Als de “vluchteling” een gezicht krijgt…

Screenshot_27

(Door: Wim van Schaik)

Je hoeft geen insider te zijn om te weten dat de kredietcrisis die zich in de zomer van 2007 aankondigde, kwam doordat de Amerikaanse overheid wilde dat mensen zonder baan, inkomen en bezit toch een hypotheek konden krijgen. Dat bracht immense risico’s mee. Maar daar wist men wel raad mee. Risicohypotheken werden verkocht aan zakenbanken. Die maakten er ondoorzichtige financiële producten van, zo sluw ‘verpakt’ dat niemand echt wist wat die producten inhielden. Ratingbureaus deden nog even een strik om: triple A, volstrekt niet riskant. Totdat het pakje werd uitgepakt …

Inmiddels heeft men het over een ‘vluchtelingen´-crisis. En kijk! Zoals de foute financiële producten bleven komen, zo laat men nu de horden ‘vluchtelingen’ binnenstromen. Zoals managers niet door hadden (zeiden ze) dat het zo verkeerd zou uitpakken, zo hebben nu de regeringsleiders (lijkt het) niet door op wat voor catastrofe we afstevenen. Zoals toezichthouders meenden dat het wel goed zat, gewoon de andere kant op keken of elkaar napraatten, zo doet nu het parlement. En zoals toen critici weggezet werden als zwartkijkers, zo worden ook nu de critici weggehoond.

Trouwe vazallen van onze regenten, de media, zorgen ervoor dat de horden netjes verpakt blijven als ‘vluchtelingen’ of, hipper, ‘refugees’. Een vluchteling moet je immers helpen. En o, wat een mooie strik: hoog opgeleid, verrijking, middel tegen vergrijzing, we hebben deze mensen hard nodig! En kijk ons eens menslievend zijn! Kijk eens hoe de burger zich inzet! Knulletje Klaver is in alle staten, want kinderen (makkelijk te manipuleren) maken zelfs loombandjes voor het ‘goede doel’!  Critici? Ach, xenofoob, islamofoob, extreemrechts, nazi of – nog erger – PVV-er. Totdat…

Totdat het pakje wordt uitgepakt. En al zit er een mooie strik om, de inhoud blijkt totaal anders dan men ons wil laten geloven. Dat is wel even schrikken. Ineens heeft de goede, arme, zielige ‘vluchteling’ een gezicht. En wat zien we?:

Veel, heel veel jonge, sterke mannen. Een enkele tandarts misschien. Massa’s laag geschoolden, analfabeten zelfs. Moslims, meest moslims. Mannen met kindbruiden. Mannen met meerdere vrouwen. Moslimterroristen en wie weet hoeveel moslimterroristen in spe. Vechtpartijen in de AZC’s en daar buiten. Steekpartijen. Winkeldiefstallen. Rondhangen met intimidaties en bedreigingen. Vrouwen lastig vallen en verkrachten. Christenhaat. Homohaat. Jodenhaat. En ontevredenheid. Veel, heel veel ontevredenheid.

Ineens is er een enorm probleem. Een crisis. En net als bij die kredietcrisis doen onze regenten weer alsof niemand dit kon zien aankomen en dat het dus het probleem van ons allemaal is en – ja, ja, plots is het volk belangrijk – dat wij dat samen moeten oplossen. Handen uit de mouwen. En vrijwilligers aller steden en dorpen verenigt u! En daar komen ze, die werkpaarden zoals Huxley er een beschreef in ‘Brave new world’. Overigens, met dat paard liep het heel slecht af…

Ondertussen willen de regenten helemaal niets oplossen. Anders zou men in de extreme situatie waarin ons land thans verkeert niet terugdeinzen voor extreme maatregelen. In plaats van het probleem bij de wortel aan te pakken, worden de symptomen wat verzacht door gegoochel met cijfers, wensdenken of stoere praat. En zo raakt ons land verder en verder in verval: de doodzieke patiënt wordt het reddende medicijn onthouden en wordt afgescheept met een pijnstiller die niet eens een pijnstiller is.

Ik stel me zo voor dat deze regering elke dag hoopt dat dat de stroom ‘vluchtelingen’ vanzelf opdroogt. Maar daar ziet het niet naar uit. Zelfs de winter schijnt de indringers niet af te schrikken. Steeds vaker en steeds luider klinkt de roep om de grenzen te sluiten. Die grenzen gaan vast en zeker eens dicht. Dan zal blijken dat grenzen sluiten helemaal niet zo moeilijk is. Maar ik vrees dat tegen die tijd de ramp al compleet zal zijn.

