De volgende vluchtelingengolf komt – uit Libië

Screenshot_31

(Door: Peter Orzechowski – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de Duitse publieke opinie naar de Balkan-route staart, kondigt zich een nieuwe vluchtelingengolf aan: rechtstreeks uit Libië. Want het burgeroorlog-land verzinkt op dit moment in chaos. De chaos wordt niet voorspeld door een kaartlegger of astroloog, maar door de speciale gevolmachtigde van de VN, Bernardino Léon. Meer dan een jaar lang probeerde hij een einde te maken aan de burgeroorlog. De “laatste kans om Libië te redden” – het plan dat de 51-jarige diplomaat op 8 oktober in het Marokkaanse Skhirat presenteerde – is nu mislukt.

Eerst verwierp de radicaalislamitische schaduwregering in Tripoli zijn voorstel, daarna werd het ook afgewezen door het internationaal erkende parlement in Tobroek. Een regering van nationale eenheid zal er in Libië niet komen.

Na de mislukking van Léon, die binnenkort wordt afgelost door de Duitse crisismanager van de VN Martin Kobler, staat het definitieve staatsverval van Libië voor de deur.

De Libische economie is kapot: de olie-export, de belangrijkste bron van inkomsten van het land, is voor drie vierde deel ingestort. Steden zoals Benghazi zijn bijna volledig verwoest.

Een miljoen Libiërs, vooral de meer welgestelden, zijn al naar Tunesië of Egypte gevlucht, waar ze meestal een leegstaand toeristenappartement gehuurd hebben.

En de minder welgestelde mensen? Na het einde van de winterstormen zouden honderdduizenden van hen kunnen proberen om met boten het nabijgelegen Italiaanse eiland Lampedusa te bereiken en van daaruit via het Italiaanse vasteland naar Duitsland.

Het Libische machtsvacuüm geeft smokkelaars, milities en terroristen vrij spel. De “Islamitische Staat” controleert inmiddels het gebied rondom de stad Sirte en een ongeveer 200 kilometer lange kuststrook.

Wat ons de komende nieuwe vluchtelingengolf leert, is hoe het migratiewapen functioneert. Juist Libië is de sleutel tot zijn begrip. De voormalige Libische dictator Muammar al-Gaddafi zei in februari 2011 in een interview met het Franse “Journal du Dimanche”:

“Jullie moeten me goed begrijpen. Wanneer jullie me in het nauw brengen en willen destabiliseren, dan zullen jullie verwarring stichten, Bin Laden in de kaart spelen en bewpaende groepen rebellen bevorderen. Dan zal het volgende gebeuren.

Jullie zullen overstroomd worden door een immigratiegolf uit Afrika, die vanuit Libië naar Europa overslaat. En er zal niemand meer zijn om deze tegen te houden.”

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond, lid van de conservatieve regeringspartij van minister-president David Cameron, heeft er begin augustus openlijk voor gewaarschuwd dat de aanhoudende stroom “vluchtelingen” uit Afrika de levensstandaard en het sociale stelsel binnen de EU zou bedreigen.

“De Europese Unie kan niet miljoenen mensen opnemen die een nieuw leven zoeken”, verklaarde de voormalige economiemanager en voormalig minister van Verkeer en minister van Defensie. “Dat is geen solide toestand, want Europa kan zichzelf niet beschermen en haar levensstandaard en haar sociale structuur handhaven wanneer zij miljoenen migranten uit Afrika moet opnemen”, deelde de minister mee aan de tv-zender BBC.

Een tweede voorbeeld: In het voorjaar van 2014 waarschuwde de toenmalige Libische interim minister van Binnenlandse Zaken Salah Masek in Tripoli de Europeanen:

“Met het oog op de illegale immigratie waarschuw ik de Europese Unie: Als zij haar verantwoordelijkheid niet nakomt, dan zal de staat Libië een positie innemen die de snelle doorreis van deze stroom mensen door Libië zou kunnen vergemakkelijken, omdat Allah van ons het transitopunt voor deze stroom gemaakt heeft.”

Libië zou “lijden”, omdat duizenden “vluchtelingen” uit zwart Afrika ziektes, misdaden en drugs in Libië zouden verbreiden. Masek: “Libië heeft zijn prijs betaald, nu is Europa aan de beurt om te betalen.”

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Peter Orzechowski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, Immigratie, Krankzinnigheid, Libië, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

41 reacties op De volgende vluchtelingengolf komt – uit Libië

 1. Cathja zegt:

  Het houdt maar niet op met slechte berichten!

