Moskou: Russische luchtmacht zet in Syrië krachtige geleide bommen in

Screenshot_23

Een Russische SU-34 jachtbommenwerper

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische luchtmacht zet tegen de terroristen in Syrië geleide bommen van het type KAB-1500 met een enorme vernietigingskracht in. Dat deelde kolonel Igor Klimov van het Russische ministerie van Defensie zaterdag in Moskou mee.

Een SU-34 jachtbommenwerper zou 2 van zulke bommen met een gewicht van elk 1,5 ton dragen. De SU-34 zou tijdens de actie begeleid worden door een SU-30SM jager. “De geleide KAB-1500 bom is uitgerust met een lasergeleide springlading en onderscheidt zich door zijn hoge precisie.”

Volgens de informatie wordt zulke munitie normaal gesproken ingezet tegen bijzonder zwaar verstevigde doelen, zoals doelen in de bergen of ondergrondse bunkers. De springlading boort zichzelf tot 20 meter diep in de grond of doorboort circa drie meter dik gewapend beton voordat zij ontploft. “Zulke bommen worden niet op steden afgeworpen”, zei de kolonel.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Rusland, Syrië. Bookmark de permalink .

13 reacties op Moskou: Russische luchtmacht zet in Syrië krachtige geleide bommen in

 1. fransdewit zegt:

  Russische wraak op, is makkelijker te besturen als de Nederlandse bluf-kardinaal.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Hebben die Russen niet de verkeerde “coördinaten” ingesteld.
  Moet dit niet
  21°25′N 39°49′E

  zijn.
  Dan is dat hele islam-ellende -probleem gelijk opgelost.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Hoop dat Rusland de boel daar snel opruimt, kunnen alle “vluchtelingen” terug!

  Like

 4. Cathja zegt:

  Een beetje griezelig vind ik het allemaal wel. Want wat zal het antwoord op deze bombardementen zijn? Komen we terecht in een alles verwoestende oorlog?
  Ik vind het huiveringwekkend!
  Ik begrijp dat alles in het werk gesteld moet worden om IS en gelijkgestemde moslim-extremisten uit te schakelen, maar de manier waarop dat moet gebeuren maakt me toch wel wat onrustig!

  Als het bombarderen achter de rug is, en IS zóu verdreven zijn uit Syrië, dan kun je de bevolking niet terug laten keren, want een groot deel van het land zal verwoest zijn. Waar moeten die mensen wonen?
  Nee, ik zie niet direct een oplossing voor de Syrische vluchtelingen. De echte vluchtelingen dan.

  Like

  • edjan zegt:

   Beste Cathja. Ik geloof helemaal niet dat de VS/EU de IS wil vernietigen. Turkije in geen geval, Saoedi-Arabië beslist niet, EU is bang voor nog meer vluchtelingen, VS, mwah, waarom eigenlijk? IS kan misschien nog eens ooit van pas komen.
   De opmars van het regeringsleger van Assad wordt momenteel gedwarsboomd door (tank)afweer-raketten (via Turkije geleverd, waarschijnlijk betaald door Saoedi-Arabië en made in USA) en als de Russen erg hun best doen met bombarderen, komen er waarschijnlijk ook SAM raketten tegen hun straaljagers via dezelfde route.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Eeen beetje griezelig en je bent huiverig? Maar mijn beste Cathja, hoe wil je die anders vernietigen. Je zult moeten kiezen of delen. Doden (bombarderen) of gedood worden. Veel meer keus is er niet. Pang. pang en kst kst roepen helpt toch echt niet.
   Natuur lijk kunnen die mensen naar huis. ze moeten hun land weer opbouwen, net zoals mijn grootouder en ouders dat hier hebben gedaan. Puin ruimen, bouwen en opnieuw beginnen. En waar ze moeten wonen? Er staat nog genoeg overeind om onderdak te vinden. Voor ons was het dus de varkensstal en voor anderen weer wat anders of bij vrienden en familie die niet zo erg getroffen waren.
   Of denk je dat ze hier moesten blijven. Wij sturen daar onze mensen heen, bouwen hun huizen en ruimen hun puin, richten het in, met Miele natuurlijk, want dat zijn ze ondertussen gewend????
   Komt niks van in. wij moesten het zelf doen, doen zij ook maar.
   En met jammeren over dat het zo griezelig is, bereik je gewoon niets, je maakt alleen jezelf gek. Niks voor ongoed overigens. (wat een heerlijk germanisme toch weer: ongoed:D)