Door:
“Wim van Schaik”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, Europa, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Als de “vluchteling” een gezicht krijgt…

 1. Pieter zegt:

  Ja precies! De “vluchtelingencrisis” is plots op ons af gekomen. Rutte probeert ons burgers medeplichtig te maken en doet of het een probleem is van ons allemaal. Zie gesprek met de minister-president in EenVandaag.
  Zo worden we overal ingeluisd.
  Gek dat die man net doet of hij niet verantwoordelijk is en dat het enkel een logistiek probleem is.
  Dan zie ik die bete grijns van hem weer voor me en moet ik kotsen.

  Like

 2. Jade zegt:

  “Ondertussen willen de regenten helemaal niets oplossen”
  Inderdaad, ze laten de boel gewoon in het honderd lopen, en pakken
  straks als eerste het vliegtuig naar veiligere oorden…

  Like

  • Anneke zegt:

   Je hoort en ziet ook weinig van onze regenten, hoeft van mij ook niet hoor want als ik die kop van Rutte zie word ik direct misselijk…..en niet alleen bij die kop van Rutte….dat hele kabinet kan mij gestolen worden….inderdaad een nep kabinet.

   Trouwens….een heel goed artikel, geeft de werkelijkheid waar……

   Like

 3. albertien54 zegt:

  Die Rutte, een bilderberg gehersenspoelde idioot, die ons nu voor zijn kar weet te spannen. Nou nooit, geen haar op mijn hoofd! Wij zullen ons straks met hand en tand moeten verdedigen!

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Zodra politici spreken over hoop, geven ze aan dat ze geen flauw benul hebben van wat ze nu eigenlijk moeten doen. Ze etaleren daarmee een volstrekt gebrek aan visie en een miet te evenaren gebrek aan daadkracht.
  Daarenboven zullen de lachende leugenaars onder hen, hun baantje in Brussel niet in gevaar willen brengen. Te dom als ze zijn om zich te realiseren dat als Europa ten onder gaat, die baantjes in Brussel er dan ook niet meer zullen zijn.
  En als ze zich dat al realiseren, dan denken ze misschien dat ze er met een lachende leugen vanaf zullen kunnen komen en zo de dans van een Neurenberg-proces te kunnen ontspringen.
  Echter, er zijn genoeg tekeningen van guillotines en als die verstopt zijn, dan staat er in Zuid-Duitsland nog een die dit keer voor de verandering dan eens goed werk kan verrichten.

  Like

 5. Jan zegt:

  “Asielzoekersromen worden veroorzaakt door krachten waarop je geen vat hebt”, zei een linkse imbeciel op mijn werk. Ik gaf hem van repliek, inmiddels een paar jaar terug, en het kwam nooit meer goed tussen hem, SP’er en mij.

  Like

 6. Jan zegt:

  Afghaan: “Het is hier vreselijk koud, niemand is in ons geïnteresseerd, overal in Europa zijn problemen, het liefst zou ik rechtsomkeert maken en terug gaan, maar dat kan gewoon niet, ik heb al zeven of acht grenzen overgestoken.”
  https://www.netzplanet.net/afghanischer-fluechtling-jammert-es-ist-kalt-hier-keiner-kuemmert-sich-um-uns/

  Het hoge IQ straalt van allen af

  Like

 7. Vluchtelingen de fuck om ons nog meer zand in de ogen te strooien zie ;

  http://www.mensenrechten.org/het-meest-gevaarlijke-bijgeloof/

  Like

 8. Ekster zegt:

  Goede analyse. De parallellen zijn inderdaad legio. De politici zullen ons opzadelen met de door hen gemaakte fouten. Dat doen ze altijd. Er is geen visie, geen hersens, geen gezond verstand in het brein van Rutte.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Mensen de agenda van: de EU, Bilderberg en de NWO, dat steekt er achter.

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  Misschien straks belangrijk om onderzoek te doen naar buitenlandse verborgen rekeningen van onze regeringsleiders. Waarom? Als er signalen zijn dat de Bilderberggroep erachter zit dan zullen de heren toch wel extra beloond worden voor hun inzet om het land naar de knoppen te helpen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s