Athene: Nog eens 300.000 “vluchtelingen” op weg naar Europa

Screenshot_20

(Vertaling: E.J. Bron)

De Griekse minister van Buitenlandse Zaken, Nikos Kotsias, deelde donderdag in een gezamenlijke persconferentie met zijn Duitse collega Frank-Walter Steinmeier mee dat er twee dagen geleden nog eens 300.000 “vluchtelingen” uit kampen in Jordanië en Libanon naar Europa zijn vertrokken.

Volgens hem verlaten de “vluchtelingen” de kampen. In de provisorische onderkomens zijn 3 miljoen “vluchtelingen” ondergebracht. In plaats van de 150 Amerikaanse dollar in de maand, die aan ieder gezin in de kampen in de vorm van kleding of geld beschikbaar werden gesteld, zijn dat nu nog slechts 13 Amerikaanse dollars respectievelijk 43 cent per dag.

“Een volledig gezin wordt naar het kamp toe geroepen om er te leven, water en melk te drinken, alles te krijgen om zich te kunnen kleden, om eerste levensbehoeftes te kunnen dekken, dat alles voor 43 cent per dag”, zei de minister.

Kotsias benadrukte dat de ineenstorting van de financiële agentschappen van de VN in Libanon en Jordanië nieuwe vluchtelingenstromen veroorzaakt zou hebben. Hij zei bovendien dat de vluchtelingencrisis niet door gezamenlijke patrouilles van Griekenland en Turkije op volle zee opgelost zou kunnen worden, zoals dit wordt voorgesteld door enkele politici.

“Het grootste probleem is de oorlog in Syrië”, zei de minister.

“De Syriërs zijn een heel trots volk, dat nooit van plan was om naar Europa te emigreren, voor zover ik de geschiedenis ken. De Syriërs zijn niet het soort mensen dat naar Europa vlucht. Als hen fundamentele levensvoorwaarden in de aangrenzende gebieden gegarandeerd zouden worden, dan zouden we nu veel minder vluchtelingen hebben”, voegde hij er aan toe.

Volgens de hoogste Griekse diplomaat zijn gezamenlijke patrouilles met Turkije op grond van de talrijke, dicht bij elkaar liggende, eilanden moeilijk uit te voeren.

“Er is geen sprake van internationale wateren tussen deze eilanden om te kunnen spreken van gezamenlijke patrouilles. Daar bevinden zich wateren van Turkije en van Griekenland”, zei Kotsias.

Bovendien worden de gezamenlijke patrouilles pas voorgesteld wanneer de “vluchtelingen” al 3000 kilometer over het vaste land gelopen hebben en alleen nog maar de eilanden moeten bereiken.

Mensensmokkelaars zouden enorm veel verdienen aan het lot van de “vluchtelingen”, zei de minister.

“Er bestaat een goedkope manier van transport voor de armen. Ongeveer 200 tot 400 mensen in scheepsruimen. Er bestaat echter ook Business Class met Jet-ski´s voor 4000 tot 6000 dollar per persoon. De vluchteling wordt met de Jet-ski naar de Griekse territoriale wateren gebracht en daar achtergelaten”, zei Kotsias.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, Europa, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Jordanië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Libanon, Moslims, Multiculti, political correctness, Rotzakken, Syrië, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Athene: Nog eens 300.000 “vluchtelingen” op weg naar Europa

 1. Cathja zegt:

  Welja, nog eens 300.000!! En dat zullen echt de laatsten niet zijn. Heel Afrika lijkt wel op te stomen richting Europa, en daarvoor mogen we Frau Merkel in eerste instantie verantwoordelijk houden, en daarna al haar handlangers die zich in Brussel bevinden.

  Wat heeft dat mens ons in een vreselijke ellende gestort! Wanneer stopt deze invasie? Als heel Europa is verwoest en onze steden branden….?
  Ik begin meer en meer respect te krijgen voor Orbán. Die man ziet de werkelijkheid haarscherp!! Waren er maar veel meer zoals hij! Hij toont zich een leider van zijn volk en is bereid hen te verdedigen tegen die moslimbarbaren.
  Hij heeft opgemerkt dat de Europeanen ontwaken, en dat is alleen maar goed.
  Als het maar niet te laat is!!

  Like

 2. fransdewit zegt:

  Jemig er kom geen einde aan, direct valt de aarde om zoveel van die gasten erbij komen. Trouwens het Europees nieuws draait alleen nog maar om die gelukzoekers. Vroeger hoorde je nog wel eens over weer zoveel miljard naar Griekenland.

  Like

  • Cathja zegt:

   Ze voelen wel op hun klompen aan dat we niet nóg meer slecht nieuws accepteren…! Er is al genoeg kritiek op onze falende overheid, dus houden ze nieuws over Griekenland voorlopig maar achter.

   Like

 3. Hendrik M. zegt:

  De €U steunt liever Palestijns terrorisme dan vluchtelingenkampen….

  Like

 4. Marc zegt:

  Turkije moet bezet worden!

  Like

 5. Ze weten dat ze onderweg zijn,dus:terug duwen!Europa zit bomvol!En anders hoop ik dat ze verzuipen!Allemaal!

  Like

 6. Avidia zegt:

  Ik denk dat de EU en regeringen ons zat zijn, we hebben een te grote mond in hun ogen. We moeten onder de knoet gehouden worden en dat lukt ze niet. Een andere strategie dan maar, vermenging van bevolking, wij zijn daar op tegen maar kunnen ze niet tegen houden, mond houden en accepteren zo denken regeringen weer de macht in handen te hebben. Wat wij moeten doen is niet een migrant groeten of helpen, want het zijn migranten en GEEN vluchtelingen, want voor ze hier zijn zijn ze al overal geweest waar het veilig was. Maar de TOM TOM heeft hen al bereikt vanuit hier, kom maar naar Nederland, gratis huis gratis geld. Om van over te geven. Nou, ik groet ze niet op straat, alles is verknoeit, ik kan het niet uitstaan.

  Like

 7. Er zijn steeds meer diefstallen en inbraken. Stel je eens voor dat we daarop niet reageren en die criminelen opvangen, huizen en geld geven ipv onze huizen te beveiligen op alle mogelijke manieren. Veel mensen hebben reeds een wapen in huis . Onze politici moeten ons beschermen, grenzen sluiten. Beletten dat die parasieten hier binnen geraken. Ze doen net het tegenovergestelde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s