Bedreigde politici en boze burgers

Screenshot_32

(Door: “BeWiseman”)

Bestuurders worden bedreigd en meteen wordt er gezegd dat we het wel netjes moeten houden. Op zich is dat natuurlijk waar, maar netjes en fatsoenlijk gedrag moet natuurlijk wel van twee kanten komen. Het was in 2005 niet fatsoenlijk om de uitslag van het referendum te negeren. Het is niet netjes om mensen niet te informeren over de komst van een AZC in de buurt. Het is ook niet netjes om inspraakavonden te organiseren terwijl er slechts zeer zelden wat met die inspraak wordt gedaan.

Het is ook niet netjes dat bestuurders die bij de ene overheid wegens wangedrag moesten vertrekken weer terug te laten keren op een bestuurlijke post ergens anders.

Het is niet netjes om je onafhankelijkheid als politicus op het spel te zetten met allemaal bijbaantjes en commissariaten.

Het is van bestuurders niet netjes om mee te schreeuwen “Je suis Charlie” om vervolgens alle stevige humor en cartoons te veroordelen. Charlie zou de ballen uit zijn broek schamen.

Het is niet fatsoenlijk wat sommige bestuurders allemaal declareren, misschien niet tegen de wet, maar zeker niet fatsoenlijk.

Het is niet fatsoenlijk om vriendjes te bevoordelen vanuit je functie als bestuurder, zoals wethouder Noordanus die Vestia-vriend Erik Staal 3 miljoen cadeau geeft, iets dat steeds vaker gebeurt in Nederland.

Het is niet netjes om mensen die gevochten hebben voor een referendum tegen te werken door het aantal stemhokjes te verkleinen om de opkomst te frustreren.

Het is niet netjes om in verkiezingstijd allerlei loze beloften te doen en om je kiezers dan vervolgens te besodemieteren.

En zo kun je nog wel even doorgaan. Bestuurders hebben een voorbeeldfunctie en alle bovenstaande zaken zijn niet netjes en fatsoenlijk en dan kun je verwachten dat de bevolking dat voorbeeldgedrag overneemt en ja, dat is dan niet altijd even netjes en fatsoenlijk, maar misschien wel een beetje logisch.

Door:
“BeWiseman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Bedreigde politici en boze burgers

 1. Zij behoren het voorbeeld te geven,dus……

  Like

 2. Thoth zegt:

  Ja, dit zijn allemaal na-oorlogse partijen, die zijn groot geworden en daarna ingeslapen. Ze bedriegen de populatie met al hun praktijken. Alleen de PVV ontsnapt hieraan! Met een islam stop, de moslims die een criminaliteit plegen worden eruit gegooid, Europa weer terug naar het oude, referenda voor belangrijke kwesties, dan zal het weer langzaam gaan verbeteren voor het volk.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  “maar netjes en fatsoenlijk gedrag moet natuurlijk wel van twee kanten komen.”

  “Van twee kanten”; inderdaad!
  Dat geldt ook voor ‘respect tonen’!
  Er wordt van ons verwacht dat WIJ respect tonen voor de islamiet maar de islamiet hoeft TOTAAL GEEN RESPECT VOOR ONS te hebben; sterker nog: hij mag ons haten, bedreigen, uitvreten, bespugen, uitschelden, ons onze cultuur afnemen en ons onder schijten!

  En daarom zeg ik: WÉG MET DE ISLAMITISCHE ‘ASIELPARASIET’!!!
  De eigen bevolking telt al genoeg écht hulpbehoevende mensen!!!

  Like

 4. Cathja zegt:

  Volkomen logisch, dacht ik zo. Oorzaak en gevolg. Politici moeten eens aan zelfonderzoek doen. Misschien dat ze dan het gedrag van de (getergde) burgers beter begrijpen.

  Like

 5. Jan zegt:

  Burger Manfred Kleine-Hartlage – waarom ik geen linksmens meer ben

  Alles geconcentreerd wat ook hier op het blog vaak ter sprake komt als het gaat over het perfide gedrag van links volk en hun vernietigende ideologie.
  Hartlage vertelt dat er geen verschil is tussen radicale linksen die de maatschappij in een klap willen veranderen door het bijv op te blazen en de zogenaamde sociaal-democraten die de maatschappij vertraagd (in Zeitlupe) slopen, met uiteindelijk het zelfde resultaat

  Mooie citaten:
  «…Der Islam ist eine Sekundär­infektion. Der Islam könnte unserer Gesellschaft normalerweise überhaupt nichts anhaben, wenn diese sich im nicht Würgegriff einer Kaste von Verrätern und Verfassungs­feinden befände. (…) Was die Linken hier veranstalten, ist nicht mehr und nicht weniger als ein Menschenversuch, bei dem wir alle – und übrigens auch die Ausländer und die Moslems, die hierherkommen – als ungefragte Laborratten herhalten sollen.»

  «Linkssein heißt, sich in einem geschlossenen Gedanken­universum zu befinden, das sich stets ausweglos in sich selbst zurück­krümmt. Im Zentrum dieses Universums steht die Utopie, deren Wahrheit und absolute Geltung axiomatisch angenommen wird, und die damit das Äquivalent einer Gottheit ist. Dies gilt entgegen dem Anschein nicht nur für Extremisten, sondern auch für so genannte gemäßigte Linke, für die sogar noch mehr: Während Extremisten von der konkreten Utopie ausgehen, d. h. ihre Gottheit in einem Bild – etwa dem Sozialismus – konkretisieren und dieses anbeten, gilt für die so genannten Gemäßigten das Bilderverbot: Die Gottheit wird transzendent und unsichtbar. (…) Die ganze Wirklichkeit wird von der Utopie her und zum Zwecke ihrer Bestätigung interpretiert.»

  http://de.wikimannia.org/Manfred_Kleine-Hartlage

  Hartlage zet hoofddoek schaakmat:

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Goed voorbeeld doet goed volgen….
  De voorbeeld functionarissen in bestuurlijke functies falen en bedriegen; wat verwacht men van hun volgers?

  Like

 7. exmarineman zegt:

  Er bij had ook moeten staan n.m.m. als je wetten en regels vaststelt als bestuurder voor het volk/inwoners dan moet je je zelf er ook aan houden. Want goed voorbeeld doet goed volgen en je hebt dan als bestuurder ook recht van spreken en kunt vervolging/bestraffing laten plaatsvinden

  Like

 8. D. G. Neree zegt:

  De ene na de andere minister en staatssecretaris moet wegens wanbeleid, incompetentie of corruptie het veld ruimen, maar Rutte neemt geen consequenties en alles gaat gewoon door. de rotte plekken vullen ze op met nieuwe, even net zo incompetent als arrogante politieke strebers en de mensen die het veld moeten ruimen komen via achterdeurtjes weer in posities terecht waar ze de grootste schade aanrichten.

  Like

  • R.Kroonenberg zegt:

   messcherpe conclusie DG…. het failliet van onze Democratie blijkt een voldongen feit….maar wat nú ? Toch maar : ieder voor zich… lijkt mij !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s