië zou oprichten.

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft een crisisvergadering bijeengeroepen om te overleggen over de vluchtelingencrisis. De staats- en regeringschefs van Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Griekenland, Hongarije, Roemenië en Slovenië evenals de niet-EU-lidstaten Servië en Macedonië zullen zondag in Brussel bijeenkomen, deelde de Europese Commissie woensdag in Brussel mee. De landen vormen de zogenaamde Balkan-route, via welke de “vluchtelingen” vanuit Turkije naar West-Europa trekken.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Balkan, Barbarisme, Brussel, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Dhimmitude, Eurabië, Europese Commissie, EUSSR, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, Multiculti, Oostenrijk, Rotzakken, Slovenië, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Vluchtelingen”: Slovenië vraagt hulp, EU roept crisisvergadering bijeen

 1. Berthe zegt:

  En de uitkomst van het crisisoverleg is…………NOG MEER MACHT NAAR DE EU……….

  Like

 2. edjan zegt:

  Slovenië bezwijkt, Oostenrijk en Duitsland bezwijken en het enige dat klootzak Juncker kan bedenken is: hoe verwerken we de “vluchtelingen”stroom sneller? Zo denkt hij de problemen op te lossen. Ongelofelijk.

  Like

  • Niek Verheyen zegt:

   En voert dan vanavond op een persconferentie ook nog een stukje theater op dat zijn weerga niet kent. Hij pretendeerde te moeten janken van alle vluchtelingen ellende in Slovenie maar naar mijn bescheiden mening stond hij gewoon ontzettend te transpireren als gevolg van zware afkickverschijnselen vanwege alcoholgebruik. Inderdaad ongelooflijk deze man, die alle Europese landen in de grootst mogelijke ellende gaat storten.

   Like

   • edjan zegt:

    Is zo’n lieve man, thuis echt lief voor zijn hond. Wil alleen maar even 10 miljoen moslims in europa, een monetaire en politieke unie en een europees leger om tegen het onwillige volk op te treden.

    Like

 3. Marc zegt:

  Ik heb zojuist de ministers van defensie en buitenlandse zaken de volgende mail gestuurd.

  ***
  Betreft: Kolonisatie van Europa

  Aan de ministers van defensie en buitenlandse zaken,

  Eerder verzocht ik u om een stevig standpunt tav. Turkije: terwijl IS het Midden-Oosten in brand zet, poogt Erdogan de Navo tegen de Koerden in te zetten, zet hij Europa onder druk door miljoenen over zijn grenzen te zetten (veronderstelde criminele handelaren kunnen nooit die capaciteiten hebben!), chanteert hij ons door lidmaatschap van de EU te eisen, zet ons op collision course met de Russen in Syrië.

  Vanavond echter presteert Juncker het met deze door Erdogan geënsceneerde ‘vluchtelingenstroom’ (iedereen weet intussen dat slechts een klein deel daadwerkelijk vluchteling is) de Balkanlanden en heel Europa opnieuw op te zadelen met een vals schuldgevoel: hij moest huilen en zag zwart-wit beelden die hij tijdens zijn jeugd zag. Als hij hier werkelijk moeilijkheden mee heeft moet hij een psychiater zoeken. Maar nooit kan zo’n man functioneren als president over Europa. Hij is, net als Timmermans en Merkel dat zijn, de verkeerde man op de verkeerde plaats. Juncker jammert dat ‘Europa niet leeft volgens zijn waarden’. Merkel steunt dit kattengejank, maar verordonneert eveneens vandaag desnoods het leger in te zetten om ongewenste migranten direct uit te zetten. Hoe is dit te rijmen? Ik ervaar dat de hoogste politici dit probleem niet aankunnen. En dan gaat het mij hier om het belang voor Europa en alle Europese landen afzonderlijk.

  Ik vind dat Juncker en Timmermans direct uit hun functie ontheven moeten worden: zij zijn niet democratisch gekozen door het volk. Ook Merkel moet weg, maar daar gaan de Duitsers over. Ook moet de regering, desnoods zonder de rest van de EU, scherp stelling nemen tegen de Turkse koers: gooi ze het liefst uit de Navo, en werk met de Russen samen om die migranten niet over de Turks-Griekse grens te laten uitstromen. Zo nodig sta ik paraat om die functie van Timmermans of Juncker over te nemen. U, Nederland en Europa, hebben een krachtig leider nodig zonder nonsens. En wel nu!

