Kabinet maakt 15 miljoen vrij voor EU-fonds Afrika

Screenshot_13

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA)

Het kabinet maakt 15 miljoen euro vrij voor het EU-fonds voor Afrika dat tijdens de komende migratietop volgende week op Malta wordt opgericht. Dat schrijven de ministers Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) en Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) dinsdag aan de Kamer.

De EU stopt in totaal 1,8 miljard in het fonds dat moet worden aangevuld met vrijwillige bijdragen van de lidstaten. Het fonds is bedoeld om Afrikaanse landen te helpen bij het aanpakken van de grondoorzaken van migratie.

Tijdens de top in Valletta moeten EU-leiders en een reeks Afrikaanse leiders en organisaties de basis leggen voor een gezamenlijke aanpak van de migratie.

Bron:
www.ad.nl
(h/t “Jan”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Derde Wereld, Eurofielen, EUSSR, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Naïviteit, Nederland, Ontwikkelingshulp, Overheid, political correctness, propaganda, PvdA, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

50 reacties op Kabinet maakt 15 miljoen vrij voor EU-fonds Afrika

 1. Johan zegt:

  En maar weer met geld strooien of het niks is.

  Like

  • bokito zegt:

   onze staats schuld is nu 475 miljard wat neer komt op 28.756 euro schuld de man en vrouw hier in nederland wat voor de werkende neer komt op 57.511 euro en dat mormel blijft het maar naar dat verdomde buitenland transporteren het was hier al tersprake voor het peleton en koenders er naast

   Like

 2. Dat wijf blijft aan de gang met weg geven,als het maar naar het buitenland gaat!En nog niet van die misselijke bedragen ook!Van mij mag ze tzt voor een vuurpeloton!

  Like

  • Anneke zegt:

   Ja Yvonne, geld weggeven is makkelijk als het niet je eigen geld is……maar wel vreemd allemaal, wij zijn net uit de zgn crisis en er wordt maar met geld gesmeten….ik zou graag willen weten waar dat geld allemaal vandaan komt……

   Like

 3. delamontagne zegt:

  Crisis in Afrika, zal zich dat naar onze “Vinex-wijken” verplaatsen. ?

  Een afbeelding die ons fascineert en tegelijkertijd vertwijfelt……..

  Like

 4. Nou hebben die zwartjes weer geld voor vuurwapens, handgranaten en bommen. Hoe zouden die zwartjes toch aan dat vele geld komen voor wapens en munitie?

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Waar halen ze toch al dat niet bestaand geld vandaan zeg. Dat geef maar weg… Makkelijk he, wie het dichts bij het laatje zit

  Like

 6. Jade zegt:

  Tuurlijk, het geld groeit hier aan de bomen. Het kan niet op…

  Like

  • sammy zegt:

   het is bekend dat de Italiaan dragi (mafia?) elke maand 60 miljard euro bijdrukt, en dat er vrijwel geen inflatie is, dat word systematisch laag gehouden. rente ook. dus die kan gewoon zijn gang gaan. maar de luchtbel word steeds groter. en zal uiteindelijk uit elkaar klappen. een ander punt is dat de banken negatieve rente gaan berekenen.dat betekend dat iedereen zijn salaris spaargeld direct van de bank afhaalt.dat betekend dat alle prijzen omhoog zullen gaan en zal leiden tot de ondergang van de euro en Europa. vooral supermarkten de dagelijkse dingen maar ook ziekenkosten premies wat je nu al kunt zien zullen de pan uitreizen, en uiteindelijk voor velen van ons niet meer te betalen zijn.

   Like

 7. W.Frankes zegt:

  En straks weer doodleuk stemmen op een eurofiele partij…

  Like

  • sammy zegt:

   ik heb het idee dat hier de verkiezingen ook gemanipuleerd zijn b.v. de p.v .v. stond de avond voor de verkiezingen op 23 zetels. na de verkiezingen maar 10 zetels. dat betekent dat meer dan 50 procent van hun kiezers niet is komen opdagen. 20 procent geloof ik 30 procent kan ook nog maar meer dan vijftig geloof ik niet.

   Like

 8. Tistochwat zegt:

  PLOUMEN, PLOUMEN, PLOUMEN!
  Alleen al bij het lezen van die naam, weet je genoeg!

