Huffington Post: “Islam niet vreedzaam”

Screenshot_22

(Door: Michael Stürzenberger – Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse [linkse] online-krant Huffington Post, die in Duitsland in samenwerking met de Focus-uitgeverij wordt geproduceerd, stond tot nu toe bekend om het enorme bagatelliseren van de islam en heftige aanvallen op islamcritici. Maar ook daar schijnt nu langzaam het begrip te zijn doorgedrongen dat het niet meer lukt men met het verfraaien, verheimelijken, grootspreken en keihard liegen. De feitensituatie is gewoon te overweldigend om de burgers nog langer te kunnen misleiden. In het actuele artikel “Waarom de islam niet vreedzaam is” wordt in de krant nu voor het eerst gesproken van de onafscheidelijke samenhang tussen islam en geweld.

Dit artikel is weliswaar niet afkomstig uit de pen van een redacteur van de Huffington Post – zo ver is men daar blijkbaar dan toch nog niet – maar men heeft het artikel overgenomen van het “Feuerbringer-Magazin”. De schrijver is Maximilian Gerber. Maar dat zulke harde feiten ooit te lezen zouden zijn in de Huffington Post, zou men enkele weken zelfs niet hebben durven dromen:

Vergeleken met de geschriften van het Jodendom of van het christendom is het eenvoudig om in de koran min of meer directe oproepen tot geweld te vinden, die zich niet alleen maar richten op bepaalde personen of stammen, maar op gelovige moslims in het algemeen.

Een voorbeeld luidt: “… dood dan de afgodendienaren waar je hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag…” (soera 9, vers 5). Vast staat dat de koran op meer dan alleen maar één plaats direct oproept tot geweld. Dat gebeurt vaker dan dat hij oproept tot een vreedzaam met elkaar.

Heel duidelijk heeft ook de actuele publicatie van het boek van Hamed Abdel-Samad over de “profeet” Mohammed er aan bijgedragen dat de openbare discussie rondom de islam een heel stuk vooruit heeft gebracht. In het oorspronkelijke artikel bij “Feuerbringer-Magazin” staat daarom aan het eind ook als boek-tip “Mohammed – Een afrekening” aangegeven. Het is doorgesijpeld dat men bij de beschouwing van deze “religie” gewoon niet om haar oprichter heen komt:

“Sinds Mohammed heeft de islam zich tot het einde van het Ottomaanse rijk uitgebreid door oorlogen en veroveringen.”

 Als je naar het leven van Mohammed kijkt, waarop de moslims zich moeten oriënteren, wordt dat nog duidelijker. Hij heeft bijvoorbeeld op zekere dag een hele stam laten onthoofden. Mohammed was veldheer in meer dan tien veldslagen en beval afvalligen van de islam te doden.

Daarom kan ook de Huffington Post nu niet meer weigeren om de gewelddadigheid van de uitvinder van de islam voor te stellen en de noodlottige betekenis van diens verzamelde bevelen in de koran te benadrukken:

Waarom is het echter zo belangrijk wat de koran zegt? Dat is toch alleen maar een oud boek. En waarom is het belangrijk welke beslissingen een stamvorst in de 7e eeuw allemaal genomen heeft?

Heel eenvoudig. De ideologie genaamd islam zegt dat de koran het rechtstreeks door Allah verkondigde woord zou zijn. Men mag het niet veranderen en men mag het niet interpreteren, ook al is dit in de praktijk moeilijk te vermijden, omdat de koran af en toe minder helder geformuleerd is dan de moslims dit officieel geloven.