  Like

  • Driek zegt:

   Cathja zegt: Het houdt maar niet op met slechte berichten!

   Nee, beste Cathja, en die berichten zullen nog wel erger worden, ik begrijp werkelijk niet wat er in de mens gevaren is, geen dag geleefd zonder ellende over die moslimlanden. Je moet toch wel grenzeloos naïef zijn – of gewoon stom – om niet in te zien dat Europa binnen afzienbare tijd tot den bedelstaf vervalt, want waar moet al dat geld vandaan komen om dat zooitje armoezaaiers te onderhouden? En ons dagelijks leven gaat er steeds meer onder lijden, ik snap werkelijk niet dat onze regeringsleiders dat niet inzien. We worden straks allemaal doodongelukkig met al die moslims, moskeeën, hoofddoeken en boerka’s. En het gaat maar door, het is gewoon griezelig.

   Like

   • Cathja zegt:

    Ja beste Driek, er is kwade opzet in het spel. Dat kan gewoon niet anders. Wat ik het meest kwalijk vind is, dat Brussel het zélf niet voor elkaar krijgt om de Europese lidstaten te knechten, en daarom nu die islamieten gebruikt om ons er dan maar met geweld onder te krijgen!
    Wat was ook alweer de belofte van Brussel m.b.t. de Europese Unie? Was dat niet: welvaart voor iedereen en nooit meer oorlog? Ons leger kon afgebouwd worden en ons werd toch een goede toekomst voorzegd?

    De leugenaars! Wat zijn we genadeloos bedonderd door die lui! Ze hebben de zwaarste straffen verdiend en mogen vanwege hun verraad aan ons niet ongestraft wegkomen.

    Maar waar halen we betrouwbare rechters vandaan?

    Like

   • Jullie”LEIDERS”, doen alles wat de NWO in brussel vindt wat goed is, dus minder intellegentie invoeren,dus meer gedweë dwang arbeiders on de verouderende en dure europeanen te vervangen.

    Like

  • Leo Simons zegt:

   gelukkig geen tekort aan ECHTE zwarte Pieten

   Like

 2. Bert zegt:

  als ze van libiërs ook gaan beweren dat het ingenieurs zijn ga ik lachen als een boer met kiespijn. Syriërs zijn dan wel geen lekkertjes, maar in Libië is het nog gekker, kindsoldaten en kannibalisme, kijk maar een willekeurige docu over dat land en de geschiedenis. leuk toekomstbeeld allemaal, echt iets om vrolijk van te worden , da fuck ?! snap t niet helemaal. de elite zit hoog en droog achter een hek, maar hun ‘achterban’ en familie kan toch niet allemaal in die gated white communistisch in de bergen schuilen straks ? zouden die welkomsbord-dragers tot hun dood echt in die leugens blijven geloven en niet zelf bang zijn voor de gevolgen.

  Like

 3. Marleen zegt:

  Gaddafi wist heel goed waarom hij dictator was. De zogezegde “Arabische lente” was eigenlijk het begin van een Europese winter, een winter als geen andere …… Een winter die bij ons veel slachtoffers zal eisen. En nog gaan die ogen niet open !!

  Like

  • Bert zegt:

   de decadente ogen van het gutmensch volk gaan pas open als de stroom uitvalt en het uwv niks meer kan overmaken en er op straat wordt geplunderd en verkracht , een straatbeeld met brandende auto’s. heel heeeeeeeel misschien dat ze dan denken van hmm dit is niet goed, maar weet je wie dan de schuld krijgt ? wilders en extreem rechts, want die hebben volgens hen dan de integratie gefrustreerd. Tis toch altijd andermans schuld

   Like

 4. Pieter zegt:

  Intussen zijn de vluchtelingenkampen in Jordanie en Libanon aan het leeg lopen op weg naar Europa.

  Like

 5. Weet je;ik wordt strontziek van die hele allah!En alles dat daaraan is gelieerd!

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Yvonne, ik ook. In mijn mooie stad lopen ze ook al met bosjes rond. Eerst dacht ik nog we komen er redelijk goed vanaf, maar nee hoor, ze stromen binnen. Ik heb ook medelijden met de jonge mensen die willen trouwen en wachten op een huis, nou ze kunnen lang wachten want de “vluchtelingen”‘ gaan voor.
  Ik verwacht dat we binnenkort verplicht worden om die mannen in huis te nemen, nou dan kunnen we onze lol op, bij mij komen ze niet binnen!!!!!!

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  De landverraders opknopen en de grenzen dicht!
  Ben het helemaal zat!

