EEN PLECHTIG MOMENT. . .

Screenshot_18

Op de voorgrond links Sharon Dijksma.

(Door: “Driek”)

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagavond de nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Sharon Alida Maria Dijksma (Groningen, 16 april 1971) en de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, beëdigd. De plechtigheid vond om 19.00 uur plaats in Paleis Noordeinde in Den Haag.

Lezer van deze revolutionaire site van E.J. Bron, zelden zijn er momenten dat ik ontroerd ben door plechtigheden. Ja, lang geleden, in mei 1945, toen de mensen werden bevrijd van het Duitse juk. De bevolking liep toen met vlaggetjes en ‘Oranje boven ’te roepen. Prins Bernard reed in een Jeep door Nederland. Velen dachten dat den prins in zijn eentje Nederland had bevrijd. Koning Alexander moest nog geboren worden. Maar ik was er al. Ik heb die hele koningsprak tot vandaag den dag op m´n bord gekregen. Tot misselijks worden toe. En nog altoos word ik onpasselijk van gezwaai met vlaggetjes.

Ik ben verbaasd dat vrouwe Dijksma, die nog nooit een baan heeft gehad in de echte wereld, en die ons onlangs nog aanraadde insecten te eten, carrière maakt in de politiek. Sharon begon haar politieke loopbaan bij de Jonge Socialisten. Zij was daar van 1991 tot 1992 algemeen secretaris in het bestuur. Zij behaalde het VWO  –  diploma en vervolgens studeerde zij rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en vervolgens bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Beide opleidingen heeft zij niet afgemaakt.

In 1994 werd zij als drieëntwintigjarige gekozen als Kamerlid. Op 17 mei van dat jaar werd ze beëdigd als lid. In de Tweede Kamer hield ze zich bezig met Onderwijs en Sociale Zaken. Vanaf 2003 was zij woordvoerster Verkeer en Ontwikkelingssamenwerking. Lezer, ik geef het u even in vogelvlucht.

Eerder was Dijksma staatssecretaris van Economische Zaken. In het kabinet Balkenende IV was zij staatssecretaris van Onderwijs. Namens de Partij van de Arbeid was zij van 1994 tot 2007 lid van de Tweede Kamer. Vanaf 26 oktober 2004 als vicevoorzitter van de fractie van de PvdA. Van 2010 tot 2012 was zij opnieuw Tweede Kamerlid.

Die dekselse Dijksma weet van aanpakken. En nu wordt zij door den koning beëdigd tot staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Lezer, als je nergens voor deugt – echt helemaal nergens voor – dan kun je altijd nog in de politiek gaan. Kijk maar naar Sharon Dijksma en al die andere politici die door den koning zijn beëdigd.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

36 reacties op EEN PLECHTIG MOMENT. . .

 1. fransdewit zegt:

  Nou dat is ook de bedoeling, ze nemen mensen waarvan ze weinig tot geen weerstand van hoeven te verwachten.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Driek !
  Is Dijksma de lopende quadrat-meter die links op de foto staat ?

  Like

 3. Muurbloempje zegt:

  Dank voor deze opbeurende woorden Driek. Het stelt mij heel erg gerust dat er altijd nog een mogelijkheid is om de politiek in te gaan. 😉
  Ik had dit nou net even nodig.

  Like

 4. Ooit gaf ik, als zittend gemeenteraadslid, in de 90-er jaren van de vorige eeuw meerdere gastlesje op het Stedelijk Gymnasium aan de Homeruslaan te Utrecht van maatschappijleraar Atje Peule. Bij al die optredens was steevast onze Sharon Dijksma aanwezig namens de PvdA-jongeren. Het viel mij telkens op dat zij oorverdovend stil was met haar vragen tijdens deze klasdiscussies. Het viel mij nog veel meer op dat deze nietszeggende dame het zelfs tot staatssecretaris heeft geschopt en wellicht binnenkort in aanmerking komt voor de prijs ‘langstzittende plucheklever’ van ons parlement. Nog altijd heb ik haar nog steeds niet mogen betrappen op een taboedoorbrekende uitspraak.