  Like

 9. tjonge zegt:

  niet echt iets om je druk over te maken als je weet waar draghi mee bezig is !
  die is ff simpel 1500 miljard aan geld van burgers aan het verdampen, en dat houdt nog niet op !
  .
  dus die 15 miljoen ? een lachertje, of een afleidingsmanoeuvre….

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  Weer een zin – en nutteloze verspilling van door ons opgehoeste belastinggelden.
  De enige manier om wat van Afrikaanse landen gedaan te krijgen is de hulp stoppen.

  Like

 11. tjonge zegt:

  hr bron, ik heb u het ook al per mail gevraagd maar geen antwoord gekregen.
  sinds een week ongeveer, zie ik niet, zodra ik een reactie plaats, meteen mijn reactie terug met de melding “in afwachting moderatie” oid.
  .
  heb het ook nog met een andere laptop uitgeprobeerd met ander besturingssysteem en andere instellingen, maar resultaat hetzelfde, dus de fout ligt niet aan mijn zijde m.i. ?
  .
  ik vraag mij af of er nog meer mede-leden van de ejbron-site er last van hebben ?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Geen idee. Vermoedelijk een technische storing bij WordPress.

   De fout ligt in ieder geval niet bij mij, of het moet al zijn dat ik niet 24/24 kan modereren, aangezien ik
   ook nog een volledige baan heb.

   Webmaster

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ tjonge 4 november 2015 om 00:53

    Dat heb ik ook regelmatig. Enige tijd later staat die reactie er dan na moderatie gewoon onder. Voor de zekerheid kopieer ik mijn reacties eerst voor het geval ze écht zouden verdwijnen. Een langere reactie schrijf ik eerst in Word.

    Like

   • tjonge zegt:

    dat u niet 24/24 kan modereren wist/weet ik hr bron.
    het zal wel een storing van wordpress zijn, anders weet ik het ook niet.
    .
    het verbaast me alleen dat anderen mede-forummers het niet opvalt ?

    Like

   • Thoth zegt:

    Ik er ook last van, geen moderatie. Ik zie dus ook niet meer wat ik geschreven heb. Tis gewoon weg, totdat het in epistel komt.

    Like

  • Wachteres zegt:

   Ik heb al een tijdje hetzelfde probleem.

   Like

  • Frans Brassens zegt:

   Ervaar hetzelfde, @tjonge. De reacties verschijnen dan weer wél zodra ze gemodereerd zijn. Maar dat zul je ook wel ervaren hebben. Wat betreft ‘mail’ waarop geen antwoord komt: Mogelijk ook een storing of i.d. bij WordPress. Gistermiddag zond ik een stuk over Merkel naar ‘onze Bron’ en waar ik meestal dezelfde dag nog wel iets hoor vond ik nu ook geen berichtje. Ook misschien een ‘storing’ waardoor een en ander niet doorkomt. Maar het kan ook zijn dat onze bezige bij even geen tijd vond. Wat erg begrijpelijk is.

   Like

  • Astrid zegt:

   Beste tjonge, dat probleem had ik dus ook ineens, maar ik ben van de week van zoekmachine veranderd. Het was Google, maar is nu Ducduckgo, die je ‘onzichtbaarder’ zou moeten maken tijdens het surfen op de interwebs. Daar kan het in mijn geval best wel eens aan liggen dat een website anders reageert.
   Het was even wennen, om het comment ‘blind’ te plaatsen, dus zonder de mededeling ‘je reactie is in afwachting van moderatie’. Maar nu ik weet dat het plaatsen van een comment nog gewoon werkt, is het probleem voor mij verder opgelost.
   Laten we de webmaster er niet teveel mee lastig vallen, de beste man werkt al 40 uur per week, naast het bijhouden van deze website [en hopelijk nog wat tijd en energie over voor andere [leuke] dingen].
   Ik hoop dat je hier wat aan hebt, tjonge.

   Like

   • tjonge zegt:

    iedereen bedankt voor de feedback 🙂
    weet nu iig dat ik niet alleen sta in dit “probleem”.
    ik hoop toch dat het opgelost wordt want het is niet handig.

