Ik ben ‘gevensmoe’…

Screenshot_11

(Door: “Tistochwat”)

Vanmiddag heb ik tijdens het boodschappen doen alweer ervaren dat dit land totaal vergiftigd en volledig bezet schijnt te zijn door de ‘Gutmensch’ en zijn waandenkbeelden. Er zijn dan misschien wel tekenen dat men begint te ontwaken uit de linkse droom, maar daarvan merkte ik vandaag nog bitter weinig.

De eerste ergernis ontstond in winkel 1. Bij binnenkomst werd ik meteen aangesproken door enkele vrijwilligsters van de Dorcas Voedselactie. De dames stonden bij de ingang naast een winkelwagen waarin zich enkele dozen bevonden. Hierin kon men een extra ‘boodschap’ doneren. De dozen waren al aardig gevuld door diverse gulle gevers.

Alwéér bedelen voor de “allerarmsten”… Is het MIJN schuld dat er overal zoveel “armen” zijn? Moet ik met alle geweld de hele wereld op mijn nek nemen? Moet ik naast de gedwongen afdracht aan de belastingdienst ten behoeve van de arme neger in Afrika, de ‘vluchteling’ en de ‘asielzoeker’ óók elke keer ‘vrijwillig’ aan van alles en nog wat gaan geven? ‘Vrijwillig’ tussen aanhalingstekens omdat er in feite geen sprake is van vrijwilligheid. Men verwácht namelijk van je dat je geeft en zo niet, dan ben je een egoïst, dan deug je niet en waarschijnlijk ben je dan ook wel een ‘racist’ en een ‘nazi’. Of nog erger: iemand die op de PVV stemt.

“Geef, geef, help, help”; ik word er zó ‘gevensmoe’ van, dat dergelijke acties mij inmiddels danig irriteren. Ik heb dan ook  gezegd dat ik er geen belangstelling voor had. “Ga maar naar Beatrix”, voegde ik er nogal fel aan toe.

De tweede ergernis ontstond toen ik een display met Sinterklaas snoepgoed zag in winkel 2.

Op geen enkel artikel was een afbeelding van Zwarte Piet te bespeuren; hooguit het gemijterde hoofd van de Sint. Gelukkig nog wél met het kruisteken op zijn mijter; kennelijk mag dit hier en daar nog wél worden getoond. Op mijn opmerking over het ontbreken van Zwarte Piet, kreeg ik de gebruikelijke reactie: vaag en nietszeggend; gelaten en slaafs en vooral de klaagneger ontziend. Wij blanken zouden wel iets gedaan hebben waardoor “de mensen die last van Zwarte Piet hebben, Zwarte Piet niet meer willen”.

Toen ik daarop een betoog hield over de dwingelandij van de neger en andere ontevreden immigranten die ons alles willen ontnemen – óók onze tradities – hoorde ik de verbijsterende woorden: “Het zou het beste zijn als we een gemengd ras waren, want dan zouden we het overal over eens zijn.” Voor de zoveelste keer met stomheid geslagen door deze reactie van een gehersenspoelde die uiteraard nog nooit had gehoord van Coudenhove-Kalergi’s ideologie, kon ik alleen nog maar uitbrengen: “Ja, maar dat is nu precies wat de ‘heren’ willen: één ras kweken zodat ze dat gemakkelijker onder controle kunnen houden!” Vanzelfsprekend hielp dit niet; ik heb mijn wanhopige woede dus maar ingeslikt, op naar winkel 3.

In winkel 3 werd ik meteen geconfronteerd met nóg meer vrijwilligsters van de Dorcas Voedselactie. Toen was de maat vol. Ik was in de juiste stemming, omdat ik op het punt stond om mijn hoogbejaarde ouders te gaan bezoeken, die het moeten stellen met een minimale verzorging vanwege de ‘bezuinigingen’. Ik heb mijn zegje gedaan over dat vervelende gebedel voor alle “armen” in de rest van de wereld terwijl de bejaarden in dit land steeds verder financieel worden ondermijnd. Al die vrijwilligers die zo hard lopen voor de rest van de wereld zouden dit eens moeten gaan doen voor onze eigen arme oude mensen die vaak in droevige eenzaamheid op hun dood zitten te wachten. Ik was ziedend en heb tevens mijn mening gegeven over de asielparasieten en over het al vele tientallen jaren financieren van de zinloze ‘ontwikkelingshulp’ in Afrika.