De theorie wordt bij de islam nu eenmaal sinds 1400 jaar consequent in de praktijk omgezet. Dit heeft 270 miljoen slachtoffers geëist, 56 landen werden vanaf het gebied van het huidige Saoedi-Arabië onderdrukt, volkeren werden tot slaaf gemaakt en onderworpen. En de terreur duurt tot op de dag van vandaag onverminderd voort, wat voor een ieder die zijn ogen open doet, zoals de schrijver Maximilian Gerber, niet moeilijk te herkennen is:

De ideologie van de islam is bij bijna ieder gewapend conflict, dat op dit moment plaatsvindt, betrokken. De absoluut meeste terreuraanslagen van de afgelopen 20-30 jaar werden gemotiveerd met de ideologie van de islam. Veel van de op dit moment bestaande staten, die de rechten van hun burgers niet respecteren, hebben de islam als staatsideologie. De Caïrose Verklaring van de Mensenrechten in de islam heeft met de mensenrechten zoals wij die opvatten, helemaal niets te maken. Veelmeer plaatst zij het islamitische geloof boven alle andere overwegingen. (…)

Wanneer echter een gelovige moslim een ongelovige het hoofd afsnijdt, dan beledigt hij daarmee niet de fundamentele waarden van de islam. Integendeel. Hij handelt in overeenstemming met zijn ideologie respectievelijk religie. Dat mag ons en ook veel moslims in de westerse wereld wellicht niet bevallen (…).

Het is echter keiharde realiteit. Kenmerkend ook dat bij iedere Mohammed-karikatuur tig-duizend moslims in de wereld doordraaien en zich met een luidkeels protest op straat verzamelen, maar dat het in de gemeenschap van de “ware gelovigen” gezien de massamoord van de “Islamitische Staat” naar verhouding stil is:

Als de islam een religie van de vrede of ook alleen maar een vreedzame religie zou zijn, dan zouden de massa´s ook de straat op zijn gegaan wanneer een onschuldige in naam van zo´n religie onthoofd werd en niet alleen wanneer men de profeet heeft getekend. In ieder geval zou men een gelijksoortige respectievelijke grote golf van wereldwijde woede hebben verwacht.

Halleluja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. We dringen zo langzamerhand door tot de kern van de zaak. Hier het hele artikel in de Huffington Post en het origineel bij “Feuerbringer-Magazin”.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, koran, Mohammed, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Huffington Post: “Islam niet vreedzaam”

 1. Huffington Post: “Islam niet vreedzaam” Tja een goed begin is het halve werk zegt men doorgaans of dit óók op de Huffington Post slaat valt later in een ander tijdsgewricht te bezien, voorlopig houd ‘k het maar op kleine veredeling van verstandsverbijstering van de hoofdredactie. Het zal eens tijd worden dat de doorgeefluiken van de grote persbureau’s ANP en Reuters óók eens mee zouden gaan in een cultuuromslag, vooralsnog zal dit een ijdele hoop z’n vrees ‘k. Winston Churchill zei ooit eens: De nieuwe fascisten zullen zich anti- fascisten noemen, daarbij had de man het bij het rechte eind en een vergezicht wat hem niet bedroog, laat nu bijna elke redactie van de MSM zo ‘links’ z’n als een draaideur, de journaille is het linkse denken met de paplepel ingegoten en in graniet gebeiteld…

  Like

 2. Beter laat dan nooit,maar toch heb ik het vervelende gevoel dat we aan het dweilen zijn met de kraan open!

  Like

 3. fransdewit zegt:

  Het lijkt er op dat zo langzamerhand steeds meer mensen (nog steeds niet snel genoeg) het licht gaan zien

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  Ik vind dit nogal redelijk misleidend, op een bepaalde manier, en naïef. Ik zit mij af te vragen hoeveel Duitstaligen de huffington post zouden lezen, plus huffington post is hoofdzakelijk een Amerikaanse site, opgericht door kontkeerders die van het conservatieve naar het liberale kamp zijn verhuisd. En uitgerekend de Engelstalige versie is volgens mij degene die het meest gelezen wordt, of althans de meeste invloed heeft. En op die site ga je NOOIT wat negatiefs lezen over de Islam. De bewering dat Huffington Post dus meer realisme aan de dag lijkt te brengen op grond van één Duitstalig artikel, lijkt ver gezocht en overdreven optimistisch.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Denk dat ook hier de kranten langzamerhand iets zullen bijdraaien, nu ontkennen niet langer mogelijk is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s