Woning goed genoeg voor spelende kinderen, maar niet voor asielzoekers

Screenshot_10

Beide woningen aan de Predikboomstraat zijn rijkswachterswoningen. De woning links is nog bewoond door iemand van de politie. De woning rechts, nummer 12, is eigendom van de gemeente en wordt gebruikt voor vakantie- en speelpleinwerking.

(Door: Ronny Vanhooren)

HOUTHULST – Houthulst wil extra asielzoekers opvangen en stelt daarvoor twee woningen ter beschikking. Fedasil vindt de twee huizen echter niet comfortabel genoeg en keurt ze af. ‘Ik ben erg ontgoocheld’, zegt OCMW-voorzitster Tessa Vandewalle.

“Houthulst is bereid om extra asielzoekers op te vangen en wil daarvoor de gewezen pastorie in Houthulst en de gewezen rijkswachterswoning in Klerken aanpassen en ter beschikking stellen. Fedasil is op controlebezoek in Houthulst geweest”, zegt oppositieraadslid Filip Vanhevel (N-VA), die tijdens de jongste raadszitting wilde weten wat het verdict van Fedasil is.

De gewezen pastorie in de Terreststraat in Houthulst staat al een geruime tijd leeg. “Er is een klein gat in het dak en het gebouw is vochtig. Dat Fedasil deze woning zou afkeuren, is volledig te begrijpen”, reageert OCMW-voorzitster Tessa Vandewalle (CD&V). “Mijn verwondering is des te groter dat Fedasil ook de gewezen rijkswachterswoning in Klerken afkeurde. Deze woning gebruiken wij nochtans tijdens de zomer voor de speelpleinwerking.”

“De luxe wensen van Fedasil zijn niet min”, vervolgt Tessa Vandewalle. “De gemeente moet de vloeren in de slaapkamer uitbreken en door laminaat vervangen. We moeten ook het bad uitbreken en een douche in de plaats installeren. Fedasil wil een nieuwe ketel voor de centrale verwarming en een nieuwe gekeurde mazouttank. Daarbij moeten we de grote slaapkamer in twee delen splitsen en daarvoor moet de gemeente een muur metselen. Dit alles kost de gemeente 13.000 euro om twee vreemdelingen te kunnen huisvesten. Dat is van het goede te veel. Er komen dus geen bijkomende vreemdelingen naar Houthulst. De gemeente moet nu al flink op zijn financiën letten. Dergelijke investering kunnen wij niet betalen.”

Strenge normen

“Ik ben erg ontgoocheld in de luxe-eisen van Fedasil. Ik heb thuis ook geen laminaat in de slaapkamer en ik was mij in een bad en aan een lavabo. Ik dacht dat deze woning goed zou zijn voor vier mensen in plaats van twee. In Houthulst leven veel mensen in een kleinere ruimte en dat is perfect doenbaar”, vertelt Tessa Vandewalle.

“We hebben alle gemeenten en OCMW’s gevraagd om in extra opvangplaatsen te voorzien. Ook Houthulst heeft daarop positief gereageerd. Nadien gaat een technisch team ter plaatse om de ons aangeboden accommodatie na te kijken en te keuren. Daarbij hanteren we strenge normen. Na het bezoek in Houthulst bleek dat beide woningen niet voldoen aan onze eisen. We hebben deze huizen afgekeurd. Meer kan ik daar niet over zeggen”, reageert Benoit Mansy van de communicatiedienst van Fedasil.

Bron:
www.nieuwsblad.be
(h/t Johan G.)
Nieuwsblad.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, discriminatie, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vlaanderen, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Woning goed genoeg voor spelende kinderen, maar niet voor asielzoekers

 1. Gasso zegt:

  Fedasil zijn nog erger dan NSB-ers….., vuil vies links tuig!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben oorspronkelijk van Houthulst. Maar best, in zulk een boerengat passen ze toch niet.

  Like

 3. Een tent is goed genoeg,dus!

  Like

 4. klarken zegt:

  Het moet niet gekker worden.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Eisen, eisen, eisen dat is wat de uitvreters het beste kunnen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hendrik M. zegt:

  Graag of helemaal niet!
  Denk dat Houthulst zich een best pak ellende bespaart.

  Geliked door 1 persoon

 7. Marianne zegt:

  Er zijn in Nederland al genoeg daklozen die daar graag in zullen willen trekken.
  voor de afwijzers? Mwah…een caravan volstaat ook.

  Geliked door 1 persoon

 8. Dicksy zegt:

  Misschien den Hilton afhuren ? Allez als het chick genoeg is tenminste.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s