Ik ben ‘gevensmoe’… altijd maar dat gedram van “geef, geef”… Doodziek word ik ervan. En met die laatste vier woorden heb ik de winkel verlaten…

Door:
“Tistochwat”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Ik ben ‘gevensmoe’…

 1. Ik deel uw gevoel:zeer herkenbaar!

  Like

 2. Driek zegt:

  Ja, beste Tistochwat, je hebt helemaal gelijk, maar die mensen gaan zich veel liever etaleren in een winkel, dan dat zij naar een bejaardenhuis gaan, want dat ziet niemand. Die mensen staan daar voor zich zelf, niet om goed te doen.Maar je hebt je hart even gelucht bij die mensen, dat doe ik ook wel eens. Lucht even op.

  Like

 3. tjonge zegt:

  ik ben niet gevensmoe beste tistochwat, ik ben “ikwordgenomenmoe”.
  linksom of rechtsom…..want vrijwillig “geven” doe we allang niet meer…

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Jij geloof toch niet dat ze een actie op touw zouden zetten voor onze eigen oudere mensen hier in Nederland, ze beroven ze nog liever, dat tuig van de richel. Voor een vreemde lopen ze altijd nog veel harder, want wat vreemd is fijn. spannend en lekker, vinden ze dat. Waarom denk je dat ze allemaal gaan roken en van die pilletjes zijn gaan slikken dan? Omdat ze er voor gewaarschuwd worden, gewoon te stom zijn en ook nog een beetje omdat het verboden wordt. Lekker dwars leggen.
  Ze kregen te horen dat hier in de buurt een pedofiel woonde, nou je moest eens weten hoeveel jonge kinderen er naar binnen gaan sinds het bekend werd, ondanks de waarschuwingen. Gewoon omdat het spannend is, dat moet je allemaal normaal vinden hoor tegenwoordig. Moet je al die rappers horen tegenwoordig, kan niet aanstootgevender die teksten in totale taal verloedering. Ik moet me tegenwoordig verstaanbaar zien te maken bij een buitenlandse telefoniste die bij de Gemeente aangenomen zijn. Wij daar in tegen moesten vroeger perfect Nederlands kunnen praten en zeker aan de telefoon. Nee hoor wij worden gediscrimineerd derde rangs burgers zijn we geworden. Nee we leven in een rare tijd. Kan er ook zat van de jeugd die in het buitenland gaan helpen, die moeten er nog voor betalen ook. En dan hoor je weer, dat er weer een paar meiden zijn verdwenen daar ginter. Laten ze hier maar eens vrijwillig iets gaan doen.

  Like

 5. marij Houthuijzen zegt:

  Ben het helemaal met je eens tistochwat.

  Like

 6. Heel bekend,maar ik ben dan bejaard en heb 1 kleindochter en 3 kleinzonen en 4 achterkleinzoontjes en daar geef ik veel liever aan en zijn het ook meer waard en daarna is het op en ik geef het liever aan een arm oud vrouwtje als aan onbekenden, nu is er de laatste jaren 2 keer ingebroken,de laatste keer door 2 bulgaren,terwijl ik lag te slapen,kon maande zeer slecht slapen,heb nu rolluiken,ook voor de voordeur en kunnen ze niet meer aanbellen,dat is al heel wat,morgen is hier Dorcas,maar ze staan bij meerdere winkels,dus heb ik al gegeven bij de andere zaak,al is dat niets,ik ben Sinterklaas niet en Piet schijnt dus niet meer te bestaan, die gaf toch altijd het cadeau? Dus hebben ze dat zelf afgeschaftbovendien is het niet halal voor Afrika,christenen zijn daar haast uitgeroeid.

