Nederland, O Nederland… Míjn Nederland…!

Screenshot_25

(Door: “Antoni Banderes”)

Eerder dit weekend zag ik ditzelfde plaatje boven een stukje van ene Peter van Dijken. Terstond werd ik overvallen door nostalgie. “Mijn vaderland”. Tja, dat is het nog steeds. Hoewel ik geen enkele affiniteit meer voel met het hedendaags bestuur, de mentaliteit die hier openlijk wordt beleden. Ik erken dat ik stiekem al eens aan het peinzen ben: Wáárheen dan? In welk land zou ik me echt veilig kunnen voelen en tegelijk ook happy ?  

Nederland, mijn land waar ik geboren ben in 1944; het land ook van mijn zoon Ferdinand II  en mijn kleinzoons Antonius V en Jochem VI; maar ik bedoel vooral ook het land van mijn vader Ferdinand I, hier geboren in 1912; en mijn grootvader Antonius III, hier geboren in 1869 en diens vader, Marcel, die mijn overgrootvader is, en hier geboren is in 1827; maar ook het land van diens vader Cornelis II, hier geboren in 1792; en dus mijn betovergrootvader is; maar ook zíjn vader, Rutger die hier geboren is in 1741.

Ja, waarde lezer, u zult nu wel begrepen hebben dat het voor mij dus uiteindelijk in werkelijkheid gaat om dát Nederland wat in 1532 óók reeds het land was van mijn betbetbetbetbetbetovergrootvader Jochem I, die hier al ploeterde op zijn boerderij die zo vele generaties het erfgoed van mijn voorouders was. Dat Nederland, waar die héle reeks voorvaderen zich in het zweet werkten, poorters en schepenen waren, hun leven voor offerden. DAT NEDERLAND is MIJN Nederland !!!

Nederland is niet meer. Al lang niet meer. Het is verdwenen, Weggegeven door incompetente bestuurders. Ik heb het over het Nederland uit mijn jonge jaren. Het Nederland waarin het volkomen normaal was om een touwtje uit de brievenbus te laten hangen, waarin ik schoolvriendjes had wiens ouders uit Nederlands-Indië gerepatrieerd waren en er soms iets donkerder mensen waren, maar die allen naadloos integreerden zodat we eigenlijk niet eens merkten dat zij een béétje anders van kleur waren. Het Nederland waar de moraal – ingegeven door onze liberale samenleving gebaseerd op de Joods-Christelijke humaniteit – een stuk losser en vrijer was dan waar het heden ten dage toe verworden is dankzij die verwerpelijke, ronduit achterlijke mohammedaanse ideologie die men ons tevergeefs tracht op te dringen. Enne, nee ik ben géén racist noch fascist. Ik ben gewoon een échte Nederlandse REALIST !

Screenshot_24

Door:
“Antoni Banderes”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nederland, O Nederland… Míjn Nederland…!

 1. Sjaak zegt:

  Het geeft ook zulke Nederlanders die hun scheepvaartkaartjes
  niet meer los kunnen krijgen ! Ze verkopen wanneer het moet
  het huisje van hun moeder ! Zielverkopers zijn dit !

  In de haven van Dormund liggen twee nederlandse cruis-schepen
  die nu voor twee jaar aan de stad Dormund verhuurt zijn om vluchtelingen
  te herbergen

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Mijnheer ik sta met U in deze gevoelens, U verwoordt ze goed en helder!

  Like

 3. Heimwee!!!Daar hebben wij,realisten,allemaal last van!

  Like

 4. RemyZ zegt:

  Geweldig stuk. Ons mooie landje is weggegeven. Je mag er niks over zeggen, begin deze dagen ook niet negatief over de migrantencrisis te praten want de “gutmensch” stelt dat niet op prijs. Je wordt meteen bestempelt tot een extreemrechtse. Leeuwen en schapen, prachtige beesten maar je gaat ze niet bij elkaar gooien, zo is het ook met onze maatschappij, zoveel culturen door elkaar heen. Hoe kan je nou de idiote opvatting hebben dat zoiets goed uit kan pakken? Ik kan daar met mn verstand niet bij. Zeker niet wat betreft de islam, ik heb laatst wat verzen in de koran gelezen nou mn ogen knalde bijna uit mn kassen van verbazing! Dit boek is doordrenkt met haat en vuiligheid met hier en daar een dooddoenertje, blijkbaar om een en ander te verhullen. Maar nogmaals, ssst en mondje dicht, want wie er wat van zegt is volgens velen slecht.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Met alles wat je ook maar leest en wat er ook maar dagelijks gebeurd en alles maar dan ook alles wat de burger zegt word verdraaid of anders opgeschreven en gebruikt en alles maar dan ook alles is niet te vergeefs en geloof me, eens de dag daar is dat het de mensen teveel is geworden dan is dit volk de Nederlandse burger niet meer tegen te houden, dan gaan ze los. Dan is de haat en de afkeer zo groot dat je de burger niet meer kan tegenhouden.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Ons eens zo mooie land versjacherd door vuige landverraders!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ben het volledig eens met het artikel. van Antoni Banderes! Ook ik voel mij intussen een vreemdeling in mijn eigen land. De grootste verraders zijn, de klootzakken van: VVD,CDA,PvdA en D66. ZIJ, en alleen zij hebben sinds 1979 geregeerd!

  Like

 8. Sjoe! zegt:

  Bedankt, Antoni. Nederland is OOK MIJN land. En ek ga het ook verliezen …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s