Moefti gaf Hitler advies over Holocaust, zegt ‘Middle East Forum’ geleerde

Screenshot_14

“De moefti van Jeruzalem, al-Hajj Amin al-Husaini, was een oorlogsmisdadiger, wiens samenwerking met Adolf Hitler een belangrijke rol in de Holocaust speelde”, zegt Dr. Wolfgang G. Schwanitz, de ‘Hochberg Family Writing Fellow’ aan het Middle East Forum

(Door: Dr. Wolfgang G. Schwanitz – Vertaling: “Wachteres”)

De bekende ‘Middle East Forum’ wetenschapper Dr. Wolfgang G. Schwanitz reageert op kritiek die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gekregen. Schwanitz, een vooraanstaand expert op het gebied van de banden die er zijn tussen de nazi’s en de radicale islamieten, zegt dat al-Hajj Amin al-Husaini een grote rol speelde in de beslissing om de Joden van Europa uit te roeien.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zich kritiek op de hals gehaald door zijn opmerkingen over de rol van al-Hajj Amin al-Husaini, de Grootmoefti van Jeruzalem, in verband met het bedenken en het uitvoeren van de Holocaust. Sterker nog, hoge nazi-medewerkers hebben bevestigd dat al-Husaini een van de aanstichters van de genocide was. In zijn Damascus-memoires gaf de moefti toe dat hij Hitler en andere vooraanstaande nazi’s  adviseerde en dat hij volledig op de hoogte was van de massamoord die zich aan het voltrekken was.

De ‘Middle East Forum’ geleerde, historicus en schrijver Wolfgang G. Schwanitz voegde eraan toe: “Het is een historisch feit dat de Grootmoefti van Jeruzalem, al-Hajj Amin al-Husaini, wiens samenwerking met Adolf Hitler een belangrijke rol in de Holocaust speelde, een medeplichtige was. Hij was de belangrijkste adviseur buiten Europa in het proces om de Joden van Europa te vernietigen”.

Hoewel Schwanitz niet eerder had gehoord over de dialoog tussen Hitler en al-Husaini, waar Netanyahu het over had, zegt hij dat het absurd is om de rol die al-Hajj Amin al-Husaini, een oorlogsmisdadiger, heeft gespeeld in het aanmoedigen en aandringen van Hitler en andere leidende nazi’s om het Europese Jodendom uit te roeien,  te negeren.

Volgens de meest vooraanstaande expert op het gebied van de banden tussen de nazi’s en de radicale islamieten is er veel bewijs dat het primaire doel van al-Husaini was om alle vluchtwegen uit Europa [voor de Joden] te blokkeren. Hij oefende druk uit op Hitler om de laatste deuren van een brandend huis dicht te slaan.

In hun boek uit 2014: “Nazi’s, islamisten, en het ontstaan van het moderne Midden-Oosten”, uitgegeven door Yale University Press, verdiepen Schwanitz en co-auteur Barry Rubin zich in de hechte banden tussen Hitler en de grootmoefti:

Tijdens hun bijeenkomst [op 28 november 1941], rondden Hitler en al-Husaini de overeenkomst met betrekking tot de Joodse genocide in Europa en het Midden-Oosten af en onmiddellijk daarna gaf Hitler het bevel tot voorbereiding van de Holocaust. De volgende dag kregen dertien nazi’s uitnodigingen voor de Wannsee-conferentie, waar een aanvang werd gemaakt met het organiseren van de logistiek voor deze massamoord.

Het veelgeprezen boek onderzocht ook de inspanningen van de grootmoefti om te voorkomen dat de Europese Joden toevlucht zouden [kunnen] vinden in het land dat later Israël zou worden:

En aangezien alle Europese Joden, die de gelegenheid kregen om Europa te verlaten, later naar Palestina zouden kunnen gaan, maakte al-Husaini duidelijk dat als Hitler de moslims en de Arabieren als bondgenoten wilde hij de Europese uitgangen voor de Joden moest sluiten. Tegelijkertijd zeiden al-Husaini en de Arabische heersers ook tegen Groot-Brittannië dat, als het wilde dat de Arabieren en de moslims geen vijanden zouden worden, de toegang tot Palestina voor alle Joden moest worden afgesloten. Door op beide fronten succes te boeken, heeft al-Husaini tweemaal bijgedragen aan de Holocaust, rechtstreeks en vanaf het begin.