  Like

 7. albertien54 zegt:

  Veel TBC-gevallen onder migranten, artsen worden gedwongen hen te behandelen’
  Xander 06-11-2015 18:24-

  Talloze migranten blijken naast valse paspoorten ook valse diploma’s te hebben – Zweedse regering erkent dat land ‘op instorten’ staat en eist dat migranten in Duitsland blijven

  In Zweden worden nog steeds gebouwen die als toekomstig AZC zijn aangewezen in de brand gestoken. Inzet: migranten uit Eritrea klagen nu al dat ze Zweden te koud, te leeg en te donker vinden. En dan moet de echte winter nog beginnen…

  Een in een ziekenhuis werkzame Duitse arts -die vanwege dreigende represailles door de overheid anoniem moet blijven- bevestigt dat zeer veel zogenaamde ‘vluchtelingen’ aan TBC lijden. De artsen in het ziekenhuis worden door de overheid ‘verzocht’ (= gedwongen) om deze zieken te behandelen, hoewel ze hebben aangegeven dat de werkdruk nu al extreem hoog is. De dokter in kwestie is dermate verbitterd over de voortdurende inbreuken op de rechten van de gewone man door de Duitse overheid, dat hij en zijn collega’s inmiddels voorzorgsmaatregelen nemen voor het uitbreken van een mogelijke burgeroorlog.

  Sommige mensen kunnen niet geloven dat de artsen daadwerkelijk worden gedwongen – niet zozeer omdat ze de overheid vertrouwen, maar omdat ‘de meeste artsen systeemgelovige gutmenschen zijn en het vrijwillig doen om te bewijzen dat ze ‘goed’ zijn’.’ (1)

  Gevaar voor volksgezondheid Europa

  Op 9 oktober plaatsten we een artikel over een Tsjechische arts die in een ziekenhuis in München werkt, en die eveneens waarschuwde dat migranten tal van besmettelijke en ernstige ziekten dreigen te verspreiden. Veel asielzoekers hebben AIDS, syfilis, open TBC en een groot aantal andere ‘exotische’ ziekten die in Europa niet voorkomen. ‘Het is slechts een kwestie van tijd voordat het ziekenhuispersoneel (en daarna hun familie) wordt besmet.’

  Het extreem onhygiënische, smerige gedrag van met name Afrikaanse migranten, die letterlijk overal hun behoeften doen en mensen bespugen, is volgens de arts een groot gevaar voor de volksgezondheid in Europa. Desondanks weigeren zowel politiek als media in West Europa hier ook maar één seconde aandacht aan te besteden.

  De Poolse president Andrzej Duda eiste nog geen 2 weken later op TV dat de regering ‘de bevolking vooral voor epidemieën beschermt’ die door migranten naar Europa worden meegenomen. ‘Ze brachten cholera op de Griekse eilanden, dysenterie naar Wenen, en andere soorten parasieten.’

  Asielzoekers klagen ondanks goede opvang steen en been

  Asielzoekers in Offenbach (bij Frankfurt) –waar vanwege een uitbraak van waterpokken een opnamestop is ingesteld- klagen dat ze het eten niet lekker vinden en dat er geen islamitische gebedsruimte voor hen is. Ook het ontbreken van WiFi is een doorn in hun oog. ‘Als deze problemen niet snel worden opgelost dan gaat het hier echt knetteren,’ aldus een tolk.

  Waar het echter vooral aan ontbreekt is dankbaarheid voor het feit dat ze nog in leven zijn, toegelaten werden en te eten hebben – en dat alles gratis, betaald door de Duitse samenleving. De voorzitter van een vrijwilligersorganisatie, die er zelf geweest is, zei dat ‘vergeleken met Turkije, Libanon en de Balkan de mensen hier ver boven het internationale niveau’ worden opgevangen.’ Desondanks zijn veel asielzoekers woedend, drinken veel alcohol, en gaan regelmatig met elkaar op de vuist. (2)

  Complete pakketten met valse paspoorten en valse diploma’s te koop

  Geweld komt ook in de vele andere opvangcentra veelvuldig voor (ook al wordt dat officieel ontkend). In enkele AZC’s in Hamburg vielen migranten de politie en zelfs politiehonden aan, die waren uitgerukt vanwege een confrontatie tussen zogenaamde ‘Syriërs’ en tientallen asielzoekers uit Eritrea. Wat het meeste opviel was dat de migranten zeer goed georganiseerd waren en zich in een aanvalspositie opstelden – alsof het om een legeronderdeel ging (4).