  Like

 9. Jan zegt:

  Dood en verderf zaaien onder de aanstormde parasieten en het linksvolk is duidelijk de enige oplossing om te zorgen dat wij niet ten onder gaan.

  Oud-minister Bot lobbyde voor Libiër uit kringen Kadhafi

  Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot (77) heeft het afgelopen jaar gelobbyd voor een Libische zakenman uit de kringen van kolonel Kadhafi. De zakenman is verdachte in diverse onderzoeken en zou 28,5 miljoen euro hebben weggesluisd uit Libische staatsfondsen.

  http://www.volkskrant.nl/politiek/oud-minister-bot-lobbyde-voor-libier-uit-kringen-kadhafi~a4059530/

  Like

 10. Pingback: De volgende vluchtelingengolf komt – uit Libië |

 11. isidor zegt:

  Bewapen je zelf ,of vlucht.
  we zijn gewaarschuwd.
  en wie het nu nog niet wil zien kijkt maar lekker naar heel Nederland bakt.

  Like

  • Lucie zegt:

   En waar kunnen we heen??
   Alleen nog naar Rusland,en nergens anders in dit walgelijke Westen.

   Like

  • Cathja zegt:

   Ik wil het wél zien, ik zie het ook, maar ik heb ook gekeken naar Heel Holland Bakt. Er zijn maar heel weinig programma’s op TV waar ik voor ga zitten, en het gebeurt vaak genoeg dat dagen achter elkaar de TV niet aangezet wordt.

   Maar zo’n bakprogramma is gewoon onschuldige en leuke TV voor de mensen die graag bakken, zoals ik. 🙂

   Like

 12. Jan zegt:

  islamcriticus Hamed Abdel Samad: de meesten die hier naar toe komen piekeren er niet over te integreren

  Like

 13. asjemenou zegt:

  we moeten gewoon een revolutie ontketenen.
  het is gewoon tijd dat we het niet meer moeten pikken.
  en we kunnen wel leuke berichtjes hierover typen, maar dat lost niks op.
  ACTIE moet er komen.
  en HEEL SNEL.
  de toekomst zal mark rutte niks intereseren,
  agnela merkel evenmin.
  want ze hebben toch geen nageslacht.
  voor hun is het ikke ikke ikke……..
  en de rest mag stikke.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   asjemenou. Geduld. Wij moeten niet met de revolutie beginnen.
   Die revolutie komt vanzelf. Als het zo erg is geworden dat er maar een antwoord op onderdrukking over blijft.
   Nu is het nog te vroeg. Het is heel gemakkelijk.
   Zo lang als de duiven nog vrij rond vliegen en de mensen hun hond nog zonder vrees uitlaten… is het nog geen tijd…

   Like

   • Tineke zegt:

    Is het nog te redden? Krijg er steeds meer mijn twijfel bij.

    Like

   • edjan zegt:

    paulzueste, ik denk dat je helemaal gelijk hebt. Het moet eerst nog (veel) erger worden want het draagvlak is nog veel te klein.

    Like

   • Inderdaad:nog veel te klein!!Hier in Oss was 31 oktober een demonstratie tegen het geplande azc en er werden[slechts!!!]175 mensen verwacht!Absurd veel politie op de been voor wat uiteindelijk bleek:59 man!!!Een dooie 59 man!Toch niet te geloven?Zo wordt het nooit wat en nu weet ik ook weer waarom ik zo’n gloeiende hekel aan Oss heb!

    Like

 14. Jan zegt:

  Werken tot je er dood bij neer valt als het ligt aan Ulrich Grillo ligt chef van het Bundesverband van de Duitse industrie

  BDI-Chef Grillo hält Rente mit 85 für denkbar
  ….
  Ulrich Grillo, Chef des Bundesverbandes der Deutschen Industrie, hält ein Renteneintrittsalter von 85 für möglich. In einem Interview mit der „Wirtschafts-Woche“ (Wiwo) begründete er seine Aussage mit der steigenden Lebenserwartung der Deutschen.
  „Wenn nun die Lebenserwartung alle 100 Jahre um 25 Jahre zunimmt, also alle vier Jahre durchschnittlich um ein Jahr, so könnte man das Renteneintrittsalter entsprechend anheben“, erklärt er gegenüber dem Magazin weiter. Somit wäre für ihn auch die Rente mit 85 denkbar – vorausgesetzt, die Deutschen erreichen ein Durchschnittsalter von 100 Jahren.
  http://www.wiwo.de/politik/deutschland/rente-bdi-chef-grillo-haelt-rente-mit-85-fuer-denkbar/12514090.html

  Liquidaties kunnen zeer heilzaam zijn voor de maatschappij, zoals in dit geval.

