EEN SPANNENDE FIETSTOCHT (deel 2)

Screenshot_24

(Door: “Driek”)

Lees hier deel 1 van “Een spannende fietstocht”

En zo zien we de vier vrienden op weg richting Afsluitdijk, in kalme vaart, fietsend over het geasfalteerde fietspad. Zij waren juist de stads– en dorpsgrenzen gepasseerd, toen het hen plotsklaps opviel dat in plaats van torenspitsen en molenwieken waar Nederland zo rijk aan is, zij overal torenhoge minaretten zagen. Ook werd de stilte, die vroeger toch hoorde bij het platteland, nu ruw verstoord door geschreeuw vanuit hoge torens en vreemdsoortige bouwwerken. Verschrikt stapten zij van hun rijwiel af en keken elkander verbaasd aan. Wat was dat voor lawaai? In plaats van het te verwachten klokgelui der kerken, het geloei der koeien en het vogelgezang en hanengekraai, dat tot het vertrouwde Nederland behoorden, werden nu hun oren geteisterd door onaards barbaars geschreeuw.

Ja, lezer, zoals zoveel Nederlanders hadden zij niet goed opgelet. Het vaderland van den kleine vriendenschaar was geruisloos overgenomen door een vreemde mogendheid. Moslims waren in grote getale moskeeën en minaretten gaan bouwen. Het was de vier vrienden wel al opgevallen dat veel vrouwen een hoofddoekje droegen, doch als rasechte Hollanders waren zij wel aan vreemde klederdrachten gewend. Tenslotte droegen de vrouwen in Zeeland gouden oorijzers en meer van dat buitenissig spul. Ook waren zij gewend aan Chinezen die overal in het land nasi goreng en bami verkochten. Niets was hun vreemd genoeg. Doch alras zou blijken dat hun fietstocht door Nederland een fikse tegenvaller bleek te zijn. Zouden de vier vrienden na deze teleurstelling huiswaarts keren? Of zetten zij de fietstocht voort? Den lezer moet zijn ongeduld nog even bedwingen.

Wordt vervolgd

 Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Satire. Bookmark de permalink .

6 reacties op EEN SPANNENDE FIETSTOCHT (deel 2)

 1. Jean zegt:

  Beste Nederlanders en Vlamingen,
  Er is een bestrijdingsmiddel tegen die woestijnbarbarij in de handel en het is gratis: verzamel honden en varkensstront en kieper het neer aan die haatzaaigedrochten, vlak voor de deur, het werkt, efficiënt, zeker weten.
  Hoe meer ze brullen of schreeuwen hoe meer stront geleverd wordt en dat tot ze opkrassen richting grote zandbak in noord Afrika, daar kunnen ze zich ongestoord uitleven, wij willen die smeerlapperij niet in onze samenleving, nooit niet wat het politiek schorem er ook mag van denken.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Jean 23 oktober 2015 om 14:59

   Dat is ongetwijfeld de goedkoopste en een doeltreffende methode (ik zou er vooral ook varkensbloed bij gebruiken), maar die mogen wij niet hanteren van de ‘overheid’. Wij zullen hiervoor opgepakt worden door de politie en streng worden gestraft.
   Wedden?

   Like

 2. anna zegt:

  over dit verhaal zal het plv hoofd van politie die te gast was bij Pauw niet vallen, die zat te verklaren dat de sociale media door 400 medewerkers werd gecontroleerd en waar de buurtagent (mavo) achter de voordeur eens zou gaan uitleggen dat bepaalde uitspraken niet konden ……. kgb – vrijheid van meningsuiting ….

  Like

 3. Avidia zegt:

  Jean zegt:
  23 oktober 2015 om 14:59
  Wat denk je van kruis plaatsen????? Daar worden ze helemaal woest over. Iedereen een kruis voor de deur!!!! Heerlijk vooruitzicht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s