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken waarschuwt dat veel migranten niet alleen vervalste Syrische paspoorten, maar ook vervalste diploma’s hebben. Er zijn zelfs complete pakketten met dergelijke valse documenten te koop, waarmee asielzoekers hopen eerder te worden toegelaten tot Europa. (3)

  Minister: Scholen moeten normen voor migranten verlagen

  Minister van Binnenlandse Zaken Thomas De Mazière zei dat de scholen en opleidingen in Duitsland ‘tijdelijk’ hun eisen naar beneden moeten bijstellen om ze voor zoveel mogelijk migranten toegankelijk te maken. Aangezien slechts 7% van de asielzoekers een school of opleiding heeft voltooid, zal de term ‘Made in Germany’ in de toekomst daarom hoogstwaarschijnlijk dezelfde negatieve bijklank krijgen als ‘Made in China’ dat jarenlang was. (5)

  Regering Merkel: Grenzen blijven open

  Ondanks de enorme weerstand uit alle lagen van de samenleving –inclusief haar eigen partij- heeft de Duitse Reichskanzler Angela Merkel gezegd dat de grenzen open blijven. Daarvoor krijgt ze de steun van de coalitiepartners van de sociaaldemocratische SPD. Merkel herhaalde maar weer eens dat ‘wir es auch schaffen können und schaffen wollen’.

  Hoewel er geen enkel zicht meer is op hoeveel migranten er inmiddels in Duitsland zijn –de schattingen lopen uiteen van minstens 750.000 tot 1,8 miljoen – weigert Merkel nog steeds om een plafond in te stellen. Bovendien wijzen critici erop dat vermoedelijk al vele tienduizenden in de illegaliteit zijn verdwenen, en bijna alle afgewezen migranten –als ze al willen wachten totdat hun procedure is afgerond- dezelfde weg zullen bewandelen. (6)

  Zweden eist dat migranten in Duitsland blijven

  Het aantal migranten zal hoogstwaarschijnlijk nog sneller stijgen dan de afgelopen maanden, want inmiddels erkent zelfs de ultralinkse regering van Zweden dat het land ‘op de rand van instorten’ staat (8). De Zweedse minister van Financiën raadt net als eerder de minister van Immigratie migranten daarom af om naar zijn land te komen, en eist dat ze in Duitsland blijven. Sowieso hebben veel asielzoekers het totaal niet naar hun zin in Zweden, omdat ze het er te koud, te leeg en te donker vinden. (7)

  De enige partij die tegen de massale moslimimmigratie is, de Zweden Democraten, staat in de peilingen op forse winst, zozeer dat nu ook de conservatieven overwegen om hun pro-asielkoers bij te stellen. Ondertussen worden er in het land nog steeds brandaanslagen gepleegd op gebouwen die aangewezen zijn als toekomstige AZC’s. Ook dat wijst erop dat de grens van wat de Zweedse bevolking kan hebben ruimschoots is overschreden (8).

  Xander

  Like

  • Nemesis zegt:

   Merkel is NIETde Duitse Reichskanzler. Hoewel het Duitse Reich nooit is verdwenen heeft dit geen regering. na de oorlog hebben dat de geallieerden overgenomen. Zo is de BRD in het leven geroepen. Merkel bestuurt dus die BRD in opdracht van de geallieerden. De BRD is een Naamloze vennootschap en als zodanig ook ingeschreven in het Handelsregister. Merkel oftewel juister mevr. Sauer is daarvan de leidende figuur oftewel de CEO.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   albertien54 6 november 2015 om 23:21

   We zijn er mooi klaar mee, met die schurftige ziekteverspreiders!
   Vooral nu er straks niet genoeg artsen voor de eigen bevolking meer zijn.
   En trouwens: de medische zorg is binnen afzienbare tijd voor ONS onbetaalbaar; WIJ moeten immers de medische zorg voor al die ‘asielzoekers’ ophoesten?!!!
   Voor ONS blijft er geen cent van ons eigen belastinggeld meer over…