    Like

   • tjonge zegt:

    en natuurlijk waardeer ik hr bron zijn tomeloze inzet ten zeerste ! waarvoor grote dank !
    ik wou/wil alleen een probleem kenbaar maken, niet meer of niet minder..

    Like

 12. Giny zegt:

  Als het over buitenland en vluchtelingen gaat, barsten ze opeens van de poen!
  Dijsselbloem had al aangegeven dat er voorlopig genoeg geld voor de
  vluchtelingen was!
  Toevallig allemaal Sinterklaasjes van de PVDA!

  Like

 13. Avidia zegt:

  Avidia

  Wel ja!!!!!!

  Like

 14. exmarineman zegt:

  Er is de afgelopen 45 jaar al voor ongeveer € 750 miljard aan landen in Afrika gegeven en er is nog geen steek veranderd in die landen. En we blijven maar doneren, doneren en doneren. Maar niemand die echt controleert wat er met de gelden gebeurt en waar, hoe, door wie enz enz. Je kunt nog zoveel waterputten en kranen neerzetten bijvoorbeeld maar als de kraan kapot is en er geen water meer uit komt dan is er niemand die de kraan kan (of wil, want dan moet er door een Afrikaan gewerkt worden) repareren. En dus lopen de vrouwen weer zoals voorheen 5-10 kilometer om water uit een rivier te halen…….

  Maar zoals dinsdag door Wiebes nog gezegd als antwoord op gestelde Kamervragen, er is géén geld voor de ouderen/de gepensioneerden om hun koopkracht te verhogen na jaaaaren stilstand. En ook het intrekken van de zgn aanrechtsubsidie is geen geld voor en zou maar liefst 90.000 banen kosten…… nmm een grove leugen dat het 90.000 banen zou kosten…. maar kennelijk is dat antwoord door de kamer zonder verdere onderbouwing geaccepteerd. Ook dat de ouderen/gepensioneerden er komend jaar 1,2% op vooruit zouden gaan.
  Maar zodra er ook maar iets nodig is voor het buitenland dan zijn er géén grenzen aan de financiële mogelijkheden……..

  Nog even wat over die aanrechtsubsidie zoals die in linkse kringen wordt genoemd.
  Dat was vroeger de individuele belastingvrije som die iedere werkende Nederlander had.

  Like

 15. bernardus zegt:

  En daar word weer geld weggegooit naar de bodemloze put Afrika. Maarja het zal onze politici niet zoveel interesseren, ze krijgen lekker betaald en willen hun volgende baantje veilig stellen. We worden geregeerd door totale onbenullen.

  Like

 16. Frans Brassens zegt:

  Juffrouw Ploumen moet eerst maar eens op zoek naar de inmiddels honderden miljarden die er in de loop van zo’n halve eeuw niet toe geleid hebben dat er rust en enige welvaart in Afrika kwam. ‘Migratie aanpakken’? Ploumen is net als haar partijgenoten volkomen gek. GEK, ja.

  Like

 17. Kanaloa01 zegt:

  Dat wordt weer 15 miljoen euro lenen op de kapitaalmarkt want natuurlijk heeft Nederland het geld niet over maar komt jaarlijks minimaal 3% te kort.
  Hoe krankzinnig moet je eigenlijk niet zijn als regering om jaar in jaar uit miljarden te lenen op de kapitaalmarkt om de kosten van de asielzoekers en de ontwikkelingshulp van te kunnen betalen?
  Is het begroting tekort te hoog dan lopen we de kans dat Brussel nog even een paar miljard boete gaat heffen die dan ook weer geleend moet worden.

  Like

 18. sammy zegt:

  je ziet maar ze proberen alles er geruisloos doorheen te loodsen te dom om te denken dat er geen info op het net te vinden is hahah. ze zijn tot alles in staat. vooral als ze op het punt staan om in storten.
  je kunt het vergelijk trekken met nazi duitsland tot de laatste dag waren ze aan het liegen moorden manipuleren zand strooien kortom alles om op de been te blijven.
  er staat ons nog wat te wachten.de gifbeker zal helemaal opgedronken moeten worden. vaak oorlog en ellende in Europa.