   Like

   • Nemesis zegt:

    Oh en overigens, de VS en de EU is er niks aan gelegen de rebellen en de ISIS wat ondertussen allemaal hetzelfde is te vernietigen. Die krijgen vrolijk van hun de nodige wapens en munitie geleverd. O.a. luchtdoelraketten, waarmee je vliegtuigen uit de lucht kan laten allen bijvoorbeeld.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Nemesis 00:43

    Als ik lees: “enorme vernietigingskracht”, “de springlading boort zichzelf tot 20 meter diep de grond in” en “doorboort ca. 3 meter dik gewapend beton totdat zij ontploft”, dan voel ik toch echt een huivering!

    Bekijk het zo: het is niet iets waarmee we dagelijks te maken hebben. Het is afschrikwekkend. Elke militaire actie, van wie dan ook, lokt een tegenreactie uit. We hebben te maken met verschillende brandhaarden, en wie gaan zich hier allemaal mee bemoeien?
    Ja, ik ben er van overtuigd dat IS verslagen moet worden. Dat zal niet gemakkelijk, misschien zelfs onmogelijk zijn. Want als IS in het Midden-Oosten uitgeschakeld zou zijn, dan zijn er hier in Europa al zeer velen die de strijd opnieuw kunnen beginnen, ofwel voortzetten.
    Ik las gisteren dat Turkije in elk geval al 500 IS-strijders in veiligheid heeft gebracht (naar Jemen). Dat zegt genoeg denk ik.

    Nee, ik denk er niet zo licht over. Ik blijf het een griezelige ontwikkeling vinden!

    Like

   • Nemesis zegt:

    Weet je Cathja wie er in deze zogenaamd veilige bunkers zullen gaan zitten als, excusez, de pleuris uitbreekt?
    Namelijk al die hotemetoten en bobo’s die ons deze ellende heen ingebrokt. Voor ons gewone mensen is daar geen plaatsje vrijgehouden. Daar proberen ze het geweld wat ze uitgelokt hebben zelf te overleven, om als het voorbij is weer op dezelfde voet verder te gaan. En weet je wat? Ik gun het ze van harte en maak me daar alvast eens niet druk om. Hoop alleen dat het lukt. Wij hebben andere zorgen bovengronds, ons tegen die wilde horden van IS te verdedigen. Ik heb zo het idee dat Djingisch Khan en z’n kornuiten, hierbij vergeleken kleine jongens waren. Dus ja, dat zou iedereen huiverig moeten maken, maar ook strijdlustig.

    Like

  • Q zegt:

   Waar moeten die mensen wonen ?
   Wat zou u denken van een huis wat je met je eigen handen bouwt beste Cathja ?
   Om een huis te bouwen hoef je echt niet tot je 28e naar de universiteit hoor. Of moeten WIJ daar soms huizen gaan bouwen voor de zieligerds ?
   Hoe hebben wij dat dan na 40-45 gedaan met Rotterdam, Arnhem, en de rest van ons land dat totaal in de poeier lag ?

   Like

   • Cathja zegt:

    In elk geval waren mijn ouders geen van beiden in staat om eigenhandig een huis te bouwen, en met hen velen niet! We zijn nu eenmaal niet allemaal bouwvakkers, en een huis moet wel veilig zijn om in te wonen.
    Na de WOII hebben ze in Nederland huizen uit de grond gestampt, waaronder veel flats, en deze woningen waren van een niet erg beste kwaliteit. Dat was toen geen probleem. Er was woningnood, en de mensen waren er blij mee.
    Maar het is toch echt niet mogelijk om ons kleine landje -waarvan een deel amper oorlogsschade heeft opgelopen- te vergelijken met het immens grote Syrië! Dat is appels met peren vergelijken.

    Like

 5. aquarius4422 zegt:

  De NATO luchtmachten teren nog steeds op jaren 70 technologie terwijl de Russen de afgelopen tien jaar gebruikt hebben om hun luchtmacht en technologie totaal te vernieuwen.
  Zou de NATO nu flikken wat ze tijdens de Kosovo crisis gedaan hebben zouden ze een historisch pak op hun donder krijgen.

  Like

 6. Johan zegt:

  Insane McCain Wants ISIS To Shoot Down Russian Jet Fighters :

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s