   Like

 8. Claudia M. zegt:

  Mijn harses met ogen spreken inmiddels boekdelen; mij vragen bijna ze niets meer! Ik permitteer me tegenwoordig een houding waar je U tegen zegt. En…, als er toch…, resoluut; ‘nee, alle goede doelen kunnen rekenen op mijn lidmaatschap en bancaire contributie!’ Gevolgd door, ‘goede-morgen/middag/avond!’ (en dat dan met een aardappel in m’n strot…)

  Wat mij wel irriteert zijn de groter wordende groepjes mannen van overduidelijk niet inheemse afkomst, die op de pleintjes bij de supermarkten huizen… Aanstaren en aftasten…

  Dezelfde “blik”; ze weten het wel…

  Like

 9. Claudia M. zegt:

  Vraagje? Voorheen zag je je reactie altijd direct terug, waarom nu niet meer?

  Like

 10. Sjaak zegt:

  Bij mijn Edeka winkel om de hoek is direkt bij de ingang
  een automaat waar statiegeld voor de blikken en flessen
  als tegoedbonnetje bij betalen na het inkopen bij de kassa
  word berekent !
  Direkt naast deze automaat hangt een bus met de opschrift
  u kunt uw tegoedbonnetje van uw statiegeld ook doneren
  voor de vluchtelingen AUB dan het bonnetje in de bus doneren !
  2 meter verder hebben ze een Podest in trapvorm met ca. 20
  papiertassen met chips en andere troep gevult met een bordtje
  waaop stond AUB 5,- € donatie per tasje aan de kassa deponeren
  voor de vluchtelingen !
  Nog een meter verder stond een bak in de vorm van een hek
  waarin honde en kattevoer blijkjes verzamelt werden voor
  het dierenasylhuis !
  Nadat ik de winkel verliet zat op de vloer een roemeense
  bedelaarsvrouw met een baby afgezet van een bedelmaffia
  die ik drei weken terug in een mercedes allernieuwste model
  met eigen ogen heb zien instappen !
  En nu komt het ! Ook zag ik een oude duitse man in de
  prullebak voor de winkel naar statiegeld blikjes zoeken
  en die heeft van mij 2 €uro zonder mij aan te bedelen gekregen !
  ERGO ! Doneren ja !
  Maar dan aan de juiste !

  Like

  • Bert zegt:

   Maar sjaak, waarom dan niet later terugkomen met een paar (blanco) stickers en erover heen plakken ? Saboteer de vijand alsjeblieft, als we al niet posters durven verscheuren of stickers plakken dan zullen we later al helemaal de oorlog niet winnen mensen. Giet van mijn part een fles stroop ofzo in die donatiebus, KOM IN VERZET !

   Like

 11. Bert zegt:

  waarom ontstaan er toch geen groepjes mensen die de straat op gaan en bij zulke bedel akties, zoals vaak ook van het leger des heils, in winkelcentra eromheen gaan staan en de discussie aangaan en vragen wat ze daar doen. Ik zeg natuurlijk niet dat je ze in elkaar moet slaan, anders zou dat oproepen tot geweld zijn, dus dat doe ik niet, máár door burgerlijke ongehoorzaamheid of simpelweg irritant gedrag kan je het ook frustreren. Blijf gewoon de hele avond naast die bedelaktie staan en spreek mensen aan die doneren met de vraag wáárom ze doneren ? Sterker nog, als er nou es een organisatie opstaat die het symbool van verzet wordt, herkenbaar aan logo en tshirts, dan lopen mensen al snel eromheen als ze weten dat ze als gulle gevers ook worden lastig gevallen met vragen/discussie. Oftewel: Mensen doe in godsnaam een keer wat in plaats van boos worden en het thuis veilig op de bank op internet af te reageren en voor eigen parochie te preken. Iedereen loopt elkaar op internet en social media maar op te fokken met verhalen over hoe erg het allemaal is, maar er gebeurt niets, tis net of er iemand ligt te verzuipen en iedereen elkaar aanstoot van ‘hey ga jij maar helpen’. Wilders riep op tot verzet… doe dat GVD dan ook een keer. Je kan toch buren/vrienden aanspreken van jongens we gaan nu een keer de straat op. Dat kan ook zonder brandende fakkels of hooivorken, maar alsjeblieft kom van je stoel af en verdedig ons land en onze cultuur voor het écht te laat is. Als het je niet bevalt dat er weer een shoarmazaak in je straat komt of een islamitische gebedsruimte ergens, ga er dan met een grote groep voor staan, zichtbaar op straat steekt je mede Hollanders een hart onder de riem en mensen zullen zich erbij aansluiten. Dus denk nou niet van ach wat bereik je ermee, begin ermee en je zult zien hoe snel het verzet dan groeit, maar nu is er niets anders behalve wat clubjes die soms demonstreren met spandoeken, áls het mag van de burgemeester *smeek modus /off*