  Like

  • Die lui die dat voorstellen hebben zelf allemaal luizebanen waar ze niet moe van worden!Als ik het goed begrijp ben je dus op deze aarde om te werken voor hen die daarvan het grootste deel weer af pakken en daarna wordt je geacht om snel te sterven,zodat je geen geld gaat kosten!Zo’n vent verdiend het om uit het leven geslagen te worden!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Yvonne. Je hebt het helemaal door.
    Jammer voor die klootzak dat hij niet zal mogen genieten van zijn arrogante, criminele plannen want hij zal binnenkort niet meer de kans hebben om zelf 85 te worden…

    Like

  • Cathja zegt:

   Rijp voor het gesticht….!

   Like

 15. Jan zegt:

  Hoe kun je er als burger voor zorgen dat nog meer parasieten het land binnen komen? Gewoon, zie af van een deel van je salaris dat dan gift is en aftrekbaar ia van de belasting. En voilà, weer een parasiet geholpen en Duitsland verder de afgrond in geduwd

  Arbeitslohnspende zur Förderung der Flüchtlingshilfe

  Viele Bürger und Unternehmen engagieren sich sowohl privat als auch finanziell, um Flüchtlingen zu helfen. Die Finanzverwaltung hat dafür spezielle Regelungen getroffen. Diese sollen die steuerliche Absetzbarkeit von Spenden für die Flüchtlingshilfe seit dem 1. August 2015 bis zum 31. Dezember 2016 vereinfachen.

  Arbeitnehmer haben die Möglichkeit auf die Auszahlung von Teilen des Arbeitslohns zu verzichten. Diese Arbeitslohnspende behält der Arbeitgeber ein und leitet sie auf ein Spendenkonto weiter. Auch Minijobber können auf diese Weise für die Flüchtlingshilfe spenden.
  ….
  http://blog.minijob-zentrale.de/2015/10/29/arbeitslohnspende-zur-foerderung-der-fluechtlingshilfe/

  Like

 16. Jean zegt:

  Die foto is die genomen om 23:30u? s’ nachts?
  Als die nu richting Afrika wandelen dan is dat prima want richting Europa zal veel ellende veroorzaken. Stel je voor dat je s’ avonds laat met de hond gaat wandelen, zie je het al !!!! 😉
  Ik zie niets….. 🙂

  Like

 17. MET DANK AAN AMERIKA DIE DIT ALLEMAAL VEROORZAAKT HEEFT.
  OVERAL WAAR AMERIKA OORLOG MEE VOERT VERZINKT IN VERVAL.

  Like

 18. Pogo zegt:

  Ik zou de cijfers wel eens willen zien van de autochtone Nederlanders (vaak welgesteld en wat hoger opgeleid) die elk jaar Nederland verlaten om elders in de wereld hun heil te gaan zoeken.
  Ik denk dat we daar nog van gaan schrikken als blijkt dat die aantallen elk jaar zouden oplopen.
  Dat houdt dan tevens in dat we er nog veel slechter voorstaan in deze situatie.
  De verkeerden komen er in en de verkeerden vertrekken.

  Je hoeft geen geleerde te zijn, als je deze lijn doortrekt, om in te zien dat de B.V. Nederland problemen gaat krijgen om zichzelf draaiende te kunnen houden.
  Zodoende komen we nog een keer aan het infuus te liggen van Brussel.
  Maar misschien is dat wel de bedoeling.

  -Dubbel op-
  Welke landen hebben diep in de buidel moeten tasten om landen als Italië, Spanje, Portugal en Griekenland op de been te houden?
  Welke landen staan ook nog eens voor mega bedragen garant als het weer in die landen misgaat (Europees fonds)?
  Welke landen hebben al grote offers gebracht d.m.v. bezuinigingen op zo’n beetje alles wat eigenlijk de eigen bevolking ten goede had moeten komen?
  Naar welke landen willen de zogenaamde vluchtelingen het liefst of worden daar naartoe gestuurd?

  Ik krijg het idee dat onze welvaart & welzijn bewust wordt afgebroken zodat we met ons allen gedwongen worden om slaafs aan het infuus van Brussel te moeten gaan liggen.
  Die gedachte ligt geheel in lijn met de speech van Nigel Farage als hij probeert uit te leggen waar de EU voor staat; De EU is er niet voor de burgers van alle lidstaten. De EU is een project wat gericht is op het verschaffen van macht over de ruggen van de bevolking uit al die lidstaten.

  Like

 19. Anita zegt:

  Scandal more army men pffff Europe goes fuck!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s