(Over het Middle East Forum: Het Middle East Forum, een in Philadelphia gevestigde denktank, is gewijd aan het definiëren van de Amerikaanse belangen in het Midden-Oosten en het beschermen van Amerika tegen islamitische bedreigingen. Het realiseert zijn doelstellingen door middel van intellectuele, activistische, en filantropische inspanningen. Voor meer informatie, bezoek www.meforum.org)  

Bron:
www.meforum.org
Auteur: Dr. Wolfgang G. Schwanitz

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “win”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Duitsland, Europa, Historie, Holocaust, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Midden-Oosten, Moslims, nationaalsocialisme, nazisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

18 reacties op Moefti gaf Hitler advies over Holocaust, zegt ‘Middle East Forum’ geleerde

 1. jowitteroos zegt:

  Toch jammer dat men het nog steeds heeft over radicale islamieten en niet over de koran, daar de zogenaamde gematigden oftewel ‘zij die zich rustig houden totdat’ , denken hetzelfde als die radiclae ( zeg maar de soldaten die weg banen voor ..)

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Jo,

   de hele islam kan vergeleken worden met een criminele organisatie. Binnen die organisatie bestaat er een harde kern: de radicalen; zeg maar de islam-hooligans. Daarnaast heb je de islam-meelopers. Die maken geen deel uit van de harde kern, maar wel van de criminele organisatie; noem die maar de gewone fans. Als puntje bij paaltje komt zullen ook de gewone fans duidelijk laten merken van welke club zij fan zijn en de kant van de harde kern kiezen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Jo,

   de hele islam kan vergeleken worden met een criminele organisatie. Daarbinnen heb je een harde kern: de radicalen, zeg maar de islam-hooligans. Daarnaast heb je de islam-meelopers, noem die maar de gewone fans. Die maken geen deel uit van de harde kern, maar wel van de criminele organisatie. Als puntje bij paaltje komt, zullen die duidelijk laten merken welke kant ze kiezen. En let maar op, dan zijn ze ineens niet gematigd meer.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 2. Antivenin zegt:

  Wat betreft Jodenhaat was Mohammed de eerste nazi.
  “Grappig” dat het land van de nazi’s nu weer druk bezig is het hele Europese continent te laten vollopen met jodenhatende islamieten. Je zou er bijna iets achter gaan zoeken…

  Like

 3. De Molay zegt:

  Het is jammer dat de uitspraken van Bibi totaal verkeerd begrepen wordt door hen die de mohammedanen het liefst geen strootje in de weg willen leggen tijdens hun opmars naar wereld-dominantie.
  De uitspraken op zich zijn het onderwerp van het gesprek geworden, terwijl de achterliggende gedachten juist het onderwerp van het gesprek zouden moeten zijn.
  En dan heb ik het over de ‘islam-nazi’-connectie.

  Nu gaat ineens de discussie over; Of de nazi’s wel tot een genocide op de Joden zouden zijn overgegaan zonder de inmenging van de moefti van Jeruzalem/de islam.

  Wat velen helemaal niet weten is dat Hitler helemaal geen gedachten had over de genocide op de Joden.
  Hij wilde ‘verlost’ worden van de Joden, hun ras en religie.
  Hij heeft de Joden bij allerlei landen aangeboden zodat zij ze konden opnemen en zodat zij daar wel een behoorlijk bestaan konden opbouwen.
  Velen kennen wel de foto’s van schepen vol met Joden die in de havens van Amerika aankwamen.
  Zij werden niet toegelaten en weer teruggestuurd naar Europa.
  Het nazisme bleef er dus mee in de maag zitten.
  In die periode komt de moefti op het toneel en vanaf die periode wordt er ook uit een ander vaatje getapt.
  Niemand in de wereld wilde de Joden en de moefti wilde niet hebben dat zij naar het mandaatgebied ‘Palestina’ gingen.
  Welke optie blijft dan nog openstaan?
  Juist; Genocide of de vernietiging ervan.

  Als Hitler zo wanhopig opzoek was naar een onderkomen voor de Joden en de moefti had gezegd dat ze best wel in hun eigen land welkom zouden zijn……dan was waarschijnlijk die hele Holocaust niet nodig.
  De Europese Joden zouden dan een toevluchtsoord hebben gehad waarnaar ze zouden kunnen toe vluchten (precies zoals Hitler had gedacht).
  Door toedoen van die moefti werd die weg afgesneden voor de Joden.
  De rest is geschiedenis.

