Joodse gemeente Den Haag geschokt door aanwezigheid terreursupporter bij alternatieve herdenking Kristallnacht

Screenshot_4

De synagoge van de Nederlands Israëlietische Gemeente in Den Haag

Organisatoren trekken onterechte parallel tussen Holocaust en Israëlisch-Palestijns conflict

De Joodse gemeente Den Haag is geschokt door het nieuws dat een voorstander van terreur tegen Joden, als spreekster optreedt tijdens een alternatieve herdenking van de Kristallnacht in Amsterdam. Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting biedt de Arabisch-Israëlische politica Haneen Zoabi, een dag voor de officiële Kristallnacht herdenking, een podium om haar haat tegen Joden uit te dragen. De Nederlands Israëlietische Gemeente (NIG) Den Haag vindt het stuitend dat juist tijdens het herdenken van de bloedige start van de moord op zes miljoen Joden in de Tweede Wereldoorlog, het antisemitische geluid weer wordt verkondigd. Het Centraal Joods Overleg organiseert op maandag 9 november in Amsterdam de jaarlijkse herdenking van de Kristallnacht. 

Op 9 november 1938 vond in Nazi-Duitsland de Kristallnacht plaats waarbij 267 synagogen in brand werden gestoken, ruim 7000 winkels van Joodse ondernemers werden verwoest en bijna honderd Joden werden vermoord. Het was de start van een van de zwartste periodes in Europa, waarbij zes miljoen Joden op gruwelijke wijze werden vernietigd.

Verkeerd signaal

“Met het bieden van een platform voor de antisemitische en haatdragende uitlatingen aan het Joodse volk door mevrouw Zoabi, wordt de kern van de Kristallnacht-herdenking ernstig beschadigd” aldus het bestuur van de Nederlands Israëlietische Gemeente (NIG) Den Haag. “Zoabi werd vorig jaar nog voor zes maanden geschorst als parlementslid wegens ‘opruiing en haatzaaierij’. Het doel van de Kristallnacht herdenking is om een signaal af te geven en alert te blijven dat antisemitisme en racisme geen plaats meer krijgen in onze Nederlandse samenleving. Het eenzijdig zwartmaken van Israël en haar Joodse bevolking druist dan ook volledig in tegen deze doelstelling.“

Officiële herdenking

Op maandag 9 november 17.00 uur wordt de Kristallnacht officieel herdacht bij de Portugese Synagoge in Amsterdam. Aansluitend is er een kranslegging op de binnenplaats van de Hollandsche Schouwburg. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Centraal Joods Overleg (CJO). Een van de sprekers is de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. Deze jaarlijkse herdenking is noodzakelijk om blijvend te waarschuwen tegen elke vorm van antisemitisme en racisme in onze samenleving. Zowel in Nederland als elders.

Over NIG Den Haag

De Nederlands Israëlietische Gemeente (NIG) ’s-Gravenhage is een levendige Joodse gemeente die zich bezighoudt met het organiseren van traditionele vieringen van alle Joodse feestdagen, Joods onderwijs, een Joods kinderdagverblijf, culturele activiteiten, interessante lezingen en verschillende cursussen. Onder deze gemeente vallen de plaatsen Den Haag, Scheveningen, Westland, Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t NIG Den Haag)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Holocaust, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, propaganda, Racisme, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Joodse gemeente Den Haag geschokt door aanwezigheid terreursupporter bij alternatieve herdenking Kristallnacht

 1. Ja, Aboutaleb als moslim is daar wèl de uitgelezen figuur voor,zullen we zeggen…..
  Wat een schertsvertoning!
  Wat Zoabi betreft: Dat ligt nu eenmaal geheel in de lijn vah de ALTERNATIEVE Kristallnacht. Anders was ze niet alternatief.
  Antisemitisme is daar inherent aan.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Avander zegt:

  Een schaamteloze vertoning van de abjecte antisemieten bende.
  Maar ja, wat valt er nog te verwijten in een tot op het bot verziekte Nederlandse samenleving waarin de linkse terreur zijn plek heeft gevonden in alle geledingen.

  Like

 3. Doornroosje zegt:

  Eens met reactie van Theresa Geissler. 12.30

  Like

 4. Cathja zegt:

  Schandalig dat dit gebeurt! Waar blijven protesten vanuit de regering? Zwijgen is instemmen, toch?

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Ze gedenken de kristelnacht maar vieren deze juist.

  Like

 6. Willie zegt:

  Enne, laten de joden weer alles gebeuren zoals in WW2 ?? zonder enig verzet ???? Die leren nu ook niks

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s