EEN NOSTALGISCHE HERINNERING

Screenshot_21

Radio Veronica was een zeezender die van 1960 tot en met 1974 uitzond vanaf de Noordzee met programma’s gericht op Nederland.

(Door: “Driek”)

Het is vooral op een mat-grijze herfstdag, als het geboomte langzaamaan ontbladert, de kale takken als fijn kantwerk zich aftekenen tegen een vale hemelkoepel en de prikkelende geur overwaait van een smeulend haardvuur. Dan stijgen uit de donkere plooien van de ziel de reeds lang begraven herinneringen van bijna vermolmde beelden uit een vroeger tijdperk. Toen het leven nog fijn was.

Dat overkwam mij bij het lezen van een artikel over het schip Veronica, waar onlangs een banenmarkt is gehouden voor werkzoekende muzelmannen. Ik herinnerde mij ineens Tineke de Nooij (27 april 1941). Zij was de eerste vrouwelijke diskjockey bij radio Veronica. Zij had een leuke opmonterende stem. Je werd er vrolijk van. Nu bezoeken islamitische “vluchtelingen” het schip Veronica voor een baan. Had iemand dat ooit kunnen denken? Mijn nostalgische herinnering aan Tineke en Radio Veronica wordt nu omfloerst door muzelmannen met een geiten-sik.

En wat een flauwekulverhaal lees ik hier weer: “Het is bijzonder goed gegaan en de werkgevers waren erg tevreden over het opleidingsniveau en de vaardigheden van veel asielzoekers”, aldus Sandra Rake. Nu, beste Sandra, ik geloof er geen pest van. Die journalisten onzer Socialistische Leugen Couranten hebben er weer een mooi opgeklopt verhaal van gemaakt. “Brengt dit schip ons terug?”, vroeg een bezoeker, Mohammed geheten. Sommigen van die werkzoekende “vluchtelingen” dachten dat het schip met hen weg zoude varen. Terug naar Syrië. Ja, lezer, was dat maar waar. Al die achterlijke volgelingen van die quatsch profeet voorgoed het zeegat uit.

Maar we zitten met die nijvere oasezoekers mooi opgescheept. Die gaan nooit meer weg. Wat een imbeciel volk. “Het aantal werkgevers dat naar de markt kwam was wel aan de lage kant”, zegt Sandra. Ja, dank je de koekoek. Niemand wil een Mohammed in dienst. Je zal toch zo’n zandknarsende bedoeïen in dienst nemen. Die haatbaard gaat straks tijdens het werk vijf keer per dag bidden richting Mekka. Niet één werkgever hier ten lande zit te wachten op een werknemer met een gebedskleedje onder z’n arm. Ja, misschien die islamitische groenteman op de hoek.

Wij hebben die geitenhoeders helemaal niet nodig. Een islamitische ingenieur of ziekenverpleger uit Afghanistan? Acht, schiet toch op. Dat hebben die corrupte inhalige bewindslieden den argeloze burger wijsgemaakt. Politici zijn niet te vertrouwen. Zoals gewoonlijk komt uit hun bleke kil genepen lippen slechts leugenpraat. Dat is altijd al zo geweest. Om een paar stemmen extra te vergaren zijn die aartsbedriegers meedogenloos. Het is geboefte in deftig colbertkostuum.

Lezer van deze kernachtige site van E.J. Bron, die volksmisleidende ministers behoren voorgoed achter smeedijzeren tralies. De tijd van copieuze diners bij kaarslicht is voorbij. Karig voedsel onder TL-verlichting. Dat is hun toekomstig lot.

“Hoeveel mensen uiteindelijk een baan gevonden hebben, is onduidelijk. Dat had vooral te maken met enkele zaken waar de organisatoren tegenaan liepen. Zo was het te kort dag om in kaart te brengen wat de vluchtelingen qua werkervaring te bieden hadden. De organisatie is toch tevreden. Er waren volgens de initiatiefnemers ongeveer vijfhonderd mensen op het schip, waarvan 60% asielzoekers”.

Nu, lezer, ik ben reuze benieuwd hoeveel van die koran-lezers een baan krijgen. Mijn voorspelling is dat er niet één aan de bak komt.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie. Bookmark de permalink .

14 reacties op EEN NOSTALGISCHE HERINNERING

 1. rikie zegt:

  Driek ik geloof er ook geen barst van. Ze willen het ons doen geloven en dat lukt hen mooi niet.Sprookje Sprookjes en nog eens Sprookjes. Gek of stapelgek word je van die malloten

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  M’n beste Driek, u heeft er weer een prachtig verhaal van gemaakt, het leesplezier deed m’n zorgen tijdelijk verdwijnen.
  Helaas is het maar al te waar wat u hier geschreven hebt…
  Deze hooggeschoolde mensen zullen parasitair op onze kosten leven.

  Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Haha…ze komen mooij niet aan de bakken
  we laten ze met liefde zakken
  fier de middelvinger recht omhoog…
  hou op, schei uit, ik hou ’t niet droog
  als ‘k denk aan Tineke de Nooij
  én die haat-bebaarde klerezooi…
  .
  Jasterke
  .

  Like

 4. johannes zegt:

  Beste Driek ben het weer helemaal met je eens ,en aan de bak komt er waarschijnlijk niet een ,
  in de bak waarschijnlijk wel ! en dan ook meer dan een,en zulks meerdere malen,in elk geval zou ik nooit een moslim in dienst nemen,onder geen beding! niemand zou mij daar toe hebben kunnen dwingen ik zou in dat geval mijn bedrijf liever op ge geven hebben

  Like

 5. Thoth zegt:

  Tineke, de vrouw met 4 vingers aan één hand. Dat weet ik nog wel. Inderdaad, een fantastisch schip. Maar goed. wat betreft de koran-lezers, helaas daar zit Nederland niet op te wachten. Lubbers heeft dit echt schromelijk onderschat. Maar goed, hij was een CDA’er en die geloofd erin.. ondanks dat allah & mo de ongelovigen hun kop willen afschieten of iets dergelijks.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Voor de nieuwe aanwinsten worden er banen gemaakt. Op onze kosten. Adviseur islamitische betrekkingen, directeur integratiestichting, medewerker Forum, beleidsmedewerker op alle ministeries, zo werken er al duizenden.
  Kost een vermogen, je hebt er niets aan, maar ze stemmen dan wel PvdA.

  Echte werkwillenden lopen straks tegen de armoedeval aan; wie gaat werken houdt minder over dan wie nooit gaat werken. Ziedaar het nut van banenmarkten. Zolang onze arbeidsmarkt totaal verziekt is, doen we er beter aan zowel de PvdA als de allochtoon terug te varen naar de zandbak. Daar kunnen ze allemaal wethouder zijn en architect en hinderen wij hen niet in hun ontplooiingskansen.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Goed artikel Driek. Ongelooflijk, dat ze voor de volgers der islam, dit organiseren, maar de meer dan 600.000 Nederlandse werklozen laten stikken. Nederland anno 2015.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Eens zullen alle verraders van hoog tot laag de rekening gepresenteerd krijgen !

  Like

 9. delamontagne zegt:

  ………………Niemand wil een Mohammed in dienst………….!

  UITERAARD NIET.
  Eenmaal in vaste dienst, eisen halala voedsel in de cantine, bidden onder werktijd, sluiers etc,etc eindeloos gezeur.
  In NL geeft men altijd toe.
  In buitenland ? ?
  ///////
  The Hertz branch at Seattle-Tacoma International Airport has fired 26 Somali Muslims who refused to clock out during prayers. They are among 34 employees suspended in September for failing to punch out during prayers. Eight were reinstated after signing an agreement to clock out by the Thursday deadline. The holdouts were sent termination letters.

  Like

 10. keizer zegt:

  En wat denk je wie dit grapje gaat betalen ? Want dit kost weer ettelijke tienduizenden eurie’s. Ze zullen wel weer door een of andere subsidie of ander belastinggeld van het klootjesvolk betaald worden.

  Like

 11. Doornroosje zegt:

  Wat jammer van “Veronica” Was er geen betere bestemming? Zelfs mooie herinneringen eigenen ze zich toe.

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Driek. Ik waardeer je zeer.
  Vooral de aanhef van je verhaal was weer erg goed.
  Natuurlijk is dat allemaal leugen en bedrog wat die Sandra kletst.
  Ik vraag mij af welke zogenaamde “werkgevers” daar islamieten zaten te ronselen.
  Vooral als je bedenkt dat geen van die armoedzaaiers een behoorlijk woord Nederlands sprak.
  Dit even los van het feit dat ze een gemiddeld laag IQ hebben en geen enkele opleiding.
  Bovendien geen discipline bezitten, volkomen onbetrouwbaar zijn, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat de slachtofferrol spelen op het gebied van discriminatie en allerlei eisen zullen gaan stellen.
  Bovendien 5 X per werkdag hun vlooientapijtje zullen uitrollen om drie kwartier met hun hoofd de vloer te beschadigen…
  Nee. Ik denk dat daar alleen maffia is geweest die drugsdealers zochten en ronselaars van Syriëstrijders.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Driek, die lui willen wel werken maar kunnen niet.
  Ja, geloof me maar, het zit allemaal tussen de oren.
  Er is veel wel aan de winkel.
  Tineke is trouwens fake, huhm, dat is een ander verhaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s