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  Met een grote mond en een paar flinke ellebogen kom je een heel eind. In de politiek dan…

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 6. laura van der storm zegt:

  Wat voor Dijksma geldt, geldt voor zoveel anderen! Mensen worden op plekken gezet vanwege hun politieke overtuiging en niet vanwege hun kennis. De echte bazen zijn de ambtenaren, die dus ook zonder enige kennis van zaken het beleid bepalen. Hun beleid valt niet uit te leggen aan de minister of staatssecretaris, want die hebben er niet voor geleerd. Die snappen er dus echt niets van, maar zijn wel verantwoordelijk. Gewoon een gekkenhuis! Kom op met dat zaken kabinet!!

  Like

  • delamontagne zegt:

   Uitspraak van den Heer Cohen, toen nog burgemeester van A,dam.
   Ging over een-of-ander debacle.:” WE ZIJN TENSLOTTE ALLEMAAL AMATEURS”. ( hij bedoelde zij collegae ……….! )

   Like

 7. H. Numan zegt:

  Dat is niets. Als je een Schroevers opleiding hebt gedaan, ben je prima geschikt voor minister(esse) van defensie.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Driek vergeet te vermelden dat ze gedurende de tijd dat ze in deze grote boze wereld rondstapt ook nog moeder is geworden.
  Waarbij dan meteen twee scenario’s door mijn hoofd flitsen, ofwel de techniek van KI. is ingezet om haar te bevruchten ofwel ze is bevrucht door een psychiatrisch patiënt met een fetisj voor walvissen.
  Te vrezen valt echter dat ze voor nageslacht heeft gezorgd.

  Like

 9. Cor Ozinga zegt:

  Dit is het overtuigende bewijs, dat je geen kennis maar kennissen nodig hebt voor je carriere.

  Like

  • Joshua zegt:

   Cor Ozinga zegt:
   Dit is het overtuigende bewijs, dat je geen kennis maar kennissen nodig hebt voor je carriere.
   Heel juist iedere ONBENUL kan in de politiek, ervaring wordt niet meer geduld,
   ver van alle realiteit moet tegenwoordig.

   Like

 10. boorzalf zegt:

  Driek ben het helemaal met je eens, dat soort mensen weten niet wat er echt speelt in de samenleving.

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Beste Driek,
  de partijgenoot van mevrouw Dijksma, Co Verdaas is ook weer terug. Meneer speelde monopoly met reisvergoedingen en fraudeerde maar een eind weg, maar ook hij mag langs ‘start’ en pakt wel de poen.De fraudeur van de provincie Gelderland, is nu aangesteld door de provincie Zuid-Holland.
  Zelfs als je bewezen onbetrouwbaar bent, is je lidmaatschap van de PvdA genoeg om van baan naar baan te rollen. Terwijl je nergens aan de bak komt, als je voor de PVV werkt.
  De elite blijft zichzelf verwennen, totdat Nederland failliet zal zijn.

  Like

 12. Idefix zegt:

  En zij is niet de enige. We worden bestuurd door een stel incompetente zakkenvullers die elkaar de hand boven het hoofd houden en enkel maar uit zijn op eigen gewin.
  En het allerergste is dat het gros van het domme volk dit gewoon laat gebeuren en zich met een kluitje (lees:boer zoekt vrouw o.i.d.) in het riet laat sturen.

  Like

 13. Jan zegt:

  Maar goed dat er breedbeeld tv’s zijn want anders kon dat monster niet in haar geheel in beeld komen.

  Je ziet haar denken

  Overigens is Agnes Kant afschuwelijk mager en niet slank. Kan met konijnen door de tralies eten.

  Like

 14. Pieter zegt:

  Kan haar niet anders zien dan een volgepropte baby met baby-oogjes.

  Like

 15. Wellicht kan zij haar taak als staatssecretaris totaal niet aan vanwege het vele stress-eten waardoor zij minstens 60 kilo overgewicht heeft en wellicht geteisterd wordt door diabetus, hartfalen en een veel te hoog cholesterolgehalte. Als zij zo doorgaat haalt ze de 50 niet eens. Voor die tijd is de PvdA zelf al zoveel afgeslankt dat niet één partij nog met deze club een coalitie wil vormen.

  Like

 16. Wie is die shachies draaiende politieker op de 3e foto?Mis nog enige fietsen. Echt nederarabisch tafereeltje.

  Like

 17. Hendrik M. zegt:

  Het lid zijn van een politieke partij is dan ook de enige eis die aan een kamerlid, staatssecretaris of minister gesteld wordt.
  Vandaar dat we met zulke onbenullige onkundige landverraders opgescheept zitten…

  Like

 18. kraftavilqa zegt:

  Die foto’s, nu ben ik bang en verdrietig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s