Er was eens een rustige kleine stad . . .

Screenshot_18

Supermarkt “Willy´s” in het Zweedse Ronneby

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

. . . waar de werknemers in de supermarkt nu speciale beschermende vesten moeten dragen. De kleine stad Ronneby ligt dichtbij de kust in het zuidoosten van Zweden. De stad werd in de 7e eeuw gesticht en telt 12.000 inwoners. Ronneby is een vakantieplaats en je kunt stellen dat het er ooit rustig en idyllisch was.

Tegenwoordig ziet de realiteit er zo uit, dat het personeel in de supermarkt speciale vesten moet dragen om zich te beschermen tegen mesaanvallen. Net als zoveel steden in Zweden verandert ook Ronneby. De overwegend islamitische massa-immigratie heeft ook deze kleine stad bereikt en er is nu ook een speciale winkel voor islamitische kleding geopend.

In de voorheen rustige stad is ook de zware criminaliteit drastisch toegenomen. Dit had dramatische gevolgen: de werknemers van de grootste supermarkt. “Willy´s”, moeten nu speciale beschermende vesten dragen. De eigenaar van de supermarkt heeft aanwijzingen gegeven dat dit voor alle medewerkers in de winkel geldt en voor diegenen die achter de kassa zitten. Het gaat om vesten die bestand zijn tegen mensaanvallen.

“Vroeger vond zo´n incident misschien een keer per jaar plaats, nu gebeurt het ministens eenmaal in de maand. Over het algemeen is het gevaar van een overval groter geworden en er zijn veel winkeliers die hetzelfde meemaken”, zegt Krister Arvidsson.

De eigenaar van de winkel heeft de beslissing om beschermende vesten aan te schaffen genomen, nadat er meerdere incidenten hadden plaatsgevonden waarbij winkelpersoneel werd bedreigd toen het dieven op heterdaad betrapte. Ieder jaar worden er producten met een totale waarde van ongeveer € 100.000,- gestolen.

Maar het was vooral een voorval in de stad Lund die zorgde voor de beslissing om vesten aan te schaffen. Daarbij werden twee werknemers met een mes in hun gezicht, nek en hals gestoken.

“Het is verschrikkelijk! Met de littekens in je gezicht kun je wellicht nog leven, maar een mes in de vitale organen kan levensbedreigend zijn. Dit voorval was voor mij aanleiding om er over na te denken of we geen kogelvrije vesten zouden moeten aanschaffen”, aldus de winkeleigenaar.

Volgens hem is een beschermend vest noodzakelijk, deels omdat het gaat om de veiligheid van de medewerkers voor wie hij verantwoordelijk is, maar ook omdat er in de samenleving sprake zou zijn van een tendens om het niet te hebben over zulke misdaden.

“Het is absoluut niet lollig, maar de samenleving begint roof te bagatelliseren. Ik zal alles doen om mijn medewerkers te beschermen”, aldus Krister Arvidsson.

Na het interview met de winkeleigenaar heeft de tv-zender SVT zich gewend tot de politie in Ronneby om te hoe zij over dit nieuwe initiatief met beschermende vesten denkt. Maar veel kwam er niet uit bij het gesprek. “Is dit een 1 aprilgrap?”, vroeg de dienstdoende agent op het plaatselijke politiebureau.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Vertaling: Sarah Lund

Bron oorspronkelijk artikel:
http://denkorteavis.dk
Auteur: Hara Dvinge

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

6 reacties op Er was eens een rustige kleine stad . . .

 1. delamontagne zegt:

  Ik weet een veel betere oplossing:” de juiste mensen [Zweden], tot de winkel toelaten op grond van “ethniciteit”.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Dit is toch de wereld op zijn kop? De daders gaan vrijuit, en de mensen die gevaar lopen moeten zich beschermen met speciale kleding! Ik heb altijd gedacht dat daders gestraft dienen te worden. Waarom gebeurt dat niet in deze plaats?

  Hoe we het ook bekijken, het gif van de islam breidt zich als een olievlek over de wereld uit. Is het gek dat wij zo onderhand allergisch zijn geworden voor de woorden ‘moslims’ en ‘islam’? Deze woorden staan voor: geweld, roof, verkrachting, overheersing, liegen, intimidatie, en nog veel meer.

  Wat zou het fijn zijn als de wereld de islam van zich kon afschudden! Wat zou onze aarde er een stuk mooier uitzien zónder die barbaren!
  Helaas zitten we tot aan het einde der mensheid opgescheept met deze gestoorden, die ons alleen maar dood en verderf komen brengen.

  Like

 3. Pieter zegt:

  Dat is onleefbaar. Weg met multicul in heel Europa!

  Like

 4. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:
 5. koddebeier zegt:

  Ook daar heult de politie met de vijand !

  Like

 6. tjonge zegt:

  beter een bomvest kopen voor de criminelen en laten ploffen op een groot leeg terrein…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s