  Hier nog een stukje film over de MBS (moslim broederschap) in de show van John Ankerberg.
  Na een aantal minuten wordt een gast gevraagd over het ontstaan van die club.
  -Let wel; dit zijn mensen die het fijne er wel van kunnen weten.-
  Al-Hajj Amin al-Husaini is niks anders dan een oorlogsmisdadiger.
  Wie nog verder de geschiedenis in wil duiken komt er achter dat zijn vader al gruwelijke aanvallen heeft gepleegd op de Joden ver voor er uberhaubt sprake was van een Joods Thuisland, Israël.

  -Bibi wilde alleen maar wat aantonen maar de wereld kan en wil het niet snappen.
  Erg jammer want dit gedrag zorgt voor onze eigen ondergang.-

  Like

 4. Jan zegt:

  Joden dienen allen geliquideerd te worden

  Like

  • delamontagne zegt:

   Als het niet zo tragisch was, dan wel “lachwekkend”, die gedreven onmacht van de z.g.n. [moslim]-“Palestijnen”.
   Het is aan de goedertierenheid van de Joden in Israël te danken dat ze er nog zijn.
   Israël zou ze in één klap weg kunnen vagen.

   Like

 5. Pingback: Moefti gaf Hitler advies over Holocaust | Likoed Nederland

 6. Assyrier/Syrier. zegt:

  De leermeester van Hitler was bekent met de genocide op de christelijke Armeniers,Assyriers en vele andere volkeren ,die in de loop van de jaren heeft plaats gevonden.Heel het Middellandse Zeegebied was eens christelijk.

  Like

 7. Paul zegt:

  Vergeet ook niet dat deze griezel, de Moefti, oom en leermeester was van massamoordenaar Yasser Arafat, nog altijd een held voor vele linkse gutmenschen hier in het Westen.
  Tevens was de Moefti betrokken bij de oprichting van de islamitische SS-divisies op de Balkan, oa de 13.Gebirgsdivision der Waffen-SS “Handschar”. Deze Handschar was zó ongekend wreed dat zelfs geharde SS-ers er schande over spraken.
  Een van de toen nog jonge mede-ronselaars van Handschar was overigens de later zeer door het Westen bejubelde en beschermde Bosnische president Izetbegovic.

  Like

 8. jowitteroos zegt:

  Opeens vlat de wereld zo onderhand over wat Netanyahu zegt, maar is diezelfde wereld stil als het om uitspraken in het verleden en heden gaat vanuit islam richting Joden……………

  Netanyahu heeft 1000 % gelijk………… maar een link islam -Nazi of EU -Nazi mag niet gelegd worden …..dat mag alleen bij de critici daarvan… de zogenaamde rechtsextremisten om maar te zwijgen over de links extremisten…………

  Als eerder opgemerkt alhier op de site, dat de islamisering van Europa opzet lijkt ( en is ) !!!

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Hoe je het wendt of keert: Adolf Hitler en de nazi’s hebben in feite gewoon datgene uitgevoerd wat talloze Duitsers en niet-Duitsers al decennia’s lang wilden: Lebensraum in Oost-Europa, steriliseren of euthanaseren van lichamelijke en verstandelijke gehandicapten, uitbuiten, laten verhongeren of vermoorden van miljoenen Polen, Russen en niet-Russen, moorddadig antisemitisme, een Verenigd Europa met één volk, één rijk, één leider (Führer) en een Duitsland dat de halve wereld ging overheersen!
  Benjamin Netanyahu doet me echter met zijn uitspraken precies denken (dat Hitler de joden aanvankelijk alleen wou deporteren of verbannen) aan een vos die zijn staart in een klem kwijt raakte en toen andere vossen hierover de les ging lezen dat zij hetzelfde moesten doen wat alleen GEEN goed voorbeeld was. Hitler zag misschien de joden als een hond die schatten bewaarde maar op een gegeven moment hier meer om gaf dan om zijn eigen leven waardoor een gier vanaf een boom verkondigde dat de hond nog GIERIGER was dan hijzelf!
  En Hitler meende dat Europa een kip was die constant eieren bleef leggen als hij maar genoeg energie in stak wat evenmin het gewenste resultaat opleverde maar met zijn terreur meer zichzelf te slim af was dan anderen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s