  Like

 19. jowitteroos zegt:

  De ‘andere partijen’ ontvangen natuurlijk graag geld, wat noit bij het gezamelijke ‘doel’terecht komt. Net als Erdogan kan niemand van deze landen mensen tegenhouden die de oversteek willen maken….. weggegooid geld, maar dat isal een halve eeuw zo!

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  Och, zolang je maar geen geld in de (bejaarden)zorg hoef te stoppen…
  Smerig ‘socialistisch’ tuig!

  Like

 21. Wachteres zegt:

  Margaret Thatcher zei het al:

  ‘The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.’

  Dat is één van de tientallen redenen waarom wij a.s.a.p uit de EU moeten.

  Like

 22. Astrid zegt:

  Dit is onze linkse gutmensch-politiek in een notendop: werkt een aanpak aantoonbaar niet, dan gewoon meer van hetzelfde en vooral nog veel meer [andermans] geld er tegenaan gooien. Daarnaast zit half Afrika inmiddels al in Europa! Dat geld zou o.a. gebruikt moeten worden voor meer stemhokjes voor het referendum en voor onze ouderenzorg. Maar ja, Hollanders kan je zo makkelijk bedriegen, die zijn inmiddels aan de kant gezet. Van hen wil men alleen maar het geld, verder kan je je bek houden.

  Als we met zijn allen nu eens minder zouden gaan werken, zijn er minder inkomsten voor de roverheid, want die lui handelen toch totaal onverantwoordelijk met ons zuur verdiende geld. Ze spenderen andermans geld voor mooie lobbybaantjes, pluche zetels en het bevredigen van hun ego’s. Ze lossen helemaal niets op. Erger, ze zadelen ons op met gigantische en vijandig gezinde uitvretersstromen.

  Zolang ik leef en me kan herinneren, stuurt NL almaar geld, middelen en kennis, o.a. naar Afrika, maar wat heeft het eigenlijk geholpen? Die mensen aldaar, die alles steeds maar weer verprutsen met hun stammenoorlogen en religieus-culturele achterlijkheden, leren er zo niets van. Bovendien komt het geld zelden terecht bij de mensen die het echt nodig hebben, maar bij de criminelen die er meteen automatische wapens van kopen. Zij moeten juist leren van hun zelf veroorzaakte ellende, juist door er middenin te zitten. Net zoals wij hier in Europa nu met de ellende van corruptie, geldverkwisting, chronisch faalbeleid en discriminatie door onze eigen regenten te maken hebben.

  Weet je wat er gebeurt met kinderen die je steeds de hand boven het hoofd houdt en ze met alles hun zin geeft? Dat worden luie, verwende, arrogante, nikspresterende etterbakkies. Weet je wat er gebeurt met Afrikanen die iedere dag gratis eten bij de ophaalpunten van de VN en al hun handlangers kunnen ophalen, die blijven dom en worden lui. En dat verzin ik niet, dat heb ik zelf gezien en gehoord van de inboorlingen zelf, in diverse documentaires van alweer jaren terug. Want, warom zou je gaan werken op het land, als je maaltijden en spulletjes iedere week gratis bij je worden afgeleverd? Daarom, onze regenten strooien met andermans geld en maken er mooie sier mee elders. En als stank voor dank krijgen we allemaal boze, langtenige, eisende ‘vluchtelingen’ op ons dak. Wanneer is het eens genoeg?

  Like

  • exmarineman zegt:

   In actie komen betekent dat, maar helaas is die bereidwilligheid er niet (meer) bij de Nederlanders. MAAR het is wat moeilijk ook om te realiseren en te regelen, maar als 70% van de werkenden in Nederland op een dag of 2 dagen NIET meer met eigen vervoer (dus (brom)fiets, motor, scooter, auto etc.) naar het werk gaat maar met het openbaar vervoer dan komt er geen belastingcent meer binnen maar belangrijker is ook dat dan heel Nederland min of meer plat ligt want:
   – het openbaar vervoer kan die mensen nooit vervoeren;
   – veel mensen komen dan niet of veel te laat op het werk;
   – veel mensen zullen er wellicht niet eens komen;
   – dus gaat 50% terug naar huis.