  Like

 12. BigLJohn zegt:

  En dan is er nog die befaamde strijkstok, waar 98% van alle inkomsten naar toe gaan. Organisatoren, helpers, directeuren en machthebbers in obligate landen. Geef, geef, geef, help, help, help……Zestig jaar geleden moesten wij – zilverpapier – sparen en mee naar de lagere school brengen voor de arme kindertjes in Afrika. Nu zijn er die kleine Afrikaanders van toen, die anno nu nog steeds niet in staat zijn om voor zichzelf en hun gezin te zorgen. Iets wat een dier in de vrije natuur wel kan, en ZONDER tussenkomst van de mens ! En dat soort van mensen komt nu jaarlijks met honderduizenden, mogelijk miljoenen naar Europa toe. Ze laten kwasi hun vrouw en kinderen in de ellende achter, maar in feite lopen ze met duistere bedoelingen rond. En nu kosten ze ons fortuinen aan belastinggeld. Hoogopgeleid zouden ze zijn, maar een fiets hebben ze nog nooit gezien, laat staan het fietsen zelf. Hulp gegeven door Nederlanders aan deze (meest) illegalen betekent dat die personen in kwestie nog minder intelligentie bezitten dan voornoemde Afrikaanders. Want zeg nou zelf, wie geeft er nu kansloze klaplopers, radicale Islamieten en notoire profiteurs hulp ?

  Like

 13. Theoden zegt:

  Gisteren zag ik ook zo’n dorcas poster. Ik dacht GVD en mijn daar opvolgende neiging was zo groot dat ik de poster wilde verwijderen en verfrommelen in de nabij krantenstand, tussen de leugenkranten, maar de keuze was te groot. 🙂

  Like

  • Bert zegt:

   Neiging naar opstand en verzet hebben velen, maar verder dan Neiging komt het niet. Waar was je bang voor dan? dat door het verfrommelen van een poster de politie gebeld zou worden en je met wapenstok in het gereel zou worden geslagen ? We zijn nog banger om ons mond op straat open te trekken of maar een poster te verfrommelen dan voor degene die ons land verstieren. Dan moeten we de ondergang maar gewoon afwachten hoor.

   Like

 14. Hendrik M. zegt:

  Ben daar heel gemakkelijk in, vraag gewoon of ze wel weten wat de directeur en staf der organisatie verdienen..
  Weten ze nooit, noem dan een bedrag van ruim boven de ton en zeg dat ik dat niet wil betalen…
  Tja, er is bijna geen ‘goede doelen’ organisatie die de directeur minder dan € 100.000,- betaald…

  Like

 15. sammy zegt:

  gewoon niet doen. ik zag vanmiddag een stuk of 6 van dat geteisem staan lachen. de heren hadden de meest moderne kleren en schoenen aan bovendien een up to date kapsel en in het bezit van een iPhone 6 dus zeg het maar. het zijn echte parasieten geholpen door de corrupte overheid.

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Erger ik me aan bedelacties?
  Ja.
  Daar tegenover staat dat ik zelden of nooit iets doneer, en dat al sinds 25 à 30 jaar.
  Ik ben als werknemer verplicht geweest mijn belasting af te dragen en daarmee betaal ik mee aan alle idioterie die mijn overheid bedenkt.
  Dat is meer dan genoeg.
  Maar meer nog dan aan de vrijwilligers erger ik me aan allerhande Oost-Europese straatkrantverkopers, dat zijn gewoon ordinaire bedelaars die allesbehalve dakloos zijn.
  Maar in discussie gaan met vrijwilligers is niet mijn ding, ze doen maar, alleen ze krijgen niks noppes nada.