  Like

 4. Fred zegt:

  Vluchtelingen uit Gambia?
  Uit Niger en Mali beginnen de migrantenstromen nu ook op gang te komen.
  Die zijn komende lente hier wel gearriveerd. Dus maak je borst maar nat.
  Dan gaat het om duizenden zo niet tienduizenden. Allemaal Islam adepten.
  En nog iets over onze niet door het volk gekozen EU president Juncker.
  Die presteerde het om uit te spreken dat “het gesol met vluchtelingen afgelopen moet zijn”.
  Op de eerste plaats gaat het niet meer om “vluchtelingen” als ze vanuit een veilig land en door een tiental òòk veilige landen naar ons toe komen maar om migranten cq gelukzoekers.
  En “het gesol” doen ze zichzelf aan omdat ze, desnoods op blote voeten, op zoek zijn naar een gratis woning, geld, gratis zorg en ziektekosten ten laste van de autochtone bevolking.
  We gaan ten onder als we dit alsmaar blijven pikken.
  Onze kinderen en keinkinderen zullen ons nog eens vervloeken voor wat wij ze hun hebben aangedaan.
  En onthou dit maar goed. Profetische woorden van mij.

  Like

  • BertG. zegt:

   En onthou dit maar goed. WIJ hebben niemand wat aangedaan.
   Onze zo gezegde ongekozen lijders hebben dit de mensen aangedaan.
   Die moet je het eeuwig kwalijk nemen, niet ons.
   Ik zal ten alle tijden iedereen recht kunnen aankijken, van die andere betwijfel ik het of ze daar wel het lef nog voor hebben.

   Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Gewoon het hele zooitje zich ‘vluchtelingen’ noemende illegale grensoverschrijders oppakken en retour afzender; is toch niet zo moeilijk?

  Like

 6. Nou.minister Marc,van mij mag u!Laat maar eens zien wat u kunt!Maar ja,dat zal het antwoord wel niet zijn,als u al antwoord krijgt!

  Like

 7. ildiko zegt:

  Er is toch absurd dat er is niemand van onze politiek correcte debielen die serieus nadenkt wat zal hier gebeuren als die duizenden zonder verblijfsvergunning het land moeten verlaten? Ik denk de hel zal hier uitbarsten.

  Like

 8. edjan zegt:

  @ Marc,

  “…Juncker moest huilen en zag zwart-wit beelden die hij tijdens zijn jeugd zag…”
  Hoe verzint hij het? Zwart-wit beelden? Van de TV? De man moet inderdaad direct naar de psychiater en zich op laten nemen in een liefdevolle en rustgevende omgeving. Net als Merkel, maar ik zou ze niet samen in één inrichting stoppen want dan gaat het weer mis.

  “…Merkel … verordonneert eveneens vandaag desnoods het leger in te zetten om ongewenste migranten direct uit te zetten…” Dat is geraaskal van een patiënte die zonder begeleiding op verlof is gegaan. Merkel kàn helemaal niet veel mensen uitzetten want geen land wil ze hebben want die landen hebben niet de hoge morele standaard die Merkel en Junker in hun hallucinaties menen te bezitten. We zijn niet allemaal gekke Henkie.

  Verder steun ik je ministeriële aspiraties!

  Like

 9. rob van marle zegt:

  En gisteravond gezien de pokerface van Juncker bijna tranen in zijn ogen zoveel leed onder vluchtelingen en de nos laat altijd lieve kinderen die huilend bijna eegesleurd worden en bijna onder de voet gelopen. Scenes die bewust een hele bak met zieligheid laten zien om iedereen misch te maken ik denk dat Franzi ook wel mee tranen in de o bij en hsd. KOMT ALLEN.

  Like

 10. rob van marle zegt:

  En gisteravond gezien de pokerface van Juncker bijna tranen in zijn ogen zoveel leed onder vluchtelingen en de nos laat altijd lieve kinderen die huilend bijna eegesleurd worden en bijna onder de voet gelopen. Scenes die bewust een hele bak met zieligheid laten zien om iedereen misch te makevn ik denk dat Franzi ook wel meer tranen in de ogen bij en had..
  KOMT ALLEN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s