   Ook massaal ziek melden is een middel……

   Like

   • Astrid zegt:

    Met dat nepparlement van ons, kunnen wij plebs best een massale nepgriepepidemie voorwenden. Een beetje treiteren kan geen kwaad, zolang we er zelf niet de dupe van worden, want de regenten blijven natuurlijk wel gewoon graag andermans geld uitgeven, voor al die zogenaamde ‘goede doelen’ ergens in verwegistan, èn voor zichzelf natuurlijk.

    Like

 23. Bob Fleumer zegt:

  Deze tante heeft geen idee hoeveel uur mensen moeten werken om 15 miljoen over te houden want dat is wat nodig is; je moet geld hebben om het weg te kunnen geven. Wij hebben een staatsschuld van ca 450 miljard euro dus moeten we die 15 miljoen eerst lenen voor dat we die weg kunnen geven en onze kinderen moeten dat later weer terug betalen. Ik krijg zo’n hekel aan dat mens die met de vruchten van s’mensens arbeid omgaat alsof dat geld van haar is. Ze is gewoon zwakzinnig en moet gestopt worden.

  Like

 24. alidas1 zegt:

  Is er nu niemand die dat mens kan stoppen?
  Of stemmen ze er allemaal voor .

  Like

 25. Sjaak zegt:

  Het eigenlijke probleem is, dat er geen open boekhouding
  op na gehouden word waar het geld heen gaat en waarvoor
  het uitgegeven word !
  We hebben toch ook het overzicht waar ons geld heengaat !
  En omdat het hier om het geld van de bevolking gaat (belastinggeld)
  hebben wij al het recht op inzicht en kontrolle !
  Maar ja, we laten ons ook een ongekozen EU Mafia implanteren !
  FUCK THE EU !

  Like

 26. BigLJohn zegt:

  Die Ploumen, en dat noemt zich minister. Een zwakbegaafde heeft nog meer realiteitszin ! Door de jaren heen hoor je alleen maar TWEE kreten; Geef, geef, geef, en Help, help, help. RTL 4; help de mama’s in Afrika. Zielig aandoende foto’s in de krant van ondervoede kinderen. En in vroeger jaren moest je als kind – zilverpapier – sparen en naar de school brengen, voor de arme kindjes in Afrika ! Maar waar is de verantwoordelijkheid van de Afrikaners zelf gebleven ? Zij zijn de eerst verantwoordelijken als het gaat om gezinsplanning en het onderhouden van hun kinderen en zichzelf. Maar ze zijn, in vergelijking met het Westen, tot helemaal niets in staat. Het klinkt hard, maar het is niet anders. Zelfs een dier zorgt nog prima voor zichzelf en zijn jongen, daar heeft hij de mens niet voor nodig. Maar voor Afrikaners geldt; Geef, geef, geef, en help, help, help
  Het is toch niet te geloven, en niet om te discrimineren; maar een bepaald soort mens (Afrikaners) zijn nog minder ontwikkeld als een dier. Aziaten daarentegen zijn net als Westerlingen. Uit het niets werkten zij zichzelf tot op een hoog nivo. En dat zonder; help, help. help, en geef, geef, geef !!!

  Like

 27. paulzwueste zegt:

  Het rode kwaad wil maar niet dood! Die Ploumen en die corrupte Koenders blijven ons geld weggooien om er zelf beter van te worden!
  Ondanks de betekenisvolle opkomst van rechts en het afsterven van de linkse PVDA blijft links op het pluche kleven, en het land door middel van duizenden linkse overheidsfunctionarissen naar de totale ondergang van Nederland drijven!

  Like

 28. Tistochwat zegt:

  BigLJohn 4 november 2015 om 13:13

  “maar een bepaald soort mens (Afrikaners) zijn nog minder ontwikkeld als een dier.”

  Ze kunnen kennelijk (zogenaamd) niets zelf en moeten altijd worden geholpen.
  En na vele tientallen jaren DOOR ONS BETAALDE hulp, kunnen ze nog stééds niets zelf!
  Het vreemde is, dat ze ondanks hun ‘hulpeloosheid’ prima kunnen fokken; het gáát maar door en Afrika puilt zowat uit.
  Daarom is het voor de neger erg prettig dat hij in ons land zo welkom is en de ‘niets-kunner’ trekt dan hier meteen z’n grote eis-bek wagenwijd open.
  Moeten ze doen in hun land van herkomst en daar de boel eens een keer op orde gaan brengen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s