  Like

 17. Die voedselacties zie je ook hier bij Albert Heijn. Ik ben de schaamte allang voorbij: Ik loop al met mijn hoofd te schudden zodra ik ze ontwaar en zeg eenvoudig, dat ik zelf geen geld heb. Ben je gek! Laat het maar tot ze doordringen, dat ook Nederlanders aan de grond kunnen komen te zitten en niet de hele wereld op hun nek kunnen nemen. Een volgende keer, als ze ook maar een beetje nadrukkelijk gaan doen, ga ik zeggen: “Schop eerst al die vluchtelingen er hier maar eens uit, dan blijft er voor ons meer over en dàn kan ik misschien wat geven!” Kan MIJ langzamerhand niets meer schelen: Als ze je een racist willen noemen, dan doen ze dat maar!
  Dat van dat sinterklaassnoep zal ik eens bekijken: Zal hier wel meevallen; volgens ‘Burgervader’ Piet Bruinooge “leeft dat hier niet.” -Intussen haalt-ie wel mooi 600 asielzoekers over de vloer, dat dan weer wel…..
  Trouwens, dat ‘koloniale’ schuldgevoel wordt ons nu eenmaal al vanaf begin jaren ’70 aangepraat, te beginnen bij het IKON, de VARA en de VPRO.

  Like

 18. Jan zegt:

  Geeft en u zal gegeven worden, zei Lucas. Dat is niet tegen dovemansoren van de zigeuners in Roemenië gezegd, want ook daar gaat je donatie, goed doel, naar toe en komt de zigeuner naar je woonstede om daar over te gaan tot herverdeling van geld en goederen, ‘ons ideaal’, volgens Spekman, eerlijk delen. Je ziet, je donatie dient een goed doel. Is maar net vanuit welk perspectief je dit bekijkt.
  http://dorcas.nl/onze-projecten/oost-europa/roemenie/

  Bij mij in de buurt, op de markt, staat de laatste tijd een groepje woestijnrovers te schooien voor geld voor een nieuwe moskee, een andere keer Ali Baba alleen. Ik blijf dan even bij het groepje staan en kijk wat voor interessants zij hebben te melden. Of ik een donatie wilde geven vroeg een van die vieze figuren mij eens opgewekt. Nou nee, en ik wees op mij shirt waarop duidelijk Israel stond en de Davidsster. Je had de kop van een van hen eens moeten zien. Als een blik kon doden.
  Al die vodden op de markt, het is er van vergeven, de Nederlandse stalletjes zijn nagenoeg verdwenen, menen dat de omgeving van hen is.

  Like

 19. leefbarbaar zegt:

  Er zit een andere kant aan dat gebedel; mijn groenslinkse schoonfamilie geeft gul en graag en dat maakt hun superieur. Ze hebben natuurlijk geld zat en dan kun je wat makkelijker iets missen. Voor een paar euro per dag kun je gutmensch worden. Je geeft iedereen een eurootje en koopt zo je plekje in de linxe kerk, in het linxe paradijs. Zo hou je je bijdrage aan de maatschappij overzichtelijk en hoef je niet over de problemen na te denken en kun je gewoon lid blijven van GsL.

  Like

 20. Zoveels te meer dat gij genomen wordt des te meer wordt het tot gewoonte. Zoals ademhalen of poepen. Conditioneren noemen ze dat in de volksmennerij. Net zolang laten oefenen tot de schapen zichzelf netjes aan de melk-, knip- en scheermachine vastpinnen. Er zijn al mensen die er aan verslaafd zijn geraakt en helemaal in paniek raken als ze niet ergens bij een winkeldeur of via een blauwe envelop genomen worden. Ik heb ze gezien die net zolang bij hun voordeur stonden te jammeren tot er iemand met een collectebus te hulp schoot. Wat een land!

  Like

  • @BertBron
   Ik had willen vertellen over die vriendin die alleen maar gerieflijk kon jodelen als ze tegen die tijd een piek in een collectebus op het nachtkastje kon schuiven. Geen collectebus, geen gezang. Kijk maar of deze reactie bezongen kan worden anders gooi ‘m maar in de collectebus.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s